Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2012. május 08. - 14:01

7-esen Bp - Martonvásár - Velence, aztán irány Seregélyes, utána pedig a Duna felé venni az irányt Szabadegyháza - Adony, itt átkompolni a folyón, végül hazatekerni a Csepel szigeten. Pestieknek egy 140-es kör, minimális emelkedéssel.
Írta 2012. május 08. - 13:19

Írta 2012. május 08. - 13:15

Hiányérzetem van a hátsókerekessel szerzett tapasztalatok megosztását illetõen, pedig ez volt az OK!
Szomorúan láttam, hogy mindenki csak üldögélt és fotóztatta magát rajta. Motyoo az egyedüli üdítõ kivétel a társaságban, aki bizonyíthatóan ment is vele. Neki külön gratuláció!
Azt szûröm le ebbõl, hogy normális geometriához szokott halandók nem képesek elsõre meglovagolni a járgányt. Sajnos ez nem jó hír…

Kuriózum, csak a gazdája által kedvelt „nehezen” kezelhetõ bringa marad, mint a Python vagy a Recugbens?
Írta 2012. május 07. - 22:58

Hát én nem csepegtetek senkinek semmit, hanem egyben mindent a fejére zúdítok:Apránként csepegtetjük az infót, hogy legyen módotok sajnálni, hogy nem jöttetek Ceredre
https://picasaweb.go...806/CerediTura#
2012-05-05 - 06 Cered-foto.zip
2012-05-05 - 06 Cered-video.zip
Írta 2012. május 07. - 22:33

Írta 2012. május 07. - 08:45

Háromkerekû építõk figyelmébe:
URO CAD - Den ultimata tadpoletriken!
végignézve a képek elég sok infót tartalmaznak.
Érdekes tanulmány. Az ülésre viszont volna egy észrevételem. Azért, hogy a gép-ember kapcsolat buckás, kátyús úton is biztosított legyen, kell a patent pedál, és kell az oldaltartást adó ülés a háromkerekû hajtójának, különösen a közvetlen kormányzású trájkokon. De az oldaltámaszt nem a derék és a lapocka környékén alkalmaznám.
Ahogyan Piho is írta, nagyobb sebességgel vett kanyarban rá kell dõlni az ív közepe felé. A képen látható megoldás ebben gátol. Az oldaltartást szerintem az ülõlap oldalának felemelésével kellene megoldani a csípõnél alkalmazott megtámasztással. Ez persze kereskedelmi forgalomra szánt portékánál kicsit macerás, mert nem egyforma számozású nadrágokat hordunk...
Írta 2012. május 07. - 07:37

Írta 2012. május 06. - 19:12

https://picasaweb.go...806/CerediTura#
Írta 2012. május 05. - 17:06

Python:
Az hogy "nálunk" az pontosabban mit is jelent?
pontosítanék...
tandem trike tekintetében vannak itt kipróbálható darabok, több napos okoskodást lehet ezek kipróbálásával megspórolni.
és Pihot, meg Szélvészt jelenti.
Írta 2012. május 05. - 16:39

Írta 2012. május 05. - 12:21

Az hogy "nálunk" az pontosabban mit is jelent?
Piho:
Alkalomadtán örömmel megnézném, valószínû elõbb-utóbb majd fölvszem veled a kapcsolatot. Fényképeid nincsenek róla véletlen?
Kösz.
Írta 2012. május 05. - 08:12

en is beinvesztaltam egybe, szerintem a keszitojet is ismeritek, allitolag ugyes a srac
Udv nektek!
Fogalmam sincs, kire gondolhatsz...

Írta 2012. május 05. - 00:01

en is beinvesztaltam egybe, szerintem a keszitojet is ismeritek, allitolag ugyes a srac

http://a5.sphotos.ak...656527271_n.jpg
Ha minden jol megy junius 3an mar el is hozom

Udv nektek!
Írta 2012. május 04. - 22:29

URO CAD - Den ultimata tadpoletriken!
végignézve a képek elég sok infót tartalmaznak.
frontos kétkerekû dizájn:
Recumbent Bicycle by Mathew Zurlinden at Coroflot
látványos gép lenne

Írta 2012. május 04. - 21:56

Érzésem szerint az a máriabesnyõi kegytemplom, ugye?
Tocsno. Malagyec!

Írta 2012. május 04. - 21:55

Sziasztok!
Elõbb-utóbb, valószínûleg csak a távoli jövõben nagyon szertnék egy tandemet. Semmi rekus tapasztalatom nincs, de nagyon kedvet kaptam egy ilyesmihez:
Viking Recumbent Tandem Trike First Test Ride - YouTube
The Viking Recumbent Tandem Trike - YouTube
The Viking Tandem Recumbent Trike - YouTube
Elsõ ránézésre nagyon szimpi volt, aztán jobban megnéztem. Úgy tûnik, hogy hátsó ember hajtása "fixen" (nyilván nem fixen, hanem szabadonfutóval) van a hátsó kerékhez kötve és a váltás pedig a két ember hajtása között van van, ami hát nettó hülyeség. Kívácsi lennék a tapasztaltabbak véleményére, hogy 1) nektek is így tûnik, 2) ettõl eltekintve jó konstrukció-e? Elsõsorban Szélvész úr véleménye érdekelne, láttam, hogy õ is épített egy tandem trike-ot. Gondolom, õ is látta ezt, mégsem ilyet csinált, kíváncsi vagyok, hogy miért. Köszi.
... amennyiben Gyõrben jársz látogass meg mert én megépítettem ezt a típust bár a hajtás oldalt újragondoltam és független meghajtást készítettem...
Bátran ajánlom megépítésre, masszív megbízható darab.
Írta 2012. május 04. - 20:29

Akkor én 10 elõtt már a Gödöllõ aszódi végénél levõ templom elõtt, a 30-ason várlak benneteket. Matracot, hálózsákot viszek, ha Tibimernél bárhol megalhatok, ahol nem lep a harmat, akkor nekem oké. De ha panzióba kell menni, az se gond. Videó kamerát viszek.
Érzésem szerint az a máriabesnyõi kegytemplom, ugye?
Írta 2012. május 04. - 19:37

Írta 2012. május 04. - 19:19

- ötletgazdaként nem megyek
by-by Cered!
Ne legyél már papírkutya!:mad::mad::mad:
Írta 2012. május 04. - 19:15

Tibimer, köszönöm elõre is a fogadó készséget!