Akkor marad a drótkefe! ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Indította
burce
, 2001. augusztus 22. 17:27
Írta 2003. február 01. - 16:23
Írta 2003. február 01. - 16:19
lánc ill. fogas rozsdára mit ajánlotok? megpróbáltam wd40-el mindnet kiszedett de a rozsda nagyrésze maradt :-\
Írta 2003. január 28. - 23:22
A Tf2-nél tudtok olcsobb és jobb sprayt a láncra meg bowdenházakba? Mert most ilyen idõbe elég sûrûn fujom a láncot! És azt szeretném tudni, hogy ez mennyire jó és érdemes-e leközelebb ilyet venni vagy érdemes mást is próbálni, mert idáig én csak ezt próbáltam...
Írta 2003. január 28. - 23:13
Mi a pontos neve a metabond kék zsírnak? Mert a metabond.hu-n nem találtam meg.... Nem tud valaki olcsóbban szerezni?
Írta 2003. január 28. - 20:10
én is szedtem már szanaszét rapidfire-t (nem is olyan bonyolult) de nem rakrtam bele zsírt... (errõl most inkább bülcsen hallgatnom kellett volna? ;D ). De szvsz bármilyen puha zsír megteszi.
Írta 2003. január 28. - 18:38
szedtem mar szet sot javitottam is, meg gyartottam bele kilincset!
olaj es zsir!
wd40 neeeeeeem kenoanyag!
olaj es zsir!
wd40 neeeeeeem kenoanyag!
Írta 2003. január 28. - 18:27
1989 magasságában jelent meg a Bicajoskönyv (talán Nagy István tollábol). Ebben lánckenésre a következõt ajánlja a szerzõ:
Elõször mosd ki petróleumban,... Ha tiszta, fogj 1 lábast, tedd fel a tûzhelyre, és tégy bele patikában vásárolt parafint. Gyújts alá, és ha az egész megolvadt, dobd bele a tiszta láncot! Kicsit lötyköld, hogy a parafin mindenhova jól bemenjen. Aztán vedd ki, töröld le a felesleget, és akaszd fel hülni. Ha kihült: kész.
Még olyanokra is kitért, hogy 2 féle parafint árulnak, a kisebb molekulájút (a nevére nem emlékszem) vedd, mert az könnyebben bemegy a likakba, és lassabban "fogy el" a láncról.
Na, ezt próbálta már valaki?
Írt a növényi olajok használatáról is. Szerinte alapállapotban ideális lenne lánckenésre, de mechanikai hatásra elég rosszul reagál, ezért végsõ soron csak szükségmegoldásnak javasolja.
És akkor vissza az eredeti kérdésemhez: váltókarok.
Nincs itt senki, aki szedett már szét váltókart (RapidFire +)? Ha van, árulja már el, hogy mivel kente? Mûszerolaj? WD40? Szilikor spray? Sima gépzsír? Vagy mi?
Elõször mosd ki petróleumban,... Ha tiszta, fogj 1 lábast, tedd fel a tûzhelyre, és tégy bele patikában vásárolt parafint. Gyújts alá, és ha az egész megolvadt, dobd bele a tiszta láncot! Kicsit lötyköld, hogy a parafin mindenhova jól bemenjen. Aztán vedd ki, töröld le a felesleget, és akaszd fel hülni. Ha kihült: kész.
Még olyanokra is kitért, hogy 2 féle parafint árulnak, a kisebb molekulájút (a nevére nem emlékszem) vedd, mert az könnyebben bemegy a likakba, és lassabban "fogy el" a láncról.
Na, ezt próbálta már valaki?
Írt a növényi olajok használatáról is. Szerinte alapállapotban ideális lenne lánckenésre, de mechanikai hatásra elég rosszul reagál, ezért végsõ soron csak szükségmegoldásnak javasolja.
És akkor vissza az eredeti kérdésemhez: váltókarok.
Nincs itt senki, aki szedett már szét váltókart (RapidFire +)? Ha van, árulja már el, hogy mivel kente? Mûszerolaj? WD40? Szilikor spray? Sima gépzsír? Vagy mi?
Írta 2003. január 20. - 12:06
Sonax lánczsírról mik a vélemények/tapasztalatok? kicsi tubusos sárga-fehér cucc, 800 HUF. Vegyek or no?
Írta 2003. január 20. - 12:06
Írta 2003. január 20. - 10:35
egyenes lancfutasnal lehet merev!
en lusta vagyok mindig kenni azert jo!
kb 2eft. 7euro csak a tartaj kabellel.
ez a trial fele 7.1mm vastag lesz.
en lusta vagyok mindig kenni azert jo!
kb 2eft. 7euro csak a tartaj kabellel.
ez a trial fele 7.1mm vastag lesz.
Írta 2003. január 20. - 10:26
hát a láncról hallottam már azt, hogy kurvajó, meg kétszer addig tart, mint a többi, meg a szegecsek formája miatt nem nyúlik annyira. Meg rohadt merev is (nem tudom, ez jó-e)
a negatív: tudok olyat, akinek 500km alatt szétment... persze ez lehet kivétel.
A szíjhajtásra sok értelme lesz a Lubmaticnak ;D
Viszont ha már nem kell, elpasszolhatod. Jó kis cucc, csak nem láttam sok értelmét montira.
Sztem inkább o.útin jó, ha egyben lemész olyan 200km-t és nem akarsz megállni kenni. Ha meg pl. XCzel, akkor csak egy plusz kütyü, amit tisztíthatsz és ha már dzsuvás a lánc, hiába csepegtet szép finoman :-/
Más kérdés, hogy mennyiért hozzák neked?
a negatív: tudok olyat, akinek 500km alatt szétment... persze ez lehet kivétel.
A szíjhajtásra sok értelme lesz a Lubmaticnak ;D
Viszont ha már nem kell, elpasszolhatod. Jó kis cucc, csak nem láttam sok értelmét montira.
Sztem inkább o.útin jó, ha egyben lemész olyan 200km-t és nem akarsz megállni kenni. Ha meg pl. XCzel, akkor csak egy plusz kütyü, amit tisztíthatsz és ha már dzsuvás a lánc, hiába csepegtet szép finoman :-/
Más kérdés, hogy mennyiért hozzák neked?
Írta 2003. január 20. - 10:01
Írta 2003. január 20. - 10:00
te vagya megmentõm... akkor le is állok a vészes hátsóváltókereséssel... a részleteket majd amikor aktuális priviben
Írta 2003. január 20. - 05:04
ras: olyasmi! bar faj a szivem miatta de sok szuksegem nem lesz ra szertem! esetleg fel rakhatom a polcra. de...
troll lancot meg nem veszek bar az ebay-on most epp ~4eft -nal tartok egy zsir slt99 lancal! :-)
mar tervezgettem a fogazott szijjhajtast! vannak katalogusaim, meg egyebek. rajzoltam mar egy rakas tervet! :-))))
mi baj szokott lenni vele?
a zold kupakos finish line (wet) jo csak ugye szedi a koszt meg szinte lemoshatatlan! egy felekeppen lehetett megtiszitani a lancot megpedig ugy, hogy repult a kukaba. az uj meg fel ~2eft-ert.
troll lancot meg nem veszek bar az ebay-on most epp ~4eft -nal tartok egy zsir slt99 lancal! :-)
mar tervezgettem a fogazott szijjhajtast! vannak katalogusaim, meg egyebek. rajzoltam mar egy rakas tervet! :-))))
mi baj szokott lenni vele?
a zold kupakos finish line (wet) jo csak ugye szedi a koszt meg szinte lemoshatatlan! egy felekeppen lehetett megtiszitani a lancot megpedig ugy, hogy repult a kukaba. az uj meg fel ~2eft-ert.
Írta 2003. január 19. - 21:25
Rohloffról:
a lánccal vigyázz, hallottam már rosszat róla
vagy az agyváltóval együtt áttérsz szalag (vagymi?!) hajtásra?
a lánccal vigyázz, hallottam már rosszat róla
vagy az agyváltóval együtt áttérsz szalag (vagymi?!) hajtásra?
Írta 2003. január 19. - 20:20
Írta 2003. január 18. - 19:58
meg nem! ebay.de-n vettem es majd februarban erkezik haza haverommal egyutt.
a tobbi rohloff termek (csak egy van szamomra) szinten februar. addig vizsgak!
igy is eleg idot b@szok el hat meg ha az is meg lenne!
bazz mar most tutira tennem a buktat!
a tobbi rohloff termek (csak egy van szamomra) szinten februar. addig vizsgak!
igy is eleg idot b@szok el hat meg ha az is meg lenne!
bazz mar most tutira tennem a buktat!
Írta 2003. január 18. - 19:55
Írta 2003. január 18. - 19:38
en is ebben a cipoben jarok mindig csak en veszek szerszamokat meg kenoanyagot. es mar tele van vele a t.kom! de ennek hamarosan vege!
szermanyoltam lubmaticot! :-)
szermanyoltam lubmaticot! :-)
Írta 2003. január 18. - 19:06
Én is rolhoff olajat használtam amig kis társaim rá nem kaptak és faszán elhasználták :
Nagyon fasza habár egy kicsit húzós az ára de egy 100 km maratont bõven kibir, sõt
Nagyon fasza habár egy kicsit húzós az ára de egy 100 km maratont bõven kibir, sõt