Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Sziasztok !

Szia dartsos! Nem tudom hogy lehet képet feltölteni ide,itt keresd google képek 3078456100_bb628e1863.jpg ez egyszerûbb mint amit én csináltam.Remélem látható a kép.Megpróbálom a kis kép helyére feltenni az ötletem. Az a fajta fékkar kell ami hosszabb úton jár+ montinak az a kis háromszög ami a két fékpofát húzza.

Üdv Zoli

http://t2.gstatic.co...hkWMlS9TT-htuqQ
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Örömmel látlak Tibor! Volt bennem némi "félelem", hogy nem látlak többet!

A fékkel kapcsolatban a következõ ötletem volna (részleteket majd kidolgozzátok):
Adott a klasszikus Canti fék. Ugyebár ott van egy, a két fékkart összekötõ bowden és egy kantár középen ami csavarra rögzül a "fék" bowdenhez. Gyakorlatilag ez egy közösítõ!
http://t1.gstatic.co...SdG9skJSlF2&t=1
Gondolom, hogy ha a két fék bowdenházainak megakasztóit nem teszed távolabb ennél, akkor ugyan így mûködne. Esetleg tuningolhatnád egy-egy állítócsavarral, hogy menetközben is elvégezdhesd a finom beállítást.

Ha szükséged lenne ehhez hasonló békebeli Cantifék alkatrészekre, Lompinál kb. 10 trikere valót guberálunk neked össze.[/QUOTE]

Hello!
Nyugi, nem tüntem el(rosszpénz nem vész el:D ), csak nemsok idõm van csinálni....de a hegesztések 99%-a már készvan, mostmár az összerakás van hátra és a menetpróba festetlenül....de ahogyan túl van merevitve, ha ez eltörik valahol, akkor itt követek el rituális trike szétvágást:D
Egyébként a Canti fékes megoldásra énis gondoltam, csak nemtom hogy tudnám megoldani, hogy feszitve legyen az átmenõ bovdenrész...mert a tárcsafék nem ugyanúgy áll mindkét keréken...az egyiken lefele húz, a másikon felfele, mert nincs balos meg jobbos féktuskó....szóval nemtom ilyen megoldással meg lehetne-e oldani, de majd apummal értekezek, néha vannak jó ötletei:D

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

hali
lehet hogy erre a canti "fék háromszögre" gondoltál?
fékkarnak meg ahogy mondod, a V fékhez használatos talán a jobb választás, mert annak nagyobb a bovden húzáshossza. ha jól tudom.

Igen én ezzel oldottam meg csak a nevét nem tudom. Köszi!
Ha nem felejtem el holnap csinálok egy közelebbi fotót az ötletemrõl.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Nézzél fel ide holnap este. Most teljesen szét van szedve a trájkom, nem tudom kapásból megmutatni az alkalmazott megoldást. Magyarázni kusza és felesleges kép nélkül, ezért majd ezt a részletet összedobom és lefényképezem. A megoldás kulcsa egy LADA ablakemelõ görgõ, amit kiválthatsz civilizáltabb alkatrésszel is, ha tudsz esztergáltatni ezt-azt. Nem drága dolog, ha ezt az utat választod, szerezz egyet elsõ lépésként. A kétoldali féket összekapcsolja, és a fékerõt is kiegyenlíti. Egyszerû, olcsó megoldás, és a kb. 50 km-es teszt során jól mûködött.

Hello!
Kösz a segitséget!, Holnap este tuti nemleszek, mert megkell ünnepelni, hogy mégegy évvel több lettem, szóval majd vasárnap délelõtt nézem meg:D De várom az infókat, illusztrációkat, mindent ami segithet:)

CihaZoli

CihaZoli

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
A régi terepes -amit a sártól sosem láttam, hogy fekete- vagy újabb?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
CihaZoli van már neki terepre valo nem zöld is :)
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Jó estét!
Írtam én itt a múltkorában, hogy nincs rég nyitva Mendén a használtbiciklis. Nos, jó megsejtése volt Isuka-nak, valóban csak ideiglenesen voltak bezárva, ma már nyitva voltak. Turkáltam is egy jót, van minden, mi bicikliépítésre vágyó szemének-szájának ingere. (vettem is két ruganyos mellsõ villát, melyek ugyan romlottak, de a V-fék konzolok kellenek róla cak) Van váz, van agydinamó, agyváltó, alkudni is lehet.
Tehát: most már érdemes kiszaladni, leszaladni, átszaladni...

CihaZoli

CihaZoli

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Mert most mindent zöldben látsz, és nem veszed észre a többi fekvõ "beteget" ; )

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Bcs is Kuruczok és rekusok helye! (A többség csendes.)

még lappang a vírus:)
eljön az idõ...

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Én meg nem tudok felmenni a Glokshoksmoksizére! :) Legalább is olyan gyorsan nem mint Te!

ha nem megy felfele,állj meg és néz vissza: - pedig lejt...:):):)

CihaZoli

CihaZoli

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Bcs is Kuruczok és rekusok helye! (A többség csendes.)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Na tessék! Kellett nekem VV Anikót nézni a helyett, hogy küldtem volna az üzit. Akkor elég magától értetõdõ a megoldás! :)
Közösítõként mindegy milyen fékhez csatlakoztatod, az áttételt nem befolyásolja.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

asszem tanultam valamit, a közel 1000 km látszik ugye?
YouTube - lbordifwd

Ez csak egy poén gondolhatnátok, de meggyõzõdésem, hogy nagymértékben javítja a rider biztonságérzetét. A pythonnál meg nem volt alternatíva...

A francba! Én már vagy 8.000 km-t mentem a lengõorrúval, mégse tudok elengedett kormánnyal menni. Még gurulni se, nem hogy pedálozni!
Ügyes vagy.

Én meg nem tudok felmenni a Glokshoksmoksizére! :) Legalább is olyan gyorsan nem mint Te!

Akkor van remény, én még csak 500-nál tartok a lengõórrúval, bár nem ez a cél. "Dehogynem" mondta mesterem(Python). Itt jegyzem meg, hogy Benji is kb. 1000-nél kezdte elengedni a kormányt.

Akkor most szólmizálnék Isukának: Mi Ti Szó?

Örömmel látlak Tibor! Volt bennem némi "félelem", hogy nem látlak többet!

A fékkel kapcsolatban a következõ ötletem volna (részleteket majd kidolgozzátok):
Adott a klasszikus Canti fék. Ugyebár ott van egy, a két fékkart összekötõ bowden és egy kantár középen ami csavarra rögzül a "fék" bowdenhez. Gyakorlatilag ez egy közösítõ!
http://t1.gstatic.co...SdG9skJSlF2&t=1
Gondolom, hogy ha a két fék bowdenházainak megakasztóit nem teszed távolabb ennél, akkor ugyan így mûködne. Esetleg tuningolhatnád egy-egy állítócsavarral, hogy menetközben is elvégezdhesd a finom beállítást.

Ha szükséged lenne ehhez hasonló békebeli Cantifék alkatrészekre, Lompinál kb. 10 trikere valót guberálunk neked össze.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... Az a fajta fékkar kell ami hosszabb úton jár+ montinak az a kis háromszög ami a két fékpofát húzza.

Üdv Zoli

hali
lehet hogy erre a canti "fék háromszögre" gondoltál?
fékkarnak meg ahogy mondod, a V fékhez használatos talán a jobb választás, mert annak nagyobb a bovden húzáshossza. ha jól tudom.

CihaZoli

CihaZoli

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Ez nem jó a bowden megosztására?
BMX ROTOR ACL+BOWDEN 1 , MEGHAJTS, FKEK S ALKATRSZEIK, FKRENDSZEREK S ALKATRSZEIK, FKRENDSZERHEZ KAPCSOLD ALKATRSZEK, Foldal - Neuzer Bike Kft. - Termkadatok

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !

Szia dartsos! Nem tudom hogy lehet képet feltölteni ide,itt keresd google képek 3078456100_bb628e1863.jpg ez egyszerûbb mint amit én csináltam.Remélem látható a kép.Megpróbálom a kis kép helyére feltenni az ötletem. Az a fajta fékkar kell ami hosszabb úton jár+ montinak az a kis háromszög ami a két fékpofát húzza.

Üdv Zoli

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Sziasztok!

Haladok énis a trike-al, csak nemsok idõm van gép elõtt lenni....de egykis problémám akadt a fékezéssel....szóval a hátsó meg az elsõ kereket is szeretném fékezni, az elsõket együtt, a hátsót külön. A 2 elsõ fék egyesitésére tudtok valami jó megoldást? Mármint hogy eléglegyen csak egy fékkar....valami bovden egyesitõ megoldásra gondolok...vagy eszembe jutott a dupla fékkar amit az ambringánál lehet kapni, valakinek van esetleg vele tapasztalata?
Elõre is kösz mindenkinek a segitséget

A francba, nem tudok képet feltenni!
Nekem Bringanti oyan fékkart tett fel, ami kézifékként is müxik az elsõ kerekeken. Mind2 elsõ kereket fékezi, és álló helyzetben rögzíti a triket.

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Akkor van remény, én még csak 500-nál tartok a lengõórrúval, bár nem ez a cél. "Dehogynem" mondta mesterem(Python). Itt jegyzem meg, hogy Benji is kb. 1000-nél kezdte elengedni a kormányt.

nekem sem kimondottan ez a célom, csak a hidegek miatt, inkább lassabban tekergettem és közben ezt probálgattam, aztán bejött :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

A 2 elsõ fék egyesitésére tudtok valami jó megoldást? Mármint hogy elég legyen csak egy fékkar....valami bovden egyesitõ megoldásra gondolok...

Nézzél fel ide holnap este. Most teljesen szét van szedve a trájkom, nem tudom kapásból megmutatni az alkalmazott megoldást. Magyarázni kusza és felesleges kép nélkül, ezért majd ezt a részletet összedobom és lefényképezem. A megoldás kulcsa egy LADA ablakemelõ görgõ, amit kiválthatsz civilizáltabb alkatrésszel is, ha tudsz esztergáltatni ezt-azt. Nem drága dolog, ha ezt az utat választod, szerezz egyet elsõ lépésként. A kétoldali féket összekapcsolja, és a fékerõt is kiegyenlíti. Egyszerû, olcsó megoldás, és a kb. 50 km-es teszt során jól mûködött.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

asszem tanultam valamit, a közel 1000 km látszik ugye?

...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár