Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Gondoltam közérdekû (na meg én is kíváncsi vagyok ki mit használ erre a célra, mert én próbáltam pár szolgáltatást, de egyik sem nyerte el különösebben a tetszésemet. Van amit már rég próbáltam, lehet, hogy mára kikupálódtak.)

Nekem olyan kellene, amin bévannakgyelölve a kocsmák!

Ezt már tavaly is terveztük, de kimaradt. Pelso elõtt 2 héttel jó idõzítés sztem.

BTW akit érdekel a Pelso (vagyis a Balaton Maraton): most indult a nevezés, még olcsó, hajrá!

Egyszer voltam mezõnyben, soha többet! Két éve a mezõny elõtt fél órával indultam, regisztráció nélkül. Kaptam vizet, kaptam almát... Na az jó volt! :)

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

;1153894']Március 18. után Zuglóban ki tudsz próbálni egyet Levi lapja , feltéve ha 190cm körül vagy.

Köszönöm a felajánlást!
Valamelyik hétvégén lesz egy családi állatkertezés, és Pesten is alszunk. Majd elõtte jelentkezem.
190 felett vagyok, úghogy az is stimmel.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Köszi! :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Tegnap kaptam priviben a kérdést, miszerint
"Tegnap beraktál a fórumba egy útvonaltervet. Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet ilyet csinálni ahol van szintkülönbség minden... Sima google maps vagy google earth?"

Gondoltam közérdekû (na meg én is kíváncsi vagyok ki mit használ erre a célra, mert én próbáltam pár szolgáltatást, de egyik sem nyerte el különösebben a tetszésemet. Van amit már rég próbáltam, lehet, hogy mára kikupálódtak.) Szóval:
- Map Bike Rides with Elevation Profiles, Analyze Cycling Performance, Train Better. Ride With GPS
- GPSies.com - GPS, Tracks, Trails, Tours, Converter: hiking - walking - running - skating - cross skating - handcycle - cycling - racing bike - mountainbiking - motorbiking - enduro/quad - cabriolet - car - nordic skiing - alpine skiing - randonnee sk
- Bike Maps, Cycling Workout, Biking Routes | MapMyRIDE
- GPS Visualizer profile input form (ez arra jó, hogy meglévõ google útvonaltervhez készít elevation profile-t)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

2012. május 19-20. Békéscsaba-Arad marathon. Tavaly kihagytam, az idén megyek!

Ezt már tavaly is terveztük, de kimaradt. Pelso elõtt 2 héttel jó idõzítés sztem.

BTW akit érdekel a Pelso (vagyis a Balaton Maraton): most indult a nevezés, még olcsó, hajrá!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Most jól kiszúrtál Pythonnal. Kezdheti keresni az alkatrészeket a kardánhajtáshoz. Nem lesz boldog hogy vághatja szét a frissen festett vázát.
:)

De most miért én? :(
Valószínûleg ismersz! :) Két éve foglalkoztam a kérdéssel, akkor volt lehetõségem kipróbálni a FENDT traktorgyár egyik típusát, hármas agyváltóval. Volt némi illesztési hiányosság, de nem zavaró. A hajtási veszteség viszont kis sebességnél is nagy.
Egyébként 80-100 ezer körül lehet venni a szabadpiacon, de az új ára is 200 alatt van.
Elméletileg bármilyen agyváltóval összeilleszthetõ, de a szükséges áttételi arányt csak a Rohli tudja. Sok elõnye van, de számomra több volt a hátránya.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

mi a verdikt? egy szar? =)

Most jól kiszúrtál Pythonnal. Kezdheti keresni az alkatrészeket a kardánhajtáshoz. Nem lesz boldog hogy vághatja szét a frissen festett vázát.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Tudom normál keróknál sem jött be a kardántengelyes verzsön, de ez nagyon tetszik a letisztultsága, egyszerûsége miatt:
Feltöltött kép
volt már róla szó? mi a verdikt? egy szar? =)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Na, erre gyúrok én is. Szokott-e hely lenni ebben az idõszakban a pósteleki kempingben? Van valami infód ezzel kapcsolatban?

Ez legyen a legkisebb gondod! :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Na, erre gyúrok én is. Szokott-e hely lenni ebben az idõszakban a pósteleki kempingben? Van valami infód ezzel kapcsolatban?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Tegnap nyomtam egy 184 km-es karikát. Nem rajzoltam meg térképen. Útvonalam Bp.-Budaörs-Bicske-Tatabánya-Oroszlány-Csákvár-Felcsút-Etyek-Biatorbágy-Budaörs-Bp. volt. Amíg ki nem értem Budaörsrõl elég nagy volt a forgalom. Ahol tudtam ott bringaúton mentem. Meg kell, hogy állapítsam, hogy errefelé elég jók az utak minõsége. 130 km-nél átestem a holtponton, miután Csákváron vételeztem némi energia pótlót ismét erõre kaptam. Szél nem hátráltatta a haladásom, de nem is segítette. Saját tempómban tudtam haladni, senkit nem tartottam fel, de azért megjegyzem, hogy társaságban jobban esik a túrázás.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Feltöltött kép

Ez a megoldás nekem is megfordult a fejemben, annyi különbséggel, hogy zászló helyett valami rozsdás kulcsot vagy szeget raknék a pálca végére. A múlt héten majdnem a másvilágra segített egy szemétláda. megelõzött és rámhúzta a kormányt, menekülési helyet sem hagyott (szalagkorlát). A lámpánál utólértem (volna) de belevigyorgott a tükörbe és a totálpiroson simán áthajtott.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Nem hiszem, hogy itt bárkit is érdekelne ;)

Tudom, nem is akarlak ezzel untatni benneteket. :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Én benne vagyok egy hétvégi kétnapos, ottalvós túrában. Hálózsákom van, én megalszom a szõnyegen is, de a panzió is tetszik.

Igen, én is így értettem :)
Viszont nekem ez 2 hét múlva nem fér bele, mi lenne ha (ahogy Python is javasolta már korábban) eltolnánk 1 hónappal, április vége-május elejére a dolgot?

Ja, és hasznos információkhoz jutottunk a vázépítéssel kapcsolatban...

Nem hiszem, hogy itt bárkit is érdekelne ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Oldaltávolság

Sokan mondják, hogy alapvetõen azért félnek a forgalomban biciklizni, mert a sofõrök nem tartanak oldaltávolságot.

Tegnap nyomtunk egy százast Lompival, többek között szakmai kíváncsiság okán a 10-es úton Pilisvörösvárra. Híresen a legszarabb út a fenti szempontból. Elõzõ években volt szerencsém montival is abszolváltam ezt az utat. Akkor megfogadtam: SOHA TÖBBET! (simán rámhúzták a pótot) Ehhez képest, a tegnapi napról nincsenek rossz tapasztalataim. Két reku, világítással nappal és neon zöld kabátban mindketten. Ha nem tudtak megfelelõ oldaltávolságot tartani, akkor inkább vártak és sorban álltak az autók és a teherautók (lehet, hogy közben anyáztak). Döntõen a másik sávot használták elõzésre.

Ja, és hasznos információkhoz jutottunk a vázépítéssel kapcsolatban...

bferi

bferi

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
[levi]: Valami hasonlóra gondoltam én is, köszönöm a tanácsot!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

papa és mijen a 24 elsö kerékel a gép emelgetimég az orrát ?

Nagyon bevált. A meredek Rekettye utcán fel bírom kapatni az elsõ kerekét, de nagyon erõlködnöm kell hozzá. Azáltal hogy alacsonyabb lett a hajtómû, túrázgatósabb lett az egész bringa hangulata. A homlokcsõ 4 fokkal lett meredekebb. Ettõl tartottam, de nem vészes a kormányzás érzékenységének növekedése.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papa és mijen a 24 elsö kerékel a gép emelgetimég az orrát ?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Nekem szerencsére van kiktõl tanácsot kérnem :). De messze még a vége. Az ülés rögzítésének pontos módját még ki kell találnom a hosszú hétvégéig.

Szép letisztult, elsõre nem rossz!

Üléshez célszerû egy csövet fölhegeszteni keresztben a gerincre, abba menetesszár, ami az ülés gerincébe megy. Én a helyedben raknék még egy merevítést a hátsó háromszög és a vázgerinc közé, mondjuk a donorbringa maradék alsócsövébõl.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"