Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Hétfõn elkészült az ülés is, már szinte kész a gép:
Feltöltött kép
Nem is volt drága a hozzávaló szivacs, 700 Ft-ból megúsztam. A huzat 1000, a varratás 500.
Jó vastag lett, de kényelmes, a mostani napi 20-25 km alatt legalábbis. Majd a hétvégén kiderül a Mátrában, hogy hosszabb távon milyen.

Kínomban kitaláltam egy fix láncfeszítõt, kézzel kell áttenni, de jobbat most nem tudtam kitalálni, hogy a kontrával ne ellenkezzék, mint ahogy a rugós tenné.
Nem is az a legnagyobb baj vele, hogy kézzel kell áttenni, csak hát lehetne szakosabb... Ötlet rá?

Szakemberek kapaszkodjanak, mert ezek a képek az õ elborzasztásukra alkalmasak lehetnek:
48-fogú "tányéron":
Feltöltött kép

38-fogú "tányéron":
Feltöltött kép

Az áttétel így 1,5:1 lett(másfél kerékfordulat egy pedálfordulatra) elsõ fokozatban, 38-as "tányéron".

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Pista04,

az ülések vázát milyen csõbõl hajtottad? Tapasztalatok?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ezzel milyen tekerni?

Az AMbringában volt szerencsém kipróbálni egy hasonlót. Városi kerékpározásra én is ajánlom, mégpedig azoknak, akiknek fontos az, hogy a nyeregben ülve is le tudják tenni mindkét lábukat a földre. Negatívuma a nagyobb fordulókör.

pista04

pista04

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Üdv!

Motyoo:
Ezt fõleg városi használatra építettem, nyújtott lábbal tudok tekerni, de ha megállok akkor a nyeregbõl mégis leér a lábam. Hatékonysága viszont nem a legjobb.

Lompi:
Korábban én is gondolkodtam egy, lengõorrú építésén, de nem egy két személyesen akartam elõször kipróbálni.
Valószínû, hogy én is fogok egyet építeni. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
[quote name='pista04']Üdv Mindenkinek!

Tudom, hogy itt sokaknak az elsõ hajtásról a lengõorrú jut eszükbe , de én nem akartam újra megtanulni bringázni

pista04 azért negondold hogy ojan nehéz a lengöóruval menni 15 perc volt a legroszab tanulás :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
motyoo, megvannak a bowdenek! a Mészöly u.-ból, kössssz

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Itt van néhány kép: Picasa Web Albums - Istv

Ezzel milyen tekerni?
Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Most egy rekutandemen dolgozok,mely elsõ és hátsó kerék hajtásos lesz.

Izgalmas projekt! Szívesen veszek minden beszámolót!

pista04

pista04

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!

Pár éve írtam már ide, azóta jó pár ezer kilométert tekertünk a rekukkal. Most egy rekutandemen dolgozok,mely elsõ és hátsó kerék hajtásos lesz.
Tudom, hogy itt sokaknak az elsõ hajtásról a lengõorrú jut eszükbe , de én nem akartam újra megtanulni bringázni és nem tudom, hogy mennyire lett volna stabil két személlyel, plusz a kormánycsapágynak is nagyobb terhet kellett volna kibírnia.
Most az építés kicsit lelassult, mert a jó idõbe inkább elmegyek tekerni, de azért remélem nyár végére kész lesz.

Itt van néhány kép: Picasa Web Albums - Istv

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Más: sikerült megszereznem az uccsó öt szett Shimano "DualDrive" agyat. Hioer jó árban. ha minden passzol,akkor hamarosan vihetõ lesz. Kb a DD feléért.

Ez még érdekelhet, beleillik a kristályosodó koncepciómba. Értesíts, ha van fejlemény!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

de csak akkor az igazi, ha a hozzá valót használod.

Nekem az is elég, ha tökéletesen mûködik.
:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tomi akkor 10 ért kerékbe füzve ? :D
decsak hogy jó,bólt legyen nekedis. ;)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

:) kísértem az ISTENT! Cibálom az OROSZLÁN sörényét! :) Szeretek kockázatosan élni! :)

demég gyakorolnia kel kicsit .:D
képek

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Ezek szerint az outi cuccokból nincs variáció? Akkor marad az "egyéb" kategória...
E kettõ közül melyikre szavaznátok?
Truvativ '06 Touro Compact 50/36 170mm (Powerspline) (Hajt
Altrix 34-50

Touroval mentem egy évet.A gyengus loosersplinehoz képest meglepõen merev volt. bár akkora még nem 94 kg voltam.

Python:Mit hallok? Nem követni a shimi ajánlását??:)
Egyébként nagy eséllyel a nexus specifikációjának kitalálásakor még nem nagyon gondoltak az Alfine megjelenésére.De ettõl még mûködhet.

Más: sikerült megszereznem az uccsó öt szett Shimano "DualDrive" agyat. Hioer jó árban. ha minden passzol,akkor hamarosan vihetõ lesz. Kb a DD feléért.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
:) kísértem az ISTENT! Cibálom az OROSZLÁN sörényét! :) Szeretek kockázatosan élni! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Ezek szerint az outi cuccokból nincs variáció? Akkor marad az "egyéb" kategória...
Altrix 34-50

Szerintem a truvativ szebb, de ahogy Pithon is mondja nézz be a Maxihoz. Ártani nem árt, csak csábít ;)
:)

Python
"...Az én Nexusom valószínûleg nem ismeri a reá vonatkozó elõírásokat mert Alfine láncfeszítõvel és az ehhez passzoló vékony lánccal és fogaskerékkel használom..."

szentségtörés áááááááááá :):)
ne gyalázd a mindentudót mert megbüntet ;) :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ezt csak másodikra láttam át:) A Shimano természeresen gyárt külön lánckereket agyváltóhoz.Méghozzá kétfélét.Az egyik a CSS-500-as széria,mely használható vékony lánccal, a másik az SMGEAR lánckerekek,melyek csak egysebis lánccal használhatóak(CNNX-10).De ez a választás csak az Alfine esetében van meg, mert a többi Nexushoz csak az SMGEAR lánckerekek a jók.

:) biztosan akadnak olyanok, akiknek csak harmadik vagy negyedik alkalomra áll össze a kép! Ne búsulj, eljön az idõ, amikor elsõre is megy majd!
Az én Nexusom valószínûleg nem ismeri a reá vonatkozó elõírásokat mert Alfine láncfeszítõvel és az ehhez passzoló vékony lánccal és fogaskerékkel használom. A megoldást a kényszer szülte, hiszen az Alfine láncfeszítõ nem hajlandó együttmûködni az egysebis lánccal. (konkrétan el sem fér benne). Így maradt a vékonyabb lánc, jelenleg a Sram valamelyik nyolcasa és a vékonyabb fogaskerék.
Gondolom a Shimi nem ajánlja ezt a konstellációt, pedig ahol elfér a vastag, ott elfér a vékony is... :) No, de nem ez az elsõ elõírás amit nem tartok be. Pár ezret már beletekertem, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek! (nem a Shimi ajánlásával)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Voltam a Maxi Bike-nál...
A legtöbb helyen "nem reménytelen" kijelentéssel fogatták a 94-es lyukkör átmérõjû, ötcsillagos hajtómûre vonatkozó kérésemet. Itt azt kérdezték mennyi kell?! Vettem is egy Hot Chilli CNC-zet cuccot. Motyoo, hívd fel õket! Van ott minden mint karácsonykor a fa alatt! :) A beo reális árat mond, a fõnök kicsit túlértékeli az árut. Lehet és kell is alkudni.
Stoki! van AMP! Full alu 15-ért, CrMo szárral 10'000-ért

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A tengely nem cserélhetõ, mert sajtolt ragasztott. Illetve Torsen lehet tudja cserélni,csak kérdés mennyiért.
Az egyetlen megoldás,hogy némely modellbõl (Hone,SLX,Saint,meg talán XT) lehet kapni asszem 83-as tengellyel.

Altrix 34-50

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

A Shimano specifikációkban mindig van számottevõ biztonsági tartalék. Az általam kipróbált Shimano MTB váltók mindegyike remekül dolgozik 34 fogassal is. (Tourney, Acera, Deore, Stx...)

Igen,de szerencsére nem véletlenül! Vannak kombók, amik ugyan mûködnek, de csak akkor az igazi, ha a hozzá valót használod.