Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
All Correct! Ebben nincs vita köztünk! Infrastruktúra hiányában keressük a legegyszerûbb megoldást!
Lompinak van egy magától értedõdõ javaslata (ezek a legjobbak, annyira nyílvánvaló, hogy nem is gondolunk rá) felskiccelem és feldobom. Ez válasz lesz Stokinak is!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Ha nem akartok állíthatót csinálni, akkor nem kell csuklópont, elég, ha flexszel oldható kötések vannak. Ha mindenképp kell az állíthatóság, akkor ennél a megoldásnál van egy háromszöged, ami elég merev alakzat hírében áll. Ha a csuklópontokon lévõ csavarokat megtépitek ész nélkül, akkor nyekleni se nagyon fog - szerintem. Meg egy tesztgépnél talán bele is fér a súlytöbblettel együtt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ez mûködhet, csak az én ízlésemhez sok benne a csuklópont és a minibumm.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Levi és akkor ojan lesz mint a tiád elöször hajlik nyeklik stb. Deviszont proba gépnek tökéletes a méretek beálitásához.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Ez a Crusebike megoldás csak azért nem szimpatikus, mert nem külön opció a magasság állítás, hanem szükséges rosz. Minél nagyobb valaki, a pedál annál lejjebb kerül. Fordítva jobb lenne.

Feltöltött kép
Ilyesmire gondoltam. Oda állítod, ahova akarod.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Lompi! Itt van a vírusok szezonja! Ha ez így megy tovább ellened is védõoltás kell annyira fertõzöl! :):):):):):):):)

Szerintem a vírusgazda Te vagy, Lompi "csak" a hardveres közvetítõ

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...és miért nem tud mûködni a háromszög láncvezetés...?!?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Örülök neki hogy sikerült alkotnunk egy ojan gépet pyton barátomal ami beváltotta a hozáfüzöt reményeket. Mert tudjátok igaz én gyártotam a gépeket deha nem lett volna pyton ezek a gépek sem letek vola ijenek mint amijenek most.:)
képek

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Köszönjük a biztatást! :D
Persze, nincs semmi baj a 62-es úttal, csak nekem volt kihívás így elsõre a lengõorrúval. Vagy is hát annak tûnt, de "összebarátkoztunk"! :)
Tetszik a masina, nagyon!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
( 62-es úton érzett halálfélelem) ugyanmár tudtatok tekerni a gépel és egyre jobban megy ezek után már gyakorolhatok ti is a kisajtora szerelt két kerékelis mint mondota itt vakaki. :D
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ez a Crusebike megoldás csak azért nem szimpatikus, mert nem külön opció a magasság állítás, hanem szükséges rosz. Minél nagyobb valaki, a pedál annál lejjebb kerül. Fordítva jobb lenne.

Ja és a híres "road sixty two". Ami a keleti parti Seregélyestõl indul a nyugati parti Medgyesig...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Nos, ha már itt vagyok, próbáljam is ki a masinát. Legyen, hiszen van nekem rekum, megy ez!
Khm...az elsõ nekifutásra nem megy az elindulás. :( De hát én tudok rekuzni!!!:confused:)
A második nekufutásra eldobom a gépet.
A harmadik nekifutásra, " Lompi, inkább csináltál volna szobrot!"
Lompi megszánt, és meglökött, mondván "ha már gurulsz, akkor könnyebb lesz"!
Így is lett! Na jó, nem igaz. Jött a Papától már ismert "ökörhugyozás" effekt, de haladtam 10 méter!!! :lol1:
Aztán valahogy elindultam haladok, csak kissé keskeny nekem az út, de nem adom fel, kormány szorít, fog vicsorgat, koncentrál, dõlöngél, (ökörhugyoz) :D és halad!
Kanyar jön, sikerül, haladok, kanyar jön, ez is sikerül, haladok. Forduló, majdnem sikerül, majd második nekifutásra el is indulok.
Ez után újra haladok, de már vigyorgok és növelem a tempót!
Visszaérek, megállok és örülök. Nem sokáig, Lompi elõáll azzal az ötlettel, hogy "Menjünk egy karikát!" :scared:
- Hová!?
- Dinnyésre. (Eszembe jut a Death Valley, motorral, egy palack vízzel a nyergen. Akkor arra gondoltam "végül is szép életem volt, menjünk"!) Most ugyan ez jut az eszembe. A 62-es útra én kimenni ezzel a géppel...!!!?
Kimentem.
Seregélyest is elhagytuk - túléltem! - és mentünk Dinnyés felé. Python és Lompi tekintettel rám, csak laza krúzolós tempóban nyomta, de "éreztették" velem, hogy én még sehol sem vagyok.

Milyen érdekes! Pont így voltam ezekkel a dolgokkal én is: az elindulással, haladással, kanyarodással, na meg persze a 62-es úton érzett halálfélelemmel:D.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Ez viszont, csak sokkal kisebb hoszban mûködhet, a ráható nyírási igénybevétel miatt.

Igazán nem akarok beleszólni, DE... Mi lenne, ha a láncvilla csavarkötéssel rögzülne a villához, és a középcsapágyházhoz? Esetleg még a hossza is állítható lenne, és akkor még a hajtómû magasságával is lehetne játszani.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Lompi! Itt van a vírusok szezonja! Ha ez így megy tovább ellened is védõoltás kell annyira fertõzöl! :):):):):):):):)

Zsizsi! Bocs a képért, de ezt vétek lett volna nem közkinccsé tenni

Sajnos kiderült az is, hogy a "háromszög" láncvezetés a gyakorlatban nem fogg mûködni.

Feltöltött kép

Ezért a hagyományos hosszú bummról le kell mondanunk. Marad ez, amíg nincs jobb öttlet...

Feltöltött kép

Ez viszont, csak sokkal kisebb hoszban mûködhet, a ráható nyírási igénybevétel miatt.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nos, meg vagyok jõve...és tisztelettel jelentem, átestem a tûzkeresztségen Lompi Bikeilag!
Az úgy történt, hogy Lompi volt olyan kedves és elvállalta egy zöldfülû, de érdeklõdõ látogatását, "zaklatását". :)
Nos, a megadott helyen találkoztunk. Autóval én is, Python is. Pythonnal már telefonon volt szerencsém beszélni, de személyesen csak most találkoztunk. Lompival még soha nem találkoztam. Szerényen ült a jobb egyben és mosolygott.
Elgurultunk Lompihoz és ott elõször, élõben találkozhattam a remekmûvel.
Elsõ benyomás:
- hû bakker! ez nagyon kompakt kis gép.
Második benyomás:
- minimum két féle verzió van a masinából /késõbb kiderült, minimum három féle.../
Nos, ha már itt vagyok, próbáljam is ki a masinát. Legyen, hiszen van nekem rekum, megy ez!
Khm...az elsõ nekifutásra nem megy az elindulás. :( De hát én tudok rekuzni!!!:confused:)
A második nekufutásra eldobom a gépet.
A harmadik nekifutásra, " Lompi, inkább csináltál volna szobrot!"
Lompi megszánt, és meglökött, mondván "ha már gurulsz, akkor könnyebb lesz"!
Így is lett! Na jó, nem igaz. Jött a Papától már ismert "ökörhugyozás" effekt, de haladtam 10 méter!!! :lol1:
Aztán valahogy elindultam haladok, csak kissé keskeny nekem az út, de nem adom fel, kormány szorít, fog vicsorgat, koncentrál, dõlöngél, (ökörhugyoz) :D és halad!
Kanyar jön, sikerül, haladok, kanyar jön, ez is sikerül, haladok. Forduló, majdnem sikerül, majd második nekifutásra el is indulok.
Ez után újra haladok, de már vigyorgok és növelem a tempót!
Visszaérek, megállok és örülök. Nem sokáig, Lompi elõáll azzal az ötlettel, hogy "Menjünk egy karikát!" :scared:
- Hová!?
- Dinnyésre. (Eszembe jut a Death Valley, motorral, egy palack vízzel a nyergen. Akkor arra gondoltam "végül is szép életem volt, menjünk"!) Most ugyan ez jut az eszembe. A 62-es útra én kimenni ezzel a géppel...!!!?
Kimentem.
Seregélyest is elhagytuk - túléltem! - és mentünk Dinnyés felé. Python és Lompi tekintettel rám, csak laza krúzolós tempóban nyomta, de "éreztették" velem, hogy én még sehol sem vagyok. Elengedett kézzel nyomatták.
Visszafelé már a kormányt is csak képletesen fogtam, csak pihent rajta a kezem. Seregélyesen pedig elsõre elindultam, csont nélkül! A nagy tempójú tekeréseknél még kicsit néha inogott alattam a gép, de ez kis gyakorlással elmúlik.
Összegezve:
- nagyon f@sza kis gépeket rakott össze Lompi mester, és akkor még nem esett szó az õ kis féllengõkaros masinájáról!
- a masina nagyon barátságos, vezeti magát, nem kell irányítani az egyenesekben
- igazán túrára termett masina
- Lompi nagyon kreatív és szerény.
Végezetül, kell nekem egy Lompi Bike!

Köszönöm nektek Lompi és Python!

ps.: az ott alant én volnék a szokásos "értelmes" arccal Lompi Bikon tekerve! Köszi Lompi! :P

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Viselkedjetek! :)
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Te norbi inkáb igyá mégegy poháral:)
képek

norbi5522

norbi5522

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Ne hümmögjél ,inkább csinálj egy jó binyót

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
hmmm......
képek

norbi5522

norbi5522

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Állítolag van ez a Lompi gyerek aki tud vagy szeret binyókat csinálni én nem ismerem de ha valaki tud róla valamit szívesen venném ha írna róla valamit. kíváncsi lennék rá milyen fasza gyerek?