Tényleg ezt írta a múltkor. Akkor viszont a cél elérve!
Emelkedõn még nem próbáltuk, lehet h ott gyorsan menne

Tényleg ezt írta a múltkor. Akkor viszont a cél elérve!
Reku Papa "Még egy ötlet: kerékösszetartás - terhelve? "
Ez lehet h ellenõrzõ mérésre szorul. A Gályán 0-ra vettem. Itt mennyi legyen?
tanár úr nem azvolt a cél hogy lassan tudjatok haladni felfele?
Pl: gõzmozdonyoknál a két henger hajtókarjait 90 fokkal elékelve rögzítették a tengelyre, mert igaz, hogy kétoldali mûködésû, de amikor az egyik a holtponton van, a másik akkor van a löket közepén. A ti hajtókarjaitok viszont (úgy látom) nem 90 fokban vannak egymáshoz képest. Pedig szerintem nektek is sokat segítene.
A másik pedig szerintem is a másik fél lazsálása...is lehetne, de inkább az, hogy még ti sem tandemeztetek igazán? Amikor nem voltun összeszokva, autótoláskor volt idõnként esrehas is, de amikor összeszoktunk, hárman belöktük az IFA-t. A tandemen is sokat számíthat az összeszokottság.
De nem vagyok tandem-szakértõ, csak ezek jutottak eszembe a kérdésedre.
...én már tegnap dobtam be egy Pilisi javaslatot, de nem ugrottatok rá...Rögtön lehet hegyet is tesztelni...
Kerékcsapágyak nagyon jók, vezetõkön a láncok jól futnak, az áttétel jól kitekerhetõ. Próbára egy régi 28-38-48 hajtómû és 14-34 7-es racsnit tettem fel. No majd fújok, kenek és próbálunk.15-17 kg/fõ a súly, ez rendben van!
A kerekeknél fellépõ veszteség személyenként másfél kerék... nyomás és méret adatok?
Lánc surlódási veszteség, törés, vezetõ görkõk, kerék és váltógörgõk csapágyak?
Lánc sokat elvesz, egy próbát megér! Itt meg van bõven!
Az hajtómû lánckerekei ránézésre 38-as (nem sok) Kitekerhetõ? - vagy még ez is hosszú?
A 20"-as kerék nem lehet, Te is mentél már 2x20" kerékképletû rekuval. Nem volt lomha...
A légellenállás (tapasztalatom szerint) 26-28 Km/h-tól érezhetõ.
Nem lehet, hogy egymás ellen dolgoztok? Független a hajtás?
.... viszont nem megy jól
a kerekek nagyon könnyen forognak, nem súrlódik sehol a fék sem.
Eddig kb. 20km-t mentünk vele. Jól taposható, pörgethetõ is, ilyen rövid távon még kényelmes is. (a táv nem kis részét kis utcákban, parkokban rodeózva tettük meg), de az utazó tempónk nagyon siralmas.
Mi lehet a hiba?
(ne gyertek azzal h még nem alakultak ki a rekus izmok)
vasárnap tekerhetünk egy közöset, ha hajlandók vagytok nagyon lassan menni
Még egy ötlet: kerékösszetartás - terhelve?
papának igaza lehet egy 6-7 báros gumi kicsit jobban gurul mint egy 2-3 báros szélesebb verzio