Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

A Shimi nem tudd rosszat csinálni. Egy-két éven belül meg az ára is normalizálódik. Az én pénztárcám most jutott a nexus 8-ig, két év múlva majd korszerûsítek.

Kontrás vagy szabadonfutós? Igaz h kb. 2kg?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Összeszorítja õket egy bika M12-es csavar,

Súly! Megfelelne egy 8-as csõtengely is, perselyekkel. Ez a kormánycsapágy és környéke lesz vagy fél kiló.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

ha a hegesztés elõtt van kiesztergálva félõ, hogy deformálódni fog hegesztés után.

Tuti hogy deformálódik az 1,5-ös fal. Átfolyik a varrat, stb. Az enyémnél a csapágyfészket ilyennel raktuk helyre:

http://www.dremeleur...346&ccat_id=471

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...
Pontos munka kell ehhez, hogy jó legyen a végeredmény.

az igaz.
ráadásul ha a hegesztés elõtt van kiesztergálva félõ, hogy deformálódni fog hegesztés után.
viszont ha hegesztés utánra tervezett az esztergálás akkor az inkább marás lesz, mert az összehegesztett nagy darabot nem biztos, hogy be lehet fogni a gépbe.
Marást meg nem minden esztergályos vállal.
:)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ja értem...
Viszont akkor hegesztés elõtt kiesztergáltatod azt a közdarabot, hogy belül legyen válla, amire a két csapágy a belsõ részen rá tud feküdni...???

Természetesen!

És ugye teszel bele zéger gyûrût is, amihez szintén ki kell esztergáltatni a csapágy fölötti-alatti részen egy vékony sávon, hogy a csapágyak, ha mégis megmozdulnának, legyen határolójuk

Összeszorítja õket egy bika M12-es csavar, nem hinném, h el akarnának mozdulni.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Klassz! Gartula!!!

Papa: ebben reménykedtem! ;)

stoki: ha lenne több hely, akkor normál fejcsapágyat használnék, ott jönne számításba az, amit írtál. A legrövidebb homlokcsövet viszont az ipari csapágyas megoldással tudom megoldani (6 cm hosst tokkal vonóval, egy 80-as csavar fogja össze az egészet), ezért lett (lesz?...) így. De köszi a tippet, elrakom!

Ja értem...
Viszont akkor hegesztés elõtt kiesztergáltatod azt a közdarabot, hogy belül legyen válla, amire a két csapágy a belsõ részen rá tud feküdni...???
És ugye teszel bele zéger gyûrût is, amihez szintén ki kell esztergáltatni a csapágy fölötti-alatti részen egy vékony sávon, hogy a csapágyak, ha mégis megmozdulnának, legyen határolójuk, aminél tovább már ne tudjanak kimozdulni...

Pontos munka kell ehhez, hogy jó legyen a végeredmény.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Figyelem!
Újabb Lompi-bike az utakon! Elõfordulhat Európa szerte bárhol! :)
http://picasaweb.goo...080026700144898

Klassz! Gartula!!!

Papa: ebben reménykedtem! ;)

stoki: ha lenne több hely, akkor normál fejcsapágyat használnék, ott jönne számításba az, amit írtál. A legrövidebb homlokcsövet viszont az ipari csapágyas megoldással tudom megoldani (6 cm hosst tokkal vonóval, egy 80-as csavar fogja össze az egészet), ezért lett (lesz?...) így. De köszi a tippet, elrakom!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Köszi a véleményeteket! Akkor hát haladjunk egy lépéssel tovább, konkretizáljunk. Amim van fejcsõnek, az 5/8-os normál csõ, korlátépítésbõl maradt a télen. Nem tudom mennyi ennek a falvastagsága, gonolom úgy 3mm. Tudtok mondani konkrét csapágytípust, amit fel tudok használni?

A befogásról: 50-60 mm hosszú homlokcsõ lesz. Két csapágyas megoldásra gondolok (értelemszerûen a homlokcsõ mindkét végén egy-egy csapágy), szerintem ezt a legegyszerûbb megvalósítani.

Feltöltött kép

HA veszel egy ilyet :

http://ebike.hu/term...65 fsa uf 1 18/

...és a két végére esztergáltatsz két végelemet kupaknak, amelynek a külsõ átmérõje felfekszik a csapágy belsõ csészéire , belsõ átmérõje meg az átmenõ csavarra illeszkedik és kellõen pontos, akkor egy jól méretezett csapágyad lenne. Ennek a csapágynak az alsó része tûgörgõs és mindkét csapágynál van tömítés. Emellett kotyogásmentesen beállítható, ahogy húzod össze a csavart és egy ellencsavarral rögzíted a helyzetét...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
desok bajotok van énmég a 3 asigse jutotam:D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mit szóltok, milyen kellemes bringás idõ volt ma?! Tekertem két órát.

Én is! :) Azért pár hóbordát még meg kellett mászni. A kerékpárutakat hektikusan tisztítják, a jövõ hétre már 8 fokot ígérnek, az majd megoldja.

A Shimi nem tudd rosszat csinálni. Egy-két éven belül meg az ára is normalizálódik. Az én pénztárcám most jutott a nexus 8-ig, két év múlva majd korszerûsítek.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Nyam-nyam! Alfine 2010-ben 11 sebességgel? Boldog új év!
http://www.radfahren...-gang-nabe.html

Már mentem is vele:)
Nyamika. Rendeltem is egy szettet.
A belseje örökélet meg egy nap lesz. 20ml spéci olajban fürdik a belseje.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Mit szóltok, milyen kellemes bringás idõ volt ma?! Tekertem két órát.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Újabb Lompi-bike az utakon!

Tetszik! Eléggé letisztult Lompi konstrukciója. Apró tanács: A kulacs lehet hogy aggatni fog ott, a térdeid között. Az ülés háttámláján kiváló helye van a kulacstartó(k)nak. Sok ezer kellemes kilómétert kívánok!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Széles utat, hátszelet! Kíváncsi vagyok mennyi lesz benne a nyár végén?!

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
A kép lemaradt!

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Figyelem!

Újabb Lompi-bike az utakon! Elõfordulhat Európa szerte bárhol! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Semmit nem számoltam.

Azért kérdeztem, mert ha számolsz, meglátod hogy milyen iszonyú nagy teherbírásúak ezek a csapágyak. Szerintem négyszer ekkora igénybevételt is bírnának.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Kiszámoltad hogy kb. mekkora radiális és axiális erõk lesznek rajta? Erõ, erõkar, szögfüggvények...

Semmit nem számoltam.
A választás alapja a
-méret
-azt ajánlottátok, h az egyszerû mélyhornyú golyóscsapágy bõven elég lesz
-tömített változat
ennyi.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Kinéztem magamnak a 6301-RSH-t (esetleg a 2RSH-t, bár elég a külsõ oldalakon tömítés). Mit szóltok?

Kiszámoltad hogy kb. mekkora radiális és axiális erõk lesznek rajta? Erõ, erõkar, szögfüggvények...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Na épp ezt szeretném megúszni...

Kinéztem magamnak a 6301-RSH-t (esetleg a 2RSH-t, bár elég a külsõ oldalakon tömítés). Mit szóltok?