Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Nem tudom mi van most az utakon, de mindenki full zizi. Péntek este elõbb egy rallyzó zsigás tört az életemre, szegény nem bírta bevenni a kanyart. Hát, srácok, én beszartam. De akkor és ott is megijedtem. Kb 200 m múlva a (debreceniek kedvéért) a kishegyesi- úti vasúti átjárónál a piros után indultam volna, amikor egy hátulról érkezõ kisteherautó tükrét sikerült a könyökömmel leütnöm. Ezúton üzenem a kisteherautó sofõrjének, hogy elnézést kérek amiért egyáltalán arra mertem kerekezni . Kis város Debrecen egyszer csak összefutunk, ha öt év múlva, hát öt év múlva, majd akkor személyesen is bocsánatot kérek.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Egy kicsit most én is elbizonytalanodtam, bár remélem, hogy a rekumbens szokatlansága, furcsasága jobban feltûnik majd a bamba sofõröknek.
Nagyon szép idõ van mostanában, és átáltam a bringás munkába járásra (még hagyományos bringán), 5 napból 3-szor volt majdnem gázolásos balesetem, és csak egyszer úgy, hogy nem láttak!
A tegnapi tett be legjobban, jövök a körforgalomban, amibe egy zöld ignis be akart jönni, de hát ott én mentem (fehér nadrág, fehér kerekek, világoskék póló, szerintem messzirõl látszom), ahogy jött rám nézet, szóval valszeg látott, bár a napszemcsi lehet némileg gátolta ebben. Szépen gurult felém, aztán az utolsó pillanatban megállt, én dícsértem a felmenõit, õ dudált és mutogatott!
Mégis mit kellett volna tennem, elsõbbséget adni neki, és akkor hátulról öklelnek fel?!
Szerintem kiábrándító a helyzet, pedig Esztergom nem egy metropolisz. Úgy látszik feltalálták a láthatatlanná tévõ szert, csak fel kell ülni a kerékpárra...
Remélem a rekut jobban észreveszik, bár ezek után nem várok semmi jót a közlekedõ embertársaktól.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Na, ebbõl a buliból se lesz semmi(lásd Tisza-tó). Ami jó a fent említetteknek az meg nem lesz jó a most meg nem nevezetteknek. Mindenki hiányozni fog aki nem tud eljönni egy ilyen jeles eseményre. Én mindenesetre megcélzom az Aba napokat.(is)

Mindenesetre mi megyünk valahova pünkösdkor, ha Békésszentandrás nem jön össze, akkor Kisoroszi vagy Velence lehet a cél ottalvással. Természetesen idõjárásfüggõ a dolg, aki akar jöhet.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sehogy ne üssenek el de ez annyira jó, hogy elgondolkodtam, ne cseréljem le a szlogenem?

:) Tényleg inkább sehogy, de ha már mindenáron... :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...

Az elõzõ oldalon már én is hangot adtam ebbéli gondolatomnak.

...

ezért bátorkodtam visszhangozni szavaid ;)

Python
"a jó minõségû csövekbõl (Reynolds, Oria, Columbus, Tange-ebbõl lett a Chili) készült CroMo váz szerintem jobb mint egy noname alu és súlyban sem nehezebb, a kerékpár összsúlyát a felszereltség jobban befolyásolja."

Teljes mértékben egyetértünk.
Amit Zoli74-nek írtam arról szólt volna szándékaim szerint, hogy ha pénzt akar belõle látni Egyáltalán (összegtõl független), akkor alkatrészenként eladva látok rá esélyt. egyben ennyiért semmi esetre sem. Az alu váz súlya meg ugyanott van mint az általad említett anyagú acél cucc (vagy még több), mivel az alut illik háromszoros túlméretezéssel számolni ha jól tudom. És még nem említettem a hõkezelést sem.
:) :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

De akkor már illik ezt is kiemeltem megemlíteni, nagyon szép darab ebben a mûfajban
Posted Image

Huh, ezt tetszik! Hát így könyû, ha a háttérben ott figyel egy csõ ívelõ-hajlító gép. De azért egy Lompi féle kormány feldobná a gépet.

Mi lenne ha az Aba Napokat céloznánk meg?
(június 17-19)

Az elõzõ oldalon már én is hangot adtam ebbéli gondolatomnak.

Sziasztok. Gondoltam ide is írok, mert hát hova ha nem ide? Eladó sorba került az általam gyártott alu vázas fekvõ kerékpár, ha valakit érdekelhet, az itt talál rólla bõvebb infót: Alu vázas fekvõkerékpár « REKUMBENS « Kategóriák tallózása Köszönöm a lehetõséget. További szép napot mindenkinek.

Szerintem te az Azub Apus-t koppintottad.Posted Image Jól sikerült a másolat. Az árát is sikerült másolnod. Ugyan annyiért megvehetem itt a gyárit és az csak 16kg. Nincs is rajta három felesleges görgõ.

... ha elütnek, akkor fekvõn üssenek el...

Sehogy ne üssenek el de ez annyira jó, hogy elgondolkodtam, ne cseréljem le a szlogenem?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Sziasztok. Gondoltam ide is írok, mert hát hova ha nem ide? Eladó sorba került az általam gyártott alu vázas fekvõ kerékpár, ha valakit érdekelhet, az itt talál rólla bõvebb infót: Alu vázas fekvõkerékpár « REKUMBENS « Kategóriák tallózása Köszönöm a lehetõséget. További szép napot mindenkinek.

szerintem nyugotan tartsd meg és azt az indirekt kormányt dobd le rola tegyélrá egy széles felsökormányt meglátod sokkal biztonságosabnak fogod érezni a gépet,
tudom mit beszélek volt nekemis ilyen megoldásu gépem és bizonytalan nak véltem alsokormányal.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Én is tudom hogy mi mennyibe kerül, ha az ember egy tisztességes rekut akar összerakni. Nem olcsó móka. És végül is, 350.000 forint az csak 1.250 euró... De ez éppen az a topik, ahol ennek feléért már olyan rekut kapni, amit én szívesebben ajánlanék az érdeklõdõknek. Szerintem alkatrészenként eladni se jó ötlet. Egyben, feléért szerintem elmenne. (Nem akarok rekut venni, nem alkudozásként írtam amit írtam.)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Sziasztok. Gondoltam ide is írok, mert hát hova ha nem ide? Eladó sorba került az általam gyártott alu vázas fekvõ kerékpár

Gyári vázszettet árulnak kilencvenért. :( Ha alkatrészenként passzolod el a géped, akkor sem jutsz 350'000-hez. Ennyiért már vihetnék az Elephantomat is, pedig most gumiztam újra egy huszasból... :) A magasabb felszereltséget már nem is említem.

Szerintem sokkal nagyobb esélyed lenne az értékesítésre, ha alkatrészenként árulnád ki. Egyben ennyiért tuti nem megy el. Hiába alu így is 19,5 kila akár az acélvázas gépek.
Szerintem.

Szerintem meg ez nem annyira súlyfüggõ, de kétségtelenül túlárazott.
Ebbõl nyílván lesz egy kis vita, de a jó minõségû csövekbõl (Reynolds, Oria, Columbus, Tange-ebbõl lett a Chili) készült CroMo váz szerintem jobb mint egy noname alu és súlyban sem nehezebb, a kerékpár összsúlyát a felszereltség jobban befolyásolja. Egy agyváltós, agydinamós aluvázas jónevû gyári terkking kb. 17-18 kiló.

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Az eladás oka, egyszerû. A forgalomban, nem érzem magam biztonságban rajta, így maradok a hagyományos kerékpárnál.

Hát ezért kár eladni, de Te tudod. :(
Mindenesetre Te vagy az a kivétel, aki rekuról visszavált hagyományosra, nem sok ilyent ismerünk. Én így 20.000 km körüli rekuzással mögöttem, soha nem ülnék többé hagyományosra, ha elütnek, akkor fekvõn üssenek el. Véleményem szerint egy kerékpáros baleset leginkább az abban résztvevõ személyek tulajdonságaitól függ, nem a jármûvek formájától. De természetesen tiszteletben tartom a véleményed, és remélem sikerül eladod a bicajodat minél elõbb.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... Eladó sorba került az általam gyártott alu vázas fekvõ kerékpár..

Szerintem sokkal nagyobb esélyed lenne az értékesítésre, ha alkatrészenként árulnád ki. Egyben ennyiért tuti nem megy el. Hiába alu így is 19,5 kila akár az acélvázas gépek.
Szerintem.

zoli74

zoli74

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Lehet, hogy keresni kellene egy másik idõpontot? Egy olyat, ami Papának, Csongornak, Wariátornak stb. is jó lehet... Javaslatokat várok!

Mi lenne ha az Aba Napokat céloznánk meg? Sok-sok program közül lehetne választani ott helyben.
Oda viszont biztos megyek, részemrõl a pünkösdi volt a bizonytalanabb.
:)
(június 17-19)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

És akkor vissza az eredeti kérdéshez: nem akarok én hardcore lowracert 30 centis ülésmagassággal, hiszen városban is használom. A mostaninál kb. 10 centivel alacsonyabb (vagyis 40 centi körüli) ülésmagasságra gondoltam

Hagyod, hogy a torkodnak essek? Légyszíves fogalmaz pontosan!
Lowracer, midracer, highracer stb. Tudod ez mind különbözõ magasságú. :) Egy normál TÚRABRINGA esetén nem badarság az alsókormány, lásd Recúgbens. Ha átgondolt a rendszer, akkor sok elõnnyel járhat. Az elsõ két gépem alsókormányos volt! (JetStream, Python)
A kormány szélessége nem csak a segged nagyságától függ (ez nálam egy fontos paraméter), hiszen a kormány egy körív mentén történõ mozgatásával közelít a markolat a combodhoz. Ha ez a tartalék nincs meg, akkor a KORMÁNYSZÖG KITÉRÉSE lesz csekély. Ez az a szög, amit az alaphelyzettõl mérve jobbra-balra a kerék képes elfordulni. Országúton nyílván nincs szükség túl sokra, kis sebességû nagy szögbefogójú elfordulásokhoz (városi használat) viszont igen. Áttétel alkalmazásával (indirekt kormányzás) ez természetesen szabályozható.

Amennyiben lapos homlokcsõszöget használsz vagy központi kormányzást akkor az elõbbi körív szöge is változik. Ilyenkor a kerék már nem fordul, hanem billen.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Motyoonak szeretettel: Ez nem Python!!!

Igen, megvolt, még tavaly elõtt bekerült ez is gyûjteménybe amikor megkezdtem a (hiábavaló ;) ) gondolkodást a sajátomról...

De akkor már illik ezt is kiemeltem megemlíteni, nagyon szép darab ebben a mûfajban
Posted Image

És akkor vissza az eredeti kérdéshez: nem akarok én hardcore lowracert 30 centis ülésmagassággal, hiszen városban is használom. A mostaninál kb. 10 centivel alacsonyabb (vagyis 40 centi körüli) ülésmagasságra gondoltam (illetve nekem amúgy bõven elég a 60 centis markolatszélesség, persze lehet, hogy 10 év múlva nálam is elkel majd a 80 ;) ), na de nem ez a lényeg. Nyilván megoldható a kormány úgy is, ahogy a szlovén ürge csinálta. A felvetésemnek a lényege sokkal inkább az indirekt (tolórudas) kormányzás a lengõorrún... Szívás lenne? Jó lenne, ahogy a normál fekvõkön is jó? Bár ez lehet, hogy inkább unalomûzõ téma télire, majd 6 hónap múlva felvetem újra :)

Mi az a "kormányszög kitérés"?

A három napos programmal nekem csak az a bajom, hogy ha már van egy hosszú hétvége, akkor ott a család prioritást élvez. De egy 2 naposra el lehetne menni valamikor... Akár a 3 napos programmal, csak a nagy habzsidõzsi nem egész napos, csak egy estés lenne.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Lehet, hogy keresni kellene egy másik idõpontot? Egy olyat, ami Papának, Csongornak, Wariátornak stb. is jó lehet... Javaslatokat várok!

Na, ebbõl a buliból se lesz semmi(lásd Tisza-tó). Ami jó a fent említetteknek az meg nem lesz jó a most meg nem nevezetteknek. Mindenki hiányozni fog aki nem tud eljönni egy ilyen jeles eseményre. Én mindenesetre megcélzom az Aba napokat.(is)
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Motyoonak szeretettel: Ez nem Python!!!Posted Image
Posted Image
A francba, már ezt is megcsinálták! :( Vedd fel ezzel a szlovén fickóval a kapcsolatot. Nagyon hasonlóan gondolkodtok... Lapos homlokcsõszög, alsókormány, lowracer, kis kormánykitérés, test melletti feszes kéztartás stb. A Velodromba jó lenne (kicsit meredekebb homlokcsõvel és felsõkormánnyal :) )

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Sajnos nekem ez a pünkösdi buli nem fér bele a naptáramba, mert 18.-án, 19 órakor elõadásunk lesz, és próbálunk rá gõzerõvel. Egyébként Goldoni: Terecske (Il campiello) címû komédiáját fogjuk elõadni a gödöllõi piactér árkádos részén. Harmonikán kísér David Yengibarjan. Belépés díjtalan, ezennel tisztelettel meg vagytok hívva.
:)

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A cél egy lengõorrú lowracer alsó kormánnyal. Egyelõre csak elvben. Ennél konstruktívabb hozzászólásokat is jöhetnek ;)

Motyoo, Motyoo... Még csak az ötletnél sem tartasz és már szar!? Komolyan mondom, Téged ki kellene találni!
Nesze konstruktív hozzászólás:
Mitõl lowracer a lowracer? Attól, hogy alacsony. Mennyire? Legyen 30 cm-en az ülõlap? Akkor a kormány meg ez alatt... Ha szeretnél vele fordulni, akkor esetleg szükséges lenne némi kormányszög kitérés is. (nem úgy mint a huzatbájkon! - de,majd azon is lesz) Ha az alsó kormány megfelelõ méretû - ez a csípõtõl kb 10-10 cm, akkor ez egy kb. 80 cm. széles kormány - húsz centi magasan (vagy alacsonyan)...
Mennyit dõlhet egy ilyen gép, mielõtt a kormány leér az aszfaltra? 10 fokot? Amíg nem mész 15 Km/h-nál gyorsabban vagy nem szeretnél egy 8 m, sugarú körnél kisebb íven megfordulni, addig semmi baj.
Tehát készíthetsz egy lowracert, amivel gyorsan lehet majd menni az egyenesben és fordulni lépésben. Praktikus! :)
Ne zavarjon meg a Pythonok alacsony építése az alsókormánnyal, az központi kormányzású! Más rendszer!

Ennyi erõvel csinálhatsz egy ötkerekû autót is. Semmi értelme, de legalább elmondhatod, hogy te csináltad az elsõt!
Amennyi átalakítást csináltál eddig a Recúgbensen, annyi pénzbõl és idõbõl már csináltál volna még egy gépet. (de lassan elkészül :) már csak a homlokcsõ szögén és a kormányon kell korrigálni) Erre a lowracer tervre is hasonló sors vár. Gondolkozz és spórolj magadnak pár forintot!
Példa vagy számomra! Elrettentõ, de példa! :)

Ui.: a Pycikli viszont jól sikerült!