Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

...csak ez a felépítmény hajmeresztõen rugalmas és lehet, hogy utána tényleg a túlélésért kell küzdeni...:/

...volt már itt ötletelés de a Fagyi féle (élõben még szebb, üdvözöllek én is) vázfelépítésén el lehetne gondolkodni...

"hajmeresztõen rugalmas" - biztosan zavarja azt akinek van haja:)
de félre a tréfát: vajon nekik nem csavarodik, ha nem akkor miért nem...???:confused:
Ezen is el el kellene gondolkodni. Gyári tandem trike-okon sincs külön merevítés.

Fagyi gépe gyönyörû, igényes. Sok gyári trike megirigyelhetné, de 23kg ami azért nem olyan kevés. Én a tandemet max. a másfélszeresébõl szeretném kihozni. Itt írtam a fórumon h vele is szeretnék konzultálni.
Most a törpölés idõszaka következik. Mielõtt flexet vennék a kezembe minden tanácsot szívesen veszek és megfontolok tudatában annak h a döntés joga és felelõssége az enyém. Nyilván Tom2 és Lompi véleménye jelentõs súllyal esik latba :)
Ahogy Sao nagyon helyesen írta: a deformáció önmagában nem probléma, kérdés a mértéke, jellege, gyakorisága és fõleg a következménye amire Reku Papa is felhívta a figyelmet

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Bizonyította, hogy 2 színû, úgyhogy az elsõ 3 mondatod bármelyike igaz lehet (+ adó) ;)

Mielõtt nagyon belemelegedtek, szeretném kérni, hogy tartsuk távol a politikát ettõl a topictól! Olyan kellemes így...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
na akkor kép Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Bizonyította, hogy 2 színû, úgyhogy az elsõ 3 mondatod bármelyike igaz lehet (+ adó) ;)
...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...csak ez a felépítmény hajmeresztõen rugalmas és lehet, hogy utána tényleg a túlélésért kell küzdeni...:/

...volt már itt ötletelés de a Fagyi féle (élõben még szebb, üdvözöllek én is) vázfelépítésén el lehetne gondolkodni...
...

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Orbán Viktor hogy örülne ennek a nemzeti érzelmességnek (...amíg feltöltési adót nem intézne rá...;))

Lehet, hogy örülne. Lehet, hogy csak úgy tenne. Lehet, hogy (leginkább) nem érdekli.
Szerintem legszebben a magyar zenél. És mindegy, melyik magyar.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

És nem is okvetlen szükséges másikat hegesztetni össze. Nehogy széjjelvágd már! Ha megerõsíted, használhatóbb lesz, és csavarodás MINDENKÉPP van ekkora hosszú vázon. Az én teherautóm ponyvatartó felépítménye ennél SOKKAL többet csavarodik, és talán nagyobb dinamikus terhelések érik, ugye, mégis kellett több mint 200.000 km. (és majd' három év)az elsõ hegesztésig. Aztán hegesztett fel Laci háromszög alakú erõsítéseket, és azóta most fél éve (több mint 600.000-nél) kellett hegesztenie. 5 év. 400akárhányezer km. (bár a hosszanti ponyvatartók idõnként elengedik, de azok csak laposvasra vannak csavarozva).

Csináld meg a megerõsítést, és használd örömmel. Ne hegesztess belõle tankot, és a halvány ötletemként feljött V alapú vázon sem most, hanem amikor ez kiszolgált, akkor gondolkozz rajta.
Az erõsítés után is fog szerintem csavarodni, csak nem pont ott, és fõleg: nem annyit. De, ha egy vas nem csavarodhat, ha megakadályozzák a rugalmas mozgását, az törik, én úgy tapasztaltam eddig.

Nem akarok én tankot, kicsi az nekem :)
ha vmi nagy és nehéz kell akkor ott a Gálya :D

Ami merev az törik. A túlélés alapja a rugalmasság! ;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Levinek aszem remegett a keze :)
Phyton elbirna . max nem kapsz enni :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1040887']Hát nem is tudom, hogy ezek után ide, vagy az atomiczombie-ra rakjam föl Mazsi bringájának képeit. Természetesen Lompi volt az elkövetõ:
Kép.Tár.hu

Volna egy-két megjegyzésem:
- miért nem forgattad irányba a fotókat?
- szívesen látnék fotót a gazdával - ahogyan lovagolja az új gépet! Az arányok szebbek lettek mint a Csilla "Piros-Medvés" keróján. Rövidebb a tengelytáv? Tapasztalatokról beszámolót kérünk!
- Az ülés alátámasztás engem biztosan nem bírna el! (ebben a lapos szögben) Mazsinak valszeg jó lesz.
- Lompiról mikor neveznek el utcát Seregélyesen?

Sok kellemes (sörrel teli) kilométert az "új" sport társnak! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Orbán Viktor hogy örülne ennek a nemzeti érzelmességnek (...amíg feltöltési adót nem intézne rá...;))
...

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

;1040887']Hát nem is tudom, hogy ezek után ide, vagy az atomiczombie-ra rakjam föl Mazsi bringájának képeit. Természetesen Lompi volt az elkövetõ:
Kép.Tár.hu

Ide is, mert kíváncsiak vagyunk rá. Meg oda is, hadd szokják!

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Írtam én is Dear AtomicZombinak from Hungary. Ugyan tennék mán föl a képeket a blogba...
Python, Elephant, Greenspyce (Tom2), Chili... Had lássák a kreatív (ergó csóró) magyar elme és kézmûves munka eredményét! :)

Kíváncsian várom az eredményt. De szép is lenne, sorozatban: "FROM HUNGARY" !!!

Kreatív magyar elme? Soh'sem maradt le a "fejlett" nyugat mögött, csak pár évtizedig mernünk kellett kicsiknek lenni, ideje is visszazárkózni a megérdemelt helyünkre. :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Hát nem is tudom, hogy ezek után ide, vagy az atomiczombie-ra rakjam föl Mazsi bringájának képeit. Természetesen Lompi volt az elkövetõ:
Kép.Tár.hu
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

És milyen jól tetted! Szívmelengetõ egy "idegen" oldalon látni: "from hungary" ...

Írtam én is Dear AtomicZombinak from Hungary. Ugyan tennék mán föl a képeket a blogba...
Python, Elephant, Greenspyce (Tom2), Chili... Had lássák a kreatív (ergó csóró) magyar elme és kézmûves munka eredményét! :)
Régóta ismerem a lapot, de (eddig) nem jutott eszembe, hogy jelen legyek rajta... A sok fehér csillag és vörös sávon kívül, most még több piros, meg zöld került bele... :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

És milyen jól tetted! Szívmelengetõ egy "idegen" oldalon látni: "from hungary" ...

Akit magyart tudok még ezen az oldalon, az Piho - az én figyelmemet is ö hivta fel atomiczombiékra. Van nálam is egy galériája, emitt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

mindig csak magadra gondolsz !:D
.... és Lompi?

Önzõ vagyok és irígy! :)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Én kiszúrtam tegnap este a tiédet is ott. Bár azt odaírhattad volna, hogy magyarországról, mert ha rámutatok a képre, from USA látszik... De a névbõl (ISUBIKE) nekem lejött, hogy a tiéd lehet csakis. Örültem is, hogy megnézhettem.
Kár, hogy kevesen tettük oda még fel, a tiéden, Motyóén és az enyémen kívül egy magyar "gyártmányt" láttam eddig.

Én anno a Magnumot is elküldtem nekik, most a harmadik oldalon találtam meg

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Nem szeretnék erõszakoskodni, de szerintem gondold át az alsó egyenes rész cseréjét vastagabbra

Átgondolom, de 2 vékony csõ sokkal erõsebb, mint egy vastag és ha már vágunk...

A lelki trauma jóval nagyobb, amit egy festett váz megvágása jelent.

Nem festett váz. Csak arra való tekintettel h jó esetben fél év alatt készül el a váz alapozó sprayt fújtam a rozsdásodás megelõzésére.

És ez járna az egyik legkisebb önsúlynövekedéssel.

Téves, a dupla csõ a könnyebb. Leülhetsz.
:)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Sajnos se tudásom, se lehetõségem nincs h "összedobjak" egy másik vázat. A többletsúly valóban nem lenne olyan jelentõs, akár csak 2-3kg lenne.

És nem is okvetlen szükséges másikat hegesztetni össze. Nehogy széjjelvágd már! Ha megerõsíted, használhatóbb lesz, és csavarodás MINDENKÉPP van ekkora hosszú vázon. Az én teherautóm ponyvatartó felépítménye ennél SOKKAL többet csavarodik, és talán nagyobb dinamikus terhelések érik, ugye, mégis kellett több mint 200.000 km. (és majd' három év)az elsõ hegesztésig. Aztán hegesztett fel Laci háromszög alakú erõsítéseket, és azóta most fél éve (több mint 600.000-nél) kellett hegesztenie. 5 év. 400akárhányezer km. (bár a hosszanti ponyvatartók idõnként elengedik, de azok csak laposvasra vannak csavarozva).

Csináld meg a megerõsítést, és használd örömmel. Ne hegesztess belõle tankot, és a halvány ötletemként feljött V alapú vázon sem most, hanem amikor ez kiszolgált, akkor gondolkozz rajta.
Az erõsítés után is fog szerintem csavarodni, csak nem pont ott, és fõleg: nem annyit. De, ha egy vas nem csavarodhat, ha megakadályozzák a rugalmas mozgását, az törik, én úgy tapasztaltam eddig.