Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

program ajánlat:Kerékpáros nap, felhívom a figyelmeteket a "minden ami kerékpár" fejezetre

Gratula, jöhet lassan a következõ ;)

nagy-csomagos túra esetén lehet hogy a hátsó rugóstag lomha lesz, mert nagy a "holtsúly" vagy minek mondják a hátsó részen. ;)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Szerintem nem a lánc elhagyása ebben a projectben a nagy ötlet. Valójában a rendszer önmagában egy fokozatmentes váltó is egyben. Bár a filmeken végig követhetõek a különbözõ pozíciók, de mûködés közben nem mutatják be!?Azok a görgõk amik a másodlagos "hajtókarokon" vagy inkább húzókarokon vannak, változtatják a pozícióikat ezzel az áttételt. Az is látható, hogy az üléscsõ mögötti huzalok szabályozzák. No én ezt nézném meg mûködés közben

Ezen a linken Szakít a lánccal a magyar Stringbike - Kerékagy szerintem megkapod a választ, ha a mûködésére vagy kiváncsi.
...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
program ajánlat:Kerékpáros nap, felhívom a figyelmeteket a "minden ami kerékpár" fejezetre
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Szerintem nem a lánc elhagyása ebben a projectben a nagy ötlet. Valójában a rendszer önmagában egy fokozatmentes váltó is egyben. Bár a filmeken végig követhetõek a különbözõ pozíciók, de mûködés közben nem mutatják be!?Azok a görgõk amik a másodlagos "hajtókarokon" vagy inkább húzókarokon vannak, változtatják a pozícióikat ezzel az áttételt. Az is látható, hogy az üléscsõ mögötti huzalok szabályozzák. No én ezt nézném meg mûködés közben...http://www.youtube.com/watch?v=oos4njDiXIg&feature=related

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
http://lh6.ggpht.com...PE/HPIM6520.JPG több kép is van a képtárban
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

azért kíváncsi lennék egy hátsó kerékcserére.

http://www.youtube.com/watch?v=9IIvolyXHJk

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Sok hasonló bowdenwes vagy huzalos megoldással találkoztam már a neten. Remélem, ez sikeres lesz!

azért kíváncsi lennék egy hátsó kerékcserére. meg a hátsó tárcsafékre.
a kerékagyban a kilincsek iszonyat igénybevétele-kopása is csak a hosszabb használat után derül majd ki valószínûleg. + a mûanyag szál tartóssága sem utolsó dolog.
egyébként tetszik, velomobiloknál a taposós verziója helytakarékosabb lenne és így csökkenthetné az orr méretét
;)
:):)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;1023343']Szakít a lánccal a magyar Stringbike - Kerékagy

Sok hasonló bowdenwes vagy huzalos megoldással találkoztam már a neten. Remélem, ez sikeres lesz! Itt egy film a mûködésérõl:http://www.youtube.com/watch?v=z4PAzalfpww

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Szakít a lánccal a magyar Stringbike - Kerékagy
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Az figyuztátok, hogy az üléstámla már teljesen elõre van tolva? Már csak ez a pár centi hiányzott a boldogsághoz...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Gyerekek seholsem vagyunk a hajtomû távolság álitás terén :D

ilyen pedálokat velocipédeken láttam, ott ugye a kerékméret adott és ha kisebb a sofõr akkor told meg a pedálod
ahogy Bessenyõ Pissstabá mondaná egyik lábam itt a másik
:):) ;)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Gyerekek seholsem vagyunk a hajtomû távolság álitás terén :D Feltöltött kép

Ez kérlekszépen homemade SPD! A szöges bakancs kapaszkodik a fapedálba. -szerintem...
Vagy a négy szögbe kapaszkodik a szögetlen bakancs.
Vagy neked van igazad, ez itten egy IS-szabványú beállítómodul.
Vagy egyikünknek sem... :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Gyerekek seholsem vagyunk a hajtomû távolság álitás terén :D Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
/, de sok sört iszom az segít...:)[/QUOTE]

nekem azt mondta az orvos, hogy fogyasszak több folyadékot, mikor kérdésére mondtam, hogy átlagban napi egy liter megy be a szervezetembe erre azt mondta, hogy az nagyon kevés, azt viszont nem mondta, hogy mit igyak, én a sör mellett döntöttem
képtár

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Embörek!
Mikor van (lesz - volt) a szeptemberi balatonkerülés?

Most szombat CRITICAL ROAD BALATON és Balaton Kör | túra, kerékpár, Balaton, teljesítménytúra, körút, bringaemelés | mozgasvilag.hu

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Télen unatkozó rekuépítõknek:
YouTube - FWDTrike.wmv
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Embörek!
Mikor van (lesz - volt) a szeptemberi balatonkerülés?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Lompinak -ha jól tévedek tavaly télen- lõtt az agya :), miszerint megpróbálkozik a hátsókerék kormányzással.
Szerintem ez is központi kormányzás, de ebbe most nem mennék bele...
Finoman szólva sem jött össze! Ajánlottam számára -az akkor már számunkra ismert- Dennis Renner bicaját, mint kiindulási pontot. Néhány adatot is sikerült összelapátolni róla, de a project az elsõ kudarcot követõen félbe maradt.
Lompi, ha esetleg ismét nem tudnád elfoglalni magad a hideg téli napokon vagy valaki más szeretné megvalósítani a tervet, Dennis újabb képeket publikált.

A "grammániásoknak" különösen tetszeni fog! Ennyi anyagból kerékpárvázat?! De ezen kívül is sok érdekes és használható ötlet van rajta, érdemes a megtekintésre!

ÉS ALSÓKORMÁNYOS! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ne quid nimis!
Artificem commendam opus.
:)

- Na jó, kicsit teátrális volt, én sem gondoltam komolyan! :)
- A szellemmi atyja lehetek részben a mûnek, a többit megbeszéltük.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Tom2: Brutál, tetszik ez az egzotikus profilú vázgerinc. Abán még nem úgy volt, hogy csak 3kerekûben gondolkodsz? Vagy ihletet kaptál? :) A csúszkát ma reggel végre sikerült kipróbálni, szépen muzsikál (illetve alig muzsikál a görgõhöz képest), mégegyszer köszi! Az egycsavaros felfogatásra sincs még panasz.

A Chilire nem mondok semmit, Lompiék hozzák a szokásos formát:), de azért arra az elsõ villára kíváncsi leszek.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"