Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2009. November 08. - 13:05

Lompinak van egy magától értedõdõ javaslata (ezek a legjobbak, annyira nyílvánvaló, hogy nem is gondolunk rá) felskiccelem és feldobom. Ez válasz lesz Stokinak is!
Posted 2009. November 08. - 12:48

Posted 2009. November 08. - 12:42

Posted 2009. November 08. - 12:42

Posted 2009. November 08. - 12:31

Ez a Crusebike megoldás csak azért nem szimpatikus, mert nem külön opció a magasság állítás, hanem szükséges rosz. Minél nagyobb valaki, a pedál annál lejjebb kerül. Fordítva jobb lenne.
Ilyesmire gondoltam. Oda állítod, ahova akarod.
Posted 2009. November 08. - 12:28

Lompi! Itt van a vírusok szezonja! Ha ez így megy tovább ellened is védõoltás kell annyira fertõzöl!
:)
Szerintem a vírusgazda Te vagy, Lompi "csak" a hardveres közvetítõ
Posted 2009. November 08. - 12:27

Posted 2009. November 08. - 12:14

Posted 2009. November 08. - 12:10

Persze, nincs semmi baj a 62-es úttal, csak nekem volt kihívás így elsõre a lengõorrúval. Vagy is hát annak tûnt, de "összebarátkoztunk"!

Tetszik a masina, nagyon!
Posted 2009. November 08. - 11:53

Posted 2009. November 08. - 11:40

Ja és a híres "road sixty two". Ami a keleti parti Seregélyestõl indul a nyugati parti Medgyesig...
Posted 2009. November 08. - 11:39

Nos, ha már itt vagyok, próbáljam is ki a masinát. Legyen, hiszen van nekem rekum, megy ez!
Khm...az elsõ nekifutásra nem megy az elindulás.De hát én tudok rekuzni!!!:confused:)
A második nekufutásra eldobom a gépet.
A harmadik nekifutásra, " Lompi, inkább csináltál volna szobrot!"
Lompi megszánt, és meglökött, mondván "ha már gurulsz, akkor könnyebb lesz"!
Így is lett! Na jó, nem igaz. Jött a Papától már ismert "ökörhugyozás" effekt, de haladtam 10 méter!!! :lol1:
Aztán valahogy elindultam haladok, csak kissé keskeny nekem az út, de nem adom fel, kormány szorít, fog vicsorgat, koncentrál, dõlöngél, (ökörhugyoz)és halad!
Kanyar jön, sikerül, haladok, kanyar jön, ez is sikerül, haladok. Forduló, majdnem sikerül, majd második nekifutásra el is indulok.
Ez után újra haladok, de már vigyorgok és növelem a tempót!
Visszaérek, megállok és örülök. Nem sokáig, Lompi elõáll azzal az ötlettel, hogy "Menjünk egy karikát!" :scared:
- Hová!?
- Dinnyésre. (Eszembe jut a Death Valley, motorral, egy palack vízzel a nyergen. Akkor arra gondoltam "végül is szép életem volt, menjünk"!) Most ugyan ez jut az eszembe. A 62-es útra én kimenni ezzel a géppel...!!!?
Kimentem.
Seregélyest is elhagytuk - túléltem! - és mentünk Dinnyés felé. Python és Lompi tekintettel rám, csak laza krúzolós tempóban nyomta, de "éreztették" velem, hogy én még sehol sem vagyok.
Milyen érdekes! Pont így voltam ezekkel a dolgokkal én is: az elindulással, haladással, kanyarodással, na meg persze a 62-es úton érzett halálfélelemmel:D.
Posted 2009. November 08. - 11:27

Ez viszont, csak sokkal kisebb hoszban mûködhet, a ráható nyírási igénybevétel miatt.
Igazán nem akarok beleszólni, DE... Mi lenne, ha a láncvilla csavarkötéssel rögzülne a villához, és a középcsapágyházhoz? Esetleg még a hossza is állítható lenne, és akkor még a hajtómû magasságával is lehetne játszani.
Posted 2009. November 08. - 07:53

Zsizsi! Bocs a képért, de ezt vétek lett volna nem közkinccsé tenni
Sajnos kiderült az is, hogy a "háromszög" láncvezetés a gyakorlatban nem fogg mûködni.

Ezért a hagyományos hosszú bummról le kell mondanunk. Marad ez, amíg nincs jobb öttlet...

Ez viszont, csak sokkal kisebb hoszban mûködhet, a ráható nyírási igénybevétel miatt.
Posted 2009. November 07. - 23:05

Az úgy történt, hogy Lompi volt olyan kedves és elvállalta egy zöldfülû, de érdeklõdõ látogatását, "zaklatását".

Nos, a megadott helyen találkoztunk. Autóval én is, Python is. Pythonnal már telefonon volt szerencsém beszélni, de személyesen csak most találkoztunk. Lompival még soha nem találkoztam. Szerényen ült a jobb egyben és mosolygott.
Elgurultunk Lompihoz és ott elõször, élõben találkozhattam a remekmûvel.
Elsõ benyomás:
- hû bakker! ez nagyon kompakt kis gép.
Második benyomás:
- minimum két féle verzió van a masinából /késõbb kiderült, minimum három féle.../
Nos, ha már itt vagyok, próbáljam is ki a masinát. Legyen, hiszen van nekem rekum, megy ez!
Khm...az elsõ nekifutásra nem megy az elindulás.

A második nekufutásra eldobom a gépet.
A harmadik nekifutásra, " Lompi, inkább csináltál volna szobrot!"
Lompi megszánt, és meglökött, mondván "ha már gurulsz, akkor könnyebb lesz"!
Így is lett! Na jó, nem igaz. Jött a Papától már ismert "ökörhugyozás" effekt, de haladtam 10 méter!!! :lol1:
Aztán valahogy elindultam haladok, csak kissé keskeny nekem az út, de nem adom fel, kormány szorít, fog vicsorgat, koncentrál, dõlöngél, (ökörhugyoz)

Kanyar jön, sikerül, haladok, kanyar jön, ez is sikerül, haladok. Forduló, majdnem sikerül, majd második nekifutásra el is indulok.
Ez után újra haladok, de már vigyorgok és növelem a tempót!
Visszaérek, megállok és örülök. Nem sokáig, Lompi elõáll azzal az ötlettel, hogy "Menjünk egy karikát!" :scared:
- Hová!?
- Dinnyésre. (Eszembe jut a Death Valley, motorral, egy palack vízzel a nyergen. Akkor arra gondoltam "végül is szép életem volt, menjünk"!) Most ugyan ez jut az eszembe. A 62-es útra én kimenni ezzel a géppel...!!!?
Kimentem.
Seregélyest is elhagytuk - túléltem! - és mentünk Dinnyés felé. Python és Lompi tekintettel rám, csak laza krúzolós tempóban nyomta, de "éreztették" velem, hogy én még sehol sem vagyok. Elengedett kézzel nyomatták.
Visszafelé már a kormányt is csak képletesen fogtam, csak pihent rajta a kezem. Seregélyesen pedig elsõre elindultam, csont nélkül! A nagy tempójú tekeréseknél még kicsit néha inogott alattam a gép, de ez kis gyakorlással elmúlik.
Összegezve:
- nagyon f@sza kis gépeket rakott össze Lompi mester, és akkor még nem esett szó az õ kis féllengõkaros masinájáról!
- a masina nagyon barátságos, vezeti magát, nem kell irányítani az egyenesekben
- igazán túrára termett masina
- Lompi nagyon kreatív és szerény.
Végezetül, kell nekem egy Lompi Bike!
Köszönöm nektek Lompi és Python!
ps.: az ott alant én volnék a szokásos "értelmes" arccal Lompi Bikon tekerve! Köszi Lompi!

Posted 2009. November 07. - 15:48

Posted 2009. November 07. - 15:19

Posted 2009. November 07. - 15:17

Posted 2009. November 07. - 15:11

Posted 2009. November 07. - 15:09