Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

.. a nyaki gerinctörés esélye igen nagy...

mostanság nálam is mocorog a bogár, mert az ülések felsõ éle pont nyakszirtnél éri a fejem és belegondolva csúnyákat tudna mûvelni. úgyhogy valszeg eszkábálok egy félmegoldást rá.
:)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
. ;) .

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Marad! :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

- - a fejtámla csak extrém döntött ülésnél szükséges, az elephanton is felesleges. Lehet vissza sem rakom a festés után.

Szerintem maradjon! Néha jó a nyak pihentetéséhez, de ez a lényegtelenebb. Inkább az szól erõsen mellette, ha valaki esetleg utólér hátulról, és netalán túléli az ember. Gondolom a hajcihõtök tele van a biztonságmániámmal, de sajna sok idióta van szabadon. Mivel a hát felsõ harmadáig meg van támasztva, ilyen esetben a nyaki gerinctörés esélye igen nagy. Biztosan nem mondok újdonságot azzal, hogy minél fentebb törik a csigolya, annál nagyobb a bénulás mértéke. A rekunál annyira fontosnak érzem a támlát, mint autónál a biztonsági övet. Ha annó nem csatoltam volna be, most nem fárasztanálak benneteket a baromságaimmal !

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Tényleg remek volt a mai nap, ennél jobb idõt kívánni sem lehetett volna. Lehet hogy meg kellett volna próbálni legyõzni a nyelvi nehézségeket a kínaiakkal, lehetõséget teremtve esetleg egy kis kínai rekuexportra.
A kínai piac hatalmas, milyen jól mutatnának Sanghajban a Lompi-byke-on tekerõ városlakók :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
- azt gondolom, hogy amikor az ember már a lábával kormányoz, talán a nagyobb lengõ súly már elõny és nem hátrány, de ez fikció.
- a fejtámla csak extrém döntött ülésnél szükséges, az elephanton is felesleges. Lehet vissza sem rakom a festés után.
- a telót érdemes megfontolni 20"-as keréknél, a 26"-osnál elviselhetõvé válik már egy jó köpennyel is.
- ha telós rekut szeretnél, akkor be kell szerezned egy lehetõleg csapágyazott hátsó villát, ha meg össztelós lengõorrút, akkor meg egy keskeny (pl. AMP vagy Cannondale) elsõt. A hátsókerekeshez jó a normál monti elsõteló.
Az alkatrészek miatt, ezt hagyd meg egy késõbbi projectnek. Ez csak a kezdett, egynél úgy sem állsz meg! :)

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Reméltem, hogy lesz hátsókerék hajtású is a gépek között, mivel annyira nem tetszett az elsõ találkozásom(elsõ rekumbens találkozásom is egyben) a Chili-vel, de nagyon kellemesen csalódtam, sõt el fogok gondolkozni azon, hogy ilyen legyen-e az elõ gépem....
Nekem kezesebbnek tûnt az Elephant, nemtudom miért de sokkal hamarabb ráéreztem, mint a Benjaminéra, bár Sínbiciklis kolléga a Benjaminét favorizálta(hiába na, nem vagyunk egyformák, Sínbiciklis is hasonló tapasztalattal rendelkezik mint én)
Valószínû a homlokcsõszög miatt(ennyit számítana pár fok??)
még arra jöttem rá, hogy jó a teleszkópos váz, nem vette fel az összes kis hibát a téren, a Benjaminén éreztem.Szóval mindenképp telós lesz az enyém, ennyi biztos.
A fejtámla viszont tényleg felesleges, próbáltam az Elephanton, de csak rázta a fejem, gondolom hosszabb túrára jó(javítsatok ha tévedek)
Egyébként mindhárom gép tetszett!!!!
Magam is meglepõdtem milyen hamar el tudtam indulni a RecÚgbenssel(bevallom töredelmesen nemhittem volna hogy sikerül :) ), szerintem meg lehet szokni, de nem ez lesz a kezdõgépem :)

Aztán hazafelé bandukolva jutott eszembe, hogy a trike-ra fel se kéreckedtem, a súlypróba mindenesetre meglett volna :D

Köszönöm mindenkinek a mai napot, örültem hogy megint kerekezhettem.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
- Megisszuk közösen.... :)
- A kíniak szerintem nem angolul beszéltek, én próbálkoztam vele (de én sem tudok).
- Jó lenne egy "kezdõ" véleménye a gépekrõl, hogy tudjuk merre haladjunk. A Chilivel két hete mentél, de akkor még rekuszûz voltál. Könnyû az eleje, 60' a homlokcsõszög és 120 a tengelytávolság. A Benjami egy meredek homlokcsõszögû géppel érkezett (majd Lompi megírja mennyi) annak az eleje nehezebb, de szintén merevvázas és 120-as tengelytávolság. Az elephant eleve egy súlyos egyéniség és a lengõorr is súlyos. Ugyebár agyváltó meg a rugóstag. A homlokcsõszög kb. 60', de itt a rugózás miatt folyamatosan változik. Ami még különbség lehet a másik kettõhöz képest az az ülõlap közelsége a homlokcsõhöz.
A Recúgbenst nem vonnám be ebbe a körbe, hiszen alapvetõen különbözõ koncepció.

Nos milyen különbségeket tapasztaltál?

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Pontosítanék :)
Elõször én az Elephantra ültem, Sínbicikis kolléga meg a Lompi-Benjamin bikera:)
Remélem a következõ találkozóra más saját géppel megyek.
Kint életem fél évig Írországban, találkoztam mindenféle nyelvjárással,néppel, egy hónap volt mire megszoktam az Ír akcentust...de a kínaiakat továbbra sem értem, pedig angolul beszéltek(ugye?)
Ja, és Phyton...a sörödet a jövõhéten elviszem :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nnnnya, akkó ez is meg vót! Az idõ (az ígéretekhez méltón) gyönyörû volt Én a Szélvész tandemmel egy idõben érkeztem a térre. A Sinbiciklis és Pcsongor már ott várt ránk, majd perceken belül megérkezett Motyoo és Benjami (már lengõorrúsodva) meg a sanghaji csoport is.

A következõ pillanatban már mindenki mindenkiével…

Pcsongor már rutinosan pattant fel Benji Lompi-bikejára, majd az Elephantra. Õ már nem kezdõ… Sinbiciklisnek több idõ kellett a szelídítéshez, de pár percen belül megbarátkoztak egymással.
Számomra a nap meglepetése az volt, hogy a Recúgbenssel is tudtak menni… Ezzel kapcsolatban voltak kétségeim. (bocs Motyoo) Amikor Benji jött szembe velem a Huzatbájkkal még elintéztem azzal, hogy Õ már gyakorlott elefántszelidítõ, de amikor Pcsongort is láttam gurulni vele, át kellett értékelnem eddigi véleményem. Azt gondoltam, hogy egy kezdõnek ez nagyobb kihívás lesz! :)

Motyoo miután már sokadszorra pattant az Elephantra, azzal szállt le, hogy ez neki olyan mintha normál keróra ülne. Elfelejtettem megkérdezni tõle, hogy a túlfejlesztett gének miatt vált unalmassá a gép vagy egyszerûen (mint én a Python után) már zsigerbõl nyomja a pedált. Ez számára már nem kihívás! Feljutott a lompiszintre.

A nap fénypontja a tandem trike volt (van már neve?) A nyelvi nehézségek miatt nem volt egyértelmû, hogy Csillára vagy a háromkerekû tandemre alkudtak ilyen lelkesen a kínaiak, de a Tanár Úr egyiket sem adta!

Volt nagy lelkendezés, filmezés, fotózás az egzotikus európaiakkal.

Osztán „asztalt” bontottunk és Motyooval meg Benjivel még kiszaladtunk Levi kedvenc menedékhelyére, az Ebihalba. A római végén összefutottunk Fagyival (vagy Fagyis? jól emlékszem a nicknevedre?), aki a saját építésû trájkjával jött. Már többször találkoztam a géppel és azt hittem gyári. Nos a munkájáról ez mindent elárul. A név azért nem mondhat túl sokat, mert Õ is egy „alvó” fórumozó. Szemi-analfabéta. Olvas, de nem ír…
A trike kialakítása viszont igen ötletes és ez a megoldás talán gyógyír lehetne a Szélvész trike-on jelentkezõ problémákra.

Röviden ennyi. A leendõ rekusokat ismét sikerült kellõképpen összezavarni és új ismeretségekre szert tenni. Remélem összetudunk hozni az idén még egy találkozót.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Lompi!
Próbáltam privátot küldeni neked, de azt írja hogy megtelt a fiókod...törölnél egy pár üzenetet?:)
Köszönöm
PéCsé

Töröltem
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Lompi!
Próbáltam privátot küldeni neked, de azt írja hogy megtelt a fiókod...törölnél egy pár üzenetet?:)
Köszönöm
PéCsé

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Na, ma reggel már majdnem kijózanodtam, mire kicsit megint berúgtam :)
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Köszönöm a ma délel5ti lehetõséget! Kellemesen csalódtam a felsõ (k)ormányban.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Sziasztok!

Mostanában kezdenék egy tadpole(elõl 2, hátul 1 kerék) tipusú trike épitésében és tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik fajta kormányzási mód a jobb megoldás.
A direkt kormányzást egyxszerübb kivitelezni, de próbáltam már olyat, és elég érzékeny a kézmozdulatokra és megszokást igényel az egyenesbentartás.
Úgy tudom az indirekt kormányzás nem annyira érzékeny és könnyebb vele egyenesben tartani a vasat, viszint a kiviteléze bonyolultabbnak tünik, meg elég kevés tervet találok a neten. Esetleg valakinek nincs elfekvõben valami tervszerüsége?:) Egyébként ülés alatti kormányzásra gondoltam.
Vagy elsõre inkább maradjak az egyszerübb direkt kormányzásnál?
Elõre is kösz a segitséget!:)

Szia
Elsõ épített géped lenne?
Valami hasonló érdekel?
elfekvõben lévõ trike váz

kormányzással kapcsolatban ajánlani tudom:
xls progi a számításokhoz

Egy jó kis összefoglaló a témában:
www.hellbentcycles.com

Hajrá
:) :)
T2

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Sziasztok!

Mostanában kezdenék egy tadpole(elõl 2, hátul 1 kerék) tipusú trike épitésében és tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik fajta kormányzási mód a jobb megoldás.
A direkt kormányzást egyxszerübb kivitelezni, de próbáltam már olyat, és elég érzékeny a kézmozdulatokra és megszokást igényel az egyenesbentartás.
Úgy tudom az indirekt kormányzás nem annyira érzékeny és könnyebb vele egyenesben tartani a vasat, viszint a kiviteléze bonyolultabbnak tünik, meg elég kevés tervet találok a neten. Esetleg valakinek nincs elfekvõben valami tervszerüsége?:) Egyébként ülés alatti kormányzásra gondoltam.
Vagy elsõre inkább maradjak az egyszerübb direkt kormányzásnál?
Elõre is kösz a segitséget!:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nem tudtam feltölteni a Picassa-s anyagot a YouTube-ra, hát csináltam egy másikat. De most már rendbe kell tennem az Elephantot is... Kezdem azzal, hogy átnézem gyorsan, ne hogy szégyent hozzon rám a Hõsök terén. :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Jó tekerést és tesztelést mindenkinek a Hõsök terén. Én holnap sajnos vidéken leszek eltemetve egészen szerdáig, így bánatomra ismét kimarad nekem a tér:mad:
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Pcsongor az Elephantot akarja kipróbálni, de a Chilivel állítólag könnyebb menni... Marad az össztelós!

Ahogy gondolod Python, radbizom melyikkel jossz :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Pcsongor az Elephantot akarja kipróbálni, de a Chilivel állítólag könnyebb menni... Marad az össztelós!