egyszer lehet hogy kipróbálom, bár nem tudom, nem árt-e többet a benzin, mint amennyit használ. gondolok itt a görgök belsejében lévő gyári kenőanyag kimosására.
A gyárit kimosod az olajjal eleve.
egyszer lehet hogy kipróbálom, bár nem tudom, nem árt-e többet a benzin, mint amennyit használ. gondolok itt a görgök belsejében lévő gyári kenőanyag kimosására.
A gyárit kimosod az olajjal eleve.
egyébként melyik oktánszám az ajánlott?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
életemben nem mostam ki láncot sem brigéciolban, sem benzinben, pedig vagy 20 éve kezdtem montizni és nem kell sűrűn láncot/sort cseréljek.
fogkefe, rongy aztán szemenként egy csepp olaj. párszor áttekerem, kicsit várok, a felesleget letörlöm és ennyi. nem is értem, minek a vudu. de ha titeket megnyugtat.
Én sem akartam pancsolni, de egyszer kipróbáltam és tényleg a benzines mutatvány a legjobb, leggyorsabb. Sokkal egyszerübb a sort, tányérokat is lepucolni. Egyébként ez az egész tényleg vudu, meg vallási kérdés. Én régebben pont így csináltam, rongy, olaj aztán vettem új láncot mikor elkopott. Ha figyelsz a láncra akkor a sor, tányér sokáig elmegy. Azóta szoktam rá erre, mióta össze tarháltam Europa utolsó három IG70-es láncát. Szeretném minél tovább használni őket és ez a legjobb módja a dolognak...
életemben nem mostam ki láncot sem brigéciolban, sem benzinben, pedig vagy 20 éve kezdtem montizni és nem kell sűrűn láncot/sort cseréljek.
fogkefe, rongy aztán szemenként egy csepp olaj. párszor áttekerem, kicsit várok, a felesleget letörlöm és ennyi. nem is értem, minek a vudu. de ha titeket megnyugtat.
Nem csak megnyugtatás, tököm pöcsöljön ronggyal, fogkefével. Gyorsabb átmosni, én max 5 percet szánok erre a műveletre.
ncc1701 módosította - 2015. április 05. - 09:19
Kisherceg módosította - 2015. április 05. - 09:16
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Köszi mindenkinek a segítséget. Végül nem vettem meg a lánctisztítót, helyette vettem Brigéciolt. Az lenne még a kérdésem, hogy a tányért és a sort, hogy lehet jól megtisztítani?
Le kell őket szedni. Amúgy ronggyal.
hát ha brigiből a 3d-t használod, az nem sokkal emberbarátabb a benzinnél.
Pláne a retkes benzint lehet használni tűzgyújtásra is, a brigeciol pedig megy a lefolyóba. 2L benzinből egy egész évadban simán el lehet lenni. Még nekem is, pedig én hetente 3-4x is pucolom, ha sokat megyek.
Én ilyet használok kenésre, amolyan szórható zsír. Motip lánckenőspray
Nekem eddig ez vált be leginkább.
Tisztításhoz, patentszem, Brigeciol, félliteres nagyszájú (így újrahasznosítható) műanyag flakon, öblítés 2x-3x, forgatás fej felett
Benzinnel nem mérgezem magam, ülepítésen már agyaltam, de nem vitt még rá a lélek. Lánc mosáskor sor és tányér tisztítás is.
hát ha brigiből a 3d-t használod, az nem sokkal emberbarátabb a benzinnél.
Én ilyet használok kenésre, amolyan szórható zsír. Motip lánckenőspray
Nekem eddig ez vált be leginkább.
Tisztításhoz, patentszem, Brigeciol, félliteres nagyszájú (így újrahasznosítható) műanyag flakon, öblítés 2x-3x, forgatás fej felett
Benzinnel nem mérgezem magam, ülepítésen már agyaltam, de nem vitt még rá a lélek. Lánc mosáskor sor és tányér tisztítás is.
rothar módosította - 2015. április 04. - 21:54
Melyiket fogod venni végül ?
Ha megírod priviben az e-mail címed, átküldöm a német Bike-Magazin láncolaj tesztjét. Annyit mondok, nem a 300 Ft-os "mindenrejó"gépolaj és nem a Makita de nem is az autó motorolaj a legjobb a bringaláncnak. (a labortesztjük szerint)
Rohloff. Az email címemet megírom privátba neked. Mondjuk nem tudom mennyire objektív az a teszt,mert vannak tesztek amelyek túl fényezik adott terméket, holott az emberi tapasztalat meg mást mutat.
Viszont a brigéciolt miért nem tudod ülepíteni (újrafelhasználni)?
Lehet, h lehet, fene tudja, De, mint írták, a benzin pár perc alatt elpárolog a láncról, brigeciollal meg lehet opni, mire lejön róla.
Pedig pont az a jó a benzinben, hogy pár perc alatt elpárolog maradék nélkül, miután kiveszed a flakonból a láncot. Utána lehet is olajozni egyből. (Brigéciolt meg rendesen ki kell öblíteni vízzel, fél nap múlva meg lehet olajozni a vakrozsdát...)
Nekem évek óta semmi bajom nincs a makitával, meg aztán kb tizedannyiba kerül mint a motorex, szóval még azt se bánnám, ha lényegesen szarabb lenne. Csak jól le kell törölni a felesleget kívülről.
Jaja, simán! A patentszem a világ egyik legjobb találmánya. Brigeciol viszont drága, benzin olcsóbb, és újrafelhasználható.
Dr. Nagy Sándor idején még petróleumot javasoltak, hasonlóan, merthogy kevésbé tűzveszélyes, és nem illékony. Tudok műhelyt, ahol gyakorlatilag kerozin van az alkatrészmosóban.
http://hu.wikipedia..../wiki/Petróleum
Viszont a brigéciolt miért nem tudod ülepíteni (újrafelhasználni)?
én tavaly előtt simán benzinben shake-eltem a láncaimat, aztán forró vízzel amíg tiszták nem lettek. Ehhez el kellett őket távolítani, amihez sima 900 ft-os láncbontót használtam.
Most "lszrm", lefújom féktisztítóval, lecsöpögtetem, áttörlöm ronggyal, aztán kap 2-3 csepp hanseline-t és perfekt
Melyiket fogod venni végül ?
Ha megírod priviben az e-mail címed, átküldöm a német Bike-Magazin láncolaj tesztjét. Annyit mondok, nem a 300 Ft-os "mindenrejó"gépolaj és nem a Makita de nem is az autó motorolaj a legjobb a bringaláncnak. (a labortesztjük szerint)
Dropboxra nem tudod feltolni, hogy leszedhesse bárki akit érdekel (mondjuk engem), neked is könnyebb lenne. AMúgy a lánctesztjük sem volt teljesen objektív, mert kb. 10-et kellett volna tesztelni ugyanabból a láncból és átlagolni, de érdekességnek jó.
ennyiből egy patentszem egy rossz múanyag edény meg vagy 3l brigéciol kijön, na az ér is valamit.
Jaja, simán! A patentszem a világ egyik legjobb találmánya. Brigeciol viszont drága, benzin olcsóbb, és újrafelhasználható.