Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Lassan belekezdek a következõbe. 26/26-ost szeretnék, szigorúan össztelósat(!), rövidebb városszéli kirándulásokhoz. Még nem döntöttem el, hogy lengõorrú legyen-e , vagy merevvázas , de lehet hogy a merev mellett maradok. Egyelõre a donor(ok) beszerzésén vagyok rajta. A merevorrú ellen szól viszont, hogy az össztelós kivitelnek az ülésmagassága igencsak magasra kerülne.

Meg a merevorrú hátulját is okosan kell megcsinálni, hogy ne pogózzon. Ragaszkodsz az össztelóhoz?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
mijen lenne hoszulánc egy görgön x be és a carbonváz szépen felerösiti a lánc ésgörgö hangját :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Pupu bringájának hajtásláncára olyan irigy lettem :)

Miért, milyen hajtáslánca van Pupunak?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Képzeljétek, ma találkoztam egy bicajossal, aki Rans Dinamikkal nyomta, Rohloffal. Kipróbáltuk egymás gépeit.

Még nem tekertem rohloffos gépet. Nagyon sirály! Olyan simán vált, mint ha a tévén nyomkodtam volna a csatornaváltót. Nincs késés, nincs akadás, nincs reccsenés, nincs koppanás. Hangtalanul, azonnal, könnyedén vált. Spitzenklasse.

Én pedig szabadságra küldtem az Alfine-t.
Kényelmes az agyváltó, de Pupu bringájának hajtásláncára olyan irigy lettem :), hogy ki kellett próbálnom a fogaskoszorús váltást a sajátomon is, noha tisztában vagyok vele, hogy az "L" alakú lánctörés miatt sosem lesz még hasonló sem. Ennek örömére megleltem a vöröses permet okozóját is az Alfine láncfeszítõ görgõjének személyében, és el nem tudom képzelni, hogy mi okozta/okozza, figyelni fogom a helyére került váltót, de biztos ez is fogott pár százalékot...
Feltöltött kép
Most egy ezeréves Alivio 8 sebességes váltó ment fel, és nem úgy néz ki, hogy valaha is visszakerül az Alfine. Egyrészt a cserével kb. 1kg-t nyertem súlyban, de mivel gumit is kellett cserélnem, és a kevláros itthon irgalmatlanul drága, ezért drótos lett külföldrõl, +60g. (AMBringa honlapon 5.850,- Ft, a valóságban 10e++ náluk egy 20"-os Kojak, ideje lenne már összedobniuk egy ütõsebb/frissebb webshopot) Másrészt meg érezhetõen könnyedebb a hajtás.

Ez pedig érdekes kivitelezése a váltásnak, sõt, az egész album érdekességekkel van tele, ajánlom téli hónapokra majd mindenkinek:
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
desok bajodvan péter nevariáld tul és megy az majd :)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

;1132834']Annyira nem kicsi ott a hely, gyári gépeken láttam már kisebbet. Egyébként is megszokás kérdése, lengõorrúnál is küzdeni kell a lábbal.

Lassan belekezdek a következõbe. 26/26-ost szeretnék, szigorúan össztelósat(!), rövidebb városszéli kirándulásokhoz. Még nem döntöttem el, hogy lengõorrú legyen-e , vagy merevvázas , de lehet hogy a merev mellett maradok. Egyelõre a donor(ok) beszerzésén vagyok rajta. A merevorrú ellen szól viszont, hogy az össztelós kivitelnek az ülésmagassága igencsak magasra kerülne.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Levi !
A merevvázas gépednél tekerés közben kanyarban nem akad bele a sarkad az elsõ kerékbe? A képeket nézegetem, és nagyon kicsinek tünik a távolság a kerék és a pedál alsó állása között.

Annyira nem kicsi ott a hely, gyári gépeken láttam már kisebbet. Egyébként is megszokás kérdése, lengõorrúnál is küzdeni kell a lábbal.

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Képzeljétek, ma találkoztam egy bicajossal, aki Rans Dinamikkal nyomta, Rohloffal. Kipróbáltuk egymás gépeit.

Még nem tekertem rohloffos gépet. Nagyon sirály! Olyan simán vált, mint ha a tévén nyomkodtam volna a csatornaváltót. Nincs késés, nincs akadás, nincs reccsenés, nincs koppanás. Hangtalanul, azonnal, könnyedén vált. Spitzenklasse.

A Rohloff váltó nagyon szuper, és csak 1100 eurót kell összespórolni. :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Levi !
A merevvázas gépednél tekerés közben kanyarban nem akad bele a sarkad az elsõ kerékbe? A képeket nézegetem, és nagyon kicsinek tünik a távolság a kerék és a pedál alsó állása között.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A debreceni srácoknál találtam:

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Kipróbáltam az agydinamósított elemlámpát, a 20 perces tesztút során faszán mûködött. Egy graetz-híddal,és egy elõtét ellenállással oldotam meg a dolgot.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Tom2!
De gondolom volt valami más felfogatása is a 2 rugón kívül. És miért volt rossz?
Én is a ülögumók alá gondolok valamit, de megvezetve hogy csak fel le mozogjon azt is csak pár centit, plusz a hát magasságába is felfogatást.

Volt, fel le mozgott és még így is berugózott hajtáskor. Nem volt fix érzésem, bizonytalan volt az egész. Úszott az ülés. a háttámla rugós megoldása meg egyértelmûen változtatja a lábhossz távolságot erõsebb taposásnál.
Fekvõ esetében csak váz rugózást tudok elképzelni, a többi megoldásnak nem látom hasznát-elõnyét, de meg lehet gyõzni ha van jó megoldás.
:)

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Tom2!
De gondolom volt valami más felfogatása is a 2 rugón kívül. És miért volt rossz?
Én is a ülögumók alá gondolok valamit, de megvezetve hogy csak fel le mozogjon azt is csak pár centit, plusz a hát magasságába is felfogatást.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Bringaland - Bringaland.hu

Jól kereshet a fiad apja.;) /végefelé van már olyan, ami azért megfizethetõ éppen én is ezeket nézegettem pár napja ajándéknak.../

Az övé az olcsóbbik, mûbõr borítású. 10.000-ért vette, innen az apróról. Tudom ajánlani, nekem is kényelmes.
(Az apja egyébként jól keres, csak egy kicsit fukar :) )

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

végefelé van már olyan, ami azért megfizethetõ éppen én is ezeket nézegettem pár napja ajándéknak...

Esetleg nézd meg itt is (a posta és bankköltség +11Euro:() Sättel und Zubehör günstig kaufen im Online Bike Shop www.roseversand.de

(továbbra sem kapok tõlük százalékot)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

A fiam vett egy furán kinézõ nyerget a triatlonozós országútijára. Selle valami, az orra lefelé görbül és végig húzódik rajta a prosztatakímélõ vágat. Olyan mint ha két fél nyereg lenne egymás mellett. Egész kényelmes.

Jól kereshet a fiad apja.;) /végefelé van már olyan, ami azért megfizethetõ éppen én is ezeket nézegettem pár napja ajándéknak.../
...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
valami ijen formárum legyen https://picasaweb.go...32689927/Rekuim
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

A fiam vett egy furán kinézõ nyerget a triatlonozós országútijára. Selle valami, az orra lefelé görbül és végig húzódik rajta a prosztatakímélõ vágat. Olyan mint ha két fél nyereg lenne egymás mellett. Egész kényelmes.

Selle SMP ! Ha már görnyedni kell, a legjobb választás . ;)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Eddig engem is oda vitt, de frissítettem. Köszi
https://picasaweb.go...com/lh/myphotos

fuss neki még egyszer szerintem
:)