Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa levi hátso kerekese
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Beard

Beard

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!
Láttátok a Tényekben a "tandem trike-ot" ?
Baromi jól nézett ki...
Steve

Sener

Sener

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok, sajna ritkán írok de azért mindig igyekszem olvasni a fórumot.Most viszont Reku Papának üzenem hogy a Tisza maratonos képen szomszédom van. Majd még jövök

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Jut eszembe: szombaton valaki?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Anyagilag valószínûleg kedvezõbb lenne csináltatni egy új vázat, a Bacchettáét pedig eladni, de ez a váz erõs és könnyû, jó lenne minél többet átmenteni belõle.

Szerintem túl sokat így se lehetne fogni a súlyon. Ha jól emlékszem a Bacchetta vázszett 500$ körül van (+csomagolás és postaköltség), annyiért meg talán lehet rendes csöveket kapni. Persze te tudod.

Python! Ne aggódj, hamarosan bontom! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;1129416']Minek ehhez szétvágni a Bacchettát? Gondolom, láttad már a hátsókerekesemet.

Anyagilag valószínûleg kedvezõbb lenne csináltatni egy új vázat, a Bacchettáét pedig eladni, de ez a váz erõs és könnyû, jó lenne minél többet átmenteni belõle.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Az ülést gondoltam elõrébb tenni 100 mm-rel, hogy a kerékterhelés egyenletesebb legyen, és lejjebb tenni 50 mm-rel, hogy a talpaimat le tudjam tenni. Ehhez persze hosszabb, új boom kell, akkor pedig a hajtómû is lejjebb kerülhetne. Gyakorlatilag Metaphrastic tengelytáv, üléshelyzet, hajtómûhelyzet, Bacchetta üléssel, kormánnyal, és a váz nagyobbik részével.

Feltöltött kép

Bizony-bizony kötözködöm, de lehet, hogy csak irigykedem! :)

Az ülés - homlokcsõ közötti 10 cm.-es közelítésre (a fotó alapján) már nem igazán van tartalék, ez fokozottan érvényes, ha még sülyesztesz rajta. Esetleg, ha az ülésen még döntenél... Viszont ez esetben meg az ülõlap esetleges alacsonyabbá tételével a hajtómû relatív magassága is növekszik. Bacchetta ülése így is magasabban van, sajnos a hajtómûve meg arányaiban nem ennyivel. Ez még tovább növeli a különbséget...

A jelenlegi Bumm közel vízszintes, így ott sem nyersz túl sokat... (pár centi, nem számottevõ) A körkeresztmetszetû csõbe egy csepp formát tuszkolni meg halmozottan növeli a "már nem érdemes megoldani" típusú problémák számát.

Mindannyiunk MESTERét idézném tanácsommal: "Majd megszokod"! Tudom, hogy engem zavarna ez a geometria, de szerintem téged nem fog!

;1129416']Nem akarok beleszólni, DE...
Minek ehhez szétvágni a Bacchettát? Gondolom, láttad már a hátsókerekesemet.
Ha valamit félreértettem, akkor bocs :).

Megbocsájtjuk! Ez még egy sör! :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Nem akarok beleszólni, DE...
Minek ehhez szétvágni a Bacchettát? Gondolom, láttad már a hátsókerekesemet.
Ha valamit félreértettem, akkor bocs :).

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Azt kellene kitalálni, hogy lehetne szépen és erõsen összehozni a fejcsõnél a Bacchetta könnycsepp profilú gerincét a körprofilú új boommal.

Lehetne pl. a boom anyagával folytatni a fejcsõ mögött egy lefelé meghajtott csõdarabbal (lengõorrú módra), ami be lenne fenekelve, és oldalt, a palástjára lenne hegesztve a könnycsepp profilú csõ. Igen hosszú varrat lenne, erõs mint a franc.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

megvan papa de van uj is :) :D

Azt kellene kitalálni, hogy lehetne szépen és erõsen összehozni a fejcsõnél a Bacchetta könnycsepp profilú gerincét a körprofilú új boommal.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
megvan papa de van uj is :) :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Õt ismeri valaki? (Tiszató Marathon)

Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Az ülést gondoltam elõrébb tenni 100 mm-rel, hogy a kerékterhelés egyenletesebb legyen, és lejjebb tenni 50 mm-rel, hogy a talpaimat le tudjam tenni. Ehhez persze hosszabb, új boom kell, akkor pedig a hajtómû is lejjebb kerülhetne. Gyakorlatilag Metaphrastic tengelytáv, üléshelyzet, hajtómûhelyzet, Bacchetta üléssel, kormánnyal, és a váz nagyobbik részével.

Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Szép hosszú lánc :) , de legalább két fokkal nagyobb emelkedõt is le tudsz küzdeni, már csak egy periszkóp kell, hogy kilás a térded fölött.

Kötözködsz? Az lesz a vége, hogy meghívlak egy sörre - mondjuk Selmecbányán.
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Valóban gondolkodtam egy még könnyebb, gyorsabb MBB építésén. (A Vendettát arany áron adják.) De letettem róla. A sok hülye biciglista most egy új bogarat tett a fülembe:

Ilyen geometria, de nem mókuskormánnyal, és nem teliüléssel.

Szép hosszú lánc :) , de legalább két fokkal nagyobb emelkedõt is le tudsz küzdeni, már csak egy periszkóp kell, hogy kilás a térded fölött.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Papa, ha lehet akkor én már most jelentkeznék egy próba útra a Cruzbike-odra.

Valóban gondolkodtam egy még könnyebb, gyorsabb MBB építésén. (A Vendettát arany áron adják.) De letettem róla. A sok hülye biciglista most egy új bogarat tett a fülembe:

Feltöltött kép

Ilyen geometria, a Bacchettából. Lompi, meg van még a kis flexed?

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

'BentRider Online» Blog Archive » Cruzbike’s Maria Parker Dominates in Texas

Maria Parker új világcsúcsa: 12 órás, nõi, fekvõbringában: 340 km. Ez -szemre - nem nagy kunszt, 300 km-t én is tudok 12 óra alatt. A Velencei-tó körül, síkon, sokat szélárnyékban haladva. Neki viszont volt benne 3500 méter szint is. Hoppá.

Papa, ha lehet akkor én már most jelentkeznék egy próba útra a Cruzbike-odra.
Csak én nem tudok képet feltölteni vagy másnak sem megy most valamiért?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
'BentRider Online» Blog Archive » Cruzbike’s Maria Parker Dominates in Texas

Maria Parker új világcsúcsa: 12 órás, nõi, fekvõbringában: 340 km. Ez -szemre - nem nagy kunszt, 300 km-t én is tudok 12 óra alatt. A Velencei-tó körül, síkon, sokat szélárnyékban haladva. Neki viszont volt benne 3500 méter szint is. Hoppá.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Beni és Isu beneveztek erre: Rekumbens - Annyira Más Bringa: Budakalász-Kékestetõ-Budakalász túra
Gondolom elég nyugodtak lesznek, mire haza érnek. :D(

Ja, nemcsak beneveztünk, hanem végig is mentünk az útvonalon. Mátraházán még gondolkodóba estem, hogy fel akarok-e menni a Kékestetõre, de úgy döntöttem, hogy, ha már idáig elmentem akkor az a négy kili már igazán nem számít. Nekem a végeredmény 259 kilométer volt.
Rekumbens - Annyira Más Bringa: Csúcstámadás
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Tetszik. Ugrass le vele egy jó magas padkáról, és ha kibírja, akkor hurrá!

Az enyém bírta :)