Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1640 replies to this topic

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok!

Mit ajánlotok lánc olajozásra? WD40 ill teflon spray nem túl jó, ugye?

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Bp-en (neadjisten XI. kerületben) keresnék kerékpár mosó helyet/lehetõséget, ahol a valahol a "slag" és a gõzborotva közti nyomású vízzel letakaríthatnám idõnként a nagyja mocskot a bringámról.
4.-en lakom és egyszer álltam neki kézzel a folyosón, de nem volt valami termelékeny a mûvelet...
Tud valaki javasolni helyet/helyeket/lehetõséget, ahol ezt a mûveletet egyszerûsíteni-gyorítani tudnám?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Mire leadnád, addigra kimártogatja a lánc.
Amit közben lemosol az a tipikus morzsa hasonlatra hajaz.
Legfeljebb amit leszûrtél, azt lehet összegyüjteni.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
egyébként meg a brigéc átszûrve elég sokáig használható, évente 2 x meg el lehet ballagni olyan helyre ahol ledható
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

a 2000-es változat mintha már környezetbarát lenne... egyébként meg nem muszáj azt a biciklirõl leslagozni, én is kis edénykében mosok láncot, aztán megy a csapba, ahol elvileg tisztítják...

OK, majd jobban megnézem, milyenek vannak. De lehet inkább maradok más módszernél. A csapba öntöttek tisztításáról annyit, hogy a magyarországi szennyvizek többségében tisztitatlanul ömlenek valamelyik nagyobb folyóba. Ha jól tudom, Budapesten a budai oldal szennyvizének 80%-a tisztítatlanul megy a Dunába. Bár a kis brigéciol legalább leoldja a Dunába került olajat és hasonlókat a halakról.

Amikor vendégségbe mész és megkínálnak süteménnyel, a keletkezõ morzsákat nem szabad a
földre dobni. Egészen addig kell morzsolgatni a kezeid között, amíg el nem tûnnek!
:D

Van aki azt mondja, nem szabad a kútba... csak a kávájára, onnan meg bele lehet lökni.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Á, én bízok az öregben. Csak egyszer találtunk nála sósavat a bambisüvegben :clap:
Sacred cows make the best burgers

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hát szerintem már az idei olcsobb sram cuccokrol se lehet sok jot elmondani de ez itt off...

darabka: neked meg ki tudja nagyfaterod milyen spéci katonai vegyszert adott amitöl elszakadt a láncod :D :D

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
idén(tõl) meg nem kell sram láncot + sort venni
Ezt most a 2008-as sram cuccokra érted ugye mert én épp most szereztem be egy sort meg láncot

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Nagyfaterom garázsában találtam, nem hiszem, hogy 2000 lett volna... :)

Most egy HG-93 van, de ezt nem rakom bele abba a löttybe

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ha brigi 3d volt az simán megehette annyi idõ alatt
a 2000 az nem
idén(tõl) meg nem kell sram láncot + sort venni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Akkor lehet, hogy kifogtam egy selejtes darabot és egyébként is megadta volna magát? :confused:
Bár én vagyok az az ember, aki egy raklap TFT-bõl tuti, hogy elveszi az egyetlen pixelhibásat. :clap:

Ha a mostani is szakad 800km után, akkor elgondolkodom a fogyókúrán...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem rég volt róla szó, hogy a pc-951 mostanában elég problémás lánc. Néha hetekig hagyom a láncot brigéciolban és a feketedésen kívül semmi baja.

A sebesség mindent megold.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Évek óta brigéciolozok, de a nyakam merném rá tenni, hogy nem a brigáciol a ludas...
Mondjuk én 1 dl brigéciollal lemosok 2 normál mértékben retkes láncot (fölösleges bennehagyni egy éjszakát, max 15 perc és rázogatni-rázogatni), utána csap alatt kimosom (legjobb a nagynyomású lenne), hagyom megszáradni és másnap olajozom.
Évek óta így tisztítok és emiatt még sosem volt láncszakadásom... (Sram Pc-48, 58 lácok változó arányban)

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Nna, egy gyors szösszenet arról, hogy hogyan NE tisztítsatok láncot:

Az elhalálozott alany egy SRAM PC-951, nem egy ûbertájger lánc, de állta a sarat, amíg hozzá nem nyúltam.

Megállapít, hogy lánc mocskos. Este leszed, flakon levág, brigéciol beleönt, lánc beleküld. Aztán elalszik... :(

Reggel különösebb gyanakvás nélkül kiszed, leforráz, megszárít, megken, felrak.

Lánc 8 km után nyikorog, még 200 méter és kettészakad, mint a pinty.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Ha már kérdezték volna bocs! De nem találtam semmi konkrétat!

Finishline kenöanyagokat abszolute nem lehet itthon kapni?
Ha nem, tud valaki olyan online boltot ahol lehetne rendelni?
Vagy tudnátok valami hasonló minöségü cuccot ajánlani?!

Kösz!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
jáhh, mi is odavisszük az olajosflakont.fizetünk mi eleget a mol-nak vigyék csak el õk..

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Én haverékhoz viszem az autószervizbe az összegyûjtött brigéciolt ill. trutyit, ott szépen összegyûjtik aztán elszállítják onnan ahova kell!!
Szerintem bármelyik nagyobb márkakereskedés beveszi azt az 1-2 üveg cuccot ha jó fejek, próba cseresznye meg kell kérdezni!

Benzinkút. Mindenhol van.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Én haverékhoz viszem az autószervizbe az összegyûjtött brigéciolt ill. trutyit, ott szépen összegyûjtik aztán elszállítják onnan ahova kell!!
Szerintem bármelyik nagyobb márkakereskedés beveszi azt az 1-2 üveg cuccot ha jó fejek, próba cseresznye meg kell kérdezni!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nálunk tisztítják a szennyvízet , ennek ellenére otthon üvegekben gyûjtöm a brigéciolt.
Dunaújvárosnál egyszer fürödtem a Dunában, jó olajszagú is lettem.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a rendõrök szerint sincs bûnözés...:)

a környezetvédelem jegyében meg csak tovább brigécioloztok, miközben....

legjobb mikor midnig eszébe jut valakinek h mérgezõ, és jönnek a megoldási kisérletek/ötletek... Feltöltött kép