A lánc kenésen és a takarításon kívül sajna mindennel szervizbe hordom, mert nem érek rá, örülök ha kerózni jut idõm. Nagy zöld flakon, 1000 Ft, ebbõl nyomom a láncra, közben tartok alá egy tiszta rongyot. Ez egy híg és párolgó összetevõket is tartalmazó kegyszer, így a híg rész kimossa a szutyit, de azt követõen eltûnik, marad a kenõ összetevõ - teflonos téma. Körbe érek a láncon, csacsog az egész, ekkor újra kezdem, csak már a ronggyal összefogva a láncot, és letörölve a kimosott trutyit. Ismétlem a történetet 10p-ig és szó szerint ragyog a lánc. ;D A fogaskoszorút vékony ronycsíkokkal és dettó ezzel a kegyszerrel tisztítom-ápolom, csak ritkábban. A brigéciol amúgy az igazi! Mikor még ráértünk, úgy használtuk, hogy levettük a láncot, beleejtettük egy két literes üdítõs flakonba, ráöntöttük az anyagot, becsavartuk a kupakját és ráztuk. Aztán ugyanez vízzel. A végén küllõvel kihalásztuk, molibdén diszulfidos olajjal ápoltuk. Az eredmény egy az eredeti állapotnál sokkal-sokkal koszosabbnak kinézõ, makulátlanul jól és tartósra ápolt lánc, ha értitek amire gondolok. A megszokott lánc csere periódust két-háromszor kitoltuk, így nem volt több kérdés. A brigéciol vízzel történõ kiöblítését követõen még jó vigyázni, hogy ne rozsdásodjon a cucc. Tök komolyan, annyira szárazra letakarít mindent.
Biztos nem vagyok normális, én a füriben, a kádban szoktam lemosnia bringát, szappanos langyos vízzel. ;D
A zöld flakonos kegyszer nevét még majd megírom.
Üdv:
a Gege