Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
ACS10 hírek:

ACS10 nálam otthon, persze zuhogó esõben hoztam el, most meg már süt a nap. :-)
Motyoo, Levi, Balux jelentkezett.
Gödöllõ nekem nem fog szombaton beleférni, mert valószínûleg az ülésemmel fogok délelõtt bíbelõdni, de ha valaki megy Budáról, és esetleg Gödöllõn lesz olyan, aki átvenné, szívesen odaadom, még találkahelyre is ki tudom vinni.
Az anyag nagyon könnyû, a 10,5 m lazán felment a csomagtartóra, és úgy jött velem haza.
Mai napom káosz, de azért keressetek nyugodtan, nem ígérem, hogy válaszolok, de igyekszem.
Hasszan

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

A kar hosszabbításával is nõ az áttétel, de fékkulcs átmérõjének növelésével is ugyan ez éred el. Erre megoldás a "patkolás", amikor egy acél-lapot hajlítasz rá, így növelve a külsõ méreteit.

A kar jelentõs hosszabításán gondolkodtam, de az kitérítené a bowdent a vonalából. Jó ötlet hogy a fékkulcsot tuningoljam! Ez nem jutott eszembe, pedig a legegyszerûbb tán ez.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nagy valószínûséggel nem. Hetekkel ezelõtt elvállaltam egy békésszentandrási horgász bulit (pedig pecázni sem tudok).

Az ormányos (mind a huszonvalahány kilójával) itthon marad. Felelõs, megbízható személy viheti.

Magyaráznám a bizonyítványt.
Feltöltött kép
Ez egy MZ dobféke (ne zavarjon a jawamoped felirat). Bal oldalon a kar, jobb oldalon a fékkulcs. A kar hosszabbításával is nõ az áttétel, de fékkulcs átmérõjének növelésével is ugyan ez éred el. Erre megoldás a "patkolás", amikor egy acél-lapot hajlítasz rá, így növelve a külsõ méreteit.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

- Papa! A dobfék ennyit tud! Ha kétkulcsos, akkor egy hajszállal többet. Amikor összekopik, javul majd valamellyest. Ha megjelennek a barázdák a dob felületén, akkor meg már fékezni is fog, de sajnos akkor meg adagolni nem lehet majd a fékerõt. Tehát feláldozták fékhatást a stílusért.

Szombaton ki tudnál jönni a gödöllõi találkozóra? Kellenél referenciának.
Tõlem kezdhetnénk korábban is.

A dobfékhez:
Bár 6 éves a chopper, de gyakorlatilag nullkilométeres, mert egy pécsi fickótól vettem, aki nagyon gyorsan bele törõdött, hogy Pécsen az egysebi chopper nem ideális. Szinte csak a Critical Mass-okra járt vele. A fékdob még tükörsima, a betétek 99.99%-osak.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

piton érdeklõdnék mi a különbség az elephant és a többi lengõorrú közt???

esetleg valaki érthetõbben is tudna választ adni erre a kérdésre???

Még annyit:
- klikkelj a bejegyzés alján a zárójelben található zöld PICASA feliratra. Keresd az Elephant (Papától kaptam kölcsönbe a nevet) mappát. Nem up to date, de sokat elmond, ami szóban nem menne.

- Lompinak igaza van, már három ösztelós gurul. Csak meg kellett mutatni a mesternek, hogyan kell ezt csinálni! :)

- Papa! A dobfék ennyit tud! Ha kétkulcsos, akkor egy hajszállal többet. Amikor összekopik, javul majd valamellyest. Ha megjelennek a barázdák a dob felületén, akkor meg már fékezni is fog, de sajnos akkor meg adagolni nem lehet majd a fékerõt. Tehát feláldozták fékhatást a stílusért.

Esetleg, ha a dobon kívül van a kar és precizen állítható a pofa, akkor egy hosszabb karral (minimális holtjáték mellett) talán javítható lenne.
A másik próbára érdemes megoldás a ferrodó cseréje...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Jelen pillanatban a szombat reggel-délelõtt jónak látszik. De azér' olyan lejtõt válassz, amin nem a féket kell visítva rángatnom. :)

Hamár! Ha így összetalálkoznánk, nem jönne el több fórumtárs is? Rég találkoztunk személyesen, van abban a Gödöllõben sörivó és lángosevõ hely biztosan... (szigorúan a bizonyítási kísérlet után a sört ;) )

Nekem is jó a szombat délelõtt.

Emberek, tudományos program ígérkezik szombat délelõttre, gyertek! Meg fogjuk vizsgálni, hogy a piaci lángos gyorsul jobban vagy a hideg sör!

Javasolt menetrend: 10 órakor találkozó a kastély elõtt, feltekerés a valkói dombra (kb. 4km táv, 100m szint) két legurulás, aztán piactér, egy lángos és sör erejéig. Közben a mérési eredmények kiértékelése, konstruktív vita formájában.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nekem csak rollerfékkel van tapasztalatom, de az sem a lassulás bajnoka. Szerintem annyit tud vagy még egy picivel többet, de a mechanikus tárcsaféket vagy a v-féket nem fogja tudni megközelíteni.
Én még nem ültem olyan dobfékesen aminek fékhatásától hasra estem volna.

Megtuningolom. Most V fékkar van hozzá, cserélem cantisra.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Hát éppen errõl van szó. Hogy naponta megtapasztalható. Javaslom, hogy gyere el Gödöllõre, itt egy 20 literes marmon kannát feltöltünk vízzel, felviszem neked a dombtetõre. Elõször legurulsz tekerés nélkül és kanna nélkül, aztán kannával. Magadnak méred a sebességet.

Én megyek utánad, kontroll mérés gyanánt. Az eredményt betesszük ide a topikba.

Melyik nap jó neked?

Jelen pillanatban a szombat reggel-délelõtt jónak látszik. De azér' olyan lejtõt válassz, amin nem a féket kell visítva rángatnom. :)

Hamár! Ha így összetalálkoznánk, nem jönne el több fórumtárs is? Rég találkoztunk személyesen, van abban a Gödöllõben sörivó és lángosevõ hely biztosan... (szigorúan a bizonyítási kísérlet után a sört ;) )

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

végül nem lettek kidobva az alu alkatrészek (miután eltörött a láncvilla tavaly)? bár ezt mintha már kérdeztem volna, de nem emlékszem a válaszra - sorry

A predictív bevitel miatt lett alul, ALU helyett... A hét végére újból lesz gépem.

Az alsó láncvilla repedéses törése után, annak hegesztése helyett, egy újat szobrászkodott Lompi. A felsõ bumm a becsúszó szárral maradt alu. Az óta gurult már pár ezret, baj nem volt vele. Terhelést meg kap bõven.
A forgáspontnál lett alulméretezve. Wariator és Lompi gépénél ez már erõsebb kialakítású.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

váz alul és acél

végül nem lettek kidobva az alu alkatrészek (miután eltörött a láncvilla tavaly)? bár ezt mintha már kérdeztem volna, de nem emlékszem a válaszra - sorry

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Amíg nincs Piton. Talán a legkomolyabb különbség az, hogy Piton elefántja teljes rugózású a többieké általában merev vázas esetleg hátsó rugóstaggal ellátott darabok.

stoki 3db östrelos létezik :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
zsolti semmi csak egyesek szeretnek nevet adni a bringájuknak. :)
najó némi extra felszerelés és alkatrész
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Az "extrák".

Az "extra" súly. :) Azt hittem, hogy ezt a magas labdát valaki lecsapja!
No de komolyra fordítva szót, minden paraméterében állítható.

E mellett ösztelós, Elöl AMP, hátul légrugó. 11-es Alfival és agygenerátorral, BM szettel ès telefon töltõvel. A váz alul és acél és még pár érdekesség... :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Amíg nincs Piton. Talán a legkomolyabb különbség az, hogy Piton elefántja teljes rugózású a többieké általában merev vázas esetleg hátsó rugóstaggal ellátott darabok.
...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Nekem csak rollerfékkel van tapasztalatom, de az sem a lassulás bajnoka. Szerintem annyit tud vagy még egy picivel többet, de a mechanikus tárcsaféket vagy a v-féket nem fogja tudni megközelíteni.
Én még nem ültem olyan dobfékesen aminek fékhatásától hasra estem volna.
...

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
piton érdeklõdnék mi a különbség az elephant és a többi lengõorrú közt???

esetleg valaki érthetõbben is tudna választ adni erre a kérdésre???

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Dobfékkel van tapasztalatotok?

A chopper eleje dobfékes, és sokkal gyengébb mint egy V-fék. Ez ennyit tud? Megnéztem a betéteket, dobot, megsmirgliztem szépre, de nem lett jobb.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
"""Ha van két teherautó, az egyik rakott, a másik nem, meggurítod õket, bizony együtt gyorsulnak. Ha mindkettõ zárt vagy ponyvás, nem fogod tudni, melyik rakott, együtt érnek az utca végére."""

Át kellene nézni azokat a teherautókat.:)
...

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !

Sok kellemes kilométert az új bringával Reku Papa !

Üdv OK

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Elõbb nyelvtan óra, utóbb fizika óra. Van itt minden csakhogy ne halljak meg Budán:D
Szeretem ezt a fórumot.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár