Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2011. April 26. - 19:52

Posted 2011. April 26. - 19:51

miért kellett tolni?
Nekem is elszakadt a láncom, a szigetszentmiklósi elágnál, és csak a II. Rákoczi Ferenc u.ban van bicikliszerviz.
Már akartam írni Neked: ha ez +nyugtat, az én vázam is "szitál" csavarodik hosszában. nem vészesen, de néha érezhetõ.
Posted 2011. April 26. - 18:46

Rekusoknak illik a K100-ra nevezni. Ha minden igaz, mi akkor leszünk Szlovákiában, de te képviselhetnéd a rekusokat!
Reku Papa !
Én még tanuló vagyok, a t-betût is kiragaszthatnám. Nekem nincs kerékpáros múltam, még alapoznom kell, a mozgás miatt viszont kisebbre elmegyek.
Jó túrázást és rengeteg élményt, kívánok nektek.
Üdv Ok
Posted 2011. April 26. - 17:59

Nekem a május sajnos kimerül az Arad szupermaratonban
Lesz, biztosan, eldõlt! No ezzel nincs is gond, ellenben minden mással...
Van némi logisztikai probléma. Vázolom:
- A tetõmön 2 gép fér el, belül meg 5 fõ. Összesen 6 fõnek és 6 bringának kell helyet biztosítani. Ez az egyik probléma. Esetleg menjünk vonattal vagy keréken?
- A másik, hogy a cégautóm futásteljesítménye elérte a szükségest. Leadás május második felében, remélhetõleg a marathon után (nem kell valakinek occsóért egy Passat?).
Autóm lesz akkor is, ha a marathon elõtt viszik (megöröklöm a fõnököm 5-ös Bimmerét - szomorú sors) csak az nem biztos, hogy fel tudom szerelni rá a tetõtartót!
Összefoglalva: Lesz maraton. Ingyen és bérmentve szállítok 4 fõt. Kerékpárt (beleértve az enyémet is) nem biztos, hogy tudok vinni.
Várom a javaslatokat!
Posted 2011. April 26. - 15:42

Nekem a május sajnos kimerül az Arad szupermaratonban (ezt már megszerveztük vagy van teendõ, pl. nevezés?) és a Pelsoban, több sajna nem fér bele... De ha jól sikerül a túra, júniusra javaslok egy ismétlést, azon ott leszek!Ott leszünk, mármint Szlovákiában és egy-két csepp esõ nem számít. De, mi van a többiekkel? Hármasban is szép az élet, hát még többesben. Lompi, Motyoo, Python, Levi+oldalborda vagy bárki más, nehogy már egy nap szabi olyan sokat jelentsen, gyertek sokasodjunk. A bringautak és az országutak sokkal jobbak ott mint idehaza. A táj sem megvetendõ! Legyen mirõl majd a hosszú téli estéken regélni. Az új táskákat is le lehet tesztelni. Mindenki olyan villaszöggel jön amilyen neki van. Lehet bringa csere és mindenki leszûri belõle a tanulságot. Én úgy látom, hogy ha meredekebb a villaszög 60°-nál akkor könnyebben tudom kezelni a bringát.
Posted 2011. April 26. - 15:22

Azt nem mondtam, hogy szaporodjunk csak azt, hogy sokasodjunk:D (Mondá az úr)Ácsi bácsi! Én csak közös biciklizésre gondoltam, közös ülésre nem!
A TALÁN-t elfogadom, bár zárójelben megjegyzem, hogy 9.-e az hétfõ, addigra pedig hazajövünk. Jó tudom, hogy a melót ahhoz, hogy le is tudd adni meg kell csinálni. Ezennel felajánlom segítségemet a tenderhez és hamarabb elkészülsz vele. Vagy késõbb. Vagy soha. Gyere mindenképp.Sajnos a részemrõl továbbra is csak egy egyértelmû és határozott TALÁN lehet a válasz! Május 9-én van az egyik tenderem leadási határideje. Ez elõtte és utána is behatárolja a lehetõségeimet. Ma lett volna az eredményhirdetés, de eredménytelen lett!
Július elejétõl viszont semmi sem zavarhatja meg a túraterveket!
Arad Marathon se lesz? Az is májusban van.
Posted 2011. April 26. - 14:41

Posted 2011. April 26. - 14:38

gyertek sokasodjunk.
Ácsi bácsi! Én csak közös biciklizésre gondoltam, közös ülésre nem!

Posted 2011. April 26. - 14:23

Rekusoknak illik a K100-ra nevezni. Ha minden igaz, mi akkor leszünk Szlovákiában, de te képviselhetnéd a rekusokat!
Ott leszünk, mármint Szlovákiában és egy-két csepp esõ nem számít. De, mi van a többiekkel? Hármasban is szép az élet, hát még többesben. Lompi, Motyoo, Python, Levi+oldalborda vagy bárki más, nehogy már egy nap szabi olyan sokat jelentsen, gyertek sokasodjunk. A bringautak és az országutak sokkal jobbak ott mint idehaza. A táj sem megvetendõ! Legyen mirõl majd a hosszú téli estéken regélni. Az új táskákat is le lehet tesztelni. Mindenki olyan villaszöggel jön amilyen neki van. Lehet bringa csere és mindenki leszûri belõle a tanulságot. Én úgy látom, hogy ha meredekebb a villaszög 60°-nál akkor könnyebben tudom kezelni a bringát.
Posted 2011. April 26. - 13:50

Hátsó teló szinte biztos, elsõ szinte biztosan nem. De még elválik... Ha elkészül a 2x20, elõkerülhet a sárvédõ... de lehet, h csak a téli projekt lesz...A siker meghozta a kedved?
Azért a pici keréknek a kátyú az egy gödör, a bukkanó meg egy domb. Ha síma az aszfalt, akkor nincs azzal gond, de a telón nem haszontalan elgondolkodni.
Van egy Trixter X-bike "sárvédõm", pont egy ilyen projectre tartogattam (ha érdekel).
Posted 2011. April 26. - 13:45

A siker meghozta a kedved?Én meg épp egy 2x20-as recúgbensen gondolkodom...

Van egy Trixter X-bike "sárvédõm", pont egy ilyen projectre tartogattam (ha érdekel).

Posted 2011. April 26. - 13:30

Posted 2011. April 26. - 13:03

Tényleg! Mekkora ez a villaszög?
Nem értek én annyira ezekhez a dolgokhoz, ezért inkább kérdezem, mint mondom.
Adott kerékmérethez a villaszög, vagy a cantiban mért utánfutás a fontosabb, meghatározóbb paraméter?
Az oldalnézeti képen egyenesnek látom a villát, amin nincs - vaksi szemeim szerint - elõre görbület, vagy elölre tartó eltolás. Így az utánfutás hosszúság mértéke lehet akkora, mint egy más (kisebb) villaszögû, gyári, kajsza villával.
Mi számít inkább?
Posted 2011. April 26. - 12:26

Na de hogyhogy ilyen magasan támasztottad meg az ülést? Mostanában egyre lejjebb került a felsõ támasz, most meg megtalálta a hagyományos helyét.
Mert ha jol elörevan huzva az ülés a rövideb támaszto pálcamár nem elég a megtámasztáshoz ijen egyszerü a képlet.
Posted 2011. April 26. - 11:54

Próbálom Matula bácsi módra nevelni a gyerkõcöket, úgyhogy a letolás annyiból állt: Maga tudja, hogy mit tud, maga bûre, maga biciklije.
19 éves volt a fiam, mikor egy vasárnapi ebédnél bánatosan csóváltam a fejem amiatt, hogy másnaposan mászott ki az ágyából, s jött le ebédelni. Szelíden a tudomására adtam, hogy fáj nekem látni, hogy így tönkre vágta magát.
- Az én életem, nem??
- Persze.
- Hát akkor?
- 19 évi munkám van benne.
Csak azért mondom, hogy nem mindig szabad a gyereket saját kárán tanulni hagyni. A te esetedben azonban én is hasonlóan jártam volna el.
Posted 2011. April 26. - 11:13

A fiú zakózott egy takarosat a gyerekuval. Balázs ! Szálljunk le és toljuk, nagyon szar az út ! Á, apa tudok én itt is. ( Nem tudott. ) A lánctányér és a váltó kapott egy takarosat, de menthetõek. A kölök térdétõl is lejött a dukkó, de bringát jobban sajnálta. Próbálom Matula bácsi módra nevelni a gyerkõcöket, úgyhogy a letolás annyiból állt: Maga tudja, hogy mit tud, maga bûre, maga biciklije. Nem is volt nyafogás. Visszafelé pedig már elég volt mindent egyszer elmondani .
Posted 2011. April 26. - 10:48

Szééép, gratula! Gyári elsõ villa már a múlté, jó lesz az hátulraA rekus géppark újabb elkészült darabja a darázs

Na de hogyhogy ilyen magasan támasztottad meg az ülést? Mostanában egyre lejjebb került a felsõ támasz, most meg megtalálta a hagyományos helyét.
Én meg épp egy 2x20-as recúgbensen gondolkodom...Én a fejlõdést a nagyobb kerékben látom!
Posted 2011. April 26. - 10:25

Vízálló ruhákkal fel vagyok készülve, de kamáslim még nincs. A cipõre mit ajánlotok? Jó a bringás kamásli vagy inkább el kell felejteni és engedni, hogy a víz utat találjon a cipõbe?
Ha esetleg kamásliban gondolkodsz van egy pár eladó kamáslim. Országúti, még nem volt a lábamon, szinte új.
Posted 2011. April 26. - 10:21

Kellene nekem egy fejtámla, nem tudtok valami budget megoldást?
Vízálló ruhákkal fel vagyok készülve, de kamáslim még nincs. A cipõre mit ajánlotok? Jó a bringás kamásli vagy inkább el kell felejteni és engedni, hogy a víz utat találjon a cipõbe?
Lehet készíteni, bár én most ötletelek, mert nekem van gyári. Függ az ülés kialakításától, de ha telibe háttámlás van, akkor rugalmas fémbõl ki kell vágni egy nagy nyalóka alakot. A nyalóka nyalóka részének nem kell gigantikus kört elképzelni olyan 10 centi átmérõ elég. Nem kell teniszütõ nagyságú.

A nyalóka anyagát érdemes jól megválasztani, mert ha rossz helyen és gyorsan törik el behelyezi magát a tarkóba, ami kevésbé egészséges.
Tervezésnél még érdemes a fejvédõ (ha van) fejre való illeszkedését is bekalkulálni, hogy a két dolog (sisak és támla) együtt kényelmes legyen.
Posted 2011. April 26. - 09:56

A laposabbnak jobb az egyenesfutása, a meredekebb jobban fordul. Tömören ennyi, persze ennél azért bonyolultabb a helyzet. A villaszög kihat a hajtási reakciókra is, mint ahogyan a hajtómû távolság vagy a homlokcsõ ülõlap távolság is. De a súlypont, kerékméret vagy tengely távolság is nagy mértékben befolyásolja a végeredményt.
Kétségtelen elõnyét én abban látom, hogy a homlokcsõ és vázgerinc kapcsolat maradhat gyári! Pl.: egy mély nõi váznál. Lompit viszont nyílván nem ez motiválta.
Benié elméletileg meg 70-es. Jól érezhetõ a különbség amikor egyikrõl a másikra ülsz.