Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A XIII-ból megyek Szentendrére.
Leírnád az útvonalat?!

Workout Details - SportyPal

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Nagyon tuti! Tesztelhetõ valahol? Nagyon kiváncsi lennék rá!

Antinál, Rákosborzasztón.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
A XIII-ból megyek Szentendrére.

Leírnád az útvonalat?!

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

...mondtam, hogy kukkants rá a videóimra. Az majd eloszlatja a kétségeid. Én sem vagyok pehely súlyú! Az a 16, meg rövid idõn belül lesz 26, majd több. Zétát sajnos nem tudjuk utolérni...

Mert én olyan utolérhetetlen vagyok. :) Fenét. :)
Mielõtt még piedesztálra emelsz, azért más dolog csomag nélkül egy gyorsaságra épített fekvõvel egy órát nyomni, és más egy túra harminc kiló pakkal, fõleg ha napokon át 150-200 km a napi etap terv. Ezek között a körülmények között én is csak 25-ös átlaggal bandukolok. Persze ez még mindig jóval több, mint a 16. :) Egyébként ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy van egy Chilim, akkor elmondhatom, hogy nálam körülbelül eddig évente 1 km/h-val növekedett az átlagsebességem. Most a régi bicómmal harmincnál járok. Tehát az sem jelent semmit, hogy kezdetben mennyivel tudsz menni, mert ha rendszeresen tekersz, egyre gyorsabbá válsz.
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Tárcsa!

Jogos felvetés, ez mehet a hátsó keréknél (ott ugyanabba a villapapucsba menne bármelyik méret), de gond lenne az elsõnél, ahol másik papucs kell, mert a nagyobb kerék pont nem férne be ha a tengely marad a helyén. Bár akkor már ki lehet alakítani az újonnan fölhegesztett papucsot úgy, hogy passzoljon a fék eredeti helyéhez.. na meglássuk, ez még a tél zenéje lesz!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

ha bal lábbal kelek fel, mehet bele az outi kerék, ha jobbal, akkor meg a túrás montis kerék. (Szép is lenne, de persze ez nem fog menni a fék okozta inkompatibilitási problémák miatt...)
.

Tárcsa!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Murla éppen most küldött szét ez ügyben egy körlevelet. Akik náluk, annak ingyen... A lényeg, hogy van a boltban kompletten, tartóstul, zászlóstul AM bringás elérhetõségestül. Valamennyiért.

... meg ugyi a madarasteszkóban 600 píz a gyerkõc bicajhoz...

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Tibor!
Egy kérdés: zászlótartót mibõl készítenétek?

Nekem már fél éve fent van egy vékonyabb bambuszrúd, hajlékony, de erõs, jó rögzíthetõ rá a zászló is.
És ingyen volt.

Hasszan

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Kb. mikor?

Szia!
Bocs, osztrák gyalogtúra volt a hétvégén.
2011. június 22.-én kaptam a következõ tájékoztatást:
"a terméket megrendeltük, visszaigazolásra konkrét dátumot nem kaptunk. Várhatóan 3-4 hét aszállitás."
Ez alapján a héten megjöhet.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Motyoo! A jövõ hét végén nem vagyok, ha tesztelni szeretnél.

Hát (amivel meg nem kezdünk mondatot, kövezzetek meg ;) ) errõl lemaradtam, mert és sem voltam. Itt.

De egy túrát csaphatnánk, javasolt idõpont... mondjuk autusztus elsõ vasárnapja?

Bringantinál készül:
https://picasaweb.go...525028888423506

Nagyon tuti! Tesztelhetõ valahol? Nagyon kiváncsi lennék rá!

Ha most kezdenék bele egy gépbe (majd télen) az 28"as lenne.

26x1.5-ös köpeny átmérõje majdnem azonos egy 28-as 23mm-essel. Normál 26-os villába bõves bõven befér az outi kerék, szóval csak emiatt fölösleges új bringát építeni. De engem egyre inkább piszkál mind a verseny kerekekkel szerelt, mind pedig a 2x20-as bringa. Utóbbit vszeg csak tervezgetni fogom a télen, elõbbit viszont sztem meg fogom csinálni. Na nem Chili lesz, hanem sokkal, de sokkal jobb ( ;) ), mégpedig a recúgbens 28-as kerekekkel. Hátulra könnyen befér az outi kerék, elõre pedig majd Lompi segítségével feltaknyolunk egy villapapucs-duplikátumot, és máris befér a nagyobb kerék. Így ha bal lábbal kelek fel, mehet bele az outi kerék, ha jobbal, akkor meg a túrás montis kerék.
(Szép is lenne, de persze ez nem fog menni a fék okozta inkompatibilitási problémák miatt...)

Táska ügyben talán az ülés mögé kéne egy légellenállást is csökkentõ tároló alkalmatosságot kifejleszteni.
Lombi, a víztorony dõl vagy a kép csal?

Amit én csináltattam (és írtam róla a múltkor), az épp ilyen (még ha célom vele nem is a légellenállás csökkentése volt).

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa belekotortál a csík zsebe és elöhuztál egy carbon rekut :) :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
phytonal egyetértek Infrastruktúra hiányában is lehet jó gépet építeni sõt még jobbat is lehetne de az már sujos sok ezer
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Úgy néz ki, este lesz egy új hátasom.
Lesz itt meglepetés!
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
- Papának sajnos igaza van a lejtõvel kapcsolatban. Sajnos. És még egyszer sajnos.

- Lehet polemizálni azon kinek könnyebb a kereke vagy ki az erõsebb. A 10%-al tarkított 38 kiliméter, 1,07 alatt nem piskóta! Mint az 500 kili 24 óra alatt sem kutyafüle... :) Zéta meg a Chili szépen egymásra találtak! Ez tény!
Hogy mi a technika és ember százalékos megosztása a teljesítmény elérésében, nem tudom. Ez egy elismerésre méltó és kiemelkedõ sport teljesítmény. Én nem szeretnék okot keresni arra, miért vagyok lassabb Zétánál. Én nem akarok gyorsabb lenni Zétánál.

- A Chili egyik tanulsága az, hogy a teljes gép súlyának nagy részét az alkatrészek adják. A súlyal spórolni is elsõsorban itt lehet. Ez meg pénz kérdés... E mellett egy kellõen merev, de még is esztétikus váz készült, a kitûzött súly és költség határon belül. Szeretném emlékeztettni az akkori kétkedõket, hogy a váz és a villák a mai napig teszik a dolgukat! Valami sört is nyertem, ha lefutja az elsõ ezrest..., pedig hol van az már!

- A másik számomra tanulságos dolog, hogy amennyiben csak egy gépem lehet, akkor az az Elephant lenne. Eltérõ igények, ugye... Van egy délutáni köröm, sokan ismeritek. A XIII-ból megyek Szentendrére. Van ebben minden. Padkák és bukkanók, erdei ösvény gödrökkel, macskaköves szakasz, kátyúkkal tarkított aszfalt, zúzottköves szakasz és jó minõségû kerékpár út is.
A 700-as a teljes 50 kilométeren nem gyorsabb! A murvás és kátyús meg az erdei szakaszon sem nem tudd haladni. Minden padkánál bukkanónál lassítania kell. Az csak hab a tortán, hogy felütésekbõl származó defektje vagy négyszer volt eddig... Fontos kitétel, hogy csak magunknál szeretnénk gyorsabbak lenni!

Különbözõek vagyunk! (vagy ezt már írtam?) :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Az a helyzet hogy azért azok a kilók amik leletek faragva zéta gépérõl az sokat számít
még lehetne belõle lefaragni de nem biztos hogy megérné a biztonság/tömeg arány változtatása.
papa frigyes gépe is szép meg könnyû versenygép erre készült de kaphegyen szívta is a fogát frigyes a car út miatt
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
De sok bajotok van a helyes írással speciel én leszarom aztán a témát off oltam :D
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Az még átlagnak is durva! Végül is erre készült. Annyit gyûrte Papa az agyunkba, az outis stílust meg a grammokat, hogy gondoltam, megmutatom -Lompi segítségével- hogyan képzelem én. Szerénytelen nem szeretnék lenni, volt viszhangja! Amióta meg nálad van, sorra döntitek a csúcsokat! Gratulálok!

Elismerve hogy a Chili egy fürge gép, (fõleg a kerekei miatt) megjegyzem, a Bacchettával idõfutamon 40,2-es átlagot mentem, pedig Zétánál valószínûleg gyengébb vagyok. És akkor még ne beszéljünk Frigyesrõl, aki a szigeten brutál 10%-ot vert rám - szintén hátsókerék hajtásúval. Szóval, a fekvõs magyar rekordok futásában ma még elsõ sorban a bringás teljesítménye a meghatározó. Biztos vagyok benne, hogy triatlon bajnok barátod, a 622-es kerekû lengõorrúján olyan idõfutamot tudna nyomni, ami sokáig magyar rekus csúcs lehetne.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Azér' Python kolléga védelmében figyelembe ajánlom, hogy Newton kolléga szerint mindegy, hogy õ vagy én gyorsulunk szabadon ugyanazon lejtõn, ugyanazon biciklivel, -ugyanakkora lesz a gyorsulásunk, és a végsebességünk... :)
(sõt, a némileg nagyobb testfelülete miatt /légellenállás/ lehet, még én gyorsulom meg végül...) ;)

Tévedés. A nagyobb tömegû kerékpáros lejtõn magasabb végsebességre gyorsul, mivel a légellenállása nem annyival nagyobb mint a tömege. Ennek igazságáról könnyen meggyõzõdhetsz, ha rekun a hátad mögé, a csomagtartóra felteszel egy valami húszkilós acélkoloncot.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

köszönöm megnyugtató szavaitokat,jobban esett mint kritika!!!!!!!! azért jó tudni ki hogy is kezdte. sajna nekem is elég nagy a fajlagos talajnyomásom,
remélem a lejtõk majd kárpótolnak. én a száguldozást úgy értettem, hogy a megszokott 16km/órától többel tekernék. a 110kg-hoz hozzájön a pakk:
sátor, hálózsák, meg a többi. szóval nem bankkártyával nyaralunk.

...mondtam, hogy kukkants rá a videóimra. Az majd eloszlatja a kétségeid. Én sem vagyok pehely súlyú! Az a 16, meg rövid idõn belül lesz 26, majd több. Zétát sajnos nem tudjuk utolérni...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

És miért nézel le valakit ennyire ? Miért ne lenne többre képes ? Minden eszköz megvan hozzá és ráadásul igen tanulékony. (az összes bíráló segge alatt az õ szüleményei ketyegnek egyfajta evolúció figyelhetõ meg a zártszelvényes csodáktól a kiforrottabb konstrukciókig tehát nem hülye gyerek.)
Ha a magyar nyelv zászlaja alatt háborút indítotok minden betolakodónak, akkor az tegyétek következetesen és ne keress megmagyarázó kiskaput!

Nem ülök fel a provokációdnak! Ismerlek! :):):)
Nem vagy te ennyire hülye, csak megjátszod! :):):)
Pontosan tudod, hogy egy buta divatot nem érdemes összemosni a helyesírással.