;921682']A söröket kifelejtetted a félreértéseket nagymértékben csökkentõ tételek közül
:)
Olyan vagy mint a "Papa"! Ritkán szólsz, de akkor a lényegre tapintasz!
A hétvégén szombaton egy tekerés? Csak egy rövid Velence kör, sörrel, girosszal?
;921682']A söröket kifelejtetted a félreértéseket nagymértékben csökkentõ tételek közül
:)
Majdnem belekevertelek mint jó példát! Sokszor nem értünk egyet! Sokszor összecsaptunk, de ettõl a személyes kapcsolatunkkal (remélem) semmi gond!Azt hittem rólam beszélsz:D:D
Azt hittem rólam beszélsz:D:D5. A személyes tapasztalatom alapján egy tudálékos, okoskodó ember képe rajzolódik ki veled kapcsolatban.
4. A verbális kommunikáció egy rendkívül bonyolult dolog! Az írott szövegben az olvasó nem mindig azzal a hangsúllyal olvassa a szöveget, amivel Te küldted. Az üzenet küldõje (kutatások szerint) 75%-ban felelõs az üzenet egzakt átadásáért. Az üzenet fogadója ebben csak 25%-ban felelõs. Ebbõl adódnak a félreértések. Egy személyes találkozó és vitaparti, ötletbörze a késõbbi félreértéseket is nagymértékben csökkenti.
higgy amit akarsz...nem is tudom, de 2-3 centinek érzem, látom, 2-3 milliméter biztosan nem, mert azt észre sem venném.
...de ha úgy érzed, hogy ez tûréshatáron belül van nem is rugózom a témán tovább, jó ez így..., a megbízó meg tökéletesen meg van elégedve a géppel és ez a lényeg !!!
na akkor videorol ne monnd már meg hogy mennyi az eltérés.ezért irtam.
na akkor videorol ne monnd már meg hogy mennyi az eltérés.ezért irtam.Ne legyél már dinnyetök...
Nem fikáztalak, csak megjegyeztem, hogy szerintem mi a helyzet és szerintem miért jó az, ha egy nyomon halad egy bármilyen bringa.
(Te vasas ember vagy, biztosan te is tapasztaltad, hogy vas(!) zártszelvény alapanyagok sem egyenesek. 6 méteres szálban van pár centi...Itt pár centi ott pár centi aztán máris nem olyan lesz a kitalált bármi (nem bringáról beszélek most), ahogyan az ember papiron kitalálta...)
tudodmit stoki gyere el szombaton aztán nézd meg élöbe és utána kötekedj fikázásod meg nem érdekel;)
Az 55 fokos villaszöggel ekkora gond a kerékbillenés? Részleteznéd kicsit?
Pupu visszaigazolhatja az amatõr státuszát
Inkább csak 2-3 mm, ez az elsõ köpeny gumi kopásán is jól látható.
Attól függ honnan mérjük...
Ha tök egyenesen végiggurulsz egy pocsolya meglátogatása után és a két kerék hagyta nyomot összeveted szerintem simán van 2-3 centi a két nyom között, nem egyenesen egymást követik. Erre gondoltam. 2-3 mm észre sem vennék a videon...![]()
Ezt valószínûleg az anyag feszültsége okozta. Sajnos amikor a becsúszó saruk szögén változtattunk, akkor elcsúszhatot és már nem tudtuk korrigálni csak ennyire...
Változás nem lesz ez ügyben mert
- ez egy "próba" váz, aminek a teszt szerepét szántuk.
...akkor meg nem is probléma...
Megérte! Ez alapján és az új ötletek bevetésével készül majd aluból végleges. Lompi gépén már ez a propbléma sem jelentkezik. A felhasznált alkatrészek maradnak!
- Változtatni? Egy érzékeny kormányzásún igen, de a kormány érzékenységet is valószínûleg rosszul értelmezed!
Igen itt biztosan arról van szó, mert rosszul fogalmaztam. (lehet, hogy most sem fog jobban sikerülni). Arra gondoltam, hogy egy rekumbens a pontatlanabb építésre sokkal jobban reagál, mint egy sima bringa. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy biciklivel sokkal kevésbé kell koncentrálni az irányításra, mint egy fekvõnél legyen az bármilyen. Ha ebbe belekavar még a pontatlanság az jelentõsebb kacsázó mozdulatokkal jár, mint egy pontosabb rekunál , vagy egy pontatlan bringánál. Aztán lehet, hogy a lengõorrúak pont kivételek ezt tényleg nem tudom, de ha ez a bringa tesztre készült, akkor egy tökéletes pontossággal készült másik végleges csak jobb lesz...
Itt nagyobb a tolerancia! Ha valaki egy normál bringán menet közben átnyúl a kormányomhoz, hogy megpöckölje, valószínûleg összeszrm magam. Itt nem! A lább csillapítása miatt nem képes gyors, nagy mozdulatokra. Ez itt is elõnyösen hat, mert lábbal, "szoftverbõl" korrigálsz. Lehet rosz példa, de olyan mintha egy vérbeli sport motorról ülnél át egy chopperre. Mindkettõ fordul, de másképpen! Legalább annyira nehéz ezt elmagyarázni olyannak, aki még nem ment vele, mint hiteles véleményt alkotni gyakorlati tapasztalat hiányában.
Ez viszont pótolható, a lehetõség adott!
A TomFerrnél vettem egy-egy szál 50x1-es és 45x1.5-es hidegen húzott acélcsövet. 50x1-es a váznak, 45x1.5-es a boom becsúszónak. Jó cucc, ajánlani tudom! Az 50x1-es métere 1.5 kg alatt van, de a nagy átmérõ miatt jó merev.hol és milyen vázanyagot is vettél te?
Nem is a bowden miatt mondom! Tény, a fejcsõ és a kormány marad a combok között. A legszélesebb pontja ezeknek a fejcsapágy, ami mondjuk 5cm széles. Hanem a villaváll miatt mondom! Ennek a szélessége 12 centi körül van. Na ez nem férne el szerintem a combok között! Lásd alantTöbbet veszítesz mint amit nyersz. A fejcsõ és a kormány úgyis a combok között lesz. Azt a bowdent el lehet terelni és kész. Vagy tárcsafék, esetleg kanti.