Köszi, az nem vészes egyáltalán!
Korróziótól mennyire véd?
Köszi, az nem vészes egyáltalán!
Korróziótól mennyire véd?
És ez a squirt lube milyen cucc a gyakorlatban?
Az tetszene, ha nem szedne össze hamar minden szart a hajtásrendszer, mint mondjuk egy vastagabb olajnál, de hogy én nem fogom 4 óránként olajozni - mint amit a gyári ajánlásban olvastam - az is biztos.
országútin 300-400 km-enként kenem. Sőt, télen, ha görgőn van, havonta. Montit 1, max 2-hetente (150-250 terep-km, 3000-4000 szinttel), szerintem ez nem túl gyakori.
És ez a squirt lube milyen cucc a gyakorlatban?
Az tetszene, ha nem szedne össze hamar minden szart a hajtásrendszer, mint mondjuk egy vastagabb olajnál, de hogy én nem fogom 4 óránként olajozni - mint amit a gyári ajánlásban olvastam - az is biztos.
Vmi középutas tippet szívesen meghallgatnék láncra, ami nem nagyon gyűjti a koszt, de azért nem kell minden egyes indulás előtt nekiállni kenni.
husevotelefonfulke módosította - 2022. július 18. - 14:35
Sziasztok!
Használt már valaki petróleumot lánctisztításra?
Motorláncot szoktak vele tisztítani,ezért gondoltam rá.
Nem nagyon büdös a petróleum? Vizes brigéciolban szoktam mosni a láncokat, berakom egy nagyobb szájú flakonban, és abban rázogatom, majd kipiszkálom valamivel, utána hagyom leülepedni, és átöntöm másik flakonba, az alján meg ottmarad a dzsuva. Még le szoktam mosni a láncot utána sima csapvízben, de hajszárítóval megszárítom, mert könnyen elkezdhet ilyenkor rozsdásodni. A squirt lube-bal kent láncokat nem szoktam semmivel sem mosni, csak mindig kenek rá újabb adagot.
Sziasztok!
Én ha leszedem a láncot, akkor brigéciolt használok a tisztításra. Petróleummal nincs még tapasztalatom, de egyik sem nagy anyagi tétel.
Sziasztok!
Üdv Mindenkinek!
A segítségeteket kérném.
Olyan lánctisztító spray-t keresek,amit ha felviszek a láncra utána elég csak áttörölnöm egy ronggyal,és nem kell kimosnom még a láncból.
Nekem ez vált be. Biztos nem a legolcsóbb, de csak befújtam és kimosott minden mocskot:
https://wd40.hu/term...k/zsirtalanito/
Üdv Mindenkinek!
A segítségeteket kérném.
Olyan lánctisztító spray-t keresek,amit ha felviszek a láncra utána elég csak áttörölnöm egy ronggyal,és nem kell kimosnom még a láncból.
Nagyon durván szennyezett (láncfűrész) alkatrészeket tisztítanak forró víz + mosószóda + gyökérkefe kombinációval, problémamentesen.
Waxolt láncon kiválóan működött nekem is, Öblítés után hajszárítóval megszárítottam, ugyanúgy, mint régen a brigózott láncokat.
A féktisztítót én is előszeretettel alkalmaztam korábban, de ezt a soron és lánckeréken kevés wd-40 permettel váltom ki. Nem szárítja ki a kezemen a bőrt, és a sor is szebben csillog. Lehet ecsettel is felvinni, jól le kell törölgetni, hogy ne szedje össze a port.
ultrahangos moso
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Squirt Lube mellett nem nagyon pucolok láncot. Ha mégis, egy papír törlőkendőre féktisztító spray és áttörlöm.
Féktisztító spray bármi jó, ami Tescoban, Auchanban, Praktikerben kapható.
Sziasztok!
Lánctisztításhoz milyen folyadék vált be nálatok?
Eddig Aldi-s lánctisztító spray-t használtam,de sajnos már elfogyott és nem lehet kapni.
Sziasztok!
A váltó ápolásáról mit kell tudni? Shimano Alivio hátsó váltóról van szó. Nincs semmi baja, érzésre teljesen jól működik, de mostanában sokszor kapott rengeteg vizet (felhőszakadás), nem mosódik ki belőle az olaj/zsír ilyenkor? Vagy ez nem tud berozsdásodni? Házilag mit lehet tenni az élettartama megóvása érdekében anélkül, jhogy darabokra szedném?
ha milliomos lennek az elso dolgom az lenne, hogy felvennek egy bringaszerelot, akinek a dolga paripak nyalogatasa lenne.
Egy időben mennyit álmodoztam én ilyenről .
karbantartás, szerelés, tisztítás.
De ugyanez az autókkal is.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
ha milliomos lennek az elso dolgom az lenne, hogy felvennek egy bringaszerelot, akinek a dolga paripak nyalogatasa lenne.
en mindig azt az utat keresem, hogy tolthetnem bringazassal a karbantartasi idot
Van, aki pepecselni is szeret a masina körül
Mondjuk pont egy ilyen láncforgatás nem visz el sok időt, egy küllőcsere sokkal többet visz.
Pláne, ha a nyüves miatt sort és féktárcsát is le kell piszkálni
RelakS módosította - 2019. június 28. - 11:19
en mindig azt az utat keresem, hogy tolthetnem bringazassal a karbantartasi idot