Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Tényleg ezt írta a múltkor. Akkor viszont a cél elérve! :D

Emelkedõn még nem próbáltuk, lehet h ott gyorsan menne :P :P :P

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Reku Papa "Még egy ötlet: kerékösszetartás - terhelve? "

Ez lehet h ellenõrzõ mérésre szorul. A Gályán 0-ra vettem. Itt mennyi legyen?

Mindenképp kell kerékösszetartás, mert a kerék tengelycsonkon van, szétfutni igyekezne. 1-2 mm.-t adj néki.
Próbáld homokúton, ha határozott keréknyomot ad, akkor jó, ha kifelé túr, sok, ha befelé, kevés. (asszem, ezt még Surányitól olvastam. Õrá akár érdemes is figyelni...)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

tanár úr nem azvolt a cél hogy lassan tudjatok haladni felfele? :)

Tényleg ezt írta a múltkor. Akkor viszont a cél elérve! :D

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Nem tudom én... Így mindig egyszerre értek a holtponthoz, akkor egyikõtök sem tol. Ha 90 fokban van a hajtókar, akkor az egyik akkor is tol, míg induláskor ha nem függõlegesbõl indítanátok, hanem 45 fokról, akkor nem egy láb indítana...
Mert most igaz, hogy így is két láb indít, ez az elõny el is veszik az elsõ holtpont elérésekor...
...szerintem...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
tanár úr nem azvolt a cél hogy lassan tudjatok haladni felfele? :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Pl: gõzmozdonyoknál a két henger hajtókarjait 90 fokkal elékelve rögzítették a tengelyre, mert igaz, hogy kétoldali mûködésû, de amikor az egyik a holtponton van, a másik akkor van a löket közepén. A ti hajtókarjaitok viszont (úgy látom) nem 90 fokban vannak egymáshoz képest. Pedig szerintem nektek is sokat segítene.
A másik pedig szerintem is a másik fél lazsálása ;) ...is lehetne, de inkább az, hogy még ti sem tandemeztetek igazán? Amikor nem voltun összeszokva, autótoláskor volt idõnként esrehas is, de amikor összeszoktunk, hárman belöktük az IFA-t. A tandemen is sokat számíthat az összeszokottság.
De nem vagyok tandem-szakértõ, csak ezek jutottak eszembe a kérdésedre.

A két hajtókart 90 fokra ékelve egyenletesebb a hajtás, de nagyon nehéz indulni, különösen emelkedõkön. Mi 180 fokra ékeltük, mert Csilla jobb lábbal én pedig mindig ballal indítok.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

...én már tegnap dobtam be egy Pilisi javaslatot, de nem ugrottatok rá...Rögtön lehet hegyet is tesztelni...;)

Attól tartok h ez még korai lenne :(

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

15-17 kg/fõ a súly, ez rendben van!
A kerekeknél fellépõ veszteség személyenként másfél kerék... nyomás és méret adatok?
Lánc surlódási veszteség, törés, vezetõ görkõk, kerék és váltógörgõk csapágyak?
Lánc sokat elvesz, egy próbát megér! Itt meg van bõven!
Az hajtómû lánckerekei ránézésre 38-as (nem sok) Kitekerhetõ? - vagy még ez is hosszú?
A 20"-as kerék nem lehet, Te is mentél már 2x20" kerékképletû rekuval. Nem volt lomha...
A légellenállás (tapasztalatom szerint) 26-28 Km/h-tól érezhetõ.

Nem lehet, hogy egymás ellen dolgoztok? Független a hajtás?

Kerékcsapágyak nagyon jók, vezetõkön a láncok jól futnak, az áttétel jól kitekerhetõ. Próbára egy régi 28-38-48 hajtómû és 14-34 7-es racsnit tettem fel. No majd fújok, kenek és próbálunk.

A hajtás nem független, de bár eddig nem sokat tandemeztünk kifejezetten gyakorlott bicajosok vagyunk.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

.... viszont nem megy jól
:(
a kerekek nagyon könnyen forognak, nem súrlódik sehol a fék sem.
Eddig kb. 20km-t mentünk vele. Jól taposható, pörgethetõ is, ilyen rövid távon még kényelmes is. (a táv nem kis részét kis utcákban, parkokban rodeózva tettük meg), de az utazó tempónk nagyon siralmas.
Mi lehet a hiba?
(ne gyertek azzal h még nem alakultak ki a rekus izmok)
:)

Pl: gõzmozdonyoknál a két henger hajtókarjait 90 fokkal elékelve rögzítették a tengelyre, mert igaz, hogy kétoldali mûködésû, de amikor az egyik a holtponton van, a másik akkor van a löket közepén. A ti hajtókarjaitok viszont (úgy látom) nem 90 fokban vannak egymáshoz képest. Pedig szerintem nektek is sokat segítene.
A másik pedig szerintem is a másik fél lazsálása ;) ...is lehetne, de inkább az, hogy még ti sem tandemeztetek igazán? Amikor nem voltun összeszokva, autótoláskor volt idõnként esrehas is, de amikor összeszoktunk, hárman belöktük az IFA-t. A tandemen is sokat számíthat az összeszokottság.
De nem vagyok tandem-szakértõ, csak ezek jutottak eszembe a kérdésedre.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Párhuzamosan fusson mindhárom kerék...
...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...én már tegnap dobtam be egy Pilisi javaslatot, de nem ugrottatok rá...Rögtön lehet hegyet is tesztelni...;)
...

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Reku Papa "Még egy ötlet: kerékösszetartás - terhelve? "

Ez lehet h ellenõrzõ mérésre szorul. A Gályán 0-ra vettem. Itt mennyi legyen?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

vasárnap tekerhetünk egy közöset, ha hajlandók vagytok nagyon lassan menni

Azzal nem lesz gond! :) Ha kellõ létszámban összegyûlünk, biztosan kiokumulálunk valami okosat. Mikor és hol legyen a találkozó? Margit sziget? Római part? Esetleg menjünk le Vácra?

Ha valaki tekerné az össztelósomat, egyenlõre még szabad a hétvégéje... Csak egy szivacs kell rá! :) Kiváló teszt lehetõség! Nosza-nosza!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Még egy ötlet: kerékösszetartás - terhelve?

Nekem is ez jutott az eszembe amellett, hogy a keréknyomás sem mindegy hogy mennyi.

A puncis témával egyetértek, de azért belül se legyek fogadjanak...;)

(A TF2-es láncolaj nem fröcsköl annyira, mert olyan mint a méz...)

A láncvezetésed mennyire sikerült jól. Hátrafelé szélességben is tud mozogni a lánc ?
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
15-17 kg/fõ a súly, ez rendben van!
A kerekeknél fellépõ veszteség személyenként másfél kerék... nyomás és méret adatok?
Lánc surlódási veszteség, törés, vezetõ görkõk, kerék és váltógörgõk csapágyak?
Lánc sokat elvesz, egy próbát megér! Itt meg van bõven!
Az hajtómû lánckerekei ránézésre 38-as (nem sok) Kitekerhetõ? - vagy még ez is hosszú?
A 20"-as kerék nem lehet, Te is mentél már 2x20" kerékképletû rekuval. Nem volt lomha...
A légellenállás (tapasztalatom szerint) 26-28 Km/h-tól érezhetõ.

Nem lehet, hogy egymás ellen dolgoztok? Független a hajtás?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Még egy ötlet: kerékösszetartás - terhelve?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

papának igaza lehet egy 6-7 báros gumi kicsit jobban gurul mint egy 2-3 báros szélesebb verzio

Ok, megküldöm ameddig a szervízpumpa bírja :)
Ja, és férfiasan megolajozom a ..... láncot.

Finomítok a láncvezetésen... megerõsítem az ülésrögzítéseket és remélem vasárnap tekerhetünk egy közöset, ha hajlandók vagytok nagyon lassan menni

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Van egy szupertitkos ötletem is a lassúságra: Anya lazsál...
:D

Ááááá, õ egy energiabomba. :D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Van egy szupertitkos ötletem is a lassúságra: Anya lazsál...
:D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papának igaza lehet egy 6-7 báros gumi kicsit jobban gurul mint egy 2-3 báros szélesebb verzio
Ha reku akkor lompi bike:)
képek