Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2010. November 08. - 12:26

Posted 2010. November 08. - 12:25

Posted 2010. November 08. - 11:51

Anno egy Brekeke nevezetû reklámügynökséggel készíttettem. 5000 körüli összeget fizettem, és valamennyi anyagot is kaptam még. Ez nagyjából fele-fele arányban a munkadíj és az anyagköltség. A megadott betûtípus (ActionBents honlapjáról) és nagyság alapján számítógépes lézervágóval vágták, majd valamilyen pausz szerû anyagra aplikálták, így nem kellett betûnként vacakolni vele, egyben lehetett könnyedén felragasztani.Ponsotan ilyet szeretnék én is az elsõ fekvõm óta, de azóta sem csináltam meg. Hol vetted hozzá az öntapadós fényvisszaverõt? Kivágást házilag szikével, vagy más módszerrel csináltad?

Nem tudom foglalkoznak-e még ilyesmivel. Maga a technika, a legtöbb dekormûhelyben megtalálható. Ha csak anyagot szeretnél, arra Levinek van valami beszerzési forrása.

... és egyébbként az is jól látszik, amire Stoki utalt. A fólia feltünõbb, mint a küllõprizma.
Posted 2010. November 08. - 11:26

A városi autónk mûszakija a héten lejár. A rendszámra ragasztott matrica ugyebár mutatja, hogy novemberben jár le a mûszaki. Hetente kétszer állítanak meg szirénával a rendõrök és igazoltatnak, hátha meg lehet büntetni. "Szolgálunk és védünk..."mindenképpen be kell szedni a pótlékot.
Posted 2010. November 08. - 11:21

Az elképzelésem, hogy egy fehér alapra kerül a piros, valamilyen felirat formájában. Így nappal egy fehér-ezüst kontúr látszana, éjszaka meg a piros-fehér.
Ponsotan ilyet szeretnék én is az elsõ fekvõm óta, de azóta sem csináltam meg. Hol vetted hozzá az öntapadós fényvisszaverõt? Kivágást házilag szikével, vagy más módszerrel csináltad?
Posted 2010. November 08. - 10:47

Ui.: Python! Szép lett a chili.
Posted 2010. November 08. - 10:33

Posted 2010. November 08. - 09:52

Folytatva a "látni és látszani" témát, már március környékén rátaláltam a tesztbike apróban egy BM Lumotec IQ hirdetésre. Ajánlgattam mindenkinek, aki agydinamót használ, de nem csaptatok le rá. Gondoltam valamire majd jó lesz, megrendeltem. Most kaptam meg a csomagot, és ez volt benne! Szereztem egy BM IQ Cyo Senso Plust, 10'500 Ft.-ért!

...nem eladó, már a gazdája is megvan!
Posted 2010. November 08. - 09:03

A prizmával kapcsolatban teljesen egyet értek veled, viszont nem húznék ujjat a hatósággal. A legutóbbi CM alkalmával súlyos ezreket kellett fizetni ezek hiánya miatt. Persze ez speciális eset. Ha a hatóság keress, akkor talál. Egy száz forintos alkatrész hiányával nem akarok támadási felületet adni, marad még így is bõven...
Esetleg alternatíva : Kllfnyvisszaver - Kiegszt - Termkek - Evobike
Egyre többen használják.
Posted 2010. November 08. - 07:34

A képeken látom, hogy cseréltél kormányt is. Viszont a küllõprizmák valahogy nem illenek a masinához.
A kormány átalakítása a bonthatóság, és csomagolhatóság miatt vált szükségessé, mert eddig csak a fejcsapágy fellazításával és stucnival együtt tudtam levenni. A normál kerók esetében az elsõ kerék kivétele után elég volt a kormányt 90'-al elfordítani, hogy beférjen a táskába. Itt a hosszú stucni miatt, ez nem volt elegendõ. Valamilyen egyszerû megoldást kellett találni arra, hogy leszedhetõ legyen a kormány. Szereztem egy szépen megmunkált (prehistorikus) kétcsavaros acél stucnit, de végül is ez maradt.
A prizmával kapcsolatban teljesen egyet értek veled, viszont nem húznék ujjat a hatósággal. A legutóbbi CM alkalmával súlyos ezreket kellett fizetni ezek hiánya miatt. Persze ez speciális eset. Ha a hatóság keress, akkor talál. Egy száz forintos alkatrész hiányával nem akarok támadási felületet adni, marad még így is bõven...
Posted 2010. November 08. - 00:56

Köszönet! Arra vagyok a legbüszkébb, hogy ezt sikerült megvalósítani úgy, hogy közben jól irányítható és fürge maradt a Chili. A zöldfûszer mellé most itt a vörös is.
még pár kép:1-2-3-4-5-6-7-8-9
Ez a bringa valóban szép bringa lett, legközelebb én is kipróbálom.

A képeken látom, hogy cseréltél kormányt is. Viszont a küllõprizmák valahogy nem illenek a masinához. Én piros fényvisszaverõ matricát ragasztanék a váz egyes részeire, aminek nagy elõnye, hogy kevésbé látszik nappal (nem zavar be a látványba), este viszont elõvillan a jó tulajdonsága.
Az elsõ villa eme megvalósítása remek ötlet volt igazán kecsesre sikerült. Most már csak zúzni kell bele a kilométereket igazi sportgépnek sikerült.
Posted 2010. November 07. - 21:03

Posted 2010. November 07. - 19:28

Posted 2010. November 07. - 19:26

Volt az elsõ közös gép, a 2x26-os merevvázas lengõorrú. Aztán ugyan ez hátsó telóval, késõbb meg elsõvel és még mindig nincs lefestve.
Most meg a Chili. Szigorúan nézve ez a harmadik, de Lompi biztos tíznek érzi!
Posted 2010. November 07. - 19:06

Posted 2010. November 07. - 17:56

Másodsorban (mivel meg lettem szólítva és egyébbként is...) köszönöm Motyoonak, hogy még ezen a családi hétvégén is gondolt rám. Ígérem, a továbbiakban sem fogsz csalódni bennem, továbbra is tobzódok majd a luxokban, lumenekben és Wattokban a neonzöldekrõl és narancsokról nem is beszélve!

Harmadsorban (a tegnapi elõzetes után) a téma a Chili. A terv egy hordozható, fürge rekumbens építése volt.
A súlyhatárt 14 kg.-ban határoztuk meg, sajnos ez nem sikerült. 16 kg. lett a vége... Én ezt sikereként könyvelem el!

Az építés során ( ez eddigiekhez képest) meglepõen kevés vita merült fel az "aranykezû" Lompi mester és köztem. A váz formáját a Tom2-tõl beszerzett ülés határozta meg.
A doktor úr kreativitása az egyedi építésû "fenekelt" és rendkívül merev elsõ villában érett teljes mûvészetté.

A fürgeségrõl és kezelhetõségrõl nyilatkoztak azok, akik már kipróbálhatták ezt a kis gépet.
Az összecsukható változat elég hamar elvetésre került, gyorsan áttértünk a szédszedhetõ és szabványos kerékpártáskában is hordozható változatra. Nos ez a kitétel kompromisszum mentesen megvalósult!
Az ülés távolság és szög fix, ez nem változtatható. Éppen ezért volt fontos számomra, hogy a hajtómû távolságának állítása és ezzel együtt könnyû bonthatósága megvalósult. A hátsólámpa a túratáskák felhelyezésésnek lehetõsége miatt kapott egy kis konzolt, e mellett egy apró dizájn elem, akár csak a kormány lebontását egyszerûvé tévõ alu konzolok. Ez egyben segíti a kormány szögének és távolságának, magasságának beállítását is. Mind-e mellett szerettem volna egy "lánszem képét" is összehozni ezekbõl. Felismerhetõ?
Thommey-nak üzenem, hogy még csak 300 Km. körül van a gépben, de nyugodtan tegye félre azt a sört. A hátsó villa még több ezer km. megtétele után is egyben lesz!

Nos ismét túl vagyunk Lompival egy projecten és bár (nagyképûen) , de szeretném azt hinni, hogy hatással voltam a eddigi fejlõdésére, a Chili bebizonyította számomra, hogy kreativitásban már nekem kell tanulnom tõle! Köszönöm még egyszer LOMPI, azt a rengeteg munkaórát amit töltöttél ezzel a rekuval!

Ui.: Wariator! már csak az ülés szélérõl hiányzik az az izé, hogy teljes legyen a kép! A következõ két hétvége valamelyikén lehúzok csabára (most már tetõscomagtartó nélkül) és viszem Chilit. Készítsd a centit!

Posted 2010. November 07. - 13:20

Tudtok valamiféle statisztikát, hogy hány rekus lehet az országban összesen?
Kb.50-en.
Posted 2010. November 07. - 10:00

Posted 2010. November 06. - 22:46

pár alkotásom ugy hirtelen:)
A háttérben lévõ tanyasit azt nem te gyártottad, ugye?

Átmeneti tárolóként az én mûhelyemben van jelenleg a fekete vázszett. Jó masszív cucc, mint egy romboló.