Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

nem van magasan az a hajtómû? Én az ülõlap magasságába szoktam tenni. Lompi meg Papa inkább alá. Ez is sokat segítene.

A jegyzõkönyv kedvéért: Az én hajtómûvem 100 mm-rel ülõlap felett van a lengõorrún. A Bacchettán 230mm-rel az ülõlap felett. Ennél feljebb már nem érdemes tenni, mert a térdek a váll vonalánál fentebb kerülnek és csak nõ a közegellenállás, nem csökken.

A lengõorrúm tervezésekor nálam ez a 100 mm volt az egyik kiinduló paraméter. Addig tologattam az ülés helyét, míg a lábhosszal körzõzgetve a hajtómû az általam megkívánt magasságba nem került.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
2 kerekû járgányt szeretnék, hátsó lengõkarral, elöl 20", hátul 20" vagy 24" kerékkel, összecsukhatót.

A hajtómû tartó konzolt (Ezt hívjátok boom-nak?) csukta már valaki valamerre?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... hogy hosszában mégis csak el kell flexelni a vázat..

áááááááá
megölöd a vázat
hát van neked szíved?
:) :) :) :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Második verzió: lengõorrú trike, hátul 2, elõre hajt6ó kerékkel.

Itt is nézz körül!
Nobuo Moriguchi | Flickr - Photo Sharing!

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Következõ projektként valmi ilyen fazonú kétkerekûn jár az agyam. Fontos az összecsukhatóság, és a könnyû szállíthatóság, akár tömegközlekedésben háton, vonaton kézipoggyászként is...
http://www.youtube.com/v/MD21I6NCx98
A mostani háromkerekûm hátsó lengõkarja kb 1:1-ben alkamas, az is így elõre hajtható, nem is túl nehéz (üresen 2 kg). A többit ki kell játszani hozzá.
Lehet még jobban összecsukni? Használatban azért stabilnak kell maradnia.
Csinált valaki hasonlót?

Éppen tegnap írtam Bringantinak, hogy hosszában mégis csak el kell flexelni a vázat(bocs Tomket!), hogy össze lehessen csukni. Második verzió: lengõorrú trike, hátul 2, elõre hajt6ó kerékkel. (pl. www. haromkerek.hu).
LSD: még HPVelotechnik, Steintrike.at

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Most emeltem pár centit a hajtómû magasságán, a szivacs (eddig szõrén ültem meg), és az spd miatt (46-os csülköm van, a stoplit csutkára hátratoltam a cipõn, de még így is lógósnak tûnik a póz a taposós pedál után). Lehet hogy igazatok van egy kicsit csak engedek visszább rajta. Ha nem segít, akkor marad a Lompi-kormány.

Minnél lejjebb a talpad, annál lejjebb a térded...
Nézd meg Lompi képeit mennyire "lent" teker.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

kellene majd egy hátsó telós jó minõségû váz. Vagy kettõ? ...

Majd nyitott szemmel járok, de lehet tudni miben töröd a fejed?
Egyébként CrMo-ból nehéz lesz, keress alu villát, azt már nem nagy munka beintegrálni egy gerincbe.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Most emeltem pár centit a hajtómû magasságán, a szivacs (eddig szõrén ültem meg), és az spd miatt (46-os csülköm van, a stoplit csutkára hátratoltam a cipõn, de még így is lógósnak tûnik a póz a taposós pedál után). Lehet hogy igazatok van egy kicsit csak engedek visszább rajta. Ha nem segít, akkor marad a Lompi-kormány.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Mirr Murr

Mirr Murr

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Mirr Murr!

A rövid bordó bicajodnak szép a festése.
Mivel, hogyan történt?

Elõre is köszi.

Tibor.

A festést egy autószerelõ barátom készítette,elvileg"Opel bordó"és a lakkozásban enyhén vannak apró csillámok

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Természetesen Én (és Motyoo is) ezt ajánlja! :)

Máson gondolkodni sem érdemes ;)

Más :) :mostanában nehezebben találok kidobott vázakat, ti nem tapasztaltok ilyet? Pedig kellene majd egy hátsó telós jó minõségû váz. Vagy kettõ? ...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ha a kilátás a fontos, akkor... mondjam milyen kormány kell? :) (((nem vagyok ilyen fanatikus, csak Python kedvéért írom ám)))

Szeretlek Barby! :)

Peter! Talán érdemes lenne beszélned Lompival kormány ügyben. Ha megyek, (mert már mennem kell) vagy Gyuri leviszi Debrecenbe, Õ hetente megfordul Pesten.
Természetesen Én (és Motyoo is) ezt ajánlja! :)
Posted Image
Posted Image
A Chilinél más a geometria, a merevváz miatt. Ott alacsonyabb.
Posted Image
A filmen, mindkettõ - on the board- remélem beindult tõle az agyad! :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Amit favorizálok, az az optima baron1 optima baron2

Köszönöm a választ. Ez túl kemény házilag.
Csak néztem, mint Grisa a körmoziban...
A lánc hajtását azóta sem értem igazán.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ilyen képeket tudtam (pontosabban a nagyfiam) készíteni, a szobában nem tudtam meszebbre menni.
Néztem a Python vidit, Õ vsz. jobban kilát a kormánytól,

Ha a kilátás a fontos, akkor... mondjam milyen kormány kell? :) (((nem vagyok ilyen fanatikus, csak Python kedvéért írom ám)))

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ne tegyük félre! Errõl szól a fórum. Szerencsére TE azok közé tartozol, akik partnerek ebben. A normál rekuknál is megvan az a vita, hogy alsó vagy felsõ - ösztelós vagy merev - lánc vagy agy - stb.

Az alsó kormány elõnye pont az, hogy nincs felül! :) A te esetedben abban áll a kompromisszum, hogy nincs az orrod elõtt semmi, de cserében viszont nincs az orrod elõtt semmi. :)

Ez mind kompromisszumok összessége. Te azt mondod nem zavar a 45'-os kitrérés, én azt gondolom, hogy engem zavarna. Pedig lehet, nagyon ritkán van szükség ennél többre.
Szeretek azzal kérkedni, hogy kisebb helyen fordulok meg mint egy normál kerós, de forgalmi helyzetben erre szükség van?
Te azt mondod, nem zavar, hogy a tükörrel együtt látod az aszfaltot (valszeg ezért kérdõjelezed meg a tükör szükségességét is) meg az elsõ kerekedet, hiszen így nincs elõtted semmi, "repülsz a levegõben". Én szeretem ezt a szemem sarkából nézni. No de különbözõek vagyunk.

Én azt mondom, hogy vannak elõnyei és hátrányai mind a kettõnek, egyenlõre - azt gondolom- a mérleg nyelve a lengõorrú esetén a felsõ felé billen. Ehez viszont meg kellett csinálni a Recugbenst.
Ezen okból nem volt hiába való költség és fáradság a Python sem. Anélkül, még nem tartanánk itt.

Az eszmecsere meg a TÚRA (ott a helyem) meg sör az kell!
Meglátjuk , hogy a recúgbens koncepció merre halad. Lehet, hogy van még benne tartalék, csak én nem látom... :(

Köszönöm a megszólítást ismételten :) Kezdjük egy félreértés eloszlatásával: dehogy kérdõjelezem meg a tükör szükségességét! Volt a minap valami "miért nem fordultok inkább hátra" megjegyzésem, akkor már megint lemaradtak a szmájlik… :( Ha megnézed a képtáramat, láthatod, hogy mindegyik bringámon mindig is volt tükör. Nélküle egy métert se!
De ha már hátrafodulás: valamiért azt tapasztalom, hogy a recúgbensen sokkal jobban hátra tudok fordulni, mint az elõzõ gépeken. Két dologk miatt lehet:
-nem húzom el a kormányt, hiszen a lábam végzi ezt a munkát
-az alsó kormány miatti alsó kézpozíció miatt könnyebben forog a törzsem

Amiket írsz az alsó/felsõ kormányról, teljesen igazad van. Elõnyök és hátrányok itt is, ott is. Nálam a recúgbensnél ez koncepcionális döntés volt a tervezés elején, ezen a biciklin nincs helye felsõ kormánynak a fíling miatt - pontosan ahogy mondod: repülök a levegõben. Eleinte aggódtam is miatta, de mostanra nagyon megszerettem. Az elfordulást kicsit benéztem, ahhoz képest, hogy nem lett szétvága a váz, egész jól sikerült korrigálnom :)

A fordulási tesztre kiváncsi leszek!

Kírésletezésre meg szükség van. Magunkból és egymásból élünk, sikerekbõl, hibákból. Ilyen experimentális környezetben meg úgysem lesz soha olyan, ami mindenkinek egyformán (nem) tetszik, meg fognak oszlani a vélemények. Amúgy unalmas lenne! De amíg együtt tekerünk, addig nincs nagy baj :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Vazze Lompi! Megint beelõztél! :)
Figyu, a kormány terve nincs már meg? ...vagy az papíron volt csak?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
De mindenki ugyan azt írta. :) Szerencsére állítható a köríven a hajtómû magassága - ha, jól tévedek.
Ezek a képek talán segítenek:
Posted Image
Posted Image

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Na hajtomü a lehetöleglenteb a kerékhez közelitve a láb hoszod hoz akkor tudnál lejebb tenni a stucnin.
Posted Image
valami hasonloan
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

...Nekem most eléggé zavarja a kilátást.Fõleg az alsó képen látszik, akkor majdnem szemmagasságban tartotta a legény a gépet.

Nem lehetne a hajtómûvet egy kicsit lejjebb rakni? Akkor a térded is lejjebb kerülne és a kormányt is lejjebb tehetnéd.
Tudom hogy elõrébb is kerülne akkor a hajtómû, nem tudom elérhetõ-e úgy még.
Közben ketten is beelõztek, pedig nem írtam olyan sokáig :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
nem van magasan az a hajtómû? Én az ülõlap magasságába szoktam tenni. Lompi meg Papa inkább alá. Ez is sokat segítene.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Ilyen képet tudtam (pontosabban a nagyfiam) készíteni.

Aha.
Az a gondod, h bezavar a kormány az elõre tekintésben - így gondolod.
Hernyó leszek: A térded zavar igazán. Ütemesen, pedálfordulatonként a térdeid bejönnek a képbe. Azoktól nem tudod a kormányt sem lejjebb tenni. A megoldás durva módosításnak tûnik nekem: a hajtómûvet kellene lejjebb tenni. Nagyon magasan van, sokkal az ülés alja felett. Ha lejjebb teszed, akkor úgylátom, h távolodik is, mert a kerék ott van, oszt kerek... Az ülés helye fix, a lábad meg nem nõ már. Ezt a korlátot figyelembe véve kellene a hajtómûvet lejjebb tenni, amennyire lehet. Azután a kormánnyal már könnyebben boldogulsz.