Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2010. July 21. - 16:01

Posted 2010. July 21. - 15:42

+1%? Eléggé lepontoztál!
vagy csak ebben a készültségi fokban még nem vállalható egy ilyen kanyar? Azt is megértem.
Ne viccelj, csak a festés hiányzik

61,5%

Posted 2010. July 21. - 14:23

Számítok rád! Ha nem jó a buli, akkor csinálunk egy különbejáratú rekus találkozót!elképzelhetõ, hogy én is csatlakozom a Velecei-tó projekthez

Legalább megcsodálhatod, megdícsérheted és (cserébe) kipróbálhatod az össztelós, szanaszét állítható túragépemet.

Posted 2010. July 21. - 14:17

Ha már így szóba jöttem, elképzelhetõ, hogy én is csatlakozom a Velecei-tó projekthez, az elõbb említett ExPython géppel, ha a fiam is ráér, akkor õ is jön a Lompi bike-jával. Jövõ héten még egyeztetünk.Az alsó kormányra nem kell rábeszélned. Volt már. Nem rossz. A mostani jobb. Szerintem. De Visegrádon (Szélvészékkel többször) voltam azzal is (most Zéta hajtja).
Még valaki csatlakozna az elefánt csordához?
Posted 2010. July 21. - 14:04

Az alsó kormányra nem kell rábeszélned. Volt már. Nem rossz. A mostani jobb. Szerintem. De Visegrádon (Szélvészékkel többször) voltam azzal is (most Zéta hajtja).
Még valaki csatlakozna az elefánt csordához?
Posted 2010. July 21. - 13:11

Festés elõtt úgy is le kell homokolni! Az enyém tavasz óta rozsdásodik, de a nyarat bizti végig nyomom vele! (talán még egy elsõ tárcsafék is kellene... Hmmm.... konzol hegesztés...)
Ilyen lehetõséged nem lesz még egy! Tapasztalatból tudom, hogy Levi is meg Lompi is egy rakat szerszámmal indul útnak. A legutóbbi láncszakadás óta már én is felkészültebb vagyok! Nem csak lélekben tudunk támogatni! Egy ilyen úton meg sok minden elõjön! Ja, meg a vélemények! Már most javasolnám egy új, nagyobb ívû, egy darabból készült kormány tervezését és készítését. Levinek is és nekem is alsó-kormányos volt az elsõ gépünk, de Lompinak is volt egy... De egy ilyen úton ez is bizonyosságot nyer!
Három ember dokumentálhatja a túrát, ez add bõven anyagot a blogodnak. Mi kell még?
Szerszám nélkül én sem megyek sehova, láncbontó alap!
A kormány ideiglenes még, szóval azt lehet nyugodtan szakérteni

61%

Posted 2010. July 21. - 12:08

Ilyen lehetõséged nem lesz még egy! Tapasztalatból tudom, hogy Levi is meg Lompi is egy rakat szerszámmal indul útnak. A legutóbbi láncszakadás óta már én is felkészültebb vagyok! Nem csak lélekben tudunk támogatni! Egy ilyen úton meg sok minden elõjön! Ja, meg a vélemények! Már most javasolnám egy új, nagyobb ívû, egy darabból készült kormány tervezését és készítését. Levinek is és nekem is alsó-kormányos volt az elsõ gépünk, de Lompinak is volt egy... De egy ilyen úton ez is bizonyosságot nyer!
Három ember dokumentálhatja a túrát, ez add bõven anyagot a blogodnak. Mi kell még?
Posted 2010. July 21. - 11:55

Elõször tapossál bele egy ezrest, mert aztán fûrészelheted a festékkel együtt! Hosszú lesz a tél. Akkor mit csinálsz? Tekerni most kell!
Akit érdekel a recúgbens, azt érdekelni fogja festék nélkül is. Sõt!!! Festék nélkül még inkább! Nem szabad elrejteni a kivitelezést a kíváncsi szemek elöl!
... ja és minden lassú jármûvet még a kocsma elõtt bevárunk!Rám felfelé kellett várni, Lompira meg lefelé! Mondtam már, hogy a pocaknak sokkal jobb az aerodinamikai együtthatója?
Nem rendes festés lenne, csak egy réteg spray, most eszi szegényt a rozsda, fáj érte a szívem... A szombati jelentkezésem módosul 60%-osra

Posted 2010. July 21. - 11:45

Fejtörést okozol! Jól hangzik az útvonal, de szombatra bringafestést terveztem, hogy mégcsak nézzen valahogy ki, hátha kikeveredek a Velencei tóhoz a jövõ hétvégén... 50%-ban jelentkezem én is
Elõször tapossál bele egy ezrest, mert aztán fûrészelheted a festékkel együtt! Hosszú lesz a tél. Akkor mit csinálsz? Tekerni most kell!
Akit érdekel a recúgbens, azt érdekelni fogja festék nélkül is. Sõt!!! Festék nélkül még inkább! Nem szabad elrejteni a kivitelezést a kíváncsi szemek elöl!
... ja és minden lassú jármûvet még a kocsma elõtt bevárunk!

Posted 2010. July 21. - 11:37

Szombat 8-körül a Déliben a találkozó, majd Margit -sziget, Óbuda, Római part, Budakalász (látogatás az AM bringában
) Pomáz, Szentendre, Pilisszentlászló (Kis Rigó Vendéglõ). Onnan már csak lefelé Visegrádig. Dunakanyar vonalában vissza. Dunabogdány, Tahitótfalu, Szentendre, Budapest.
Esetleg Tahitótfalu, Vác, Göd (hekkezõ hely!), Budakeszi, Budapest.
Szerintem...Engem is érdekel! További jelentkezõk?
Jövõ hétre Velencei tó a terv. Csütörtök délutáni indulás és szombat délutáni (esetleg vasárnap délelõtti érkezés Budapestre) A rendezvény meglátogatása, feltérképezése.
Egyenlõre Én és Levi... Lehet csatlakozni!
Fejtörést okozol! Jól hangzik az útvonal, de szombatra bringafestést terveztem, hogy mégcsak nézzen valahogy ki, hátha kikeveredek a Velencei tóhoz a jövõ hétvégén... 50%-ban jelentkezem én is

Posted 2010. July 21. - 08:58

Esetleg Tahitótfalu, Vác, Göd (hekkezõ hely!), Budakeszi, Budapest.
Szerintem...

Jövõ hétre Velencei tó a terv. Csütörtök délutáni indulás és szombat délutáni (esetleg vasárnap délelõtti érkezés Budapestre) A rendezvény meglátogatása, feltérképezése.
Egyenlõre Én és Levi... Lehet csatlakozni!

Posted 2010. July 21. - 08:34

szombaton visegrád hegyen át?
Lehet, hogy mennék. Mikorra tervezed az indulást?
Posted 2010. July 21. - 07:48

Posted 2010. July 21. - 06:57

Posted 2010. July 20. - 22:49

500 m ? az aztán az igen, gratula a távhoz:), egy hete 333 km tettem meg egy ültömben, kiszaladtunk a Csalóközbe meg vissza Bp.-rõl a cimborámmal, ja és jelenleg 56 éves vagyok, sem izomláz sem végtagfájdalmak, vagy elírtad és nem 500 m volt, hanem kilométer?Ahoj!
Megtettem az elsõ körömet a tûzmadárral! Kb 500m volt, és másnap sem izomláz, sem végtagfájdalmak ! Ezt teszi a jó fizikum.
Holnap megyek Gyomaendrõdre pár napra, igaz bringa nélkül, ha valamelyikõtök arrafelé járna, egy sörözés beleférne.
Posted 2010. July 20. - 12:21

Posted 2010. July 20. - 11:02

Köszi, rácsapok!
Valami aktivitás a héten? Levi, Motyoo, mások?
Hétköznap részemrõl biztos nem, de a hétvégérõl még érdemes lehet beszélni!
Posted 2010. July 20. - 09:13

Posted 2010. July 19. - 22:25

Köszi a tanácsokat!Sátor... Ezért vettem most egy komolyabbat.

Jelenleg egy eldobható, tecsógazdaságos áll készenlétben a szükséghelyzetekre (igaz hogy 1,6 kiló, de rá van írva, hogy rossz idõben nem használható), de azt hiszem rá kell szánni a pénzt.
Nem értek hozzá, de még csak a megbízható márka neveket sem ismerem... Minden esetre, találtam egy ilyet. Ez 2,5 kiló és három évszakos, két személyes.
A két kiló alattiak meg 30 ezertõl indulnak. Arra az évi 3-4 alkalomra ez talán már luxus.