Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Ezt láttátok már? Flying bike http://www.yankodesi...ates-lowriding/
Feltöltött kép

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

...én mög itten bukkantam rá...
Ja! és én tekertem ma is bi-bu-beeee! Lowracer Tomi azt mondta úgy meg van döntve az ülés mint a Fujinon! :) Kezdõknek nem ajánlott, de a gerincemnek meg ez a jó! Ha, most a hóbordákkal megküzdök, olyan tapasztalatra teszek szert, hogy nagy baj már nem érhet ebben a szezonban.
Mindenesetre kezdõknek sem a döntött ülést, sem a lapos villaszöget nem ajánlom!

Ja, hogy a 11-esre? Arra rendben van a 85000 körüli agy ár. Végre valami, ami itthon is annyiba fog kerülni, mint ki. Ja, és a százalékban igazad volt!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

http://www.radfahren...-gang-nabe.html

...én mög itten bukkantam rá...
Ja! és én tekertem ma is bi-bu-beeee! Lowracer Tomi azt mondta úgy meg van döntve az ülés mint a Fujinon! :) Kezdõknek nem ajánlott, de a gerincemnek meg ez a jó! Ha, most a hóbordákkal megküzdök, olyan tapasztalatra teszek szert, hogy nagy baj már nem érhet ebben a szezonban.
Mindenesetre kezdõknek sem a döntött ülést, sem a lapos villaszöget nem ajánlom!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
énis 300 látam http://www.ecovelo.i...2/02/alfine-11/
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

idézem:
Preis: ca. 300.- Euro
Gewicht: ca. 1600 Gramm
Übersetzungsverhältnis: 409 Prozent
Gangsprünge: 2 x 17 und 8 x 13 Prozent
Ölschmierung: 25 Milliliter

összehasonlításképpen a nexus/alfine 307%, Sram Imotion 340%

Ez az ár nem az alfine-é véletlenül? Bár az is csak 217 EUR, ha átszámolom fogyáron. És ez itthon. A sima rollerfékes 8-as csak 152.
Megjött a válasz, tehát a 11-es Alfine 110.000 HUf lesz fogyáron szerelékkel, és váltókarral. Októberre ér ide a miénk:(

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Megértelek. Én is olyan alkat vagyok, hogy a farmerok a combom között szétfoszlanak mielõtt még megfakulnának. Az Elephun-on a combom bizony hozzáér a fejcsõhöz minden pedálfordulatnál. Nem nagy gáz, gyorsan megszoktam. Elfogadtam. Valamit valamiért.

Így igaz. Én azért még küzdök a kényelemért, de nyilván ez más kompromosszumokkal jár: laposabb homlokcsõ, cifrázott csukló. Azért remélem sikerül jól jönni ki belõle, majd elválik!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nem a vállal, hanem a villanyakkal van a gond

Megértelek. Én is olyan alkat vagyok, hogy a farmerok a combom között szétfoszlanak mielõtt még megfakulnának. Az Elephun-on a combom bizony hozzáér a fejcsõhöz minden pedálfordulatnál. Nem nagy gáz, gyorsan megszoktam. Elfogadtam. Valamit valamiért.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
[quote name='motyoo']Nem a vállal, hanem a villanyakkal van a gond, az nem fér oda!
(Lesz merevítés a középrész és a homlokcsõ között, csak levettem az ábráról, h jobban lehessen látni a lényeget.)[/QUOTE

Érett gondolkodású Reku atyám !!! ;)

A villanyak miért nem fér oda...??? LEvágod azt jónapot...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Kontrás vagy szabadonfutós? Igaz h kb. 2kg?

idézem:
Preis: ca. 300.- Euro
Gewicht: ca. 1600 Gramm
Übersetzungsverhältnis: 409 Prozent
Gangsprünge: 2 x 17 und 8 x 13 Prozent
Ölschmierung: 25 Milliliter

összehasonlításképpen a nexus/alfine 307%, Sram Imotion 340%

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én õszintén csodálok (vagyis inkább irigylek...) mindenkit, akinek ez elfér a combjai között

Annyi mindennek van helye a combjaim között, egy homlokcsõ már nem oszt, nem szoroz... :)

(magas labda, bocsi nem hagyhattam ki!)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Ja, hogy a homlokcsõ is útban lenne...?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

;952213']Én a képek alapján úgy látom, hogy kinyújtott lábbal a combod még épp a villaváll fölött lenne.

Nem a vállal, hanem a villanyakkal van a gond, az nem fér oda!
(Lesz merevítés a középrész és a homlokcsõ között, csak levettem az ábráról, h jobban lehessen látni a lényeget.)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...az van, ilyen a rövid lábon a vastag comb. ...

És ha bepróbálnál egy ilyen villát? A szárakat már gond nélkül hegesztheted a nyak nem sérülne. :)
http://ebike.hu/term...erseny villa 1/
a felsõ gerinc merevítés azért kell hozzá mert egyedül gyengusz lenne ;)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

De ez nem ilyen egyszerû. Én õszintén csodálok (vagyis inkább irigylek...) mindenkit, akinek ez elfér a combjai között, de nálam ez nem játszik. Ülés pedig nem tud sem feljebb, sem hátrébb menni. Urak, az van, ilyen a rövid lábon a vastag comb. Írnám, hogy "rövid láb, hosszú ész" de nem írom, mert gondolom már így is untok épp eléggé...

Én a képek alapján úgy látom, hogy kinyújtott lábbal a combod még épp a villaváll fölött lenne.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A legegyszerûbb, legolcsóbb és legkönnyebb egy normál fejcsõ, normál villanyak és normál fejcsapágy lenne.

Ezt nem tagadom, igazad van. Viszonylag.
Ilyen lenne normál villával (sárgával, az ábrán a villanyak 7 centis), kékkel pedig az eredeti tervek.
Feltöltött kép
De ez nem ilyen egyszerû. Én õszintén csodálok (vagyis inkább irigylek...) mindenkit, akinek ez elfér a combjai között, de nálam ez nem játszik. Ülés pedig nem tud sem feljebb, sem hátrébb menni. Urak, az van, ilyen a rövid lábon a vastag comb. Írnám, hogy "rövid láb, hosszú ész" de nem írom, mert gondolom már így is untok épp eléggé...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

rézelkel forasztani és az nem huzza el nem deformálodik . de motyoo necifrázdmár igaza van a papának.

A világban legyártottak már sok millió biciklit. Elõször rettenetesen vacakokat, aztán lépésrõl lépésre csiszolódott a dolog. Evolúció. Amelyik gyártó jobbat tudott ugyanazért a pénzért, az maradt életben. Egy olyan egyszerû alkatrészben is, mint egy fejcsapágy, több száz órányi gondolkodás, több ezer kísérlet, több millió tesztkilométer van. Ez nagyon tiszteletre méltó. Ha csak lehet, érdemes kiforrott megoldásokat alkalmazni.
Az élet persze nem áll meg, mindig van fejlõdési lehetõség. De aki nulláról indulva akar jobbat csinálni mint amit a kerékpárgyártók a kisujjukból kiráznak, annak nagyon ott kell lenni a szeren. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
rézelkel forasztani és az nem huzza el nem deformálodik . de motyoo necifrázdmár igaza van a papának.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Na elgondolkodom azon, hogy nem lehetne-e megspórolni az egyedi homlokcsövet és berakni a csapágyakat egy gyári villa nyakába. Egyet a vállak alá, egyet pedig a vállak fölé...

A legegyszerûbb, legolcsóbb és legkönnyebb egy normál fejcsõ, normál villanyak és normál fejcsapágy lenne.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Tuti hogy deformálódik az 1,5-ös fal. Átfolyik a varrat, stb. Az enyémnél a csapágyfészket ilyennel raktuk helyre:

http://www.dremeleur...346&ccat_id=471

Na elgondolkodom azon, hogy nem lehetne-e megspórolni az egyedi homlokcsövet és berakni a csapágyakat egy gyári villa nyakába. Egyet a vállak alá, egyet pedig a vállak fölé...

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Kontrás vagy szabadonfutós? Igaz h kb. 2kg?

Egy szabadonfutós 1665g. Az új Alfine-t 1300 körülre saccoltam. Ez lehet sok is, meg jó is.