Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

papa!
Lompi mester megint kitalálta a tutit! Könnyített hátsókerék felfüggesztés, emelkedõn sem veszíti el a trakciót és bizti egy nyomon megy!
Feltöltött kép

b+ :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Köszi, szerencsére idõben rájöttem én is. Belepróbáltam egy hátsó kereket a széthúzott villába, és a kis lánckerék beleér :(

Vagy a hátra szánt Kona P2 villa megy elõre, vagy vennem kell egyet.

Én is így jártam annak idején a 13-as lánckerékkel, de nálam csak a lánc ért bele a villába, a lánckerék nem. Azt csináltam vele, hogy raktam egy alátétet a tengely racsni felõli oldalára, és még a kereket se kellett odébbfûzni.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
látod papa egy gondal keveseb :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

a középen álo papucsal gázlesz a láncnál

Köszi, szerencsére idõben rájöttem én is. Belepróbáltam egy hátsó kereket a széthúzott villába, és a kis lánckerék beleér :(

Vagy a hátra szánt Kona P2 villa megy elõre, vagy vennem kell egyet.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tökös gyerek ez a Lompi! :D

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...ebbe már én sem tudok belekötni...:)

(...ez a kép be fogja járni a világot és a seregélyesi betyárból híres ember lesz...:))

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Papa!
Lompi mester megint kitalálta a tutit! Könnyített hátsókerék felfüggesztés, Emelkedõn sem veszíti el a trakciót és bizti egy nyomon megy!
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Biztos hogy rövid lesz! A rajzon is csaltam (jól láthatóan) a méretekkel.
A bonyolultabb megoldás kivenni a gerincbõl a szükséges hoszt és egy fordított U alakkal zárni.
Egyszerûbben megoldható, amit Tomi is ajánl. Hosszabb villa és egyszerû körzárás.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Viszont a 26-os villaszár lehet hogy rövid lesz

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Papa! Ez lenne az ötlet:
..
Ferdén megvágni a villákat és így nagyobb felületen lehet hegeszteni Ez a villa rögzítését és a gerincet is erõsíti, más merevítés (szerintem) nem szükségeltetik.
Outi kerékkel és fékkel a beszûkülõ távolság sem okozhat gondot.
Bónuszként többet vágtál a villából, súlyt spóroltál! :) ez mondjuk nem igaz!
..

Papa
ha csinálnám biztos így tenném annyi kiegészítéssel hogy az 50-es csõ végét behegeszteném mert sokat merevítene +ban az is.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa elöre ha teheted ijen papucsu vilát tegyél http://piacter.bikem...ge/DSC00769.JPG mert a középen álo papucsal gázlesz a láncnál
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Papa! Ez lenne az ötlet:
Feltöltött kép
Ferdén megvágni a villákat és így nagyobb felületen lehet hegeszteni Ez a villa rögzítését és a gerincet is erõsíti, más merevítés (szerintem) nem szükségeltetik.
Outi kerékkel és fékkel a beszûkülõ távolság sem okozhat gondot.
Bónuszként többet vágtál a villából, súlyt spóroltál! :) ez mondjuk nem igaz!

(küldtem neked e-mailt de vissza jött!?)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Így képzelted?
http://digilander.li...alfa/LOSNAa.htm

Igen, de megerõsítve. A Bacchettámon is (mint a Losnán) rá van hegesztve az 1mm-es falú csõre a villa és no problem, de én óvatos duhaj vagyok. Odahegesztünk két tappancsot 2-es lemezbõl. Ennyi súlyt megér nekem...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Tervezgetem a lengõorrú bringámat. Az 50x1-es gerincre a hátsó villát, ami egy CrMo montivilla, úgy tervezem felhegeszteni, hogy a villából kivágom a nyakat és a karokat a gerinccsõre hegesztjük védõgázassal. Tartok tõle, hogy az 1mm-es fala a gericnek gyenge lesz ehhez, megrogyhat egy kátyúnál, ezért a gerinccsõ palástjára elõször felhegesztünk egy-egy 50 mm átmérõjû korongot 2,5-ös lemezbõl, és ennek a közepébe hegesztjük majd a villa karjait.

Vélemények?

Így képzelted?
http://digilander.li...alfa/LOSNAa.htm
Feltöltött kép

Kormány: én rendes "mókus stílusú" felsõkormányt tervezek, na nem a súly miatt, hanem mert nekem ez a legkényelmesebb. De súlyban is talán a legjobb!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Másik megbeszélendõ téma: A kormány. Arra gondoltam, hogy nem az alsó lábszárak elõl induló, hátranyúló kormányt terveznék, hanem a térdek feletti, egyenes MTB kormányt, a végeken lelógatott szarvakkal. Súlycsökkentés...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Súly... Célom a 15 kg.

:)

Ahogy számolgatom a közdarab (50-2=48 - 1 1/4") ~ 16mm azaz /2 = 8 mm falvastagságú lenne. Ha a villanyakból meghagysz úgy 60-80 mm, hozzácsapod a 60-80 mm hosszú aluminium közdarabot (dekák) ezeket ragasztod, akkor nem lennél súlyilag sokkal rosszabb helyzetben, mint a másik technikával. Talán ha 20 dekát rádob még a rendszerre, cserébe van egy hegesztéssel nem gyengített gerincvéged.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

...és ha esztergáltatnál hozzá egy olyan közdarabot, amibe bele tudod tolni a villát szétvágás nélkül

Súly... Célom a 15 kg.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Tervezgetem a lengõorrú bringámat. Az 50x1-es gerincre a hátsó villát, ami egy CrMo montivilla, úgy tervezem felhegeszteni, hogy a villából kivágom a nyakat és a karokat a gerinccsõre hegesztjük védõgázassal. Tartok tõle, hogy az 1mm-es fala a gericnek gyenge lesz ehhez, megrogyhat egy kátyúnál, ezért a gerinccsõ palástjára elõször felhegesztünk egy-egy 50 mm átmérõjû korongot 2,5-ös lemezbõl, és ennek a közepébe hegesztjük majd a villa karjait.

Vélemények?

...és ha esztergáltatnál hozzá egy olyan közdarabot, amibe bele tudod tolni a villát szétvágás nélkül és ezt hegeszted, vagy akár ragasztod, majd a közdarabbal kiegészített villát beletolod a csõbe és ezt is hegeszted vagy ragasztod...??? (A közdarab belsõ átmérõje a villacsõ külsõ átmérõje lenne a közdarab külsõ átmérõje meg a gerinccsõ belsõ átmérõje. Ha ragasztod, akkor akár aluminium is lehet a közdarab...)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Vélemények?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Gondolom igazad lehet. Mind e mellett ez csak egy vázlat, egy montázs. A váltó helyzetében reményeim szerint van egy olyan ideális pont, ahol még elegendõ fogszámot fed le a lánc és a váltás is megvalósítható.
A kérdés bennem inkább azzal kapcsolatban van, hogy mekkora fogszámot kell a láncnak minimálisan lefednie? A váltó beállítása csak részlet kérdés. Tudunk változtatni a szögön, a felfogatási ponton, a rugó elõfeszítésén...
A képek alapján léteznek mûködõ modellek. Kisebb lánckerék esetén valószínûleg optimálisabbá válnak a megvalósítás lehetõségei. Ettõl fügetlenül lehet, hogy a fotón felvázolt skicc, nem mûködõ képes.