Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
mondjuk lehet hogy azzal a csoporttal érdemes kezdeni ami áthalad a másik kettõ alatt.
de végül is baja nem lehet az agyaknak...max a küllõknek, de az is csak ha erõlteted ahelyett hogy ésszel csinálnád...
próba cseresznye;)
Autist Team:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Szerintem nem lesz neki baja, ha csak simán elkezded egymás után lazitgatni a küllõket. de követhetsz valami sorrendet is, mondjuk felosztod 4 szimmetrikus részre, és mindig egy-egy küllöt lazitasz ki a részekbõl. akkor tuti nem huzodik el semerre a dolog. de szerintem itt nem nagyon lehet hibázni. szedtem már szét kereket, és nem robbant fel a kezemben ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Spock

Spock

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Ki szeretném cserélni a Deore elsõ- és a hátsóagyaimat CenterLock-os XT agyakra (az OCR felnijeim maradnának), és ehhez lenne szükségem tanácsokra.
Hogyan álljak neki a "kerékfûzés inverz mûveletéhez"? (Vegyük úgy, hogy a tárcsák, külsõk, belsõk és felniszalagok már mind el vannak távolítotva :)
Mindegy hogy milyen sorrendben "bontom szét" a kereket? Nem fog összeroskadni, vagy ilyesmi? (jó lenne, ha el tudnám adni az agyakat, nem lenne jó, ha a küllõperem meggörbülne...)
Egyedül azt sajnálom, hogy az új agyak peremtávolsága és -átmérõje nem egyezik a régiekével, így a 64 db fekete DT küllõ feleslegessé válik :(
((Priviben jelentkezhet, akinek kellenének a Deore 525-ös agyak és XT SM-RT75-ös 160-as tárcsák))

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
thez: viszonyítási alapom nincs de haver dm24gyel gurul meg egy b+ ss aggyal õsz óta és hát bevállalós a srác. kap rendesen szegény bico :\ elrontott 180ak stb. de õsz óta kb 1mili nyolcast sikerült neki összehozni...
szal sztem jó vétel..

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

a gyártó szerint cross/trekking.
én hiszek nekik ;)

Jaja, de ha jobban megnézed, a mtb disc szekcióban is helyet kapott. Én meg annak hiszek :D
1etlen infot találtam eddig ezen kívül, de az cseh :(
http://www.progressc...h_ID=2&rok=2005
Ebbõl meg csak annyit értek h "MTB XC":)

rob: jó lesz az, majd fogyok hozzá. Ha meg nem, akkor úgyis csak a cukrázdáig gurulok el
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van montis változata is.
560 gramm, és 24 mm széles. nem rossz, cc-re nehezebbeknek is ideális lehet. bár 90-100 kiló már necces. de van egy haverom, aki sunrims cr17a-kat használ (~ 390 gramm/db) másfél/kettes dt-vel fûzve, és a srác is túlvana 90 kilón :) mindig mondom is neki, hogy fogyjon le inkább :D
te tudod. lehet, hogy ha nagyon zúzod neki, kevés lesz.

edit: a wtb speeddisc kerékszettben is ez a felni, az agy meg joytech :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Itt van pont kettõ elöttem a párom bringáján és így ránézésre is elég messze van a trekkingtõl. :o

Szoktam én is ezzel bringázni, ha nincs kedvem lecipelni a dögöt az emeletrõl, de hosszabb távra és pláne mivel gondolom már nem is leszel könyebb inkább valami erõsebb felni után néznék.

a gyártó szerint cross/trekking.
én hiszek nekik ;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

... és pláne mivel gondolom már nem is leszel könyebb inkább valami erõsebb felni után néznék.

Köszi! 90kg vagyok, de ez ÁTMENETI állapot! (remélem legalábbis)
1ébként nem annyira "súlyos" a helyzet, mint azt az avatarom alapján gondolhatja az ember :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Alexrims TD17-es felni elbírja a közel mázsás súlyomat anélkül h naponta kelljen centíroznom? CCre kéne

Itt van pont kettõ elöttem a párom bringáján és így ránézésre is elég messze van a trekkingtõl. :o

Szoktam én is ezzel bringázni, ha nincs kedvem lecipelni a dögöt az emeletrõl, de hosszabb távra és pláne mivel gondolom már nem is leszel könyebb inkább valami erõsebb felni után néznék.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
thx rob, 7végén le is csapok rá akkor :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az alex sem rosszabb vagy jobb, mint bármelyik illesztett taiwani felni. 6 ezret megér a kerék, legfeljebb késõbb kicseréled a felnit, ezt meg eladod, és még mindig 10 e. alatt vagy.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

nem egy könnyû darab, de ha jol látom trekkinges cucc inkább. ccre valszeg elég, de ha már hoszabb maratonokra/nagyobb túrákra nem bíznám rá az életem. talán egy rhinoliteal jobban járnál.

ja, de hasnyált kereket veszek, szal ez van. A keresztmetszete/súlya alapján elég masszívnak tûnik, csak nemtom milyen az alexrims. 6k-t azért gondolom megér egy tárcsafékes deore aggyal+alexTD17-tel szerelt hátsó kerék, ugye? 1 szezont futott

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
megvan az új agyam.
szerszámacél tengelyes tárcsás b+ ss agy. már csak be kéne fûznöm/etnem..
szerintetek a mamutnál erõsebb/gyengébb lehet a dm24? mert szélesebb az alex, cserébe laposabb, és nincs fent a perem sem(nemhinném hogy sok szerepe lenne annak)
mert eddig mamut volt, most gondoltam valami könnyebbre lecserélni... és mivel elöl az van, legyen már szimetrikus...
csak hogy nyugodt szívvel vegyem e meg azt a felnit, ha találok.
tapasztalt használók elõny.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nem egy könnyû darab, de ha jol látom trekkinges cucc inkább. ccre valszeg elég, de ha már hoszabb maratonokra/nagyobb túrákra nem bíznám rá az életem. talán egy rhinoliteal jobban járnál.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Alexrims TD17-es felni elbírja a közel mázsás súlyomat anélkül h naponta kelljen centíroznom? CCre kéne

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Hát lehetne itt okoskodni, hogy azért, mert kisebb darabszámú gyártás miatt a fajlagos költségek magasabbak, de valójában csak azért mert speckó, tehát többet lehet elkérni érte......

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Hm éls miért drágább az egyenes küllõ? Azt még hajlítani sem kell .)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
legalább tudnád mint mondasz...
pl a csodálatos deemaxokban is volt gond a csapágyazással, ha jól emléxem...
de mikor volt már az? a shimano elsõ kerekei sem maiak....

másrészt meg ez nem változtat semmi, max örülsz, hogy neked más van mint a többieknek. lehet, hogy csak egy véletlen, hogy nem az egyenes küllõ terjedt el, lényegtelen.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat,lehet h azt jol csinaltak,de shimano ugy szokta,h 1 dolgot jol megold,masik 3mat elb*sz.Nem tom most milyen kerekei vannak,nem vagyok kepben,arra emlekszem amikor az elso kerekei kijottek.Hat nem tom,azoknal en erosebb/konnyebb kereket epitek itthon...Szerintem ezek kozul a gyari kerekek kozul csak a mavic-ok azok,amik tenyleg joval konnyebbek valtozatlan vagy megnovelt erosseg mellett.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mondjuk a Shimano egyenes küllõs kerekeiben azért megvan az az okosság, hogy a küllõanyák az agynál vannak, nem a felninél...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers