Kedves mindenki!
Hogyan lehet elérni, hogy a használt, de nem elhasznált lánc tisztítás és szemenkénti olajcsepp után ne fogjon meg mindent feketére, ami hozáér?
A koszos láncot mostam már PET palackban, benne víz, más alkalommal benne BRIGO aztán víz, volt olyan, hogy a cégnél környezetbarát, biológus zsíroldóval tisztítottam le.
Aztán lehúztam ronggyal vagy kifújtam sűrített levegővel. Végül nem ócska olajjal szemenként végig csepegtettem a csapokat alul, felül, majd kicsivel később letöröltem puha pamut ronggyal.
Pár nap múlva az olajból egy fekete szörnyűség lett, ami megfogott mindent ami hozzáért: vádlit, zoknit, nadrágszárat.
Hogyan lehet reprodukálni a lánc gyári állapotát, amikor kellemesen olajos, de nem dzsuvás????
Köszi előre is!
F
Én nagymosást levéve benzinnel csinálom, kismosást láncmosóval és jelenleg ultrával csinálom
(A homokot kimostam belőle)
Kipróbáltam azt is, hogy a láncmosóba tettem benzint.
Egyrészt a lánc gyönyörű tiszta lett, másrészt mivel a benzin kicsit megfolyt, a hajtómű középső lánckereke is viszonylag tiszta lett
Utána megolajoztam, letöröltem, gyönyörű szürke láncom lett. Majd tekertem 40km-t, és megint fekete kulimász van rajta.
Röviden: ha olajjal kenve van a lánc, akkor dzsuvás lesz.
Ha ilyen faggyúban (?) kifőzött kenést használ valaki, akkor nem tudom, mi lesz a vége