GÁZLÓ beszámoló - kissé megkésve
Az elõzményhez tartozik, hogy nagyon jó híre van ennek a TT-nek, ami engem is kíváncsivá tett. Az elhatározást követte a tett, így szombat hajnalban célba vettem Veszprém belvárosát. A rajtnál már néhány kerós készült a nagy erõpróbára. Úgy döntöttem nem várok senkire, megpróbálok mielõbb útra kelni, mert erõs felmelegedéssel riogatott az idõjós. Gyors bemutatkozás és nevezés után nyeregbe pattantam. Némiképp aggódtam a városi tájékozódástól, ami alaptalannak bizonyult, mivel a zegzugos utcákon kivezetõ út végig jelölve volt. A rövidke városnézés után hamarosan elértem az elsõ EP-t Lackó-forrásnál. Rémülten tapasztaltam, hogy pulzusom egy tizessel több a vártnál. Hiába, az adrenalin, a versenyszag megtette hatását. Innen változatos felületû, de szinte sík út vezetett a Séd patak mellett. Az egyik keresztezõdésben találkoztam egy sorstárssal, aki valahol elkevert egy kicsit, így szélvészként próbált a helyes úton és a nyomomban haladni. A méteres gaz között vezetõ földúton eltûnõdtem a merevfarú vázakról alkotott korábban megrendíthetetlennek tûnõ véleményemrõl. Idõközben egy kisebb technikai megállást kellett beiktatnom mivel a nyeregcsövem vészesen alacsony szintre süllyedt az elégtelen szorítóerõnek köszönhetõen.
A márkói malomnál találtunk rá a 2. EP-re. A híd utáni földúton, egy kisebb mászást követõen értem el Bándra, ahol kulacsaimba friss kútvíz került. Aszfaltos szakasz következett, mely átvezetett a 8-as fõúton is. Eddigi lendületemet a jelentõs keresztirányú autós forgalom miatt idõlegesen a nullára csökkentettem, mígnem egy udvarias négykerekû tulajdonosa követte tettemet és lehetõvé tette az áthaladást számomra. Rövid idõn belül feltûnt Herend, a magyar porcelán fellegvára. Az egyébként világhírû múzeumba ezúttal nem váltottam belépõt, inkább némi aggódás kerített hatalmába, mert az eddig hibátlannak tûnõ jelzés mintha elmaradt volna. A támpontként szolgáló vasúti átjárót megtalálni szerencsére nem okozott leküzdhetetlen problémát. Ezek után ismét erõt vett rajtam az izgalom, mert következett a sokak által szörnyûségek kicsiny tárházaként emlegetett herendi végeláthatatlan aszfaltos emelkedõ. Bíztatás gyanánt az aszfaltra festett számjegy tájékoztatott a megpróbáltatás várható hosszáról. Mit mondjak? Az elém táruló látványtól nem fogott el a féktelen kacaghatnék. Tanulva az okosabbtól, már az emelkedõ alján a számomra kedvezõnek ítélt áttétel kiválasztása, és a kicsit nyugisabb pedálfordulat felvételével estem neki az emelkedõnek. Elõttem kb. háromszáz (kiló)méterrel két, mindenre elszánt alak gyûrte maga alá az aszfaltot. Látványuk õszinte irigységgel töltött el, õk már ennyivel elõbbre járnak. Köröttem csend, csak a kerék surrogása hallatszott, melyet idõnként a pulzusmérõ idétlen csipogása zavart meg. Semmi sem tart örökké, mondja a népi bölcselet, s ennek ezúttal is igazsága lészen. Egyszer csak fenn vagyok a púpon. Visszagondolva egyáltalán nem volt megerõltetõ, inkább unalmasnak nevezném.
Nyíl balra, majd rögtön jobbra. Mankának hála, a bokrokra aggatott gatyamadzagok jelzik a helyes utat. Itt jön a túra egyik legfinomabb része. Hullámvasút, ezúttal füves földúton. Lendületes haladásom nem nagyon engedi a táj szépségeinek részletesebb tanulmányozását. Ekkor már sokadszor vetõdik fel bennem, ide el kéne jönnöm máskor is. Méretes lombkorona alatt felvert EP, minden földi jóval felszerelkezve. Van itt forrásvíz, árnyék, Westeleseknek térerõ, kiváltságosoknak sör, tápanyagot vételezõ kerós és persze Manka, a pecsét õrizõje. Nem lehet innen csak úgy hebehurgya mód tovaszáguldani. Pár szó a többiekkel (Manka melett ez nem egyszerû feladat) néhány harapás a hazaiból, némi tisztálkodás a forrás üditõ vizében. Minden jónak is vége szakad egyszer, ezért ismét megrángatom az istrángot. Füves DH szakasz aljában meglepetés. No nem húsvéti tojás, inkább méretes dagonya alakjában, mely alattomosan keresztbe fekszik az úton. Dagonya közepén ember áll, keróval küszködvén. Egyensúly visszanyerése után sikeres átkelés. Piciny kaptató után jön a dzsumbujként emlegetett szakasz. Az elmúlt napok esõzései itt már éreztetik hatásukat. Helyenként alaposan felázott a talaj, ezért én óvatosabbra fogom a gyeplõt. Az eredmény rövidesen beérik, illetve engem érnek be utánam indulók. Sebaj, fõ a biztonság, csak semmi fiatalos duhajkodás. Avar engem zavar, fõként ha ilyen mély. Tolás lefelé, mert ezt én sem vállalom be. Patak fölött rönkökön vezet át az úttalannak tûnõ út. Kerítés mellett haladok, végre ismét feltûnik egy bíztató G jelzés a fán, sínen vagyunk. Pocsolyás rész következik, idõnként tengelyig ér a víz. Szinte a semmibõl kerül elõ az aszfaltos rész, ami egészen a következõ EP-ig tart. Ez a szakasz ismerõs, valamikor régen erre haladt a híres-hírhedt Farkasgyepü - Huszárokelõpuszta gyorsasági szakasz. Rezignáltan dereng föl bennem a régi idõk emléke, amikor még Ferjáncz, Antalffy, Balatoni és a többi híresség nyomta itt a gázt. Én is nyomom a gázt, pihen a fék, falja útját a négy ... akarom mondani most már csak két kerék. A hírhedt Tornyai kanyar (szegény Sanyi mekkorát esett itt a Skodájával) után emelkedik az út, majd elhagyom a régi poros emlékek aszfaltos világát és bekanyarodok a Királykapu EP-hez. Kedélyes társaság heverészik a fûben, van aki majszol, van aki a vízhûtéses krosszmotorok belvilágát taglalja. Gyors pecsételés után folytatom, mert nagyon vágyom már a korábbi beszámolókban a legjobb szakaszként emlegetett rész abszolválására. Idõközben befut két félmeztelen arc, hátukon és mellükön a Bakony sárból font koszorújával. Kedélyes, vidám társaságot alkotnak, még sokszor találkozom velük (de errõl majd késõbb). A murvás szerpentin valóban fantasztikus. Van benne minden, ami egy magamfajta keróst csodálattal tölt el. Rövid egyenesek, hosszabb-rövidebb le- és felfelék, beláthatatlan kanyarok, rejtett pocsolyák és mindenek felett gyönyörû panoráma. Komoly a dilemma, most mit tegyek? Száguldjak vaddisznó módjára, ami csövön kifér, vagy inkább nézelõdjek és adjam át magam a táj szépségének? Úgy érzem, nincs jó döntés, de amellett végig kitartok. Ebbõl lesz mérsékelt száguldás, némi bámészkodással fûszerezve. Piros mezes társaság, a Meditech express süvít el mellettem szigorúan zárt alakzatban. Ijedtemben majdnem leszállok a géprõl, mi van, csak nem állok? De nem. Haladok én is, csak kissé megfontoltan. Erre van is ok bõven, mivel néhány kurfli igencsak csalóka. Szerencséd van ha sokan jártak elõtted, mert a féknyomok jól érzékeltetik a kritikus helyeket. Ezen a szakaszon fogadkozássá erõsödik a korábbi elképzelés: ide újra vissza kell jönni!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teljesitménytúrák 2003-ban
Indította
lensver
, 2003. január 08. 20:39
Írta 2003. július 31. - 11:22

Írta 2003. július 29. - 12:03

Írta 2003. július 29. - 11:57

K90 amatõr kerékpárverseny és TT
aug.20.szerda
Rákoskert --Ecser -- Maglód -- Pécel -- Isaszeg -- Dány -- Zsámbok -- Vácszentlászló -- Valkó -- Gödöllõ -- Isaszeg -- Pécel -- Péceli emelkedõ
Indulás: Rákoskert, Kisérõ u.1 (Kerékpáros centrum)
10,00 ó v.:800Ft/fõ tt.:500Ft/fõ d: 85km szk: 300m
Annak aki a versenyen indul dijazás: kupa,érem, ajándék
MÁLYVÁD 55
Gyula -- Gyulavári -- Solymos -- Mályvádi õstölgyes -- Sitka -- Városerdõ -- Sarkad-Remete -- Szanazug -- Doboz -- Póstelek -- Gyula
Indulás: Gyula, Semmelweis Kolesz (Kossuth u. 19)
7,30-10,00 ó 500Ft szi: 5ó
honlap: www.kvte.hu/malyvad
Érdeklõdni lehet: Tolnai László: 0630-9839125
ZSELICI 4 FA
Simonfa -- Hármashatár -- Cserénfa-- Kaposgyarmat --Gálosfa -- Bõszénfa -- Simonfa
Indulás: Simonfa, Meteor túristaház
8-9 ó 400ft szk: 440m d: 30km szi: 4 ó
Írta 2003. július 29. - 11:50

JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ!
esküvõre kell mennem >
Mondjuk a bükk 900 bicóval nem gyenge... zsenge kölyökkoromban beadtuk eccer gyalog. A legtöbbjére asszem jelzett ut sem visz...
by
esküvõre kell mennem >

Mondjuk a bükk 900 bicóval nem gyenge... zsenge kölyökkoromban beadtuk eccer gyalog. A legtöbbjére asszem jelzett ut sem visz...
by
Írta 2003. július 29. - 11:41

BÜKK 900-as csúcsai
Bánkút -- a 20, oszloppal megjelölt 900 méter feletti csúcs érintése tetszés szerinti sorrendben -- Bánkút
Indulás: Bánkút, Siház
7-10 ó
300Ft
szk: 2000m
szi: 12 ó
Térképek: Bükk-fennsik, Bánkút-kelet, Cserepeskõ-Szalajka tájfutótérképek
Nevezés elõzetesen július 1-ig.
Tájolóra, bélyegzõpárnára és térképre legalább csoportonként szükség van.
Érdeklõdni lehet: Farkas János: 0670-2282743
BUGACI BETYÁRTÚRA
Kecskemét -- Jakabszállás -- Bugacpuszta -- Móricgát -- Szank -- Kiskunmajsa
Indulás: Kecskemét, kisvasút végállomás
9,15 ó 500Ft d:56km szk: 5m szi: 5 ó
A túra elõtt min. 14 nappal emblémázott póló igényelhetõ 500Ft/db áron.
A túra verseny is, az elsõ három éremdijazásban részesül.
Honlap: www.extra.hu/zoldgomb
térkép: Kecskemét térképe
Érdeklõdni lehet: Ujj Zoltán, 0630-2016765
TEKERGÉS HATÁRON INNEN, HATÁRON TÚL
115 KM
Esztergom -- Párkány -- Garamkövesd -- Kicsind -- Kéménd -- Bény --Érsekkéty -- Kural --Farnad -- Cseke -- Kolta -- Udvard -- Perbete -- Köbölkút -- Sárkányfalva -- Gyiva -- Libád -- Béla -- Párkány -- Esztergom
75 KM
Esztergom -- Párkány -- Garamkövesd -- Kicsind -- Kéménd -- Bény --Érsekkéty -- Kural --Farnad -- Nagyölve -- Szõgyén -- Sárkányfalva -- Gyiva -- Libád-- Béla -- Párkány -- Esztergom
Indulás: Esztergom, Mária Valéria-hid melletti parkoló
9-10ó 400/300Ft/fõ
ÚTLEVÉL szükséges.
Térkép: 142. és 156.szlovák túristatérkép és a CSerhát térképe
SZENT ISTVÁN NAPI 100km-es tt
Szolnok, Tiszaliget -- Millér, Vizügyi Múzeum -- Palotás -- Holt-Zagyva -- Abonyi úti vm.-- Sashalom -- Paládics puszta -- Szent István-hid --Beke Pál halma -- Szanda lapos -- Horgász versenypálya -- Alamand dûlõ -- Alcsisziget -- Evezõspálya -- Tiszaliget
Indulás: Szolnok, Tiszaliget
7ó 500ft/fõ szk: 0m szi: 9ó
Írta 2003. július 29. - 11:16

Itt az ideje, hogy felvázoljam az
08 02 Bükk 900-as csúcsai MTB
08 09 Bugaci betyártúra
08 09 Tekergés határon innen és túl 115/75
08 16 Szent István napi görd. 100, 66, 33 MTB
08 20 K 90 amatõr kerékpárverseny és tt
08 30 Mályvád 55 MTB
08 30 Zselici négy fa MTB
Augusztusi TT-k idõpontjait:
08 02 Bükk 900-as csúcsai MTB
08 09 Bugaci betyártúra
08 09 Tekergés határon innen és túl 115/75
08 16 Szent István napi görd. 100, 66, 33 MTB
08 20 K 90 amatõr kerékpárverseny és tt
08 30 Mályvád 55 MTB
08 30 Zselici négy fa MTB
Írta 2003. július 28. - 09:17

Gázló TT
Nagyon örülök, hogy elindultam. Az elõzmények nem igazán voltak kedvezõek (erõnlét) ezért csak a 90-es távot vettem célba. Várakozásaimmal ellentétben nagyon kedvezõen alakultak a dolgok. Remek volt az idõ, nagyon szép és kellemesen tekerhetõ útvonal, csodálatos táj, általánosságban véve jó társaság - mi kell még egy fantasztikus hangulatú TT-hez?
Nagyon örülök, hogy elindultam. Az elõzmények nem igazán voltak kedvezõek (erõnlét) ezért csak a 90-es távot vettem célba. Várakozásaimmal ellentétben nagyon kedvezõen alakultak a dolgok. Remek volt az idõ, nagyon szép és kellemesen tekerhetõ útvonal, csodálatos táj, általánosságban véve jó társaság - mi kell még egy fantasztikus hangulatú TT-hez?
Írta 2003. július 27. - 20:59

"Tekergés határon innen és túl "
esetleg valaki tervezi, h elindul?
tényleg jónak tûnik, egyébként nem hiszem, h eljutnék arra a vidékre...
a mezõföld sárvíz tt-t kellemesen teljesítettük kb 30-an, nekem a 138 km 34 átlaggal jött össze, és ennél sokkal jobbat nem is bírtam volna kihozni magamból
és milyen volt a gázló? szombaton már szép idõ volt, azért elment valaki?
esetleg valaki tervezi, h elindul?
tényleg jónak tûnik, egyébként nem hiszem, h eljutnék arra a vidékre...
a mezõföld sárvíz tt-t kellemesen teljesítettük kb 30-an, nekem a 138 km 34 átlaggal jött össze, és ennél sokkal jobbat nem is bírtam volna kihozni magamból
és milyen volt a gázló? szombaton már szép idõ volt, azért elment valaki?
Írta 2003. július 24. - 14:13

jön valaki a mezõföldi országúti tt-re?
7-9 van a rajt, ez azt jelnti, hogy "egyéni indítás" van, regisztrálsz és mész?
kiváncsi leszek, hányan leszünk..
kedden megnéztük a túrakerékpáros tábort, jó lenne ott ejtõzni a munka helyett, aranyos arcok voltak!
7-9 van a rajt, ez azt jelnti, hogy "egyéni indítás" van, regisztrálsz és mész?
kiváncsi leszek, hányan leszünk..
kedden megnéztük a túrakerékpáros tábort, jó lenne ott ejtõzni a munka helyett, aranyos arcok voltak!

Írta 2003. július 23. - 18:06

Veszprémben ma jég is esett :'(
de érdemes a sárgumijaimat elkoptatni 50km aszfalton ???
de érdemes a sárgumijaimat elkoptatni 50km aszfalton ???
Írta 2003. július 23. - 17:14

Egy kis országúti TT ajánlat:
www.mktsz.hu oldalon,túrák alcim alatt,
Tekergés határon innen és túl cimen!
Harmadszor kerül megrendezésre,eddig igen kis létszámú induló volt,pedig igen korrekt a rendezés!
/nem vagyok rendezõ,de eddig mind a két ilyen túrájukon részt vettem/
www.mktsz.hu oldalon,túrák alcim alatt,
Tekergés határon innen és túl cimen!
Harmadszor kerül megrendezésre,eddig igen kis létszámú induló volt,pedig igen korrekt a rendezés!
/nem vagyok rendezõ,de eddig mind a két ilyen túrájukon részt vettem/
Írta 2003. július 23. - 10:44

Írta 2003. július 21. - 05:15

szasz almos!!
Ha még hozzá teszel 18-at, én vagyok. Egyébként is lejöhetsz, jó kis buli lesz. Atus
Ha még hozzá teszel 18-at, én vagyok. Egyébként is lejöhetsz, jó kis buli lesz. Atus
Írta 2003. július 19. - 21:56

köszia tippet, azt hiszem idén még kihagyom, inkább megyek most hétvégén a Gázlóra aztán utána rápihenek a Bükk marcira 8)
Írta 2003. július 19. - 20:51

Ras: Én úgy tudom, ha jó sorrendben érinted a csúcsokat, van tájfutótérképed, tájolód és jól tudsz tájékozódni, megúszhatod 39 km-bõl a Bükk 900-ast. Nekem sajnos, két éve ez nem sikerült, így jóval több lett a vége. Mindenképpen aludj fent Jávorkúton, ha nem kocsival mész fel a célhoz, így frissebben indulhatsz neki a napnak. Nagyon nehéz túra, de mindig akad néhány kerékpáros teljesítõ is.
Írta 2003. július 19. - 18:04

hello atus!
nagyon nagyon hulye kerdes, de ugye nem egy kb. 26 eves Kondor Attilahoz van szerencsem?
mert akkor biztos hogy leugrom megnezni a nagy talalkozot...
nagyon nagyon hulye kerdes, de ugye nem egy kb. 26 eves Kondor Attilahoz van szerencsem?
mert akkor biztos hogy leugrom megnezni a nagy talalkozot...
Írta 2003. július 19. - 07:05

Sziasztok Fórumosok!!!
Eddig nem nagyon volt idõm tallózni a topicban, mivel aTúrakerékpáros Találkozó szervezõ munkálatai igencsak lekötöttek. A júli 26.-i Tt-rõl én is tudok infót mondani inkább telcsin ( 70/ 317-5576 ), mivel bontom a rendszert délután. Vasárnap reggel költözés a helyszínre / Velence, Dr. Entz F. Koll. /. Vas. este már él a gépezet. A tali programja a www.fejer-tura.hu honlapon található. A Tt. teljesíthetõ országutival és montival is. Frissítõ pont lesz Sárosdon, Örspusztán és Pusztaszabolcson. Ha valaki jön, a technikai vezetõt keresse. E-mail cimem: akondor@vodafone.hu Röviden ennyi, még egy kicsit körülnézek aztán indulás. Addig is jó túrákat, jó idõt a hét végére. Sziasztok: Atus
Eddig nem nagyon volt idõm tallózni a topicban, mivel aTúrakerékpáros Találkozó szervezõ munkálatai igencsak lekötöttek. A júli 26.-i Tt-rõl én is tudok infót mondani inkább telcsin ( 70/ 317-5576 ), mivel bontom a rendszert délután. Vasárnap reggel költözés a helyszínre / Velence, Dr. Entz F. Koll. /. Vas. este már él a gépezet. A tali programja a www.fejer-tura.hu honlapon található. A Tt. teljesíthetõ országutival és montival is. Frissítõ pont lesz Sárosdon, Örspusztán és Pusztaszabolcson. Ha valaki jön, a technikai vezetõt keresse. E-mail cimem: akondor@vodafone.hu Röviden ennyi, még egy kicsit körülnézek aztán indulás. Addig is jó túrákat, jó idõt a hét végére. Sziasztok: Atus
Írta 2003. július 19. - 00:24

lens kérhetnék infót a Bükk 900asokról? 
meg felvetném kinek van kedve a környékrõl elzarándokolni velem minden csócshoz.. számításaim szerint kb 70km szint csillióval
és persze Bükk minden mennyiségben, no meg közel van :
Lovas Gabi? lor?
esetleg valami bejáratott útvonalat is szívesen vennék :

meg felvetném kinek van kedve a környékrõl elzarándokolni velem minden csócshoz.. számításaim szerint kb 70km szint csillióval

Lovas Gabi? lor?
esetleg valami bejáratott útvonalat is szívesen vennék :

Írta 2003. július 17. - 12:09

Írta 2003. július 16. - 12:16

De jó neked !!! :'(
én is akarok ilyent jövöre :
Jó utat és majdVárjuk az Élménybeszámolót !!!!
én is akarok ilyent jövöre :

Jó utat és majdVárjuk az Élménybeszámolót !!!!