Én is gyártottam egy hasonlót...
Sirály! Mi a tapasztalat? Mibõl csináltad a fém részét?
Én is gyártottam egy hasonlót...
No akkor vizsgáljuk meg a sebesség kérdését! Kukkants bele ebbe a filmbe! Reku Papa, Levi meg én tapossuk a pedált Gödöllõ környékén. A kamera az én gépemen volt, de ne tévesszen meg a film, én voltam a leglassabb! (jól van megvágva)de városban nehézkes vele a közlekedés. Városon kivül már nem vészes a helyzet, de igazából egy trike nem gyorsabb egy hagyományos montinál
Az a normális! Síkon...azt el se merem mondani, hogy outival is lassabb vagyok, mint itt a törzsgárda a rekukkal
:o:o)
Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett....
A kétkerekûd a kormánytól és a hátsó keréktõl eltekintve hasonló koncepció mint amit én terveztem. A hajtás viszont úgy tûnik elég magasan van rajta, én annál lejjebb szeretném.
Hogy a fenébe tudják vajon pl. a Scorpion fs-t 18 kilóból kihozni? Igaz hogy az 1 milla...
Python elsõ törvénye?
A kétkerekûd a kormánytól és a hátsó keréktõl eltekintve hasonló koncepció mint amit én terveztem. A hajtás viszont úgy tûnik elég magasan van rajta, én annál lejjebb szeretném.
Hogy a fenébe tudják vajon pl. a Scorpion fs-t 18 kilóból kihozni? Igaz hogy az 1 milla...
Python elsõ törvénye?
Egyébként a súly csúnyán néz ki ha csak a bicajt nézzük (18 vs 30), de ha az összsúlyt nézzük, már nem annyira (118 vs 130).
Nem tudom h mennyivel lassúbb a trike. Az h én lassú vagyok amikor trike-on ülök, az nem biztos h a trike hibája.Van itt pár trike-os, Õk a hiteles források, de amennyire tudom, a Trike átlagsebessége jóval alacsonyabb, az egynyomon haladó rekukhoz képest. Ettõl és a szélességbõl adódó hátrányoktól eltekintve sok elõnye is van.
Ez a konstrukció jobban tetszik, mert szerszám nélkül állítható a bõsége:
BiciBands | Mollettadesign[55]/2/
Igen, SketchUp-pal készült a terv, amit a valóságnak is többnyire utánigazítottam. Két hónap térbeli tervezgetés után azért a kivitelezéskor még kellett ezt-azt módosítani. Recumbent trike - bike - YouTube
A trájkokkal a szállíthatóság - ha összecsukható valahogyan, akkor is - nagy gubanc! Acélból a tömege 30kg körüli lesz. Ja, és a 3 nyom a magyar utakon! Megközölni nehéz a kátyút, 40cm-enként fut egy kereked, kikerülni forgalomban nem életbiztosítás, választhatsz melyik kerékkel zakkansz bele. Utóbbi miatt egy 4 kerekû elõnyösebb.
Ezért kezdtem el a kétkerekû építését - meg azért, mert csak... (a fertõzés).
(A trájkon egy idõben sokat szívtam a reku görkõkkel, lánccal. Kiderült, hogy egy retek boltos 9-es láncot adott el nekem 8-as helyett, ugrott a lánc nagy terhelékor, és minden egyéb kellemetlenséget is a méret eltérés okozott.)
Az avatarodban levõ trike-ot Te tervezted?
Van a tervnek valami nagyobb felbontású változata is?
Meggondoltam magam!
Miért is beszélnénk le róla? Csináld meg! Aztán számolj be a tapasztalatokról. (végül is a te pénzed)
A Reku Papa által javasolt 2x26-os, merevvázas lengõorrú esetén hátul nem kell lánckerék, mert az elsõ kerék hajtású
Igazából hátra egy olyan elsõ kerék kell, aminek a felfogatása alkalmas az agymotoros kerék helyére történõ beépítésre.
(ha jól tévedek - nekem nincs lengõorrúm)
praktikusan elsõkereket használunk, de a villa tengelytávolságát az igényekhez lehet igazítani.olyan elsõ kerék kell, aminek a felfogatása alkalmas az agymotoros kerék helyére történõ beépítésre
Az egy kg lánckerék meg féktárcsa nélkül értendõ, mert a motornak is ezt a súlyát ismerem, így tudtam csak összehasonlítani, kiszámolni a különbséget.
Mennyi szokott lenni egy 26-os hátsókerék?
Azért lenne jó az agymotorhoz 26-os kereket párosítani, hogy legyen sebesség. Amennyire én tudom, az agymotorok egy bizonyos fordulatszám felett rohamosan veszítik a teljesítményüket.
Ja, és nem hajtott kereket könnyebb cserélni is.
Erre gondoltam egyébként én is, hogy két hátsó kerekem lenne, egy agymotoros, meg egy sima.
Egy kg-os hátsókerék? Szerintem jóval több. Egyébként az ötlet szimpatikus, én is tervezek hasonlót, de 3 kerékkel, levehetõ burkolattal. Trike-kal nyugodtan lehet bringautakon járni, csak ne legyen túl széles a járgány és akkor a szûkítõkön is vidáman át lehet menni vele, pedig a mienk long vehicle
. (Sok ilyet próbáltam.)
http://youtu.be/N513bf9UVYA
Egy kg-os hátsókerék? Szerintem jóval több. Egyébként az ötlet szimpatikus, én is tervezek hasonlót, de 3 kerékkel, levehetõ burkolattal. Trike-kal nyugodtan lehet bringautakon járni, csak ne legyen túl széles a járgány és akkor a szûkítõkön is vidáman át lehet menni vele, pedig a mienk long vehicleErre gondoltam egyébként én is, hogy két hátsó kerekem lenne, egy agymotoros, meg egy sima.
Bár az egész kerék motorral, integrált vezérlõvel 6.2 kg, egy sima kerék pedig mennyi? 1 kg?
Úgyhogy 5 kiló miatt nem tudom érdemes-e.
Az akksit túrán mindenképp érdemes otthon hagyni