Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...azt nem kétlem, csak hosszabb távon -szerintem - szorítani kell hogy kényelmes maradjon. De ha megfelelõ, akkor nem szabad rajta változtatni. A saját bringámból indultam ki és azon nyugszik a kéz már-már unalmasan is...:)

A ladánál meg nem az áttétel a kicsi, hanem a kar gyenge. Azt kell erõsíteni...:) (ez is tapasztalat a mai napig 2105-t hajtok...;))
...

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Azta!!! Nagyon szép! Gratula, Antinak nemkülönben!

A hátsó hajtómû nincs nagyon magasan? Az elsõnek az elhelyezése kényelmesebbnek tûnik. Vagy a terv, hogy hátul lesz a pihenõs fotel - a pedál meg csak lábtartónak kell? ;)

Inkább az elsõ tûnik alacsonynak, (a Mágusok majd próbán minõsítik :)) a hátsót úgy tûnik h keményebben meglehet tekerni.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Hamar talpra állt...:) Nekem a hátsó versenyzõ kormánya tûnik furának, szerintem úgy sokkal kényelmesebb, ha a far alatt van és sokkal vízszintesebben áll a kormánymarkolat része. (A pilótánál is így gondolom, de az a kormányrendszert bonyolítaná meg, így ott kompromisszumokat kell kötni és az egyik lehet ez.)

A használó szerint nagyon jól kézre áll.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Szép lett!
Az elsõ tandem trike!!!!
Gratula!!!!
:):)

Az ülés ülõlap részét szívem szerint lejjebb hajlítanám a vízszinttõl kb 15 fokra hogy ne irritálja a comb alsó részét.
A kormányzás hogy mozog? Nem "nehéz"?
;)

Nekünk is nagyon tetszik! :D:D:D
A gratulációt továbbítom az "illetékesnek". A munka dandárját õ végezte. A tervezésben pedig köszönet neked.
;)

Az ülés ülõlapja besüllyed amikor beleülünk és egyáltalán nem érezni az ülõlapot tekerés közben. A fordulókör szemtelenül kicsi, de bizony a kormányáttétel nagyon jól jönne. Keményen kell kormányozni mint régi Ladákon parkoláskor. :) Az elsõ próbákat követõen szeretnénk is megvalósítani az áttételt.

A harmadcikkelyes láncvezetõ azonban meglehetõsen zajos. :( Mi lehet az oka? Lehet h a görgõ mégis csöndesebb?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

A kertben már jól mutat, néhány km-t már gurultunk is vele, de még nagyon sok dolgot kell megoldani...

Azta!!! Nagyon szép! Gratula, Antinak nemkülönben!

A hátsó hajtómû nincs nagyon magasan? Az elsõnek az elhelyezése kényelmesebbnek tûnik. Vagy a terv, hogy hátul lesz a pihenõs fotel - a pedál meg csak lábtartónak kell? ;)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...ha jõvõhéten lesz tekerés és az idõ is engedi én is szívesen csatlakoznék. Egy olyan pilisi utat dobnék be ötletnek, amelybõl több pontjáról ki lehet úgy szállni, ahogyan a csapat erõnléte és kedve gondolja. Szentendrén tudok egy olyan pizzériát, amelynek van kerthelyisége és a bringákat le lehet tenni.
...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Hamar talpra állt...:) Nekem a hátsó versenyzõ kormánya tûnik furának, szerintem úgy sokkal kényelmesebb, ha a far alatt van és sokkal vízszintesebben áll a kormánymarkolat része. (A pilótánál is így gondolom, de az a kormányrendszert bonyolítaná meg, így ott kompromisszumokat kell kötni és az egyik lehet ez.)
...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

A kertben már jól mutat, néhány km-t már gurultunk is vele, de még nagyon sok dolgot kell megoldani...

Szép lett!
Az elsõ tandem trike!!!!
Gratula!!!!
:):)

Az ülés ülõlap részét szívem szerint lejjebb hajlítanám a vízszinttõl kb 15 fokra hogy ne irritálja a comb alsó részét.
A kormányzás hogy mozog? Nem "nehéz"?
;)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Lompi mester, mit szólnál egy ilyen villához? Illetve csak fél villa mert hiányzik az egyik oldala.Feltöltött kép
Vállalkoznál-e az elkészítésére? Egyébként gyönyörû bringa.

majdnem csak egy iv hiányzik a vázbol. megcsinálni nem kihivás de nem esztergálok semmit mert nincs mivel :(
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Piko, Lompi, sztem Thommey nem a villavállra gondol - legalábbis én nem ott keveslem az anyagot, hanem a villanyak és a vázcsõ találkozásánál. Egy merevítõ kívánkozna a villanyak és az vázcsõ közé, kiháromszögelni azt a csatlakozást.

ne akarjatokmár merevitöket én igyis tul méreteztem :P
képek

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Drága kenyér:)Kougin Amman III
Feltöltött kép
Mondjuk ha már DuraAce, akkor miért nem DI2?

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
"Akkor a jövõhét végén mindenki a te vendéged! :) Gratulálok. Elsõsorban nem neked, hanem a gépnek! Túl vagytok a teszt szakaszon." (Python)

Köszi a gratulációt a gép nevében, jelenleg alszik, de majd délután felébresztem és megmondom neki:) Jövõ héten részemrõl OK a vasárnap, ha az idõjárás is úgy gondolja.Feltöltött kép
Egészségetekre!
A villában elsõsorban a csavartsága ragadta meg a figyelmemet.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Na mi van, nem tudtatok aludni? Nagyon pörgött éjjel a fórum! :):):)

Majdnem elfelejtettem, meg van az elsõ 1000!

Akkor a jövõhét végén mindenki a te vendéged! :) Gratulálok. Elsõsorban nem neked, hanem a gépnek! Túl vagytok a teszt szakaszon.

hát ez igen durva villa lett ilyet még én sem láttam. (motoron valami ilyesmit már igen) A képet jobban megfigyelve itt ez a tök érdekes és különleges villa, de eközben a láncvezetõ teflon csõ tök ruppótlanul van a vázhoz rögzítve.:)

Nehéz forradalmian új dolgokat hozni, amíg a technológia ezt nem teszi lehetõvé. Ez itt egy klasszikus lengõvilla. A BMW R69/S típusával híresült el az alkalmazás. Oldalkocsis gépeken a mai napig alkalmazzák, csak a rugó elhelyezése általában más. Itt valószínûleg a progresszivitás miatt került alulra.
Az elvet tekintve ezt láthatjátok az Flevobike-on is. Az össztelósomon lévõ elsõ villa meg a klasszikus Springer rendszer. Amerikában kedvelt megoldás, még a prehisztorikus idõkbõl. Egy-két hightech-carbon gépen ismét feltûnt, a lengõvillával sem most találkoztunk utoljára. (és 15-ért van ismét AMP a Maxinál. Jön a hideg, lehet abból alkudni!)
A tefloncsõ elvezetésére már nem jutott a szellemi kapacitásból, de nem is lett volna egyszerû. Ott nincs anyag! :)

Lompi mester, mit szólnál egy ilyen villához? Vállalkoznál-e az elkészítésére?

Ha a tengelyeket, csapokat, forgáspontokat elkészítteted egy esztergályossal, akkor a többi már csak "gyerekjáték" Lompinak. Tapasztalatom szerint elõször duzzog majd egy sort, de van az a sör! :)

Piko, Lompi, sztem Thommey nem a villavállra gondol - legalábbis én nem ott keveslem az anyagot, hanem a villanyak és a vázcsõ találkozásánál. Egy merevítõ kívánkozna a villanyak és az vázcsõ közé, kiháromszögelni azt a csatlakozást.

...ott van! Örülök hogy aggódtok az egészségemért! Ez a váz merevebb annál mint amit a kép sugal! :) ... de az elsõ lengõorrú vázamnál mindenképp! (pedig annak még nem lehetett állítani az elejét sem) Majd meglátod... :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

hát ez igen durva villa lett ilyet még én sem láttam. (motoron valami ilyesmit már igen) A képet jobban megfigyelve itt ez a tök érdekes és különleges villa, de eközben a láncvezetõ teflon csõ tök ruppótlanul van a vázhoz rögzítve.:)

A készítõje a nagy örömében, hogy ilyen villát csinált elfelejtkezett az apró részletekrõl, pedig az ördög abban lakozik.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Majdnem elfelejtettem, meg van az elsõ
Feltöltött kép
rekus kilométerem a saját gyártmányúval!Feltöltött kép
Tudom nem valami sok, de majd igyekszem összeszedni magam. A gép elég kezes és jól bírja a strapát.
képtár

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Lompi mester, mit szólnál egy ilyen villához? Illetve csak fél villa mert hiányzik az egyik oldala.Feltöltött kép
Vállalkoznál-e az elkészítésére? Egyébként gyönyörû bringa.
képtár

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Ugye lesz még valami, ami a hátsó villát merevíti? Mert ez így szerintem brutál hamar megadja magát.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Két sör,és 1000km?:)

tomi akkor márcsak 750km:)
képek