Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1639 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

És ez a squirt lube milyen cucc a gyakorlatban? 

Az tetszene, ha nem szedne össze hamar minden szart a hajtásrendszer, mint mondjuk egy vastagabb olajnál, de hogy én nem fogom 4 óránként olajozni - mint amit a gyári ajánlásban olvastam - az is biztos. biggrin.png

országútin 300-400 km-enként kenem. Sőt, télen, ha görgőn van, havonta. Montit 1, max 2-hetente (150-250 terep-km, 3000-4000 szinttel), szerintem ez nem túl gyakori.

• ultio and Kisherceg like this

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

És ez a squirt lube milyen cucc a gyakorlatban? 

Az tetszene, ha nem szedne össze hamar minden szart a hajtásrendszer, mint mondjuk egy vastagabb olajnál, de hogy én nem fogom 4 óránként olajozni - mint amit a gyári ajánlásban olvastam - az is biztos. biggrin.png

Vmi középutas tippet szívesen meghallgatnék láncra, ami nem nagyon gyűjti a koszt, de azért nem kell minden egyes indulás előtt nekiállni kenni.

Edited by husevotelefonfulke, 2022. July 18. - 14:35.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Sziasztok!

Használt már valaki petróleumot lánctisztításra?

Motorláncot szoktak vele tisztítani,ezért gondoltam rá.

Nem nagyon büdös a petróleum? Vizes brigéciolban szoktam mosni a láncokat, berakom egy nagyobb szájú flakonban, és abban rázogatom, majd kipiszkálom valamivel, utána hagyom leülepedni, és átöntöm másik flakonba, az alján meg ottmarad a dzsuva. Még le szoktam mosni a láncot utána sima csapvízben, de hajszárítóval megszárítom, mert könnyen elkezdhet ilyenkor rozsdásodni. A squirt lube-bal kent láncokat nem szoktam semmivel sem mosni, csak mindig kenek rá újabb adagot.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Sziasztok!

Én ha leszedem a láncot, akkor brigéciolt használok a tisztításra. Petróleummal nincs még  tapasztalatom, de egyik sem nagy anyagi tétel.

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Sziasztok!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket kérném.

Olyan lánctisztító spray-t keresek,amit ha felviszek a láncra utána elég csak áttörölnöm egy ronggyal,és nem kell kimosnom még a láncból.

Nekem ez vált be. Biztos nem a legolcsóbb, de csak befújtam és kimosott minden mocskot:

https://wd40.hu/term...k/zsirtalanito/

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Ezt néztem ki,nagyon akciós.

https://mannol.hu/in...&product_id=611

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 posts

Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket kérném.

Olyan lánctisztító spray-t keresek,amit ha felviszek a láncra utána elég csak áttörölnöm egy ronggyal,és nem kell kimosnom még a láncból.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Nagyon durván szennyezett (láncfűrész) alkatrészeket tisztítanak forró víz + mosószóda + gyökérkefe kombinációval, problémamentesen.

Waxolt láncon kiválóan működött nekem is, Öblítés után hajszárítóval megszárítottam, ugyanúgy, mint régen a brigózott láncokat.

A féktisztítót én is előszeretettel alkalmaztam korábban, de ezt a soron és lánckeréken kevés wd-40 permettel váltom ki. Nem szárítja ki a kezemen a bőrt, és a sor is szebben csillog. Lehet ecsettel is felvinni, jól le kell törölgetni, hogy ne szedje össze a port.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

ultrahangos moso

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Squirt Lube mellett nem nagyon pucolok láncot. Ha mégis, egy papír törlőkendőre féktisztító spray és áttörlöm.

Féktisztító spray bármi jó, ami Tescoban, Auchanban, Praktikerben kapható.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts
Lánctisztitáshoz folyadék? Csak egy fogkefe és rongy segítségével tisztítom. Rosszul csinálom?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Sziasztok!

Lánctisztításhoz milyen folyadék vált be nálatok?

Eddig Aldi-s lánctisztító spray-t használtam,de sajnos már elfogyott és nem lehet kapni.

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Sziasztok!

A váltó ápolásáról mit kell tudni? Shimano Alivio hátsó váltóról van szó. Nincs semmi baja, érzésre teljesen jól működik, de mostanában sokszor kapott rengeteg vizet (felhőszakadás), nem mosódik ki belőle az olaj/zsír ilyenkor? Vagy ez nem tud berozsdásodni? Házilag mit lehet tenni az élettartama megóvása érdekében anélkül, jhogy darabokra szedném?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

ha milliomos lennek az elso dolgom az lenne, hogy felvennek egy bringaszerelot, akinek a dolga paripak nyalogatasa lenne.

Egy időben mennyit álmodoztam én ilyenről  :) .

karbantartás, szerelés, tisztítás.

De ugyanez az autókkal is.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha milliomos lennek az elso dolgom az lenne, hogy felvennek egy bringaszerelot, akinek a dolga paripak nyalogatasa lenne.

• ultio likes this

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

en mindig azt az utat keresem, hogy tolthetnem bringazassal a karbantartasi idot B)

Van, aki pepecselni is szeret a masina körül  :lol:

Mondjuk pont egy ilyen láncforgatás nem visz el sok időt, egy küllőcsere sokkal többet visz.
Pláne, ha a nyüves miatt sort és féktárcsát is le kell piszkálni  :angry:

Edited by RelakS, 2019. June 28. - 11:19.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

en mindig azt az utat keresem, hogy tolthetnem bringazassal a karbantartasi idot B)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
Alapbol en sem mosnam ki.de a legutóbbi nagyonsaras tekeres utan lemostam a gepet,bewaxoltam a lancot es nagyon szarul,lassan,nehezen mozog,mintha osszekotott volna a wax a sárral.a patentszemet is alig tudtam osszenyomni,hogy levegyem a lancot.
Kozben mar megvagyok a mosassal,a denaturalt szesz semmit nem csinalt,de a brigeciol 2000 jol levakarta.kapott meg kis bronzkefet a lapokra,most nqgyon szepen jar.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

nem váltanék,nekem nagyon bejön a wax tisztasága,ahogy többen is írták,inkább kenem gyakrabban,csak ne legyen olajsáros minden.

egyzserűen takarítanám a láncot a vetésforgó miatt.

Én valamennyire levakarom a láncról lánctisztítóval, csak úgy szárazon, ami a lánc külsején szétkenődött, majd valamennyi Squirtet ráfolyatok a görgőkre, összetekerem, zsírpapírba csomagolom, és el van rakva. Ezt amúgy azért csinálom, mert régen, mikor úgy raktam el, hogy benzinnel kimostam, hagytam száradni, majd simán elraktam, akkor volt, hogy valami pára meglepte, és utána tört a lánc, mint a keksz.

Mivel írja, hogy nem kell kimosni a láncból, ezért a nagymosás szerintem felesleges. Korábban én is boldogan kimostam a láncot, mielőtt elraktam, de felesleges. Legalábbis a láncaim azóta jobban viselik a strapát, hogy nem mosom ki őket  B)