Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
lehet. csak találj.
pl egy bmx-es rendszerü monoblokkba igaz egy kicsit nagyobb a csapágy, de az olcsó kerül 1500 ft-ba kb, a drága meg 7000 ft..
ja, és darabonként. (ha már 4 kell, lehet számolni....)
és egy kerékagy nem olyan örökéletõ dolog, amiben nagyon nagoyn érdemes lenne cserélni csapágyat, hisz nyúlik a küllõ, törik a felni, etc...

marci_

marci_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
én meg úgy tudtam, lehet cserélni. egyszer minden elkopik, hülyeség lenne, ha ezért ki kéne dobni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Srácok! Már megint mi ez az ipari csapágyazás >:( Jegyezzétek már meg, hogy nem létezik ez a kifejezés az IPAR-ban >:( A neve GOLYÓS csapágy!! ;) ::) Viszont ha kotyog akkor csere! A csapágy felületén találsz számokat és azokat le írod, be mész egy csapágy boltba és veszel ;)

ha már kötöszködünk
akkor az ilyen iparis a "mélyhornyú golyóscsapágy"
a csapágy meg egy olyan fogalom, amely ezt, valamint a "kónuszos" csapágyazást és még ha van más is, magába foglalja.
és még valami: miden cserélhetõ, csak kapni nem lehet max, hisz direkt/nemdirekt nem szabvánnyal dolgoznak.

az meg hogy "rá van írva" olvasd le.
hát, most néztem meg egy 118/68-as, 13 ezer ft-os Truvativ Gigapipe DH mono (amely nem épp egy olcsó alkatérsz) ipari, azaz "mélyhornyú golyóscsapágy"-át, és NINCS ráírva semmi. ezek után...

ja, és: mi a fenének írjam mindig ki ezt a hosszú szót? "mélyhornyú golyóscsapágy"
van ipari, és kónuszos. mindeki megérti, mindeki tudja mirõl van szó, egyszerüen hibásan jött be a köztudatba. de attól még hogy én pl tudom mi a neve, nem fogom használni... egyértelmû az is eléggé h az iparis mit jelent. lerágott csont.
ON

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
neem, épp az a léyneg, hogy nem kéne vele foglalkozni. nem tom lehet, hogy cserélhetõ, én úgy tudom, hogy az olcsóbb agyakban nem lehet cserélni (bikemagban olvastam...)

marci_

marci_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi a választ! Én úgy tudtam, hogy pont az a lényege az ilyen agyaknak, hogy cserélhetõ. Akkor miért lenne jobb, mint a kónuszos? Amúgy novatec átütõs az agy.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Mit ::) ???

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
akko' szedd ki egy olcsó _nem_ cserélhetõ csapágyas agyból..

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Srácok! Már megint mi ez az ipari csapágyazás >:( Jegyezzétek már meg, hogy nem létezik ez a kifejezés az IPAR-ban >:( A neve GOLYÓS csapágy!! ;) ::) Viszont ha kotyog akkor csere! A csapágy felületén találsz számokat és azokat le írod, be mész egy csapágy boltba és veszel ;)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
hát attol függ milyen, de nem jellemzõ a cserélhetõ ipari csapi. ha mégis, akkor meg nem fogsz találni jó méretet. ha mégis akkor jo, mert kb 200ftböl megvan. csak egy kis szerencse kell. amúgy ha iparis kotyog az elég gáz... azt szokták mondani, hogy kuka, de én azt mondom, hogy amíg forog és menet közben nem zavar, addig hadd kotyogjon.

marci_

marci_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Ha egy ipari csapágyas agy kotyog, azzal mit lehet csinálni? Persze alig érezhetõen, a felninél kb. 1mm. Vagy ez még megengedhetõ? Hogy lehet csapágyat cserélni az ilyen agyakban? Ja, és mennyibe kerül egy ilyen csapágy?
köszi

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Hmm..ok,utánnanézek,remélem van balõle 32 lyukas,mert nem akarok agyat cserélni. Nálunk miért nem lehet kapni 32lyukas Double Tracket 24es méretben? Katalógus szerint nincs, külföldön meg van.. ???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha van, akkor alex dm24, ami még könnyebb lehet, mint e kettö.

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Hi!

24 es Double Track vagy Vuelta Excalibur DH a jobb felni? Mindenképpen 32 lyukas kell,ez a 2 jöhet szóba. Esetleg mást is tud valaki? A súly is fontos szempont!!
Elõre is köszi!

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
En egy evig nyuztam a ditchwitch felniket,es nem sikerult bele 8ast rakni,akar hogy is akartam.. ;D Persze ezt a hutchinson guminak is koszonhetem,ami mindent kibirt....
Ezzel a parossal nem nagyon lesz gondja senkinek,max a sulya miatt! ;)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Hát rider rider nem értelek.
rhino lite a leggyengébb felni aminek a neve elhangzott. ;)
most brutál kereket akarsz vagy nem?
vegyél akkor mammothot vagy ditchwicht.

t

rider_rider

rider_rider

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
most gondolkodtam és a tanácsok alapján úgy vagyok vele hogy veszek eg rhino lite-ot valami jó küllõket meg valami külsõt 4-5e ért úgy hogy az egész kijöjjön 15-bõl és jóljártam vagy veszek egy mavic-ot de jó lesz nekem a sun...

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Nekem speciel elöl Ditchwitch, 2mm-es DT küllökkel, eggy átütõs B+ agyban, hátul meg egy XT, Rhino Lite, Sapim küllõkkel, és még semmi bajuk nem esett, pedig nem vagyok filigrán, meg néha gyorsan is szoktam menni. Megéri!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
van olyan merev ami jo hozzá. de mondjuk pölö egy pxbe hülyén néz ki egy 24es kerék. szvsz csúnya. az author okés.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Brodie Holeshot
merevben 24-es kerék...
mi van vele?
múlt évben találkoztam egy ilyennel,és bár nem mondanám,hogy rendesen kipróbáltam,de elsõre nem volt rossz:)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás

most én nem tudok magyarul?
vagy elfelejtettem?

vagy ez az "izmagyu" mi a fenét takar? azért ennyire nem kéne használni a csetes/számítógépes szlenget... :-\
mennyivel szebb lenne, ha magyarul írnátok ki?

elírtam bocsáss meg! tudom Te soha nem szoktál ekkorát tévedni. De az én hibám megérdemelt egy külön postot...
arra céloztam, hogy elég furin hat egy merevbe a 24es dw, de elég erõs, sok mindent kibír.