Pupu mesélt ezzel kapcsolatban Devecserrõl, ha el nem mosta az iszap.Mindenkinek hasznos lehet ez a lista Donorbiciklik, vázlelõhelyek, bringabontók - Rekumbens - CsináldMagam
Aki tud lelõhelyet, kérem, hogy kommentelje be a blogban!
Jelentkezz be Regisztrálj
Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. január 11. - 20:05
Írta 2011. január 11. - 17:37
Írta 2011. január 11. - 17:31
és este,hogy fogsz haza menni a kocsmából???Légyszives maradjatok komolyak! Mostmár látok!
Levettem a lámpákat a kormányról.
Írta 2011. január 11. - 17:27
Aki tud lelõhelyet, kérem, hogy kommentelje be a blogban!
Írta 2011. január 11. - 17:16
Nem tudunk csalódni benned!Légyszives maradjatok komolyak! Mostmár látok!
Írta 2011. január 11. - 16:17
Peter,
tudván hogy te síkon tekersz nagyrészt, azt mondom, próbálj beletörõdni a korlátozott kilátásba - ha szeretnél a lehetõ leggyorsabb lenni!
Ha kész vagy áldozni a sebességbõl, emelhetsz a háttámlán. Bizony, sokat jelent pár centi is. Én a referencia lejtõmön lefelé gurulva azt is látom a sebességmérõn, hogy van-e rajtam sisak, vagy hogy rajta van-e a zászló a bringán. A légellenállás nagyon komoly tényezõ.
Ha sokat (több órát) megyek elõre kinyújtott karokkal, néha pihentetni szoktam a karjaimat. Ha csak úgy lógatom, az nagyon fogja a szelet. A pihenõ karomat a mellkasra lapítva, keresztbe, tenyeremet a másik kulcscsontomhoz téve szoktam tartani. Így még kisebb a légellenállásom, mint amikor mindkét karom vízszintesen elõre van kinyújtva.
A légellenállás annyira számít, hogy Frigyes a csodarekuján a Look pedálokon lévõ nyílást is lefóliázta. Rám is vert vagy 6%-ot Pétfürdõn. (Gyanítom, nem csak a pedál lefóliázása miatt)
A 28- as kerékkel emelkedett az ülés is , lejöttek a lámpák is, csak most hogy nincsenek ott, most tûnik fel hogy mennyit kitakartak. Már sokkal jobb, de a kormánystucni is enged 2 cm-t lefelé kényelmesen, igaz ahhoz heggenteni kell. Szerintem jó lesz.
Írta 2011. január 11. - 16:05
Köszi, ezt megjegyzem!Szerintem Mendén találsz mindent ami szem-szájnak ingere, mégy a 31.-esen a fõúton és egyszer csak ott lesz baloldalon, ha Jászberény felé haladsz Pest irányából. Nem tudod eltéveszteni mert látni is a vállalkozást, meg a helyiek ismerik is. Ez konkrétan egy bringa bontó. Lehet turkálni. tavaly mi is ott vettük a szükséges dolgokat a hátsókerékhajtásúhoz. Megigértük nekik, ha készen lesz a bringa akkor elmegyünk megmutatni. Azóta sem voltunk ott. Talán majd az idén. A neten nincsenek rajta ne is keresd.
Írta 2011. január 11. - 15:42
Írta 2011. január 11. - 15:40
tudván hogy te síkon tekersz nagyrészt, azt mondom, próbálj beletörõdni a korlátozott kilátásba - ha szeretnél a lehetõ leggyorsabb lenni!
Ha kész vagy áldozni a sebességbõl, emelhetsz a háttámlán. Bizony, sokat jelent pár centi is. Én a referencia lejtõmön lefelé gurulva azt is látom a sebességmérõn, hogy van-e rajtam sisak, vagy hogy rajta van-e a zászló a bringán. A légellenállás nagyon komoly tényezõ.
Ha sokat (több órát) megyek elõre kinyújtott karokkal, néha pihentetni szoktam a karjaimat. Ha csak úgy lógatom, az nagyon fogja a szelet. A pihenõ karomat a mellkasra lapítva, keresztbe, tenyeremet a másik kulcscsontomhoz téve szoktam tartani. Így még kisebb a légellenállásom, mint amikor mindkét karom vízszintesen elõre van kinyújtva.
A légellenállás annyira számít, hogy Frigyes a csodarekuján a Look pedálokon lévõ nyílást is lefóliázta. Rám is vert vagy 6%-ot Pétfürdõn. (Gyanítom, nem csak a pedál lefóliázása miatt
Írta 2011. január 11. - 15:32
Máson gondolkodni sem érdemes
Más:mostanában nehezebben találok kidobott vázakat, ti nem tapasztaltok ilyet? Pedig kellene majd egy hátsó telós jó minõségû váz. Vagy kettõ? ...
Szerintem Mendén találsz mindent ami szem-szájnak ingere, mégy a 31.-esen a fõúton és egyszer csak ott lesz baloldalon, ha Jászberény felé haladsz Pest irányából. Nem tudod eltéveszteni mert látni is a vállalkozást, meg a helyiek ismerik is. Ez konkrétan egy bringa bontó. Lehet turkálni. tavaly mi is ott vettük a szükséges dolgokat a hátsókerékhajtásúhoz. Megigértük nekik, ha készen lesz a bringa akkor elmegyünk megmutatni. Azóta sem voltunk ott. Talán majd az idén. A neten nincsenek rajta ne is keresd.
Írta 2011. január 11. - 15:14
A funkció ugyan az. Add némi mozgásteret, elõre-hátra-le-fel.
Írta 2011. január 11. - 14:54
Írta 2011. január 11. - 14:09
Hát ezen jót röhögtem, többiek meg nem értik mi vicces van egy rekus fórumon:DMi?
hogy guminõ vagy? Esetleg az, hogy szomjan halok a szobabiciklin?
Írta 2011. január 11. - 13:58
Nálam is a +10 centi játszik - bár a tervekhez képest az ülés egyelõre kb. 2 centivel feljebb van, úgyhogy most ennyivel kevesebb a magasságkülönbség, kb. 75mm.A jegyzõkönyv kedvéért: Az én hajtómûvem 100 mm-rel ülõlap felett van a lengõorrún.
Írta 2011. január 11. - 13:35
Mi?;1055873']Sajnos esélytelen...
Írta 2011. január 11. - 13:19
Nekem ezzel az a bajom, hogy szomjan halok mire az elsõ kocsmáig érek. Én ezt egy guminõnek titulálom. Akkora, úgyis néz ki, rá is lehet mászni, de mégsem az!
Esélyes, hogy Levi.
Sajnos esélytelen...
Írta 2011. január 11. - 11:05
Ha a háttámlán emelnél, akkor a fejed magasabbra kerül. Lehet ez is egy faék egyszerûségû megoldás az eredeti problémára.
Én is ezt javaslom. A lapos háttámla síkon elõny, de a magamfajta félpuhányok emelkedõre könnyebben másznak egy kicsit merõlegesebbel. Két legyet ütne egy fenékkel.
Írta 2011. január 11. - 11:01
De Lompin kívül ki az másik, akinek az alacsony hajtómû a mániája?
Azt hiszem, Zsizsi spori.
Írta 2011. január 11. - 09:00
A jegyzõkönyv kedvéért: Az én hajtómûvem 100 mm-rel ülõlap felett van a lengõorrún. A Bacchettán 230mm-rel az ülõlap felett. Ennél feljebb már nem érdemes tenni, mert a térdek a váll vonalánál fentebb kerülnek és csak nõ a közegellenállás, nem csökken.
A lengõorrúm tervezésekor nálam ez a 100 mm volt az egyik kiinduló paraméter. Addig tologattam az ülés helyét, míg a lábhosszal körzõzgetve a hajtómû az általam megkívánt magasságba nem került.
Megkövetlek!
Egyenlõre (de az elõbb kiderült, hogy már megbízhatattlan a memóriám, tehát csak óvatosan!) az tûnik biztosnak, hogy a lábszár és a gerinc vonala közel párhuzamos, akkor kialakítható az a bizonyos kompromisszum és komfort. Értelemszerûen ha az ülés fektetett, akkor a hajtómû emelkedik. Ha az üléspozíció közelít a konyhaszékhez, akkor meg sûlyed a hajtómû. A tervezésnél ezt is szem elõtt szoktam tartani.
Írta 2011. január 11. - 08:14
Most emeltem pár centit a hajtómû magasságán, a szivacs (eddig szõrén ültem meg), és az spd miatt (46-os csülköm van, a stoplit csutkára hátratoltam a cipõn, de még így is lógósnak tûnik a póz a taposós pedál után). Lehet hogy igazatok van egy kicsit csak engedek visszább rajta. Ha nem segít, akkor marad a Lompi-kormány.
A hajtómû magasságának megváltoztatása mellett az üléspozíció állítása sem ördögtõl való. Nagyon fexel. Ha a háttámlán emelnél, akkor a fejed magasabbra kerül. Lehet ez is egy faék egyszerûségû megoldás az eredeti problémára.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére