Jelentkezz be Regisztrálj
Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. szeptember 22. - 19:33
Írta 2011. szeptember 22. - 18:42
Én ezen kívül határozottan érzem, hogy kevésbé izzadok acs10-n ülve mint egy pamut huzatoson
ebbe azért a pamut huzat is jócskán belejátszik. de mivel nem lehet megúszni, bele is kell számolni...
bár izzadásban én nem érzek különbséget, azért van egy fontos észrevételem: acs10-en hûvösebb idõben lejtõzésnél (mondjuk 40 fölött) érzem, hogy fúj a szél a hátamon. szivaccsal sosem éreztem ilyet, szóval garantáltan nagyságrendekkel jobb a szellõzése, de nálam még ez sem elég kevesebbet izzadni
Írta 2011. szeptember 22. - 16:23
Sziasztok!
Jön valaki ma esetleg közületek a CM-re?
Feleségem beteg, úgyhogy lehet, hogy csak a Feneketlen tóig megyek emelni, aztán haza, de mivel az 1 km-en belül van, oda biztosan kinézek.
Hasszan
En megyek, de a pesti lapajrol kozelitem meg az esemenyt tobbed magammal. Valszeg nem fogunk talizni. Na makd maskor.
Írta 2011. szeptember 22. - 12:00
Jön valaki ma esetleg közületek a CM-re?
Feleségem beteg, úgyhogy lehet, hogy csak a Feneketlen tóig megyek emelni, aztán haza, de mivel az 1 km-en belül van, oda biztosan kinézek.
Hasszan
Írta 2011. szeptember 22. - 11:18
Valaki használ közületek olyan ülésszivacsot(nem venti -vagy recusit) amit az AM bringában lehet kapni? Mennyire szellõzik?
Még nem tekertem 100 kilométereket egyfolytában, de a trájkon korábban volt más megoldású (alu támla gördeszkából kialakítva + szivacs) háttámlám, ami nagyon durván hátizzadós volt. Egy alu vázas kertiszék ülõlapja van most rászerelve hálós üléstámlaként, és nagyon jól szellõzik, kellemes, kényelmes és könnyû.
A szék háttámlája a kétkerekûre került - ennek egy kicsit sok a túlnyúlása az emberi test körül, ez növeli a légellenállást.
Ha nincs még ülésed, ezt a lehetõséget is vedd figyelembe a tervezésnél.
Írta 2011. szeptember 22. - 08:10
A leglényegesebb különbség inkább az, hogy a rekusit önmaga nem marad vizes, a nyitott cellás szivacs a pamut huzattal viszont száradási idõt igényel.
Ez határozottan igaz és vastag sótelepek sem képzõdnek a szélén
Írta 2011. szeptember 21. - 20:22
Én használtam normál nyitott cellás szivacsot, nincs azzal semmi baj! Mondjuk a rekusitet jobban szeretem, bár pont ugyanannyira izzad benne a hátam(on a mez). A leglényegesebb különbség inkább az, hogy a rekusit önmaga nem marad vizes, a nyitott cellás szivacs a pamut huzattal viszont száradási idõt igényel.Valaki használ közületek olyan ülésszivacsot(nem venti -vagy recusit) amit az AM bringában lehet kapni? Mennyire szellõzik?
Írta 2011. szeptember 21. - 19:40
Írta 2011. szeptember 21. - 19:13
Valaki használ közületek olyan ülésszivacsot(nem venti -vagy recusit) amit az AM bringában lehet kapni? Mennyire szellõzik?
szerintem inkább vízsporólásra találták ki fanatikus rekusoknak:)
fürdés elõtt beszappanozod és mész vele egy rövid kört aztán csak le kell tusolni:D
nekem volt valamilyen szivacs régen-jó szaftos,de semmi helyett jobb
Írta 2011. szeptember 21. - 16:47
Errõl jut eszembe, nem maradt meg valakinek a vásárolt ACS10-es anyaga? Szívesen átvenném.
Illetve, ha összeállnánk páran vehetnénk egy következõ adagot. Én minden esetre jelentkezem egynek.
Írta 2011. szeptember 21. - 16:13
Nem használok, de szerintem hátszaunának tökéletes lehet
Írta 2011. szeptember 21. - 16:04
Írta 2011. szeptember 21. - 11:16
Írta 2011. szeptember 20. - 21:04
Írta 2011. szeptember 20. - 20:43
Írta 2011. szeptember 20. - 18:15
azonban a Városliget ideális próbákra, különösen az Olaf Palme sétány Ajtósi felõli része, nagyon széles enyhe lejtõ is vannem a Hõsök terén kerítenék sort, - bár a sok Japán turista ennek valószínûleg nagyon örülne
Nagyon szívesen segítek, de alighanem félre értetted: a bõ 130kg párom és az én együttes tömegemSzélvész Tanár-úrnál probálkoznék.
Mindez 2 ülésre és 3 kerékre oszlik el, mint ahogy azt a Mézeskalács téren láthattad
Az elmúlt szombaton az óbudai Auchan parkolóban próbálgattuk egymás gépeit

Középen fehér pólóban az a jóvágású fiatalember én lennék, mögöttem feketében életem párja
Írta 2011. szeptember 20. - 14:42
Írta 2011. szeptember 20. - 14:38
Hála istennek a kínai mérnökök erre a gépre elöl szabványos 100 mm-t, míg hátulra semmivel össze nem hasonlítható 115 mm-t álomdtak, így bár kisebb az erõkar 6"-al, de kevesebbet kell tágítani.
Ohne váltó?
Írta 2011. szeptember 20. - 14:03
Hála istennek a kínai mérnökök erre a gépre elöl szabványos 100 mm-t, míg hátulra semmivel össze nem hasonlítható 115 mm-t álomdtak, így bár kisebb az erõkar 6"-al, de kevesebbet kell tágítani.
Hello!
Ha van egy kasztnis vagy hegesztõ ismerõsöd, akkor vidd el szépen hozzá pár doboz sör kiséretében, fogjátok be satuba, menetes szár bele 2 anyával oldalanként. Egyik oldalt meghûzod tövig, másik oldalon oda tekered a külsõ anyát ameddig tágitani akarod, a másik anyát meg majd tekered kifele, miközben melegitve van a villaszár. A melegités hatására már magától is kijebb ugrik vagy fél centit, nagyon könnyû igy megfelelõ méretûre kitágitani.
Persze a másik oldalon ugyanigy, de várd meg mig lehûl az egyik oldal, utûna hozzáfogni a másikhoz. És a te esetedben a 15mm-t felezd meg hogy szimmetrikus legyen, szóval oldalanként 8-8.5mm-t tágits.
Mlegités után még hagyd benne a menetes szárat kicsit, nehogy visszahúzza magát.
Én igy versenykeró villát tágitottam 100-ról 130-asra.
Remélem tudtam segiteni.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére