Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Szerintem a képen nem a kávé gõzölög :).
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Levi!
jó az avatarod,ezzel kapcsolatban valamilyen finom instant kávéra gondoltál?:D
toljad neki!!!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Mi max csak hétvégére tudnánk menni, de még az se biztos. Kevés a szabadság és sok a tennivaló...B+
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

Ma jónak indult a napom, mert majdnem montis átlagot mentem, és találkoztam 2 fekvõbringással az északi vasúti híd és Békásmegyer között. Olyat hallottam egyiküktõl, hogy szombaton AM túra lesz! Ki jön? (Aztán Szentendrén a 3 defekt, 1 pótgumival, kicsit rontotta a napi jókedvemet)

ha minden összejön mi megyünk a barátnõmmel a túrára

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Nekünk július 18-21-ig van egy rövid családi nyaralás,így részemrõl se jó.
A 24-esem összeszerelés alatt,a 28-as alkatrészhiányos.
Pillanatnyilag két ló közé estem...:(:D
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
július 19-24 között kerül megrendezésre a 41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó és II. Békési Kerékpáros-fesztivál Békés megyében, Békés-Dánfokon. én sajnos nagy valoszinüségel megint dolgozok de ha nem akkor megyek papa mama tegnap érdeklödtek hogy ki megy.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Köszi. Jaj, csak majdnem. Lompi még alkot... Rövidesen, mert még némi kacat hiányzik, de héten meg lesz talán minden.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Ma jónak indult a napom, mert majdnem montis átlagot mentem, és találkoztam 2 fekvõbringással az északi vasúti híd és Békásmegyer között. Olyat hallottam egyiküktõl, hogy szombaton AM túra lesz! Ki jön? (Aztán Szentendrén a 3 defekt, 1 pótgumival, kicsit rontotta a napi jókedvemet)

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok !

Köszönöm Fiuk a segítségeteket!

Üdv Ok

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

"gustibus non est disputandum"

:)

Amikor mókuskormánnyal próbálkoztam (azok mellett amit már írtatok pro és kontra) még az volt a döntõ számomra, hogy nem volt meg a biztonságérzetem. Mivel fel-le mozgott nem tudtam belekapaszkodni majrés helyzetben, nem volt egy biztos pont.
:)

egy ötletes megoldás, mókus helyett pillangó :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
"gustibus non est disputandum"

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Szerintem dekákkal, de súlyban ver mindent.

Szerintem kényelmes. Volt ilyen bringám és azon igen kényelmes volt, sõt egy kis tuninggal még kényelmesebb. Az más kérdés, hogy annyira nem jött be, mert van nála kényelmesebb az általad említett alsó kormány, amit én is preferálok (már régóta).
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

+ Talán a legkisebb légellenállást eredményezi
+ Legkönnyebb
+ Fogása kényelmes
+ Tolható vele a bringa

- Kevésbé pakolható kütyükkel
- Passzosan pakolható fékkarral és egyéb bringás fontos alkatrészekkel.
- Nagyon pontosan be kell lõni a kormányrúd hosszát, mert vagy a combot veri, vagy túl közel lesz a testhez
- Nagy a kilengése és ezért kis sebességnél kevésbé kényelmes (ez picit ellentmondásos a felsõ állítással, de a kényelme sebességfüggõ)

Hirtelen ennyi jutott az eszembe.

Elfogult vagyok, ezért nem is értek egyet! :)
Legkönnyebb? (tudom, ez anyag függõ is) Azzal a baszott hosszú becsúszó szárral? No comment!
Fogása kényelmes? Tedd a kezeid egymás mellé úgy, hogy a hüvelykujjaid érjenek össze és fektesd a mellkasodra. Kényelmes?
Az egyik legkényelmesebb (bár egyébb okokból nem kedvelem) a jól megtervezett alsó kormány! Na az egy fotel! A felsõ kormány ugyan ez, csak extrém magas karfával (hogy a fotel hasonlatnál maradjak). A mókuskormány az utolsó helyen áll nálam!
Tolható vele a bringa Ez igaz. Ez számomra is fontos szempont és tudja ezt a felsõ kormány is. Az alsókormány ebben az esetben az utolsó helyre kerül.

A negatívumokhoz egy dolgot tennék, a "zárt tüdõt"! A széles kormány esetén nagyobb a tüdõ kapacitás! A teóriám szerint ezért van p.: a Challange Fujinon is ilyen. Egy verseny bringánál pedig számít a légellenállás és a súly!?
Feltöltött kép

szerintem meg nem volt annyi anyaga annak, aki elöször megcsinálta, hogy egy rendes kijöjön belöle. :D :)
amúgy meg minnél hoszabb a kormányszár, annál nagyobb a jobbra-balra toligálás kanyarban.

Nos a jellegébõl adódóan, itt egy széles köríven mozgatod a kormányt, mint a Robi kapán az utánfutón ülve. Óvatosan fogalmazva is vicces.
Egyébként a következõképpen látom a kérdést: van ugye a versenygép, ahol minden a teljesítménynek van alárendelve. Kis súly, csekély légellenállás stb. Másodlagos kérdés, hogy ez kényelmes-e?
Van az átlagos, hétköznapi felhasználásra tervezett gép, ahol egyszerûen nem egy teljes gépet terveztek, csak leemelték a polcról a meglévõ kormányt az új vázhoz. Profit orientált és költség hatékony! Na ezért is szeretem magam tervezni a bringáimat, ott minden oda kerül, ahol annak lennie kell! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Nagyon ott van, szuperül megy és nagyon kezes.

Üdv a klubban! Sok-sok kellemes kilométert!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
szerintem meg nemvolt anyi anyaga aki elöször megcsinálta hogy egy rendeskijöjön belöle. :D :)
amugy meg minél hoszab a kormány szár anál nagyob a jobra balra toligálás kanyarban,
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Sziasztok Fiuk !

Néhány szóban mókuskormány: elõnyök, hátrányok.

Köszi Ok

+ Talán a legkisebb légellenállást eredményezi
+ Legkönnyebb
+ Fogása kényelmes
+ Tolható vele a bringa

- Kevésbé pakolható kütyükkel
- Passzosan pakolható fékkarral és egyéb bringás fontos alkatrészekkel.
- Nagyon pontosan be kell lõni a kormányrúd hosszát, mert vagy a combot veri, vagy túl közel lesz a testhez
- Nagy a kilengése és ezért kis sebességnél kevésbé kényelmes (ez picit ellentmondásos a felsõ állítással, de a kényelme sebességfüggõ)

Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Sziasztok Fiuk !

Köszi Ok

Kevés hátrànya van. Talán a legfontosabb, hogy nincs elõnye. Próbáld ki! Hajtsd magadra! Igényel nèmi kompromisszumot.

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok Fiuk !

Köszi Ok

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Hasszan, nincs valami hír a ventisitrõl?
Jönnek a nagy melegek! :) legalábbis nagyon remélem!

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

megint egyel több a reku Feltöltött kép

Nagyon ott van, szuperül megy és nagyon kezes. Lompi ismét.....