Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Én is szeretnék kérni egy felet, köszönöm az intézkedést!
Tudjuk amúgy, hogy milyen vastag ez az anyag? 1-1,5-2 centi?

Pontos paramétereket nem tudok viszont az általad is említett au. fórumon talán van valami méret specifikáció. Én nem mélyedtem el ennyire a dologban.

Bocs, Isuka, nem tudom miért Tom2-õt írtam be...

OK. Sejtettem, hogy csak valami elírás.
Mindenesetre én azt csinálnám, hogy kérnék mintát (sample) az anyagból. Levágnak egy 10x10cm-es darabot és elküldik,(lehet ingyen) abból minden kiderül, vagy azokat a kérdéseket amik itt elhangzottak fel kell tenni a gyártónak. Fognak válaszolni, mert nekik a pénzed kell. Ezután lehet rendelni.

Azt mondják a komforthoz két réteg elég. A 80x210-es anyagból ki tudsz vágni 4db. 40x105 centiset, ezt kettesével felhasználva két ülésre való anyagot kapsz. Emájrájt?
Én még nem olvasgattam részletesen. Mibe "csomagolják", vagyis mi a legkülsõ réteg? Ugyanez az anyag?

Hát ebbe csomagolják mivel ez a legkülsõ réteg. A belseje lehet ugyan ez, ha vastagabb ülõfelületet akarsz. És a hab a tortán egy újabb találat a neten errõl a témáról.

Magyarán egy "adag" 2 ülésre elegendõ. Én akkor valakivel felesben hozatnék egyet.
Hasszan! Ezen is átcsorog az esõ, csak k. hamar megszárad.
Motyo! Nem csomagolják , csak hajtogatják.
Ooooobi, Isu ! Kösz a tippet, beruháztam!;)

Jól van nem kell annyira hálálkodni, majd iszom egy sört az egészségetekre.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Eddigi jelentkezõk:
1.Peter1001
2. Hasszan
3. Tom2
4. Balux

Én is szeretnék kérni egy felet, köszönöm az intézkedést!

Tudjuk amúgy, hogy milyen vastag ez az anyag? 1-1,5-2 centi?

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Jobban összecsukhatót akarok!

Ennek is javítható a csukhatósága. Egy ferdén elhelyezett csukó elemmel az elõre hajtott hátsó rész a hajtómûtartó hossz-csõ mellé kerülne. Tom2 simán meg is tudja csinálni neked.

A delta elrendezésû váz kevésbé stabil kanyarokban, és míg a tadpole-nál a kormányzás, a deltánál a (jó) hajtás macerásabb.

A trájk szállíthatósága mindenképp zûrös, mert összecsukva is van egy 25-30kg nehéz, fél méter átmérõjû, 80centi széles hengertérfogat, amibõl még itt-ott kiáll ez-az. Megfogni, emelni, bármin átvinni, betenni, elhelyezni nehézkes. Három kerékkel - elrendezéstõl függetlenül - nem leszel sokkal elõrébb a célok elérésében. Az említett céljaiddal egyezõ okokból kezdtem el a most folyó kétkerekû projektemet.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
jaja enyire nem zöld de a fotomasina nem tudja visza adni az igazi szint
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Láthatósági bicikli. :)

na egy kis festett régebi alkotás Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
na egy kis festett régebi alkotás Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...
Eddigi jelentkezõk:
1.Peter1001
2. Hasszan
3. Tom2
4. Balux
Eddig mindenki egy felet kért, az eddig összesen kettõ.

..

Neem.
én egy egész táblát kérek 100$ + postarész körüli összegben láttam 80x210 cm darab.
:) maximális köszönet a koordinálásért :)

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Rendben, feladatot vettem.
A jövõ héten kapok fizetést, júni 1. környékén, addig nem aktuális, addig lehet jelentkezni, ki kér.
Itt kellene szerintem, vagy kiíroom ide a végeredményt, és lehet írni a hornyakg gmail-re is.
A számlaszámomat is megírom bárkinek privátban, ma már nem érek rá kiszámolni a dolgokat, hogy mennyi pénz lenne, mert éppen meghegesztésre került az összes törött vázam Bringanti által, aki házhoz jött ezért, frankón meg is csinálta a dolgokat, de most festem a vázakat, hogy holnap kora reggel össze tudjam rakni legalább az egyiket, hogy be tudjak vele menni a melóhelyre.
Eddigi jelentkezõk:
1.Peter1001
2. Hasszan
3. Tom2
4. Balux
Eddig mindenki egy felet kért, az eddig összesen kettõ.

Hasszan
Ja, és a rögzítés: Az ausztrál fórumon hõpisztolyos ragasztást ajánlottak, ez faülésre gondolom jó is. Azt írták, hogy hõlégfúvóval oldható, mert a ragasztó sokkal hamarabb elenged, mint a ventisit.

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Egy ACS10 szivacsra én is beneveznék. Eddig én vagyok a 3-adik?
Ami nem világos, hogy ez az anyag mintha csak a töltelék lenne és bele kell csomagolni egy horgász szák szerû huzatba, de ezt sehol nem látom említve?!
A másik kérdésem, hogy rögzítéssel mennyire kell szerintetek bajlódni? A mostani szivacsom pántokkal van odaszorítva, ez ha jól sejtem ez csak rá lenne rakva az ülésre, ami mondjuk vonatra felrakáskor, lépcsõházban emelgetéskor nem szerencsés...
Ok, meg tudom oldani a rögzítést, csak érdekel, hogy ti anélkül tervezitek?

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
[quote name='stoki']Sinbiciklis
Jól láttam, hogy eladásra küldted a friss zöld trike-dat ? Ha igen mi ennek az oka ?

Jobban összecsukhatót akarok! Vonaton is vinném, de ahhoz kicsit macerás ez. Motyootól kaptam 1 tuti fotót, elöl 1, hátul 2 kerekürõl, de akkor már megvolt ez a váz. Különben nincs vele bajom, azon kivül, hogy sokkal lassabb vagyok, mint mintival voltam.:mad:

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Köszönöm az infót. Felesben vételre jelentkezem.

Hasszan

Kapva a felkínált lehetõségen mi lenne ha levezényelnéd a közös rendelést? Egy darab nekem is kéne és a postát szétdobnánk.
;) :)

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts

Magyarán egy "adag" 2 ülésre elegendõ. Én akkor valakivel felesben hozatnék egyet.

Köszönöm az infót. Felesben vételre jelentkezem.

Hasszan

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Motyo! Nem csomagolják , csak hajtogatják.
Ooooobi, Isu ! Kösz a tippet, beruháztam!;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Ha jól értem, akkor az egység méret két vékonyabb, vagy egy vastagabb ülésre elég.

Azt mondják a komforthoz két réteg elég. A 80x210-es anyagból ki tudsz vágni 4db. 40x105 centiset, ezt kettesével felhasználva két ülésre való anyagot kapsz. Emájrájt?

Az Ausztrál blogot is megtaláltam, hogyan lehet házilag kevés hulladékkal szuper ülésbetétet készíteni. Ha elõbb meg lett volna akkor most sajátkészítésû ventisitem lenne. Szándékosan írtam kisbetûvel.

Én még nem olvasgattam részletesen. Mibe "csomagolják", vagyis mi a legkülsõ réteg? Ugyanez az anyag?

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Bocs, Isuka, nem tudom miért Tom2-õt írtam be...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ha Isuka001 rendelnél, vagy valaki esetleg rendelne, akkor csatlakoznék hozzá egy 80x210 centis darab erejéig. (amennyiben jól láttam az egység méretét) $100 -ért. én tök béna vagyok ilyenben.
Komolyan.

Részemrõl csak a segítõ szándék, mivel már bevásároltam Attilánál. Viszont itt van a németországi telefonszám: 49/5522-8690, hajrá.

hervisben is van most 1500ért, lehet betesztelem, mert az én tescosom nem mutatja az idõt azt meg szeretem tudni tekerés közben.

Ahoj Ooooobi !
Én is az óra miatt nem vettem meg. Megnézem a herviszest. Köszi!

Szerintem Ti is erre gondoltok ami a hatodik lap jobb felsõ sarkában van. (Nincs is más óra itt). Csak javasolni tudom, nekem bevált amíg az Aba napok után el nem hagytam hazafelé jövet.(valószínûleg a térdemmel lepöcköltem) Háttárvilágítás, hõmérõ, óra stb. Ja, és ha véletlenül lenullázod a cuccot akkor beadhatod neki újra az addig megtett kilométer távolságot és ott folytatod ahol abba hagytad. Ezt nem írja a használati útmutató, véletlenûl jöttem rá. Jelenleg Cateye-t használok ami még csak 11 éves és az outiról, majd a trekkingemrõl vándorolt át a Lompi Bike-ra.

Ez nagyon jó találat! Jó lenne közérdekké tenni, itt igyekszem összegyûjteni az infókat.

Szerintem is jó találat, elég sokat túrtam a netet mire meglett, most már közkincs. Az Ausztrál blogot is megtaláltam, hogyan lehet házilag kevés hulladékkal szuper ülésbetétet készíteni. Ha elõbb meg lett volna akkor most sajátkészítésû ventisitem lenne. Szándékosan írtam kisbetûvel.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Ventisit témában: Nekem az a bajom a jelenlegi rekus üléssel, ha bárhová megyek, leállítom és megázik, akkor a 6 centi vastag szivacs megszívja magát vízzel, és nem kellemes.
Ezt megoldja a ventisit?
Ha igen, kellene nekem is. Ha jól értem, akkor az egység méret két vékonyabb, vagy egy vastagabb ülésre elég.
A postaköltség biztos emberibb, ha egyszerre többen kérünk.
Nem akarom Tom2 szerepét átvenni, mert jó élmény lehet elkezdeni a dolgot és sikerélménnyel zárni, de ha kell, angolul jól beszélek, külföldrõl rendszeresen vásárolok, ajánlom magamat telefon ügyben is.

Üdv:Hasszan
UI: Az összes bringámon váztörés van, egyet kivéve... (kettõn papucs, egy váz alsó hátsó kerék tartó rúd.)
Autóm nincs, egy mesterember elvállalta, hogy három hegesztésért már házhoz jön.
Ma jön, remélem sikerül mindhármat megcsinálni, mindenesetre most már elgondolkodtató, hogy bennem is lehet hiba...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

A híres VENTISIT

Ez nagyon jó találat! Jó lenne közérdekké tenni, itt igyekszem összegyûjteni az infókat.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Papa! Voltam "A KERÉKPÁRBOLT"-ban. Várnak rád a 62-es tányérral!

Zuper, ma megyek!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Papa! Voltam "A KERÉKPÁRBOLT"-ban. Várnak rád a 62-es tányérral!