hali
Nekem is lenne egy iyen kérdés::
A barátnõnek lenne "durvulós"kerék:
Gepida tárcsafékes h.agy > ...kb.7000FT
DT 2mm-es küllõk > kb. 2000FT
Mach1 580 Speed Track felni (brake contolos=magas fékfelület) > 3600!! FT
Kérdésem lenne hogy ez igy megérné e egy 50 kg.-os lánynak.. és fõleg a felnirõl kitud valamit?
mert látaM 4500ért hasonlo kinézetü (ovális/aero,vastag) Rigidát?
A lényeg hogy minnél olcsóbban (~10.000 ) kihozzunk valmi strapább kereket.
golya:golya!!
a ZAC 2000 felnit ismerem/használom. elõnye hogy olcsó és nagyon könyü, hátránya hog ygyenge sak CC/XCre és csak elsõ kerékbe való.
nekem is DTvel van fûzve és az elsõ honpban nagyon megiyedtem mert állandóan pattogtak a küllõk+ oyan gyenge érzést keltett a kerék.... de ez 3 éve volt... ;D most is ezt használom
Shinao agyat meg szerintem ne vegél. vegél ipari csapágyas Zoggie-t például
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Indította
Winethoo
, 2003. január 28. 15:35
Írta 2004. augusztus 12. - 00:34

Írta 2004. augusztus 09. - 22:43

na jártam bótba asszondja hogy:
HBM-475(aliviós tárcsás)
DT 2mm-s küllõk
ZAC2000
8700+1000 a fûzés
vélemény, megéri ennyiér??? ???
HBM-475(aliviós tárcsás)
DT 2mm-s küllõk
ZAC2000
8700+1000 a fûzés
vélemény, megéri ennyiér??? ???
Írta 2004. augusztus 08. - 17:43

öö igaz igaz... :
az én tényállásom, akkor teljesülne, ha egy 32L as felnit végig 1.5össel fûznéd 1.8 helyett.
félregondoltam, sry
Marci: nekem Vertical van csak nemvagyok abszolut biztos a mérésemben, hogy mennyire pontos...
de én 45nek mértem a magasságát és 52 a szélességet.

az én tényállásom, akkor teljesülne, ha egy 32L as felnit végig 1.5össel fûznéd 1.8 helyett.
félregondoltam, sry
Marci: nekem Vertical van csak nemvagyok abszolut biztos a mérésemben, hogy mennyire pontos...
de én 45nek mértem a magasságát és 52 a szélességet.
Írta 2004. augusztus 08. - 16:40

Robespierre: Szerintem az több lesz mint 10ezer!
Lord leslie: Nehogymá 100 grammot lehessen nyerni!
32*3= 96, nade azt nem veszed hozzá, hogy akkor 36*3=108, és akkor csak 16gramm a különbség, és nem 96!!!
Lord leslie: Nehogymá 100 grammot lehessen nyerni!
32*3= 96, nade azt nem veszed hozzá, hogy akkor 36*3=108, és akkor csak 16gramm a különbség, és nem 96!!!
Írta 2004. augusztus 08. - 13:07

Segitségeteket kérném! Létezik olyan hátsó agy ami ipari csapágyas, 400 grammnál könnyebb, 36 lyukas és egyezik a küllõpereme a Shimano agyakkal? Ja és 10 eFt alatt legyen! Segitségeteket elõre is köszönöm!
Írta 2004. augusztus 08. - 11:41

Köszi!
Az összesbõl a legnagyobbra gondoltam, a verticalból meg az Alberbõl 2.35-re, a Dieselbõl meg a 2.5-re.
Azt a tesztet én is láttam, csak egy kicsit kétlem az adatokat... Láttam már Albertet meg Verticalt is, és mit mondjak, az Albert egy kicsit nagyobb... Egy átlagos 2.35-ös külsõnél szerintem sokkal ballonosabb. Azért lettem volna kíváncsi saját adatokra, hátha van vmi eltérés.
Marci
Az összesbõl a legnagyobbra gondoltam, a verticalból meg az Alberbõl 2.35-re, a Dieselbõl meg a 2.5-re.
Azt a tesztet én is láttam, csak egy kicsit kétlem az adatokat... Láttam már Albertet meg Verticalt is, és mit mondjak, az Albert egy kicsit nagyobb... Egy átlagos 2.35-ös külsõnél szerintem sokkal ballonosabb. Azért lettem volna kíváncsi saját adatokra, hátha van vmi eltérés.
Marci
Írta 2004. augusztus 07. - 23:46

32*3g =96gramm
én egyáltalán nemvagyok grammozós, de valakinek számít, és hát tíz deka párizsi... az tíz deka párizsi
én egyáltalán nemvagyok grammozós, de valakinek számít, és hát tíz deka párizsi... az tíz deka párizsi

Írta 2004. augusztus 07. - 23:40

Dante: nem vészes. Nekem is 2.0-1.8-2.0-ás küllõkkel van fûzve a kerekem, mondjuk elég xc-s kerék (mavic x223-as felni-t se déházni találtak ki), de küldöm és semmi gáz. Talán feszesebbre kell húzni a küllõket ??? Egyébként nekem is 32-es rendszerem van elöl.
ja, és xc-re bevállalhatod szerintem a 2.0-1.5-2.0-át is. Bár én nem hiszek a 3 gramm könnyítésekben, na mind1.
ja, és xc-re bevállalhatod szerintem a 2.0-1.5-2.0-át is. Bár én nem hiszek a 3 gramm könnyítésekben, na mind1.
Írta 2004. augusztus 07. - 22:26

Én is kérdeznék 1et, új keréképítés elõtt állok ugyanis, szóval,
Mennyire rugalmas egy tisztán 2-es küllõvel (32 db) fûzött kerékhez képest egy 2-1.8-2-es DT Competition küllõvel fûzött kerék? Ugyanis mentem már Revolutionnal fûzött kerékkel, s hááát, a 80 kilómat nem nyûgözte le, úgy hajladozott...s bár a 2-1.5-2-es és az alatti vékonyítást nem merném bevállalni, az 1.8-as már meggondolandó...szigorúan XC/maraton felhasználásra, merevfarú géphez természetesen.
Mennyire rugalmas egy tisztán 2-es küllõvel (32 db) fûzött kerékhez képest egy 2-1.8-2-es DT Competition küllõvel fûzött kerék? Ugyanis mentem már Revolutionnal fûzött kerékkel, s hááát, a 80 kilómat nem nyûgözte le, úgy hajladozott...s bár a 2-1.5-2-es és az alatti vékonyítást nem merném bevállalni, az 1.8-as már meggondolandó...szigorúan XC/maraton felhasználásra, merevfarú géphez természetesen.
Írta 2004. augusztus 07. - 21:41

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani milyen szélesek az alábbi külsõk?
Conti Vertical Pro
Diesel
Schwalbe Fat Albert Light
Lehetõleg ne gyári adatokat írjatok! Fontos lenne!
Köszi
Namost azt nem közölted, hogy hány colosokra vagy kiváncsi...
Schwalbe Fat Albert Light - 2.35 - 55 - 50
Continental Vertical - 2.3 - 55 - 42
szélesség - magasság
Forrás: Bikemag 2003. július Gumi Teszt FR/DH/4X
Írta 2004. augusztus 07. - 20:29

tárcsás kerék kén nekem ötletemm:
ZAC2000
aliviós agy
bike+ vagy DT küllõ
elsõkerékbe kell ha lehet legocsóbb ötleteket mondjatok kösz
ZAC2000
aliviós agy
bike+ vagy DT küllõ
elsõkerékbe kell ha lehet legocsóbb ötleteket mondjatok kösz
Írta 2004. augusztus 07. - 19:08

Sziasztok!
Conti Vertical Pro
Diesel
Köszi
Conti Vertical Pro
Diesel
Köszi
Írta 2004. augusztus 01. - 23:21

Ne aggódj a dw miatt,én két éve használom másfél évig merev gépbe volt és ecce volt csak centírozva pedig 77kg vagyok és nem is kedvesen bánok a géppel.
A rhino lite van nekm hátul(Vole nem ismerõs)és fasza!
Jó sújban és erõsségre is okés nak tûnik!
Súlya mennyire számít?
4990 megért tavaj elõtt vettem 4,700 ft/ db!
A rhino lite van nekm hátul(Vole nem ismerõs)és fasza!
Jó sújban és erõsségre is okés nak tûnik!
Súlya mennyire számít?
4990 megért tavaj elõtt vettem 4,700 ft/ db!
Írta 2004. augusztus 01. - 22:55

A DitchWithc jo lesz neked. Ha nem esel olyat, hogy pont a felni kap nagy utest, akkor nem lesz baj. Nekem RhynoLight van elol.
Írta 2004. augusztus 01. - 22:50

55-56 vagyok...az már közel van a 60hoz, jó lesz, ha még azt is figyelembe vesszük h mivel növök még jövöre csak több leszek??
nézegettem még a mammoth-ot, ami jobb,de tényleg annyival jobb a ditch wichnél nekem h még 1500-t kiadjak érte?
úgy tudom a dw-t eredetileg dirt-re szánták... így van? ???
nézegettem még a mammoth-ot, ami jobb,de tényleg annyival jobb a ditch wichnél nekem h még 1500-t kiadjak érte?
úgy tudom a dw-t eredetileg dirt-re szánták... így van? ???
Írta 2004. augusztus 01. - 20:26

hany kiló vagy? szvsz 60 fölött nem ajanlatos a DW.
hacsak nem double wide:)
a gumi meg kiraly, nekem is az van.
hacsak nem double wide:)
a gumi meg kiraly, nekem is az van.
Írta 2004. augusztus 01. - 13:51

Hi
Új felnit szeretnék venni, felhasználás: DH (és néha városi ugrálás, lépcsözés)
egyik haverom ajánlotta nekem a sunnak a dichwich 24-es felnijét.. éllöben láttam 1-2 elég dúrva dolgot ezzel a felnivel, és amikor megállt a haver h megnézze mi történt semmi baja nem volt, esetleg egy minimális nyolcast vágott bele,
bár ö dirtre használja inkább. megéri-e olyat venni nekem???? (4900Ft-ért láttam)
Vagy még hasonló árban van-e valami jó felni??
+ Ezzel a felnivel vennék egy Continental Dieselt. nem nagyon hallottam még róla, DH-hoz mindig a Maxxisokat mondják (csak annak az ára nem olyan jó, mint a Contié.. a Dieselt 3500Ft-ért tudnám megvenni és hasonló Maxxisok meg 5000 fölött vannak)
kösz elöre is a tanácsot
Új felnit szeretnék venni, felhasználás: DH (és néha városi ugrálás, lépcsözés)
egyik haverom ajánlotta nekem a sunnak a dichwich 24-es felnijét.. éllöben láttam 1-2 elég dúrva dolgot ezzel a felnivel, és amikor megállt a haver h megnézze mi történt semmi baja nem volt, esetleg egy minimális nyolcast vágott bele,

Vagy még hasonló árban van-e valami jó felni??
+ Ezzel a felnivel vennék egy Continental Dieselt. nem nagyon hallottam még róla, DH-hoz mindig a Maxxisokat mondják (csak annak az ára nem olyan jó, mint a Contié.. a Dieselt 3500Ft-ért tudnám megvenni és hasonló Maxxisok meg 5000 fölött vannak)
kösz elöre is a tanácsot
Írta 2004. július 29. - 09:37

Ntom hova írjam tehát ide írom: ;D
lenne egy olyan problámám hogy van egy átütõs elsõagyam és kéne olyan átalakító ami a funn bigbertha agynál is van!és arra lenne szügségem vagy valami rajz/ötlet hogy hogyan lehetne azt megcsinálni!
köszi
lenne egy olyan problámám hogy van egy átütõs elsõagyam és kéne olyan átalakító ami a funn bigbertha agynál is van!és arra lenne szügségem vagy valami rajz/ötlet hogy hogyan lehetne azt megcsinálni!
köszi
Írta 2004. július 28. - 13:15

Nos, felnirol nem celszeru kulloket kihagyni a centirozas miatt. Forditott esetre mar volt pelda, 36 lukas agyhoz 32-es felni lett fuzve. Mukodik nincs semmi baja, de ha lehet akkor inkabb a megfelelo agyat a megfelelo felnihez kene parositani.
Tudom hogy eleg rossz itthon a helyzet... van agy amibol csak 32-es van, van amibol csak 36-os, ugyanez igaz a felnikre is, es ha valamelyik mar megvan, akkor jelentosen leszukulnek a lehetosegek, de mindig lehet talalni megoldast.
Tudom hogy eleg rossz itthon a helyzet... van agy amibol csak 32-es van, van amibol csak 36-os, ugyanez igaz a felnikre is, es ha valamelyik mar megvan, akkor jelentosen leszukulnek a lehetosegek, de mindig lehet talalni megoldast.
Írta 2004. július 28. - 13:05

Én úgy gondoltam hogy ha kihagyok egyet akkor a következõ a másikoldalra lenne fûzve, és mivel négyet hagyok ki ezért így végig lehetne fûzni és sehol nem lenne egymásmellett kettõ. Amúgymeg a Petire akarom rásózni a doubletrackot csakhát az agya az 32es úgyhogy neki kellene az okosság, aztán arról is lehet majd képetrakni a galériádba, mint a fékjérõl... ;D