Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kényelmes nyergek!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
224 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Próbáltam úgyis, de nem az igazi.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
dontsd elore a nyerget kicsit :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Kényelmes nyereg.
Na ez az, ami nincs nekem. Nem tudom mi lehet a baj. Egy adott nyereg hátsó része kényelmes, az eleje nem. Magyarul a nyereg eleje nyomja a t...met. Van valakinek ötlete, mit csináljak, milyen nyerget válasszak?

mike99

mike99

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sziasztok

A SelleItalia SLR carbon, titan nyergerol van valakinek tapasztalata (a 135 g-os verzio)?

Szemezgetek egy ilzennel kulfoldrol, de nem tudom, hogz mennzire elviselheto hosszabb tavon.

Aktualis magyar arat tud valaki mondani?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A betétes gatya már természetesen értendõ. Szóval így is lehet gond, bár én még nem ültem rajta, csak tapogattam. (mondjuk egy hegyi idõfutamra 60 kg.-os figuráknak biztos elmegy) Ennyiért az ember nem kockáztat. Itt a Bikemagon az apróban idõvel biztos lesz (már egyszer volt, de hozták be valahonnan 21e körül).

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Azért kéne használtan, mert nem akarok érte kiadni 20-nál többet (bár 16-18 nál többet se... ;)). Az hogy fapados nem baj, mert egy jól párnázott kerósgatyával lehet segíteni a dolgon. Sokan ugyanis elfelejtik, hogy a cc-sek, és az országutisok nem sima gatyában mennek, hanem "párnázott"-ban. Bár még nem próbáltam, de szerintem nem lenne vele gond.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Használtan nem tudok, de a Probike-ban van (Zöldlomb ú. 35. körül). De nagyon fapados ám (+ 24e)! :o

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Nem tud vki véletlen egy eladó jó állapotban levõ SLR nyerget?

Mondjuk egy ilyet:
http://www.selleital...PITON_hires.gif

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
iyesmim van kb.:::
Posted Image
400g
az enyém (ami kb hasonlo) 3200FT körül volt a gyapinál BlueCet-ben.
nagyon kényelem!!áhhhh..csak nehéz :-\
Amugy a WTB nyergeket is aszem a Velo gyártya... ;)

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
A Fizik Dolomiti volt az eddigi legkényelmesebb nyergem, kár hogy odaajándékoztam a fiamnak.(Kéne vennem egy újat)

Üdv:G.Pityu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
na azért a pálca az BÁRMIKOR kiszakadhat, én pl Lookin nyereggel nyomom (sima cc), az elsõ darab belõle az ELSÕ (!!!) esésnél kiszakadt (mindkét), a második, amit most nyomok meg leamortizálódott a használattól, azaz: a nyeregcsúcs LETÖRT, szigszalaggal van visszaragasztva (nagyon hi-tech), az oldalsó ütközõk letörtek, a burkolat alul felengedett (a ragasztás mármint), a gél meg elszínezõdött (ezüst ---> sárga)

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
hali
Nekem mostb van 1 Velo Plush nyergem a városi brinyomon. 3200FT volt és hihetetlenül kényelmes.
itt 1 link a Velo nyergekröl:
http://mikesbicyclec...29&Category=615

Amugy én sokáig versenyzésre(cc/maraton) is Ritchey Vector nyergeket használtam...qrva olcso(akár 2500FT ért hozzáyuthatsz)+ könyü nagyon.
Viszont kényelmetlen!!! hosszu, rendszeres bringázásra nem a legyobb ezért.
... DS/FR/DH iyesmikre hüyeség ezt venni mert könnyen kiszakad a pálca a nyeregböl aztán vissza már nem teszed. :-\ én is igy yártam...hátraestem aztán a nyeregböl kiszakadt a pálca. :-[
+ elötte bent volt a kocsiban szállitás célyábol a bicay és a nap az ablaküvegen át meggyengitette a müanyag részt ahva pálca bemegy s ráülve meg puff..."kitörött" az egyik oldalt...bár igy még ugy ahogy lehetett használni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
meglehet,de engem azért mégiscsak megnyugtatna, ha látnám...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
De mégha meg is nézed, az se sokat jelent. Min 1-2 száz kilcsi után derül ki minden! Nyerget mindenki "látatlanba" vesz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ejha, ez engem is nagyon érdekelne, különösen a Fizik Nisene CP (géles) változata titánpálcával! Van valakinek ilyen? (nagyon szeretném megnézni, mert sehol nem láttam még, s látatlanban nem merem megrendelni sok pénzért...ugye ismét a régi lemez [lásd téma eleje])

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Írjon nekem valaki, akinek tapasztalatai vannak Fizik nyergek terén. Én, ha bicajozok, max kb 80-100 km-es utakat vállalok be, mondjuk úgy zúzós cc stílusban, de lényegében egy terep-túra nyereg kellene, amiben ennyi km után is tudok trónörököst faragni.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Lookin geles oútival valamikor régebben mentem, nekem nem jött be, de az mtb-es, kényelmesebb se. Ugyanakkor sokkal keskenyebb nem geles igen. A nyereg-kérdésben nincs abszolút ajánlható dolog. Nem igaz az pl. hogy a gel-esek, meg a puha nyergek mindig jobbak! Belesüppedsz és elnyomódnak a dolgok... A keskeny sem feltétlen rossz, ugyanis az ülõcsont távolsága számít, azt meg általában betartják. A kivágottakat tudom ajánlani (saját tapasztalat), bár hidegben fel lehet fázni velük. A 200 gr. alattiakkal vigyázni kell, mert pl a 110 gr.-os SLR már nem tartanak be semmit, ezek csak rövid versenyekre lehetnek kibírhatók. EGy kivétel az Era composit, ez valami 165 gr. körüli, nagyon kidolgozott nyereg de 60e FT!!

mgyarmati

mgyarmati

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
van vkinek tapoasztalata a lookin zselés sport luxus nyeregrõl????? mer nyereg vásárlásán töröm a fejem és nem tudok dönteni könnyû is kéne h legyen(xc-re), de kell h egy 100km es edzés után is azé mûködjön a cerka.

Ajanlas:
Nekem csak tapasztalatom van a nyereggel de nem vettem meg szerencsere.
Mikor eloszor raultem azthittem a mennyekbe vagyok, de 50km utan elg kenyelmetlen. Nekem kidorzsolte az also felemet, ami ego erzest okozott, barhogy is allitottam nem volt jobb. Akitol kolcson kaptam annak meg azert nem volt jo mert egyszeruen begorcsolt a laba tole, mert tul szeles a hatulja.
Meglehet ha nagy darab vagy es nem akarod hosszu turakon hasznalni (50km+) akkor lehet hogy jo. De szerintem valassz masikat.
(Elnezest hogy ekezetek nelkul irok de angliabol irok es itt nincs ekezet...)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én, amikor a bicajom vettem használtan egy Merida jelzésû keskeny nyereg volt rajta. Azt mondtam amíg nem ültem rajta, hogy ezzel bizos lehet vallatni is. De nem csak a szélessége és puhasága számít hanem a kialakítása. Ennek van egy kis mélyítése a t*öm alatti részen ami nem nyomja szét a prosztatát, vagy nem tudom mi van ott. Így mentem vele egyszerre 110 km-t, de a lábam jobban fájt, mint a se**em.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
nekem egyenlõre nagyon bejön egy olcsó CC nyereg, amit vettem, tudom ajánlani annak, aki nem akar sokat költeni nyeregre, de könnyû és lehetõségekhez képest kényelmes legyen

Selle San Marco ODS Race Gel
http://www.deesidecy...sracegel500.jpg
8)