Lompival beszéltél már a lehetõségekrõl privátice? Jönnek a hosszú, unalmas, téli esték...
Még nem, nekem az unalmas téli esték még sokáig váratnak magukra...

de amint beköszöntenek... egész héten alig volt idõm még ránézni is a fórumra

Lompival beszéltél már a lehetõségekrõl privátice? Jönnek a hosszú, unalmas, téli esték...
Nem is mondtad hogy Amerikába költöztél (a kép ugyanis úgy szerepel ott hogy: ISUBIKE by SCHIEBER-ISTVAN from USA)
Én kiszúrtam tegnap este a tiédet is ott. Bár azt odaírhattad volna, hogy magyarországról, mert ha rámutatok a képre, from USA látszik... De a névbõl (ISUBIKE) nekem lejött, hogy a tiéd lehet csakis. Örültem is, hogy megnézhettem.
Kár, hogy kevesen tettük oda még fel, a tiéden, Motyóén és az enyémen kívül egy magyar "gyártmányt" láttam eddig.
Én inkább Lompihoz csatlakoznék. Flex elõtt inkább az íves merevítést próbálnám. A fenti lila ív az ülésen megy át, ahhoz h elférjen legalább 20cm-rel meg kellene emelni az ülést.Szerintem(!) azokon a helyeken van legjobban kitéve a váz csavarodásnak, ahol a dupla csövek összefutnak szimplává ( a fotókon pirossal jelöltem).
Talán valamelyest javítana a helyzeten ezeknek a sérülékeny pontoknak az áthidalása (lila), ezzel a megoldással azonban még ha javít is a helyzeten, mindenképpen a váz szépségének a rovására megy . Igazából a probléma az alulméretezett alsó egyenesebb gerincrészben lehet. Ha a 38-as csövet ezen a részen kicserélnétek egy 58- 68mm vastagra, a csavarásnak lényegesen jobban ellenállna, és a bringa vonalvezetése sem sérülne(alsó kép, fehérrel). Ja, és én megtámasztanám a hátsó villát is, mert két személy alatt mindenképp gyenge pontnak tartom. Nem számoltam utána, ahhoz Te jobban értesz, csak józan paraszti ésszel próbálok gondolkodni . Igazat adok Papának, a flexet látom a valós megoldásnak.
Nem szeretnék erõszakoskodni, de szerintem gondold át az alsó egyenes rész cseréjét vastagabbra. Szerintem nem olyan nagy munka, mint amilyennek látszik. A lelki trauma jóval nagyobb, amit egy festett váz megvágása jelent. A merevítgetés ebben az esetben csak toldás-foldás. És ez járna az egyik legkisebb önsúlynövekedéssel. Aludj rá egyet !Jön a havazás, azt hiszem most egy kicsit pihentetjük a dolgot. Véleményem szerint (próbáltam a sok videót elemezgetni - rengeteg készült), +álló helyzetben leterhelve oldalra elcsavarni a hátsó kereket és nagyon úgy látom h függõleges ívek együtt fordulnak a hátsó kerékkel, üléssel. Tehát a csavarodás az elsõ ülés alatt összpontosul. Sajnos se tudásom, se lehetõségem nincs h "összedobjak" egy másik vázat. A többletsúly valóban nem lenne olyan jelentõs, akár csak 2-3kg lenne.
Sajnos se tudásom, se lehetõségem nincs h "összedobjak" egy másik vázat.
Jön a havazás, azt hiszem most egy kicsit pihentetjük a dolgot. Véleményem szerint (próbáltam a sok videót elemezgetni - rengeteg készült), +álló helyzetben leterhelve oldalra elcsavarni a hátsó kereket és nagyon úgy látom h függõleges ívek együtt fordulnak a hátsó kerékkel, üléssel. Tehát a csavarodás az elsõ ülés alatt összpontosul. Sajnos se tudásom, se lehetõségem nincs h "összedobjak" egy másik vázat. A többletsúly valóban nem lenne olyan jelentõs, akár csak 2-3kg lenne.Én biztosan szétvágnám Szélvész vázát. Az, hogy a gerinc egy részét kikötjük oldalra, csak a csavarodó hosszat csökkenti. A dupla gerinc nagyságrendekkel jobban bírná a csavarást. Akár vékonyabb csövekbõl is lehetne csinálni, ami nem olyan nagy túlsúly.
A csavarodást nem csak azért tartom gondnak. mert lepattog a festék vagy félõ hogy valahol elszakad, hanem mert elképzeltem, hogy a csavarodó vázzal rámegyünk egy gyors kanyarban egy döccenõre, és kiszámíthatatlan dolgokat mûvelhet. Az én vázam csavarodása sokkal kisebb gond, de még én is gondolkodom egy upgrade-en.
Feltettem ide a mind ezidáig egyetlen rekumat (Isureku) elsõ kép a narancs sárga üléses, annak aki még nem látta
1. Ez már gyakorlatilag egy új váz, a jelenlegibõl alig lehet vmit felhasználni. Sok új anyag, sok súly, sok munka, sok idõ, sok pénz
, de lehet h ez a tökéletes - vagy a legkisebb kompromisszumot igénylõ megoldás?:confused:
2. A fõgerinc 38x1,5mm (1,5"x1,5mm)
3. Ez talán még nem akkora többletsúly és akkor nem kell új vázat készíteni (legfeljebb néhány helyen jobban meghegeszteni)
Gratula! Látom, Motyoo is felrakta az Alfát...
Akkor most akciót hirdetek!javítsuk a nemzeti arányainkat, lássa a világ mi sem tétlenkedünk!
Send us your photos!
A Viking mienkhez képest brutálisnak látszó váza sokkal erõsebbnek tûnikCsavarodik az jobbra is, amikor balra fordultok, csak kisebb mértékben, én úgy látom. 1,51-nél és 2,33-nál pl.
Szerintem sem a villa, a váz lesz a hunyó
Kár, mert (veled együtt) én is azt hittem, a váz kész...
...mindammellett Saonak ebben is igaza van!Egyébként: egy kicsi ellendõlés szerintem természetes lehet, mert a "kormány-nyakak" hátradöntve vannak, és kanyarodáskor ez billenéssé válik... Ha pl. jobbra kanyarsz, a bal kerék, miközben a tengelycsonk végén megkerüli a függõcsapszeget "emelkedik", mert a tengelycsonk döntött forgástengelyen nem bír vízszintes, a talajjal párhuzamos kört írni, kénytelen "emelkedni", tehát a váz ott picit süllyed. A jobb kerék a másik irányban kerüli a forgástengelyt, ezért kicsit emel.
1. tanár ur lekel vágni a vázgerincet a elsöhidnál és két csöböl megoldani ujra ugy hogy azlegyen a hátso villa is . és párhejen öszekötni ugy hogy a hátsohajtomüvez viszalehesen épiteni ugyahogy mostisvan . akkor mán az életbe nemtud csavarodni.
2. azért érdekes hogy enyire csavarodik a váz az éngépemen még soha nem csavarodott a hátsokerék talán a váz anyag is lehet a ludas igaz én 5/4" x1.5 alatt nem csinálok vázat
3. jobban megnézve a képet az elsö ulés alatt a leg gyengéb a váz ott tud tekeredni kikéne mereviteni a két toronyhoz a láncterelömögül két ives csövel ugy mint a hajtomüvet csak viszintesen akár az üléstarto szerepét is betölthetné.