Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;921682']A söröket kifelejtetted a félreértéseket nagymértékben csökkentõ tételek közül :):):)

Olyan vagy mint a "Papa"! Ritkán szólsz, de akkor a lényegre tapintasz!
A hétvégén szombaton egy tekerés? Csak egy rövid Velence kör, sörrel, girosszal?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Gyerekek, int a Mónika-Show! :D Mindenesetre Pythonnak igaza vagyon. Nagyon.
Sebaj, Thommey, én holnap bemegyek hozzád az üzletbe és jól "lefárasztalak"!
Szombaton meg jól megmondom stokinak, hogy összetart-e a két kerék, avagy szét. :P

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Egyetértek! Elismerem a grammokról szóló lexikális tudásod! (csak nem becsülöm, Bocsi!)
Ja ez meg lemaradt! :):):):):):):):):)
mikor írsz az Alfine-ról?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Persze, hogy semmi:)
Sztem egymás értékrendjét még sokáig nem fogjuk tudni összeegyeztetni:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Azt hittem rólam beszélsz:D:D

Majdnem belekevertelek mint jó példát! Sokszor nem értünk egyet! Sokszor összecsaptunk, de ettõl a személyes kapcsolatunkkal (remélem) semmi gond!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

5. A személyes tapasztalatom alapján egy tudálékos, okoskodó ember képe rajzolódik ki veled kapcsolatban.

Azt hittem rólam beszélsz:D:D

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

4. A verbális kommunikáció egy rendkívül bonyolult dolog! Az írott szövegben az olvasó nem mindig azzal a hangsúllyal olvassa a szöveget, amivel Te küldted. Az üzenet küldõje (kutatások szerint) 75%-ban felelõs az üzenet egzakt átadásáért. Az üzenet fogadója ebben csak 25%-ban felelõs. Ebbõl adódnak a félreértések. Egy személyes találkozó és vitaparti, ötletbörze a késõbbi félreértéseket is nagymértékben csökkenti.

A söröket kifelejtetted a félreértéseket nagymértékben csökkentõ tételek közül :):):)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Tudom, nem fogom megváltani a világot! Egy próbát azért megér...
1. Fotón, videón nagyon ritkán találsz egy nyomon futó gépet. A homlokcsõszög minél kisebb, a fotón a torzítás annál nagyobb.
Amennyiben a köpeny-út érinkezési pontnál 2-3mm. az eltérés (ez a legtávolabbi pont a tengelytõl) a két kerék között, akkor nincs olyan nézõpont a jelenlegi geometriai ismereteim szerint, ahol ez mérhetõen 2-3 cm.
2. A kerékpározás közbeni egyenes létezik, de csak tizedmásodpercekig. Ez valahogy úgy van, mint nálam a sebességkorlátozás. Akkor megyek 50-nel, amikor éppen átlépem.
3. Akármennyi smile-t teszel a szövegbe, sajnos bántó lehet egy olyan ember kritikája akit nem ismersz. Ezért referenciák hiányában nem is becsülsz, nincs meg a respect! Én Tom2-nak elhiszem, hogy jó csóka vagy, de látod, ehhez Tomi kell!
4. A verbális kommunikáció egy rendkívül bonyolult dolog! Az írott szövegben az olvasó nem mindig azzal a hangsúllyal olvassa a szöveget, amivel Te küldted. Az üzenet küldõje (kutatások szerint) 75%-ban felelõs az üzenet egzakt átadásáért. Az üzenet fogadója ebben csak 25%-ban felelõs. Ebbõl adódnak a félreértések. Egy személyes találkozó és vitaparti, ötletbörze a késõbbi félreértéseket is nagymértékben csökkenti.
5. A személyes tapasztalatom alapján egy tudálékos, okoskodó ember képe rajzolódik ki veled kapcsolatban. Valószínûleg ez nem így van! Sajnos csak az írott szövegbõl ítélhetek. Tehát ismét javasolnék egy személyes találkozót, ahol megcsillanhat hozzáértésed, szaktudásod. Amikor egy pizzavágó képéhez, arcot, hangot, stílust társítasz, az a késõbbiekben az írott szöveg értelmezését is nagyban segíti.
6. Lompi, Stoki és Python (Én :)) ez a fórum nem errõl szól. Stoki-Okoska (lehet nem szándékosan) gerjeszti a rosz kicsengésû vitákat. Lompi és sajnos Én is vevõk vagyunk rá!
7. Mindenki használható ötletére és ÉPÍTÕ kritikájára és véleményére továbbra is vevõ vagyok! A tiedre is Stoki! SMILE!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
A videón egy pillanatra nekem is úgy tûnt, hogy van eltérés, de az is biztos, hogy nem ezen a videó felvételen fogom tudni eldönteni, így van-e vagy sem. Amúgy meg, ahogy lompi írta, 20x40-es zártszelvénybe nem sok esély van az elmozdulásra. Az olyan, mint a beton. Szal, majd megnézem a hétvégén élõben! :D

Egyre jobban tetszik a Lompi-Bike! :P

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

...nem is tudom, de 2-3 centinek érzem, látom, 2-3 milliméter biztosan nem, mert azt észre sem venném.

...de ha úgy érzed, hogy ez tûréshatáron belül van nem is rugózom a témán tovább, jó ez így...;), a megbízó meg tökéletesen meg van elégedve a géppel és ez a lényeg !!!

higgy amit akarsz :D ;)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

na akkor videorol ne monnd már meg hogy mennyi az eltérés.ezért irtam.;)

...nem is tudom, de 2-3 centinek érzem, látom, 2-3 milliméter biztosan nem, mert azt észre sem venném.

...de ha úgy érzed, hogy ez tûréshatáron belül van nem is rugózom a témán tovább, jó ez így...;), a megbízó meg tökéletesen meg van elégedve a géppel és ez a lényeg !!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Ne legyél már dinnyetök...:) Nem fikáztalak, csak megjegyeztem, hogy szerintem mi a helyzet és szerintem miért jó az, ha egy nyomon halad egy bármilyen bringa.:)

(Te vasas ember vagy, biztosan te is tapasztaltad, hogy vas(!) zártszelvény alapanyagok sem egyenesek. 6 méteres szálban van pár centi...Itt pár centi ott pár centi aztán máris nem olyan lesz a kitalált bármi (nem bringáról beszélek most), ahogyan az ember papiron kitalálta...)

na akkor videorol ne monnd már meg hogy mennyi az eltérés.ezért irtam.;)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

tudodmit stoki gyere el szombaton aztán nézd meg élöbe és utána kötekedj fikázásod meg nem érdekel;)

Ne legyél már dinnyetök...:) Nem fikáztalak, csak megjegyeztem, hogy szerintem mi a helyzet és szerintem miért jó az, ha egy nyomon halad egy bármilyen bringa.:)

(Te vasas ember vagy, biztosan te is tapasztaltad, hogy vas(!) zártszelvény alapanyagok sem egyenesek. 6 méteres szálban van pár centi...Itt pár centi ott pár centi aztán máris nem olyan lesz a kitalált bármi (nem bringáról beszélek most), ahogyan az ember papiron kitalálta...)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
tudodmit stoki gyere el szombaton aztán nézd meg élöbe és utána kötekedj fikázásod meg nem érdekel;)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
érdekes lenne 2-3 centis eltérés ha két 20x40 es zártszelvény közé volt fogva az elsö és hátso kerék ösze álitásnál eröl enyit stoki[/QUOTE]

...majd nézd meg a video-t és ha azután nekem azt mondod, hogy totálisan egy nyomon halad a két kerék vedd úgy, hogy nem is tettem semmiféle említést. Most, hogy a váz a görbe, vagy az egyik kerék áll csálén a látvány és a végeredmény szempontjából teljesen mindegy a kijavítási szempontból már nem.

pl. ha megnézed ezt a képet : http://1.bp.blogspot.../kv_MG_3150.JPG
látszik, hogy az elsõ bringa rendben van, de a másodikban van egy kevéske csálé egy picike (talán pár milliméter). Lehet, hogy én vagyok a vak, de nem 100%-an egy nyomos...

/Az én egyik rekum is két nyomos, pedig azt még gyárban csinálták mégsem mondom rá, hogy egynyomos, mert látom, hogy két nyomos. :) (persze gyárilag biztosan egy nyomos volt, csak valamelyik elõzõ tulaj nem rendeltetésszerûen használhatta és amit ki is fogok javítani...)/

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
stoki
Attól függ honnan mérjük...
Ha tök egyenesen végiggurulsz egy pocsolya meglátogatása után és a két kerék hagyta nyomot összeveted szerintem simán van 2-3 centi a két nyom között, nem egyenesen egymást követik.

érdekes lenne 2-3 centis eltérés ha két 20x40 es zártszelvény közé volt fogva az elsö és hátso kerék ösze álitásnál eröl enyit stoki
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Az 55 fokos villaszöggel ekkora gond a kerékbillenés? Részleteznéd kicsit?

Szerintem szokni kell a dolgot, mindenesetre az 55° nagyobb stabilitást ad nagy sebességnél, cserébe viszont le kell(?) mondani a szûk fordulókról. Ja, csak hogy a dolgot bonyolítsam, az én gépemnek nagyobb a tengelytávja (145cm), mint a LomPi Co.-nak (kb. 120cm). Azt tapasztaltam, hogy ha fordulóban jobban rádõlök a belsõ ívre, akkor a beesés (a kormányé, nem a bringásé :) ) kijebb tolható. Elgondolkodtató, hogy mit lehetne kihozni 55°-os homlokcsõszögnél kisebb utánfutással.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Pupu visszaigazolhatja az amatõr státuszát :)

Inkább csak 2-3 mm, ez az elsõ köpeny gumi kopásán is jól látható.

Attól függ honnan mérjük...:)
Ha tök egyenesen végiggurulsz egy pocsolya meglátogatása után és a két kerék hagyta nyomot összeveted szerintem simán van 2-3 centi a két nyom között, nem egyenesen egymást követik. Erre gondoltam. 2-3 mm észre sem vennék a videon...:)

Ezt valószínûleg az anyag feszültsége okozta. Sajnos amikor a becsúszó saruk szögén változtattunk, akkor elcsúszhatot és már nem tudtuk korrigálni csak ennyire...
Változás nem lesz ez ügyben mert
- ez egy "próba" váz, aminek a teszt szerepét szántuk.

...akkor meg nem is probléma...:)

Megérte! Ez alapján és az új ötletek bevetésével készül majd aluból végleges. Lompi gépén már ez a propbléma sem jelentkezik. A felhasznált alkatrészek maradnak!
- Változtatni? Egy érzékeny kormányzásún igen, de a kormány érzékenységet is valószínûleg rosszul értelmezed!

Igen itt biztosan arról van szó, mert rosszul fogalmaztam. (lehet, hogy most sem fog jobban sikerülni). Arra gondoltam, hogy egy rekumbens a pontatlanabb építésre sokkal jobban reagál, mint egy sima bringa. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy biciklivel sokkal kevésbé kell koncentrálni az irányításra, mint egy fekvõnél legyen az bármilyen. Ha ebbe belekavar még a pontatlanság az jelentõsebb kacsázó mozdulatokkal jár, mint egy pontosabb rekunál , vagy egy pontatlan bringánál. Aztán lehet, hogy a lengõorrúak pont kivételek ezt tényleg nem tudom, de ha ez a bringa tesztre készült, akkor egy tökéletes pontossággal készült másik végleges csak jobb lesz...;)

Itt nagyobb a tolerancia! Ha valaki egy normál bringán menet közben átnyúl a kormányomhoz, hogy megpöckölje, valószínûleg összeszrm magam. Itt nem! A lább csillapítása miatt nem képes gyors, nagy mozdulatokra. Ez itt is elõnyösen hat, mert lábbal, "szoftverbõl" korrigálsz. Lehet rosz példa, de olyan mintha egy vérbeli sport motorról ülnél át egy chopperre. Mindkettõ fordul, de másképpen! Legalább annyira nehéz ezt elmagyarázni olyannak, aki még nem ment vele, mint hiteles véleményt alkotni gyakorlati tapasztalat hiányában.
Ez viszont pótolható, a lehetõség adott!

....

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

hol és milyen vázanyagot is vettél te?

A TomFerrnél vettem egy-egy szál 50x1-es és 45x1.5-es hidegen húzott acélcsövet. 50x1-es a váznak, 45x1.5-es a boom becsúszónak. Jó cucc, ajánlani tudom! Az 50x1-es métere 1.5 kg alatt van, de a nagy átmérõ miatt jó merev.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Többet veszítesz mint amit nyersz. A fejcsõ és a kormány úgyis a combok között lesz. Azt a bowdent el lehet terelni és kész. Vagy tárcsafék, esetleg kanti.

Nem is a bowden miatt mondom! Tény, a fejcsõ és a kormány marad a combok között. A legszélesebb pontja ezeknek a fejcsapágy, ami mondjuk 5cm széles. Hanem a villaváll miatt mondom! Ennek a szélessége 12 centi körül van. Na ez nem férne el szerintem a combok között! Lásd alant
Feltöltött kép
Másik megoldás kicsit feljebb és hátrébb rakni az ülést, mint Lompinál és Pythonnál. Már akinek van ehhez lábhossza... nekem sajna nincs, épphogy átérem a 26-os kereket a 75 centis lábszárbelsõmmel, vagy mijezmagyarul, eksszím.