Ne tegyük félre! Errõl szól a fórum. Szerencsére TE azok közé tartozol, akik partnerek ebben. A normál rekuknál is megvan az a vita, hogy alsó vagy felsõ - ösztelós vagy merev - lánc vagy agy - stb.
Az alsó kormány elõnye pont az, hogy nincs felül!
A te esetedben abban áll a kompromisszum, hogy nincs az orrod elõtt semmi, de cserében viszont nincs az orrod elõtt semmi. 
Ez mind kompromisszumok összessége. Te azt mondod nem zavar a 45'-os kitrérés, én azt gondolom, hogy engem zavarna. Pedig lehet, nagyon ritkán van szükség ennél többre.
Szeretek azzal kérkedni, hogy kisebb helyen fordulok meg mint egy normál kerós, de forgalmi helyzetben erre szükség van?
Te azt mondod, nem zavar, hogy a tükörrel együtt látod az aszfaltot (valszeg ezért kérdõjelezed meg a tükör szükségességét is) meg az elsõ kerekedet, hiszen így nincs elõtted semmi, "repülsz a levegõben". Én szeretem ezt a szemem sarkából nézni. No de különbözõek vagyunk.
Én azt mondom, hogy vannak elõnyei és hátrányai mind a kettõnek, egyenlõre - azt gondolom- a mérleg nyelve a lengõorrú esetén a felsõ felé billen. Ehez viszont meg kellett csinálni a Recugbenst.
Ezen okból nem volt hiába való költség és fáradság a Python sem. Anélkül, még nem tartanánk itt.
Az eszmecsere meg a TÚRA (ott a helyem) meg sör az kell!
Meglátjuk , hogy a recúgbens koncepció merre halad. Lehet, hogy van még benne tartalék, csak én nem látom... 
Köszönöm a megszólítást ismételten

Kezdjük egy félreértés eloszlatásával: dehogy kérdõjelezem meg a tükör szükségességét! Volt a minap valami "miért nem fordultok inkább hátra" megjegyzésem, akkor már megint lemaradtak a szmájlik…

Ha megnézed a képtáramat, láthatod, hogy mindegyik bringámon mindig is volt tükör. Nélküle egy métert se!
De ha már hátrafodulás: valamiért azt tapasztalom, hogy a recúgbensen sokkal jobban hátra tudok fordulni, mint az elõzõ gépeken. Két dologk miatt lehet:
-nem húzom el a kormányt, hiszen a lábam végzi ezt a munkát
-az alsó kormány miatti alsó kézpozíció miatt könnyebben forog a törzsem
Amiket írsz az alsó/felsõ kormányról, teljesen igazad van. Elõnyök és hátrányok itt is, ott is. Nálam a recúgbensnél ez koncepcionális döntés volt a tervezés elején, ezen a biciklin nincs helye felsõ kormánynak a fíling miatt - pontosan ahogy mondod: repülök a levegõben. Eleinte aggódtam is miatta, de mostanra nagyon megszerettem. Az elfordulást kicsit benéztem, ahhoz képest, hogy nem lett szétvága a váz, egész jól sikerült korrigálnom

A fordulási tesztre kiváncsi leszek!
Kírésletezésre meg szükség van. Magunkból és egymásból élünk, sikerekbõl, hibákból. Ilyen experimentális környezetben meg úgysem lesz soha olyan, ami mindenkinek egyformán (nem) tetszik, meg fognak oszlani a vélemények. Amúgy unalmas lenne! De amíg együtt tekerünk, addig nincs nagy baj