Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
python B&M durva nem gyöznek vilogtatni hogy vegyem le a refit pegig nincsen is fácánozo álásban:)
amugy az olcso ledes lámpák nem birják az agy dinamót
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Motyoo! Akkor ez mehet a blogba, csak jó lenne tudni, hogy hova ment át az a sok keró árus vagy esetleg a helyükön vannak-e még?
Hahó valaki! Aki birtokában van a hiteles információnak jelezzen!

Agydinamó
Én a kabáthoz vettem a gombot. (nem elõször...:)) Láttam mit tudd egy BM. 40-60 luxal, beszereztem és azt meg csak agydinamóval mehet... Majd mikor egy éjszakai tekerésen szembesültek a különbséggel a többiek, már késõ volt! A vírus elkapta õket!

Még annyit, hogy Levi alaposan körbejárta a témát és kísérletezgetett is ezzel, de Papa is hiteles forrás, ha jól tévedek Õ is villanyosmérnök?! :)

Lompi! nem is nyilatkoztál a tapasztalatokról!? Bevált az "occsó" lámpa? Amióta megkaptad nem beszéltünk róla.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Pupu mesélt ezzel kapcsolatban Devecserrõl, ha el nem mosta az iszap. :(

Iszap elõtt én is voltam Devecseren, sok mindent nem lehet mesélni róla csak azt, hogy a volt laktanya területén hegyekben álltak a használt bringák. A legtöbbje arra jó, hogy szétvágják õket és rekut építsenek belõlük. Hogy most milyen állapotok vannak nem tudom.
http://t1.gstatic.co...nF3QJTNZx31RNbq
Ez még a paradicsomi állapotokat tükrözi. Természetesen nem csak ez az egy-két kereskedõ volt, hanem sok akik bringákkal foglalkoztak.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

A leadott feszültség független a sebességtõl, szabályozott? Mind mereven 6V-osak, vagy állítható?
Ha 6V-os, akkor gyakorlatikag kidobhatom a 3 V-os (halogén) és 4,5 V-os (LED) lámpákat? (Sajna igent valószínûsítek)

Az agygenerátor kb. 8 km/h sebesség felett közel állandó, 6V körüli VÁLTÓáramot ad. Ez izzóknak megfelel (nyilván csak a 6V-osaknak) de a LED lámpák egyenáramot kérnek. A tisztességes megoldás tehát az agygenerátorra tervezett lámpák vásárlása.

Barkács: Ha a 3V-os halogén lámpádat egy diódán keresztül táplálod 6Vac-ról, akkor az kb. 2,4V-ot fog kapni, azaz halványabban, de világít. A LED lámpa elé egy kis tápegység kellene, azaz - ha csak nem valami drága lámpa - olcsóbb lenne új lámpát venni.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Jólvan no ! :D
Akkor 0.6 + 2.4 = 3. Akkor várunk a 3W-osra. Egy ezressel szokott drágább lenni.
Köszi az infót.

Kipróbáltam, h egy óccsó hátsó villogó egyfolytában 2 napig elfogadhatóan világít egy akksi feltöltéssel (3. nap is villog, de akkor már haloványabb). Érdemes akkor drótot hátra vezetni?

A leadott feszültség független a sebességtõl, szabályozott? Mind mereven 6V-osak, vagy állítható?

Ha 6V-os, akkor gyakorlatikag kidobhatom a 3 V-os (halogén) és 4,5 V-os (LED) lámpákat? (Sajna igent valószínûsítek)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

beindultak az össztelósok! :)

ha kész lesz akkor idén irány...:)makacs vagyok...:)
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nem modja koléga :D
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
márciusra LESZ olyan bízza:)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Jólvan no ! :D
Akkor 0.6 + 2.4 = 3. Akkor várunk a 3W-osra. Egy ezressel szokott drágább lenni.
Köszi az infót.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

...most már nekem is kell egy is olyan:)

beindultak az össztelósok! :)
Azt a vázat meg hulladéknak hitted, aztán meg itt van! Nekem is csorog tõle a nyálam! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Csak említetted, hogy lehet hogy lesz egy kimaradva, azért kérdeztem rá. Amúgy a 2.4W-s az Ecobikenál 5000-ért van, csak nem tudom megbirkózik-e egy 20 lux körüli elsõ , meg egy egyszerûbb hátsólámpával.

Igen! valóban volt rá esély, de csúszik a dolog és ígérni sem tudok most semmit. A világításnál meg a wattokat számold! Általában 0,6 a hátsó és 2,4 az elsõ (asszem). A lux (lumen) már sok mindentõl függ.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

A 28" -as Wariátornak készült, terepre.

terepes változat folyamatban.Lompinak vittem egy vázat csináljon belõle valamit,nekem nem kõll...most már nekem is kell egy is olyan:)erre írtam egyszer,hogy nem láttam a fától erdõt:)
a 28-as pedig szokjam a lengõórrút alapon készült...
hát hamar megszoktam,megyen mint állat,non begyere:)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Agydinamó esetén legyen a szempont az, hogy mit akarsz meghajtani vele? Nekem még a telefonomat is tölti...

Csak említetted, hogy lehet hogy lesz egy kimaradva, azért kérdeztem rá. Amúgy a 2.4W-s az Ecobikenál 5000-ért van, csak nem tudom megbirkózik-e egy 20 lux körüli elsõ , meg egy egyszerûbb hátsólámpával.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ja van egy ijen vázam elado
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

És már el is kezdte Anti! Hosszas vajúdás után. De inkább úgy mondanám, hogy tov:cool2:ább növelem a használati értékét.:cool2:

akkor ámen . :D
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Nézegetem az agydimanókat. A shimanónak van 2.4 és 3 wattos kivitelben is . Jó lesz nekem a 2.4-es vagy ragaszkodjak a 3-mashoz ? Árban nem sok különbség van.

Python !
A Te huszonnyócasos kerekesednek mi lesz a sorsa?

Agydinamó esetén legyen a szempont az, hogy mit akarsz meghajtani vele? Nekem még a telefonomat is tölti...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Nézegetem az agydimanókat. A shimanónak van 2.4 és 3 wattos kivitelben is . Jó lesz nekem a 2.4-es vagy ragaszkodjak a 3-mashoz ? Árban nem sok különbség van.

Python !
A Te huszonnyócasos kerekesednek mi lesz a sorsa?

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
A hajtómû tartó konzolt (Ezt hívjátok boom-nak?) csukta már valaki valamerre?[/QUOTE]

Nem tudok képet feltenni! Steintrike.at

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Oda középre. hogy került?

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

áááááááá
megölöd a vázat
hát van neked szíved?
:) :) :) :)

És már el is kezdte Anti! Hosszas vajúdás után. De inkább úgy mondanám, hogy tov:cool2:ább növelem a használati értékét.:cool2: