Szerintem egy nagyon ráérõ tekercselõ találta ki, aki mellesleg biciklizik. Idõtöltésnek jó, de más haszna nem igen lehet.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Indította
Winethoo
, 2003. január 28. 15:35
Írta 2004. október 05. - 18:28

Szerintem egy nagyon ráérõ tekercselõ találta ki, aki mellesleg biciklizik. Idõtöltésnek jó, de más haszna nem igen lehet.
Írta 2004. október 04. - 23:40

Írta 2004. október 04. - 23:34

nemis arról van szó, hogy elszakad...
és télen egy kis fun rideon kivül úgyis csak 0 a kerékpáros tevékenységem (+ ha minden úgy akarja új vázam is lesz) szal lesz idõm pepecselni ilyen dologgal is.
ha addig nem gondolom meg magam/nem dobom félre a felénél, akkor igérem beszámolok
és télen egy kis fun rideon kivül úgyis csak 0 a kerékpáros tevékenységem (+ ha minden úgy akarja új vázam is lesz) szal lesz idõm pepecselni ilyen dologgal is.
ha addig nem gondolom meg magam/nem dobom félre a felénél, akkor igérem beszámolok

Írta 2004. október 04. - 23:14

Lehet, hogy a kullok kopasat kiiktatod, vagy keslelteted vele, de sztem ugy sem a kozepenel fog szakadni a dolog. Lehet ad 1 minimalis merevseget, de azert nem kis melo megcsinalni. ill ido es turelem kell hozza. A masik, hogy cinnel csak a drotot tudod befojatni, a kullot nem tudod forrasztani az anyaga miatt. De persze, ha a drotot becineled, akkor ott fog maradni szepen feszesen. Hat aki akarja probalja ki, sztem nem lehet elcseszni vele a kereket, de nemsok ertelmet latom. :

Írta 2004. október 04. - 23:08

nálam drót + cin lenne
meg kicsit ocsóób mint újtrafûzetni a kerekem..
szal majd ha vége az ideinek naggyából (tél) elviszem kicentiroztatni az elsõt abban gagyi küllök vannak, szal ha elbszom assem érdekel...
meg kicsit ocsóób mint újtrafûzetni a kerekem..
szal majd ha vége az ideinek naggyából (tél) elviszem kicentiroztatni az elsõt abban gagyi küllök vannak, szal ha elbszom assem érdekel...
Írta 2004. október 04. - 23:07

ha most leguggolsz a kerekedhez, és a keresztnél elmozdítod a küllöket,érezni fogsz egy pici akadásszerü érzést, ahol a 2 küllö kimarta egymást picit.
na ezt lehet ezzel többek között elkerülni.
+ minimális merevség.
ha idõd vanrá,próbáld ki egyszer, legalább valakinek lesz kis tapasztalata
na ezt lehet ezzel többek között elkerülni.
+ minimális merevség.
ha idõd vanrá,próbáld ki egyszer, legalább valakinek lesz kis tapasztalata

Írta 2004. október 04. - 23:03

Sztem total semmi ertelme. :
Bar nem vagyok ebben prof, de sztem nemi drot es pillanatragaszto nem tul bizalomgerjeszto. Marmint, hogy ettol ne, vagy kevesbe mozduljanak el a kullok oldaliranyba, hat nemtom en nem csinalnam meg. Viszont most lesz fuzetve 2 kerekem rhyno lite+DT kullok+zoggie iparis agyak. Egyenlore ugy tunik, hogy 3 keresztes csavart fuzes lesz. kiprobaljuk.
Sztem tobb ertelme van mint ennek a drotozasnak. (Marmint a csavart fuzesnek).

Írta 2004. október 04. - 22:42

Írta 2004. szeptember 06. - 09:28

Miért? A tengely forog a csapágy belsõ gyûrûjében, vagy a belsõ gyûrû+tengely a külsõben?
Írta 2004. szeptember 04. - 21:30

A tengelyt is kenni kell....edem: mit zsíroztál, ha nem a csapágyakat?? van még benne más is?
de már nem csinálja:)
Írta 2004. szeptember 04. - 21:09

Írta 2004. szeptember 04. - 16:21

Írta 2004. szeptember 04. - 02:39

thez:
Azok a Zoogi agyak egy az egyben American Classic agyak. Idén, más a beszállító mint tavaly.
Egész egyszerûen ez a 2004-es American Classic.
Megnéztem, kajakra egyezik az én ilyen agyammal.
ciao
Azok a Zoogi agyak egy az egyben American Classic agyak. Idén, más a beszállító mint tavaly.
Egész egyszerûen ez a 2004-es American Classic.
Megnéztem, kajakra egyezik az én ilyen agyammal.

ciao
Írta 2004. szeptember 04. - 00:58

Segítsetek.
adott egy DThügi agy,decemberben vásárolt.Ipari csapágyas,átütõtengelyes.
most jött elõ a probléma.
Amikor forog a kerék,periódikusosan hallatszik egy karistolás hang...fém-fém.mintha az agy belseje lenne...
kenéssel nem volt probléma,el volt halmozva zsírral. a csapágyakat nem zsíroztam,mert nem tudtam hozzáférni a csapágyakhoz.
Mi lehet a probléma?
adott egy DThügi agy,decemberben vásárolt.Ipari csapágyas,átütõtengelyes.
most jött elõ a probléma.
Amikor forog a kerék,periódikusosan hallatszik egy karistolás hang...fém-fém.mintha az agy belseje lenne...
kenéssel nem volt probléma,el volt halmozva zsírral. a csapágyakat nem zsíroztam,mert nem tudtam hozzáférni a csapágyakhoz.
Mi lehet a probléma?
Írta 2004. szeptember 01. - 22:34

A racsni problémára lehetséges ok: kosz vagy rozsda; meg kell tisztogatni és megpróbálni, ha el van rozsdásodva akkor csere.
Írta 2004. szeptember 01. - 17:56

Üdv Emberek!
Lenne egy olyan kérdésem hogy 20mm-es átütõs hátsó agyat keresek. Létezik mert egy-két Nicolai-ban is van.
Ki-kik gyártanak ilyet és milyen szélességben? Illetve hol lehet kapni?
Lenne egy olyan kérdésem hogy 20mm-es átütõs hátsó agyat keresek. Létezik mert egy-két Nicolai-ban is van.
Ki-kik gyártanak ilyet és milyen szélességben? Illetve hol lehet kapni?
Írta 2004. augusztus 17. - 12:31

Nekem is IP-s B+ hátsóagyam van és Nekem is nemrég adta be a kulcsot
;D.A helyzet az, hogy elkezdett ugrálni a racsni, kattogott, aztán nemvárt fordulatként eltört a váltópapucsom, ezért levettem a váltót, úgyhogy most SS-be küldöm(még vagy egy napig
) de a slusszpoén az, hogy kifogástalan a rendszer azzal a kis hibával, hogy nehezen forog "visszafelé" a racsni, félek,ha megint visszateszem a váltót megint rákezdi a kattogást :-\.Hát ennyi :-X

Írta 2004. augusztus 17. - 09:29

Nah már megint ezt a topikot rondítom valami értelmetsenséggel, de azért jó lenne ha valaki tudna rá válaszolni!
Szóval adott egy 4 ipari csapágyas bike+ hátsóagy (tavaji). Aztán eggyik napról a másikra a racsni beadja a kulcsot. Ha elõre próbálom tekerni nagy katogással elforog az egész! Így ment két hétig, én meg roller. Aztán egyik nap újra mûködni kezdett, azóta két napig próbálgatom, de még csak meg sem ugrott.
Kinek vannak hasonló "élményei"?
Ezentúl várható-e hogy megint kaput?
Meg lehet-e csinálni?
Szóval adott egy 4 ipari csapágyas bike+ hátsóagy (tavaji). Aztán eggyik napról a másikra a racsni beadja a kulcsot. Ha elõre próbálom tekerni nagy katogással elforog az egész! Így ment két hétig, én meg roller. Aztán egyik nap újra mûködni kezdett, azóta két napig próbálgatom, de még csak meg sem ugrott.
Kinek vannak hasonló "élményei"?
Ezentúl várható-e hogy megint kaput?
Meg lehet-e csinálni?
Írta 2004. augusztus 12. - 06:15

a tengely két oldalán, a kerékagy szélén elvileg ki lehet csavarni a tengelyt, hisz azért van rajta 2-2 bemélyedés.
CSERÉBE:
Zoggie olyan agyat dobott piacra, hogy meglepõdtem.
legegyszerübb szerkezet, semmi súlya nincsen szinte, szal grammfejüeknek kitünõ.
tengely, 2 csapágy, szürke "ház"
nem is ebben van a poén, hanem abban, hogy tárcsafékes.
na és milyen szabvány? olyan, hogy kompatibilis a saint tárcsákkal. na de ez sem a slusszpoén, hanem hogy leszedhetõ ez a konzol, és feltehetõ a helyére a normál 6lyukas standard is...
és ez olyan 6 ezer körül.... szal... egész aranyos darab ;)szal aki nem akar méregdrága xt-t venni, az nyugodtan beujithatja ezt is....
CSERÉBE:
Zoggie olyan agyat dobott piacra, hogy meglepõdtem.
legegyszerübb szerkezet, semmi súlya nincsen szinte, szal grammfejüeknek kitünõ.
tengely, 2 csapágy, szürke "ház"
nem is ebben van a poén, hanem abban, hogy tárcsafékes.
na és milyen szabvány? olyan, hogy kompatibilis a saint tárcsákkal. na de ez sem a slusszpoén, hanem hogy leszedhetõ ez a konzol, és feltehetõ a helyére a normál 6lyukas standard is...
és ez olyan 6 ezer körül.... szal... egész aranyos darab ;)szal aki nem akar méregdrága xt-t venni, az nyugodtan beujithatja ezt is....
Írta 2004. augusztus 12. - 01:29