Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mindenkinek hasznos lehet ez a lista Donorbiciklik, vázlelõhelyek, bringabontók - Rekumbens - CsináldMagam
Aki tud lelõhelyet, kérem, hogy kommentelje be a blogban!

Pupu mesélt ezzel kapcsolatban Devecserrõl, ha el nem mosta az iszap. :(

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
stopal:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Légyszives maradjatok komolyak! Mostmár látok!
Levettem a lámpákat a kormányról.

és este,hogy fogsz haza menni a kocsmából???;):)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Mindenkinek hasznos lehet ez a lista Donorbiciklik, vázlelõhelyek, bringabontók - Rekumbens - CsináldMagam
Aki tud lelõhelyet, kérem, hogy kommentelje be a blogban!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem tudunk csalódni benned! :):):)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Peter,

tudván hogy te síkon tekersz nagyrészt, azt mondom, próbálj beletörõdni a korlátozott kilátásba - ha szeretnél a lehetõ leggyorsabb lenni!
Ha kész vagy áldozni a sebességbõl, emelhetsz a háttámlán. Bizony, sokat jelent pár centi is. Én a referencia lejtõmön lefelé gurulva azt is látom a sebességmérõn, hogy van-e rajtam sisak, vagy hogy rajta van-e a zászló a bringán. A légellenállás nagyon komoly tényezõ.

Ha sokat (több órát) megyek elõre kinyújtott karokkal, néha pihentetni szoktam a karjaimat. Ha csak úgy lógatom, az nagyon fogja a szelet. A pihenõ karomat a mellkasra lapítva, keresztbe, tenyeremet a másik kulcscsontomhoz téve szoktam tartani. Így még kisebb a légellenállásom, mint amikor mindkét karom vízszintesen elõre van kinyújtva.

A légellenállás annyira számít, hogy Frigyes a csodarekuján a Look pedálokon lévõ nyílást is lefóliázta. Rám is vert vagy 6%-ot Pétfürdõn. (Gyanítom, nem csak a pedál lefóliázása miatt :) )

A 28- as kerékkel emelkedett az ülés is , lejöttek a lámpák is, csak most hogy nincsenek ott, most tûnik fel hogy mennyit kitakartak. Már sokkal jobb, de a kormánystucni is enged 2 cm-t lefelé kényelmesen, igaz ahhoz heggenteni kell. Szerintem jó lesz.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Szerintem Mendén találsz mindent ami szem-szájnak ingere, mégy a 31.-esen a fõúton és egyszer csak ott lesz baloldalon, ha Jászberény felé haladsz Pest irányából. Nem tudod eltéveszteni mert látni is a vállalkozást, meg a helyiek ismerik is. Ez konkrétan egy bringa bontó. Lehet turkálni. tavaly mi is ott vettük a szükséges dolgokat a hátsókerékhajtásúhoz. Megigértük nekik, ha készen lesz a bringa akkor elmegyünk megmutatni. Azóta sem voltunk ott. Talán majd az idén. A neten nincsenek rajta ne is keresd.

Köszi, ezt megjegyzem!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Peter,

tudván hogy te síkon tekersz nagyrészt, azt mondom, próbálj beletörõdni a korlátozott kilátásba - ha szeretnél a lehetõ leggyorsabb lenni!
Ha kész vagy áldozni a sebességbõl, emelhetsz a háttámlán. Bizony, sokat jelent pár centi is. Én a referencia lejtõmön lefelé gurulva azt is látom a sebességmérõn, hogy van-e rajtam sisak, vagy hogy rajta van-e a zászló a bringán. A légellenállás nagyon komoly tényezõ.

Ha sokat (több órát) megyek elõre kinyújtott karokkal, néha pihentetni szoktam a karjaimat. Ha csak úgy lógatom, az nagyon fogja a szelet. A pihenõ karomat a mellkasra lapítva, keresztbe, tenyeremet a másik kulcscsontomhoz téve szoktam tartani. Így még kisebb a légellenállásom, mint amikor mindkét karom vízszintesen elõre van kinyújtva.

A légellenállás annyira számít, hogy Frigyes a csodarekuján a Look pedálokon lévõ nyílást is lefóliázta. Rám is vert vagy 6%-ot Pétfürdõn. (Gyanítom, nem csak a pedál lefóliázása miatt :) )
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Máson gondolkodni sem érdemes ;)

Más :) :mostanában nehezebben találok kidobott vázakat, ti nem tapasztaltok ilyet? Pedig kellene majd egy hátsó telós jó minõségû váz. Vagy kettõ? ...

Szerintem Mendén találsz mindent ami szem-szájnak ingere, mégy a 31.-esen a fõúton és egyszer csak ott lesz baloldalon, ha Jászberény felé haladsz Pest irányából. Nem tudod eltéveszteni mert látni is a vállalkozást, meg a helyiek ismerik is. Ez konkrétan egy bringa bontó. Lehet turkálni. tavaly mi is ott vettük a szükséges dolgokat a hátsókerékhajtásúhoz. Megigértük nekik, ha készen lesz a bringa akkor elmegyünk megmutatni. Azóta sem voltunk ott. Talán majd az idén. A neten nincsenek rajta ne is keresd.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
És ha beillesztesz egy ilyen bizbaszt a stucni és kormány közé? Ez egy triatlon kormányról származik. Az Elephanton és Tibi Greenspyce-án meg Acor van.
A funkció ugyan az. Add némi mozgásteret, elõre-hátra-le-fel.
Feltöltött kép

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Lemértem, a hajtómû - ülõlap különbség most 12 cm, szivacs nélkül. A magasság megválaszlásánál, Papa és Levi véleménye volt mérvadó (kb 10 cm). Próbáltam alacsonyabbra, magasabbra tenni, közdarabokkal változtatva, de igy tünik a legkényelmesebbnek. Az ülés szöge úgy van belõve (kb negyedik változat) hogy a lehetõ legfekvõsebb pozíció legyen, amiben még nem fárasztó tartani a fejem. 30 mm-t engedtem lentebb a hátulján, azzal hogy lecseréltem a 28-as kereket 26-osra de ez a kis döntés is sok volt. Ez a póz a fejtámla folyamatos használatát igényelné, az meg úgy nem faxa. Hihetetlen hogy pár centi milyen sokat jelent. Még arra leszek kiváncsi, hogy a venti mennyit fog változtatni az ülõhelyzeten.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Mi? :) hogy guminõ vagy? Esetleg az, hogy szomjan halok a szobabiciklin? :)

Hát ezen jót röhögtem, többiek meg nem értik mi vicces van egy rekus fórumon:D

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A jegyzõkönyv kedvéért: Az én hajtómûvem 100 mm-rel ülõlap felett van a lengõorrún.

Nálam is a +10 centi játszik - bár a tervekhez képest az ülés egyelõre kb. 2 centivel feljebb van, úgyhogy most ennyivel kevesebb a magasságkülönbség, kb. 75mm.
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1055873']Sajnos esélytelen...

Mi? :) hogy guminõ vagy? Esetleg az, hogy szomjan halok a szobabiciklin? :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Nekem ezzel az a bajom, hogy szomjan halok mire az elsõ kocsmáig érek. Én ezt egy guminõnek titulálom. Akkora, úgyis néz ki, rá is lehet mászni, de mégsem az!
Esélyes, hogy Levi.

Sajnos esélytelen...
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ha a háttámlán emelnél, akkor a fejed magasabbra kerül. Lehet ez is egy faék egyszerûségû megoldás az eredeti problémára.

Én is ezt javaslom. A lapos háttámla síkon elõny, de a magamfajta félpuhányok emelkedõre könnyebben másznak egy kicsit merõlegesebbel. Két legyet ütne egy fenékkel.
:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

De Lompin kívül ki az másik, akinek az alacsony hajtómû a mániája?

Azt hiszem, Zsizsi spori.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A jegyzõkönyv kedvéért: Az én hajtómûvem 100 mm-rel ülõlap felett van a lengõorrún. A Bacchettán 230mm-rel az ülõlap felett. Ennél feljebb már nem érdemes tenni, mert a térdek a váll vonalánál fentebb kerülnek és csak nõ a közegellenállás, nem csökken.

A lengõorrúm tervezésekor nálam ez a 100 mm volt az egyik kiinduló paraméter. Addig tologattam az ülés helyét, míg a lábhosszal körzõzgetve a hajtómû az általam megkívánt magasságba nem került.

Megkövetlek! :) Arra tisztán emlékeztem, hogy a Bacchetta hajtómûve a "padláson" van. Az lengõvel tévedtem... Emlékképeimben és optikailag ez maradt meg. Érdekes, pedig mentem mind a kettõvel!? De Lompin kívül ki az másik, akinek az alacsony hajtómû a mániája?

Egyenlõre (de az elõbb kiderült, hogy már megbízhatattlan a memóriám, tehát csak óvatosan!) az tûnik biztosnak, hogy a lábszár és a gerinc vonala közel párhuzamos, akkor kialakítható az a bizonyos kompromisszum és komfort. Értelemszerûen ha az ülés fektetett, akkor a hajtómû emelkedik. Ha az üléspozíció közelít a konyhaszékhez, akkor meg sûlyed a hajtómû. A tervezésnél ezt is szem elõtt szoktam tartani.
Feltöltött kép

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Most emeltem pár centit a hajtómû magasságán, a szivacs (eddig szõrén ültem meg), és az spd miatt (46-os csülköm van, a stoplit csutkára hátratoltam a cipõn, de még így is lógósnak tûnik a póz a taposós pedál után). Lehet hogy igazatok van egy kicsit csak engedek visszább rajta. Ha nem segít, akkor marad a Lompi-kormány.

A hajtómû magasságának megváltoztatása mellett az üléspozíció állítása sem ördögtõl való. Nagyon fexel. Ha a háttámlán emelnél, akkor a fejed magasabbra kerül. Lehet ez is egy faék egyszerûségû megoldás az eredeti problémára.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll