boyScout milyenszéles? 1.9? 2.1?
dobj egy privit az árával...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
cc külsõ
Started by
zz
, 2003. January 20. 13:31
Posted 2003. February 28. - 08:10
Posted 2003. February 28. - 07:18
Posted 2003. February 28. - 01:09
Én kb. 1 évig használtam ricsi szpídmex alfát elöl, omegát átul.
Aszfalton elég kicsi a gördülési ellenállása. Terepen akkor mûködik, ha csak lájtban nyomja az ember. Ha avarban vagy méllyebb cuccban mentem irányíthatatlan volt gyorsabb lefelékben. A hátsó elég rendesen kopik különösen aszfalton. Tavaly sikerült is megadnom neki a kegyelemdöfést. Éppen döngettünk lefele vmi iszonyat aszfaltúton és nyomnom kellett egy satut. Szegény hátsó szabályosan felsikított a fájdalomtól. Csak otthon mertem megnézni mi történt vele. Keresztben elszakadtak benne a szövetszálak. Utánna már nem nagyon mertem vele menni. Most a Z-MAX Millenium vásárlásán gondolkozom. Mivel tapasztalat még nincs hajlamos vagyok bedõlni a marketingdumának: (egyenesen az oldalról)
- A legendás VFA mintázat remek fékezhetõséget és irányíthatóságot nyújt
- Rendkívül alacsony gördülési ellenállás
- Hihetetlenül univerzális, minden terepre alkalmas gumi
- Elsõ- és hátsókerékre is ajánlható
Ezek után vétek lenne nem megvenni.
(Mellesleg van 2 fölös IRC Mythos XC-m.)
Aszfalton elég kicsi a gördülési ellenállása. Terepen akkor mûködik, ha csak lájtban nyomja az ember. Ha avarban vagy méllyebb cuccban mentem irányíthatatlan volt gyorsabb lefelékben. A hátsó elég rendesen kopik különösen aszfalton. Tavaly sikerült is megadnom neki a kegyelemdöfést. Éppen döngettünk lefele vmi iszonyat aszfaltúton és nyomnom kellett egy satut. Szegény hátsó szabályosan felsikított a fájdalomtól. Csak otthon mertem megnézni mi történt vele. Keresztben elszakadtak benne a szövetszálak. Utánna már nem nagyon mertem vele menni. Most a Z-MAX Millenium vásárlásán gondolkozom. Mivel tapasztalat még nincs hajlamos vagyok bedõlni a marketingdumának: (egyenesen az oldalról)
- A legendás VFA mintázat remek fékezhetõséget és irányíthatóságot nyújt
- Rendkívül alacsony gördülési ellenállás
- Hihetetlenül univerzális, minden terepre alkalmas gumi
- Elsõ- és hátsókerékre is ajánlható
Ezek után vétek lenne nem megvenni.
(Mellesleg van 2 fölös IRC Mythos XC-m.)
Posted 2003. February 28. - 00:16
pl IRC Mythos XC... :
szvsz ez nem szar tulajdonság..
egyszerûen simán két hátsó gumi fogy el addig míg egy elsõ...
s a Smoke/Dart egy nagyon kafa kis páros...
nem tud valaki boltot ahol még kapni?
szvsz ez nem szar tulajdonság..
egyszerûen simán két hátsó gumi fogy el addig míg egy elsõ...
s a Smoke/Dart egy nagyon kafa kis páros...
nem tud valaki boltot ahol még kapni?
Posted 2003. February 28. - 00:08
ez itt nem a reklám helye, de a Hervisben 2500-ért vala a kevlaros Cont. DF....legalábbis én ennyiért vettem
csak úgy megjegyzem
a Ritchey SM Alfa&Omega ugyanazt a sz@r tulajdonságát fitogtatja, mint a régi Michelinek, vagy akár a Panaracerek - név szerint hogy más az elsõ és a hátsó mintázat, így nem csereberélhetõek, azaz a hátsó kb. a ciklus fele alatt lekopik, míg az elsõ még teljesen jó
ezért ma már nem is nagyon gyártanak különbözõ mintázatú párokat
csak úgy megjegyzem
a Ritchey SM Alfa&Omega ugyanazt a sz@r tulajdonságát fitogtatja, mint a régi Michelinek, vagy akár a Panaracerek - név szerint hogy más az elsõ és a hátsó mintázat, így nem csereberélhetõek, azaz a hátsó kb. a ciklus fele alatt lekopik, míg az elsõ még teljesen jó
ezért ma már nem is nagyon gyártanak különbözõ mintázatú párokat
Posted 2003. February 26. - 14:55
Én elöl Kenda Crisp-et használok. Ez kb a Ritchey Speedmax(a sima spdmax) kopija. A titka az (most nem kell röhögni), hogy az oldalán lévõ kicsi bütyköket lekaptam róla.Így aszfalton nem idegeskedik kanyarban.Persze terepre már nem úgy mûködik,mint ahogy eredetileg... ;D
Posted 2003. February 26. - 14:48
Ricsi szpidmaksz alfa(elöl) és omega(hátul)...
Bár az omega mostanra tükörsima...Hála a magyar közlekedési morálnak,rendesen farolgattam...
...mondjuk,sok volt neki az a 4-5ezer km is...Bár az elsõ még birja...
Bár az omega mostanra tükörsima...Hála a magyar közlekedési morálnak,rendesen farolgattam...
...mondjuk,sok volt neki az a 4-5ezer km is...Bár az elsõ még birja...
Posted 2003. February 26. - 14:30
Akkor jóóóó! Utálom ha haragszanak rám! ;D
Egyébként elárulok valamit. Jelenleg én is sima gumit használok elöl is ;D, kb tavaly augusztus óta.Sajna nem jutottam természetközelbe.Azt a kicsi terepezést amit sikerült összehozni,a sima is bírja.
"fõleg aszfalton,kanyarokban...mindig halálfélelme van az oldalsó bütykök miatti rázás,morgás miatt... "
Na igen, a semi slick sem tökéletes.
A Hurrican GX-nél ezt nem vettem észre,igaz hoy csak hátul használom.
Te milyen gumit koptatsz?
Egyébként elárulok valamit. Jelenleg én is sima gumit használok elöl is ;D, kb tavaly augusztus óta.Sajna nem jutottam természetközelbe.Azt a kicsi terepezést amit sikerült összehozni,a sima is bírja.
"fõleg aszfalton,kanyarokban...mindig halálfélelme van az oldalsó bütykök miatti rázás,morgás miatt... "
Na igen, a semi slick sem tökéletes.
A Hurrican GX-nél ezt nem vettem észre,igaz hoy csak hátul használom.
Te milyen gumit koptatsz?
Posted 2003. February 26. - 14:12
Posted 2003. February 26. - 14:11
Kérem,kérem,...
Talán én is,bár eddig semi-slick volt elöl-hátul,s nekem az elsõvel volt bajom...fõleg aszfalton,kanyarokban...mindig halálfélelme van az oldalsó bütykök miatti rázás,morgás miatt...
...valszeg bebeszélem magamnak,hogy kicsüszok...bár egyszer-kétszer majdnem...
Én vagyok az utolsó mohikán?
Talán én is,bár eddig semi-slick volt elöl-hátul,s nekem az elsõvel volt bajom...fõleg aszfalton,kanyarokban...mindig halálfélelme van az oldalsó bütykök miatti rázás,morgás miatt...
...valszeg bebeszélem magamnak,hogy kicsüszok...bár egyszer-kétszer majdnem...
Posted 2003. February 26. - 13:39
Igazad van, csak én pont ennek az ellentettje vagyok: elõbb a szám jár, utána gondolkodok. De azért néha fordítva is van. ;DSzóval elõbb gondolkodni! (És ez nem csak neked szólt.)
Posted 2003. February 26. - 13:31
1. kérdés: NE hagyjuk! Kíváncsi vagyok! Lehet hogy épülésemre szolgálna, ha leírnád mi bajod volt.
2. kérdés: Azoknak jó az elöl bütykös,hátul sima, akik kb fele-fele arányban tekernek aszfalton és erdõben, vagy kevésbé agresszívan CC-znek, esetleg túráznak. Az (apró)bütykös elsõ megadja a tapadást és irányíthatóságot terepen,aszfalton sem annyira gáz, ha tényleg nem tõl durva a terep.A könnyû semi-slick gyors haladást tesz lehetõvé,az aszfalt sem eszi meg olyan gyorsan mint a nagybütykös,puha terepgumikat.
2. kérdés: Azoknak jó az elöl bütykös,hátul sima, akik kb fele-fele arányban tekernek aszfalton és erdõben, vagy kevésbé agresszívan CC-znek, esetleg túráznak. Az (apró)bütykös elsõ megadja a tapadást és irányíthatóságot terepen,aszfalton sem annyira gáz, ha tényleg nem tõl durva a terep.A könnyû semi-slick gyors haladást tesz lehetõvé,az aszfalt sem eszi meg olyan gyorsan mint a nagybütykös,puha terepgumikat.
Posted 2003. February 26. - 13:25
Posted 2003. February 26. - 13:18
Isikumi: Mit értesz az alatt, hogy ne szálljak el magamtól? ???
Apró büttkös alatt értem pl. a jóöreg Schwalbe Rock Breaker, a Maxxis Ignitor, a Continental Explorer/Vertical/Escape és hasonló, alacsony, kis "pogácsás" gumikat.
Apró büttkös alatt értem pl. a jóöreg Schwalbe Rock Breaker, a Maxxis Ignitor, a Continental Explorer/Vertical/Escape és hasonló, alacsony, kis "pogácsás" gumikat.
Posted 2003. February 26. - 13:06
ericcartmen:
Mielõtt azt mondod egy gumira, hogy drága, elõbb gondold át a következõt. A bicod viselkedését, menettulajdonságait legnagyobb részt a kerekek és az azokon lévõ gumik határozzák meg. Ezek után kérdem én, mi az ami túl drága, hogy a bicod jól viselkedjen a felhasználási körülményei között? Persze egy ésszerû határt érdemes figyelembe venni, de a bicot legkönnyebben, legolcsóbban a gumik jó megválasztásával lehet tuningolni.
Sokan csak kapkodnak jobbra-balra ahelyett, hogy egyszer is átgondolnák mit szeretnének, vagy éppen hogyan használják a bringájukat. Pedig csak egyszer kell átgondolni a dolgot és máris határozottabb elképzelései lesznek az embernek. De ezt már leírtam ennek a topiknak az elején is.
Szóval elõbb gondolkodni! (És ez nem csak neked szólt.)
Mielõtt azt mondod egy gumira, hogy drága, elõbb gondold át a következõt. A bicod viselkedését, menettulajdonságait legnagyobb részt a kerekek és az azokon lévõ gumik határozzák meg. Ezek után kérdem én, mi az ami túl drága, hogy a bicod jól viselkedjen a felhasználási körülményei között? Persze egy ésszerû határt érdemes figyelembe venni, de a bicot legkönnyebben, legolcsóbban a gumik jó megválasztásával lehet tuningolni.
Sokan csak kapkodnak jobbra-balra ahelyett, hogy egyszer is átgondolnák mit szeretnének, vagy éppen hogyan használják a bringájukat. Pedig csak egyszer kell átgondolni a dolgot és máris határozottabb elképzelései lesznek az embernek. De ezt már leírtam ennek a topiknak az elején is.
Szóval elõbb gondolkodni! (És ez nem csak neked szólt.)
Posted 2003. February 26. - 12:36
Nana,Service,azért ne szállj el magadtól... :
Egyébként pontosítanád az "apró bütykös gumit"?Mondjuk márka/tipus-meghatározással,hogy tudjam,kb. mire gondolsz...
Egyébként pontosítanád az "apró bütykös gumit"?Mondjuk márka/tipus-meghatározással,hogy tudjam,kb. mire gondolsz...
Posted 2003. February 26. - 12:15
Szerintem a legjobb semi-slick gumi a Schwalbe Hurrican GX. Lehet kapni olcsó(kb 3e), nehéz(650gr) és könnyû(500gr),drága(6e), valamint "bombabiztos" (600gr/6e) változatban is. Én a legkönnyebbet használom, 95%-ban aszfalton, csak a hátsó kerékre, 2.1-es méretben. Szeretem,mert nagyon tapad,könnyû és jól gurul.Ja, és az elõzõ ilyen gumim két évig bírta....Most tettem fel az újat. Elöl még nem próbáltam,de hátra nagyon jóóóóó..
Ha terepezni is akar az ember, lehet elõre (apró) bütykös gumit rakni, hátra meg semi-slicket.Best combination! Oké,nem fog mindenhol felmenni,meg kicsit csúszkásabb lesz a fara, de aki amúgy is fele terep-fele aszfalton megy, annak így kiegyenlített lesz a teljesítmény. Ez a kombináció kb 3-4 éve volt viszonylag elterjedt(???), azóta nem nagyon látok ilyet. Én vagyok az utolsó mohikán?
Ha terepezni is akar az ember, lehet elõre (apró) bütykös gumit rakni, hátra meg semi-slicket.Best combination! Oké,nem fog mindenhol felmenni,meg kicsit csúszkásabb lesz a fara, de aki amúgy is fele terep-fele aszfalton megy, annak így kiegyenlített lesz a teljesítmény. Ez a kombináció kb 3-4 éve volt viszonylag elterjedt(???), azóta nem nagyon látok ilyet. Én vagyok az utolsó mohikán?
Posted 2003. February 25. - 19:53
Aha, volt már semi-slick gumim, de azt a középsõ részt még simábbra csináltam... ;D
A Maxxis az vmi *rva dárga egy gumi télleg. 10e Ft sacc/kb átváltva.
A Michleint nem találtam.
A Continental az ránézésre egész jó. Árra már kevésbé
, 3750.-.
Aszondja, hátulra sirály, elõre jó, aszfalton sirály, kemény talajon jó, sárban és kavicson elmegy... Háát. Ennyit kiadni gumira... :-\
A Maxxis az vmi *rva dárga egy gumi télleg. 10e Ft sacc/kb átváltva.
A Michleint nem találtam.
A Continental az ránézésre egész jó. Árra már kevésbé
Aszondja, hátulra sirály, elõre jó, aszfalton sirály, kemény talajon jó, sárban és kavicson elmegy... Háát. Ennyit kiadni gumira... :-\
Posted 2003. February 25. - 17:54
öhöm, én azért cserélgetem - azért nem mindig, de mondjuk ha tudom, hogy jó ideig (pl november...) aszfalton megyek, akkor a slick a tuti
a slick gumiban nem kellenek barázdák a vízkivezetés miatt - ez nem teherautó, nem alakulhat ki vízhártya a kerék alatt - némely slick-ben van egy kis rücsök, de az inkább a porfelhordások miatt van ott
a te céljaidra valami kombós semi-slick a jó - pl. Continental doublefighter vagy régi Michelin Sprinter, esetleg Maxxis Flyfeight bár ennek az ára húzós - ezeken van rücsök, de középen majdnem síkok, szóval terepen is, aszfalton is megálják a helyüket
a slick gumiban nem kellenek barázdák a vízkivezetés miatt - ez nem teherautó, nem alakulhat ki vízhártya a kerék alatt - némely slick-ben van egy kis rücsök, de az inkább a porfelhordások miatt van ott
a te céljaidra valami kombós semi-slick a jó - pl. Continental doublefighter vagy régi Michelin Sprinter, esetleg Maxxis Flyfeight bár ennek az ára húzós - ezeken van rücsök, de középen majdnem síkok, szóval terepen is, aszfalton is megálják a helyüket
Posted 2003. February 25. - 14:23
Van slick gumim, de azé cserélgetni... nem egy leányálom. Minden túra elõtt akkor cseréljem le terepgumira? Az nem kóser... A slickel az a bajom h városban jól lehet a hangjával riogatni embereket :
, de ha túra közben elkap az esõ... És nemegyszer elõfordult már, és elég érdekes érzés volt, ugyanis a slickben nincsenek akkora berázdák, amik kivezetnék a vizet a gumi alól... Szal kanyarodás/fékezés elég érdekes. :-\
És túrákon (pontosabban pecázásoknál) közbeesik egy kis terep is, ami kavicsos, homokos, földes, meg mindenes...
És túrákon (pontosabban pecázásoknál) közbeesik egy kis terep is, ami kavicsos, homokos, földes, meg mindenes...

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top