Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Ja, és mindenkinek köszönöm a lánciskolát!

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

miért kellett tolni?

Nekem is elszakadt a láncom, a szigetszentmiklósi elágnál, és csak a II. Rákoczi Ferenc u.ban van bicikliszerviz.

Már akartam írni Neked: ha ez +nyugtat, az én vázam is "szitál" csavarodik hosszában. nem vészesen, de néha érezhetõ.

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

Rekusoknak illik a K100-ra nevezni. Ha minden igaz, mi akkor leszünk Szlovákiában, de te képviselhetnéd a rekusokat!

Reku Papa !

Én még tanuló vagyok, a t-betût is kiragaszthatnám. Nekem nincs kerékpáros múltam, még alapoznom kell, a mozgás miatt viszont kisebbre elmegyek.
Jó túrázást és rengeteg élményt, kívánok nektek.
Üdv Ok

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nekem a május sajnos kimerül az Arad szupermaratonban

Lesz, biztosan, eldõlt! No ezzel nincs is gond, ellenben minden mással...
Van némi logisztikai probléma. Vázolom:
- A tetõmön 2 gép fér el, belül meg 5 fõ. Összesen 6 fõnek és 6 bringának kell helyet biztosítani. Ez az egyik probléma. Esetleg menjünk vonattal vagy keréken?
- A másik, hogy a cégautóm futásteljesítménye elérte a szükségest. Leadás május második felében, remélhetõleg a marathon után (nem kell valakinek occsóért egy Passat?).
Autóm lesz akkor is, ha a marathon elõtt viszik (megöröklöm a fõnököm 5-ös Bimmerét - szomorú sors) csak az nem biztos, hogy fel tudom szerelni rá a tetõtartót!

Összefoglalva: Lesz maraton. Ingyen és bérmentve szállítok 4 fõt. Kerékpárt (beleértve az enyémet is) nem biztos, hogy tudok vinni.

Várom a javaslatokat!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ott leszünk, mármint Szlovákiában és egy-két csepp esõ nem számít. De, mi van a többiekkel? Hármasban is szép az élet, hát még többesben. Lompi, Motyoo, Python, Levi+oldalborda vagy bárki más, nehogy már egy nap szabi olyan sokat jelentsen, gyertek sokasodjunk. A bringautak és az országutak sokkal jobbak ott mint idehaza. A táj sem megvetendõ! Legyen mirõl majd a hosszú téli estéken regélni. Az új táskákat is le lehet tesztelni. Mindenki olyan villaszöggel jön amilyen neki van. Lehet bringa csere és mindenki leszûri belõle a tanulságot. Én úgy látom, hogy ha meredekebb a villaszög 60°-nál akkor könnyebben tudom kezelni a bringát.

Nekem a május sajnos kimerül az Arad szupermaratonban (ezt már megszerveztük vagy van teendõ, pl. nevezés?) és a Pelsoban, több sajna nem fér bele... De ha jól sikerül a túra, júniusra javaslok egy ismétlést, azon ott leszek!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ácsi bácsi! Én csak közös biciklizésre gondoltam, közös ülésre nem!
:D

Azt nem mondtam, hogy szaporodjunk csak azt, hogy sokasodjunk:D (Mondá az úr)

Sajnos a részemrõl továbbra is csak egy egyértelmû és határozott TALÁN lehet a válasz! Május 9-én van az egyik tenderem leadási határideje. Ez elõtte és utána is behatárolja a lehetõségeimet. Ma lett volna az eredményhirdetés, de eredménytelen lett! :( Július elejétõl viszont semmi sem zavarhatja meg a túraterveket!

A TALÁN-t elfogadom, bár zárójelben megjegyzem, hogy 9.-e az hétfõ, addigra pedig hazajövünk. Jó tudom, hogy a melót ahhoz, hogy le is tudd adni meg kell csinálni. Ezennel felajánlom segítségemet a tenderhez és hamarabb elkészülsz vele. Vagy késõbb. Vagy soha. Gyere mindenképp.

Arad Marathon se lesz? Az is májusban van.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Sajnos a részemrõl továbbra is csak egy egyértelmû és határozott TALÁN lehet a válasz! Május 9-én van az egyik tenderem leadási határideje. Ez elõtte és utána is behatárolja a lehetõségeimet. Ma lett volna az eredményhirdetés, de eredménytelen lett! :( Július elejétõl viszont semmi sem zavarhatja meg a túraterveket!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

gyertek sokasodjunk.

Ácsi bácsi! Én csak közös biciklizésre gondoltam, közös ülésre nem!
:D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Rekusoknak illik a K100-ra nevezni. Ha minden igaz, mi akkor leszünk Szlovákiában, de te képviselhetnéd a rekusokat!

Ott leszünk, mármint Szlovákiában és egy-két csepp esõ nem számít. De, mi van a többiekkel? Hármasban is szép az élet, hát még többesben. Lompi, Motyoo, Python, Levi+oldalborda vagy bárki más, nehogy már egy nap szabi olyan sokat jelentsen, gyertek sokasodjunk. A bringautak és az országutak sokkal jobbak ott mint idehaza. A táj sem megvetendõ! Legyen mirõl majd a hosszú téli estéken regélni. Az új táskákat is le lehet tesztelni. Mindenki olyan villaszöggel jön amilyen neki van. Lehet bringa csere és mindenki leszûri belõle a tanulságot. Én úgy látom, hogy ha meredekebb a villaszög 60°-nál akkor könnyebben tudom kezelni a bringát.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A siker meghozta a kedved? :) Azért a pici keréknek a kátyú az egy gödör, a bukkanó meg egy domb. Ha síma az aszfalt, akkor nincs azzal gond, de a telón nem haszontalan elgondolkodni.

Van egy Trixter X-bike "sárvédõm", pont egy ilyen projectre tartogattam (ha érdekel).

Hátsó teló szinte biztos, elsõ szinte biztosan nem. De még elválik... Ha elkészül a 2x20, elõkerülhet a sárvédõ... de lehet, h csak a téli projekt lesz...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én meg épp egy 2x20-as recúgbensen gondolkodom...

A siker meghozta a kedved? :) Azért a pici keréknek a kátyú az egy gödör, a bukkanó meg egy domb. Ha síma az aszfalt, akkor nincs azzal gond, de a telón nem haszontalan elgondolkodni.

Van egy Trixter X-bike "sárvédõm", pont egy ilyen projectre tartogattam (ha érdekel).

Posted Image

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Jó kérdés! Többek között erre is keressük a választ már pár éve. (de még csak sejtelmeink vannak)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Tényleg! Mekkora ez a villaszög?

Nem értek én annyira ezekhez a dolgokhoz, ezért inkább kérdezem, mint mondom.

Adott kerékmérethez a villaszög, vagy a cantiban mért utánfutás a fontosabb, meghatározóbb paraméter?

Az oldalnézeti képen egyenesnek látom a villát, amin nincs - vaksi szemeim szerint - elõre görbület, vagy elölre tartó eltolás. Így az utánfutás hosszúság mértéke lehet akkora, mint egy más (kisebb) villaszögû, gyári, kajsza villával.

Mi számít inkább?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
[quote name='motyoo']Szééép, gratula! Gyári elsõ villa már a múlté, jó lesz az hátulra :) Végülis...
Na de hogyhogy ilyen magasan támasztottad meg az ülést? Mostanában egyre lejjebb került a felsõ támasz, most meg megtalálta a hagyományos helyét.

Mert ha jol elörevan huzva az ülés a rövideb támaszto pálcamár nem elég a megtámasztáshoz ijen egyszerü a képlet.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Próbálom Matula bácsi módra nevelni a gyerkõcöket, úgyhogy a letolás annyiból állt: Maga tudja, hogy mit tud, maga bûre, maga biciklije.

19 éves volt a fiam, mikor egy vasárnapi ebédnél bánatosan csóváltam a fejem amiatt, hogy másnaposan mászott ki az ágyából, s jött le ebédelni. Szelíden a tudomására adtam, hogy fáj nekem látni, hogy így tönkre vágta magát.
- Az én életem, nem??
- Persze.
- Hát akkor?
- 19 évi munkám van benne.

Csak azért mondom, hogy nem mindig szabad a gyereket saját kárán tanulni hagyni. A te esetedben azonban én is hasonlóan jártam volna el.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Rusnya egy nyavalya ez a rekubetegség. Még össze sem raktam a meglévõ bingákat és már a következõkön gondolkodom.
A fiú zakózott egy takarosat a gyerekuval. Balázs ! Szálljunk le és toljuk, nagyon szar az út ! Á, apa tudok én itt is. ( Nem tudott. ) A lánctányér és a váltó kapott egy takarosat, de menthetõek. A kölök térdétõl is lejött a dukkó, de bringát jobban sajnálta. Próbálom Matula bácsi módra nevelni a gyerkõcöket, úgyhogy a letolás annyiból állt: Maga tudja, hogy mit tud, maga bûre, maga biciklije. Nem is volt nyafogás. Visszafelé pedig már elég volt mindent egyszer elmondani .
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A rekus géppark újabb elkészült darabja a darázs

Szééép, gratula! Gyári elsõ villa már a múlté, jó lesz az hátulra :) Végülis...
Na de hogyhogy ilyen magasan támasztottad meg az ülést? Mostanában egyre lejjebb került a felsõ támasz, most meg megtalálta a hagyományos helyét.

Én a fejlõdést a nagyobb kerékben látom!

Én meg épp egy 2x20-as recúgbensen gondolkodom...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Vízálló ruhákkal fel vagyok készülve, de kamáslim még nincs. A cipõre mit ajánlotok? Jó a bringás kamásli vagy inkább el kell felejteni és engedni, hogy a víz utat találjon a cipõbe?

Ha esetleg kamásliban gondolkodsz van egy pár eladó kamáslim. Országúti, még nem volt a lábamon, szinte új.
...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Kellene nekem egy fejtámla, nem tudtok valami budget megoldást?
Vízálló ruhákkal fel vagyok készülve, de kamáslim még nincs. A cipõre mit ajánlotok? Jó a bringás kamásli vagy inkább el kell felejteni és engedni, hogy a víz utat találjon a cipõbe?

Lehet készíteni, bár én most ötletelek, mert nekem van gyári. Függ az ülés kialakításától, de ha telibe háttámlás van, akkor rugalmas fémbõl ki kell vágni egy nagy nyalóka alakot. A nyalóka nyalóka részének nem kell gigantikus kört elképzelni olyan 10 centi átmérõ elég. Nem kell teniszütõ nagyságú.;) A formája is változhat jó lehet még a fektetett ovális, vagy a fektetett téglalap alaposan lekerekített élekkel. A nyalóka szárának a hossza függ attól, hogy milyen hosszú a nyakad ;) illetve milyen messze van az ülés támlája a koponyacsontodtól. A rugalmas fém azért jön jól, mert a bukkanóknál egy merev fejtámla odacsap egy rugózós meg ad némi rolls-royce-os eleganciát. A lemez fej felé esõ részére egy vastagabb szivacsot fel kell helyezni ezt egy ügyeskezû varrós kéz által egy formára készített bugyival oda lehet fogni, vagy egyszerûbb kivitelezésssel nyersen odaragasztani.
A nyalóka anyagát érdemes jól megválasztani, mert ha rossz helyen és gyorsan törik el behelyezi magát a tarkóba, ami kevésbé egészséges.
Tervezésnél még érdemes a fejvédõ (ha van) fejre való illeszkedését is bekalkulálni, hogy a két dolog (sisak és támla) együtt kényelmes legyen.
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Pro és kontra van elõnye és hátránya...

A laposabbnak jobb az egyenesfutása, a meredekebb jobban fordul. Tömören ennyi, persze ennél azért bonyolultabb a helyzet. A villaszög kihat a hajtási reakciókra is, mint ahogyan a hajtómû távolság vagy a homlokcsõ ülõlap távolság is. De a súlypont, kerékméret vagy tengely távolság is nagy mértékben befolyásolja a végeredményt.
Kétségtelen elõnyét én abban látom, hogy a homlokcsõ és vázgerinc kapcsolat maradhat gyári! Pl.: egy mély nõi váznál. Lompit viszont nyílván nem ez motiválta.

Benié elméletileg meg 70-es. Jól érezhetõ a különbség amikor egyikrõl a másikra ülsz.