Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Szia Chevy !

Néhány hónapja amikor csatlakoztam, a fiúk segítettek nekem is. Stoki a 444 oldalon 3.hó 2.-án részletezi nekem elõnyt hátrányt, és Zéta is besegít.
Ha jól látom egy "LWB-t akarsz". Hátha neked is segítségedre lesznek a leírtak.

Üdv Ok

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Na ittvan pár képXD
Egy rekuval bõvült az ország :)
Feltöltött kép

Anyám is mindig azt mondta, hogy tudsz te fiam, ha akarsz. Tetszetõs és remélem, hogy a menettulajdonságok is jók.
Sok rekus kilométert vele. A rögzítõ féken még dolgoznod kell egy kicsit a pumpa se rossz de nem az igazi:)
Gratulálok.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !

Dartsos és Tom, nagyon klasszak a gépek !!!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
chevy777,

A negatívumok:
A hosszú bringa elsõ kerekén alig van súly, csúszós kanyarban kisodródhat. Ellenben a hátsón sok a súly, az outi kerék küllõi szakadhatnak. Hátra az outi fék nem elég. Fõleg, ha pakk is van rajta. Hosszú bringával nehéz forogni, vonaton is gond van vele.

A pozitívumok:
Állati kényelmes és stabil. Egyszerû, sokoldalú. Vagány.

Alapszabály: Rugózott bicikli az lassú bicikli.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Sziasztok.Kezdõ vagyok a témában, mármint-rekumbens.Eddig országútival, és trekingel bringáztam, de egy hosszabbra sikerült túra után úgy gondoltam , hogy nem kell ezt ennyire megszenvedni, tehát váltanom kell.Nagy lendülettel az egyik bringát el is adtam, de mivel nem voltam tisztában az új rekuk árával kissé melléfogtam, az összeg nagyon csekély mennyiségû volt a cél eléréséhez.Nos maradt egy országúti 105 -ös szettel, nagyon jó opciókkal.A terv a következõ lenne , létre kell egyet hozni, a meglévõ alkatrészekbõl.Telefonon felvettem a kapcsolatot a fórum több jeles tagjával, tapasztalat szerzés ürügyén, akik nagyon készségesen karolták fel a tervem, és adtak tanácsokat ami sokszínû volt és változatos, annak érekében hogy a számos gondolatot mi a fejemben kavargott sikerült még inkább megkavarni, mert mindenki másra esküszik.Tehát azzal a kéréssel fordulok hozzátok , hogy adjatok tanácsot és véleményezzétek az ördögi tervem, miszerint építetek egy vázat.Az én elképzelésem az lenne hogy megpróbálom az összes típus elõnyét egy egyszerû konstrukcióba gyûjteni, mégpedig : -hosszú tengelytáv, -elöl-hátul 28" kerékkel,- kissé fektetett üléspozíció,alsó kormánnyal, de lehet hogy felsõ lesz, még nem tudom.Sokat olvastam a témakörben és ez a kivitel leginkább a RANS XStream 26" hoz hasonlítana, csak nagyobb kerekekkel.Ezt a megoldást találtam a legkedvezõbbnek a hosszú túrákhoz, kisebb tekerésekhez a lehetõ legnagyobb sebesség elérése mellet, és kellõ kényelem biztosításával.Esetleg hátul egy rugós tag- ha lúd legyen bálna.Köszönöm.

Szia !

Az elképzeléseddel együtt jön pár hátrány is.
Mi lenne a cél és azok milyen sorrendiségben ?
Gyors, túrás, országútis, csomagos pakolós, világjárós, könnyû, kényelmes, városban is használható, mozgékony ? Sok jellemzõ van, amit nem lehet egy bringába tömöríteni.
...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
chevi777: Újabb fertõzött a láthatáron ;)
hajrá, menni fog.

dartsos, gratula a géphez jól néz ki :)

egy régi elmaradásom fejeztem be:
blue bird
;)
a szerzetes párja
:)

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok.Kezdõ vagyok a témában, mármint-rekumbens.Eddig országútival, és trekingel bringáztam, de egy hosszabbra sikerült túra után úgy gondoltam , hogy nem kell ezt ennyire megszenvedni, tehát váltanom kell.Nagy lendülettel az egyik bringát el is adtam, de mivel nem voltam tisztában az új rekuk árával kissé melléfogtam, az összeg nagyon csekély mennyiségû volt a cél eléréséhez.Nos maradt egy országúti 105 -ös szettel, nagyon jó opciókkal.A terv a következõ lenne , létre kell egyet hozni, a meglévõ alkatrészekbõl.Telefonon felvettem a kapcsolatot a fórum több jeles tagjával, tapasztalat szerzés ürügyén, akik nagyon készségesen karolták fel a tervem, és adtak tanácsokat ami sokszínû volt és változatos, annak érekében hogy a számos gondolatot mi a fejemben kavargott sikerült még inkább megkavarni, mert mindenki másra esküszik.Tehát azzal a kéréssel fordulok hozzátok , hogy adjatok tanácsot és véleményezzétek az ördögi tervem, miszerint építetek egy vázat.Az én elképzelésem az lenne hogy megpróbálom az összes típus elõnyét egy egyszerû konstrukcióba gyûjteni, mégpedig : -hosszú tengelytáv, -elöl-hátul 28" kerékkel,- kissé fektetett üléspozíció,alsó kormánnyal, de lehet hogy felsõ lesz, még nem tudom.Sokat olvastam a témakörben és ez a kivitel leginkább a RANS XStream 26" hoz hasonlítana, csak nagyobb kerekekkel.Ezt a megoldást találtam a legkedvezõbbnek a hosszú túrákhoz, kisebb tekerésekhez a lehetõ legnagyobb sebesség elérése mellet, és kellõ kényelem biztosításával.Esetleg hátul egy rugós tag- ha lúd legyen bálna.Köszönöm.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
[quote name='dartsos']Na ittvan pár képXD

Ahogy a kis kínai mondta: nekem teccik

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Ha semmi nem jön közbe, beköszönök egy hátbaveregetésre!

Magam is elgondolkodtam valami ilyesmin...:)
...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
https://picasaweb.go...CJLL2sL16qjNFg#

Üvegszálas. 12 kiló alatt.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

...egy érdekes programajánló :)
Kerékpáros esküvõ és mulatság – Meghívó | Cycling the 360°

Ha semmi nem jön közbe, beköszönök egy hátbaveregetésre!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...egy érdekes programajánló :)
Kerékpáros esküvõ és mulatság – Meghívó | Cycling the 360°
...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Na ittvan pár képXD

Klassssssz!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Valami együttes CM megmozdulás?

Ha nem mossa el az esõ, én jövök, már készültem is:
http://www.youtube.com/watch?v=4LvZOtZ3F0o

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Rendesen összerakott jószágnak tûnik, sok-sok kellemes kilométert kívánok!

Köszönöm :)
Még a rekus izmaimon van mit fejleszteni...érzem egy kicsit :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Na készlett a Trike-om, festése nem a legszebb, de egyébként nagyon faszányos :D
Most go Critical Mass, hadd nézzenek a népek XD Ha addig ki nem lapit egy kamion :D
Este vagy holnap majd rakok fel képeket :)

Rendesen összerakott jószágnak tûnik, sok-sok kellemes kilométert kívánok!

Kisharesz

Kisharesz

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszönjük a szép szavakat! A túrához csatlakozz bármikor, várunk szeretettel. Most még csak a polgári esküvõ és bringás vonulás meghívóját tettem ki, de hamarosan az elsõ 4 nap részletesebb útiterve is kint lesz a honlapon.

Hátszelet!

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Na ittvan pár képXD

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Valami együttes CM megmozdulás?

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

hét elején még én is gondolkoztam a CMen, de ma tekertem egy tõlem nem megszokott távot, és kicsit azért elfáradtam, szembe szél is volt, az út is rossz volt sokszor, meg aztán én is gyenge vagyok :D szal lehet nem lessz kedvem
peter1001- ti mentek, vagy meló?

Feltöltött kép

Nevet adtam vágyaimnak. Addig nem halhatok meg, míg nem láttam a Hajdúbagosi Földikutya Rezervátumot. :) Hogy milyen csodák vannak ebben a kis országban! :) Remélem hamar regenerálódtál! Fáradtan az ember mindig azt gondolja, hogy most aztán egy darabig sehova, aztán már másnap kattog az agya a következõ útvonalon.