Heló BRUCE!
Én a lánc ápolási,kenési dolgokról írnék saját tapasztalatot.
Ha leszedem a láncot akkor nem petróban áztatom,hanem háztartási boltokban lehet kapni egy BRIGECIOL nevû zsír és egyéb szennyezõdést nagyon jól eltávolító szert.Zöld flakonban és literes kiszerelésben árulják 540 Ft-os áron.
Na ez aztán alaposan kimos mindent:a láncot beáztaton,a fogaskerekeket pedig ecsettel jól bepacsmagolom. Mindez rajta marad egy negyedóráig.Ezután vízzel(slaggal) alaposan eltávolítom a cuccokról és tökéletesen megszárítom,ami nyáron nem okoz különösebb problémát.Ha minen tök száraz,akkor elõszedek egy másik "kegyszert" ami a CASTROL KETTEN SPRAY névre hallgat ezzel bepermetezem a láncot,majd a külsõ felületérõl puha ronggyal letörlöm. Ez egy olyan kocsonyás réteget fog képezni egy óra múlva,mint amilyennel a SHIMANO a gyári láncait árulja.Persze ez majd idõvel (1-2 hét)nem a legszebb látványt fogja kelteni,de a kenés tökéletes lesz. A spray ára:1600 Ft.A lánc feltétele után a fogaskerekekre is jut majd a lánc segítségével a kenõanyagból. Persze ez közel sem elégséges,így én még rásegítek egy kis FINIS LINE láncolajjal is, Marha jó a viszkozitása, úgy ahogy a nagykönyvben van megírva:majdhogynem mézszerû sûrûségû.Mindenhová bemászik
No mondjuk az ára szerintem elég húzós:1380 Ft a 120ml.
Bocs,ha hosszúra sikeredett volna!
Én viszont érdeklõdnék,hogy kinek milyen tapasztalata van a viaszos formulájú kenõanyagokról?