Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Valaki tud ajánlani 1 lehetõleg fokozatmentes mágnesgörgörgõt? illetve hogy hol beszerezhetõ?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
egyáltalán nincs mit, az elmondott plusz információk után egyetértek a döntéseddel... :)

Buddha

Buddha

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Szia Bálna!

Köszönöm a válaszod!
Én csak olyan olcsóbb kategóriás spinning bike-ot tudnék venni, ami nem kerül sokkal többe, mint egy szobabicaj. (Nálunk már olyan 220.- euró körül kapható.) Pont emiatt kérdeztem volna, hogy nem bukta-e egy ilyen.Olcsó húsnak... Egyenlõre nem akarok érte sokat kiadni, mert nem biztos, hogy kihasználnánk.
Azt olvastam, hogy tényleg olyan, mint egy igazi bringán tekerni. Most van nálunk egy kölcsön szobabicaj és annak szerintem semmi köze nincs a biciklizéshez. És ha egy pillanatra nem mozog a lábam, akkor leáll stb...
A másik, hogy az ilyen belépõs spinning bikeoknál nincs vészfék. Fontos az, vagy annyira nem balesetveszélyes (soxor vannak nálunk gyerkõcök)?
Az pedig, hogy ki lehet állni a nyeregbõl, nos ez nálunk nem annyira lényeg, a normál bicajon sem sûrûn csinálunk ilyet. :)
Köszi mégegyszer és üdv!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Szakértõ nem vagyok a dologban ,de dolgoztam/dolgozok kerékpárboltban néhanapján -télen azért sûrûbben- átfut a kezünk között egykét szobabicikli és ilyen gép...
Szóval az biztos hogy még a jobb szobabiciklikhez képest is sokkal masszívabb, illetve merevebb a szerkezet... Épp ezért lehet hogy jobban visz tud adni egy valósra hasonlító mozgást pl mikor kiállsz a nyeregbõl... Nem nyekereg, nem csavarodik mint egy szobabicikli... A másik hogy sok szalagfékes szobabicikli van, én spinning - gépben még csak mágnesest láttam... -nem is fogok másmilyet. van rajta egy rohadt nehéz tárcsa, olyan mint Toldi malomköve, tulajdonképpen azt hajtod meg a lábaddal, az forog, és a nehézségi fokot azzal állítod hogy milyen közel van a mágnes a tárcsához. Plusz még rengeteg fogási lehetõséged van a kormányon... Az én véleményem szerint ha meg tudod fizetni érdemesebb ezt venni...

Buddha

Buddha

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Tudja valaki, hogy mi a különbség a szobabicikli és a spinning kerékpár között?
A feleségem szeretne valami szobabringát. Szétnéztem a neten és van egy csomó hirdetés spinning bicajra, ami nem kerül olyan sokkal többe (oké, használtak) és tudom, hogy az most nagy divat.
Én soha nem ültem spining gépen és nem tudom mi a különbség. Sokkal dizájnosabb az biztos, de valami más elven mûködne?
Mire kellene figyelni egy spinning bicajnál, ha használtan akarok egyet venni?
Köszi elõre is a segítséget!
Om :)

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

Sziasztok!

néhány napja újonnan vettem egy felnin futó görgõt, ezzel kapcsolatban szeretném a tapasztaltabbak tanácsát kérni. Meg tudnátok mondani, miért nyiszog a görgõm tekerés közben? A hang tekerés közben konstans és hosszú távon elviselhetetlen. Mit állítottam be rosszul?

Köszi, üdv
A.

Nekem is felnire ható görgõm van. Én az ékszíjra gyanakszom, próbáld megfeszíteni!

blackorchid

blackorchid

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

néhány napja újonnan vettem egy felnin futó görgõt, ezzel kapcsolatban szeretném a tapasztaltabbak tanácsát kérni. Meg tudnátok mondani, miért nyiszog a görgõm tekerés közben? A hang tekerés közben konstans és hosszú távon elviselhetetlen. Mit állítottam be rosszul?

Köszi, üdv
A.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

Nem szóltál, hanem beszóltál annak az idõjárásnak, nem?
Csak nem akar jönni...:wallbange

akkor szóltam be mikor láttam, hogy késik...fuck!:(
nembaj addig is nyumjuk bent:afro:

szam

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás

most szóltam a jó idõnek nemsokára ideér (még egy hét)
haszontalan idõtöltés biztos, hogy nem volt. Én irigyellek, hogy itt tartasz...
ha megfelelõ intenzitással és ésszel csináltad akkor tuti feljõdött az állóképességed.
szam

Nem szóltál, hanem beszóltál annak az idõjárásnak, nem?
Csak nem akar jönni...:wallbange
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
Ez a baj, mert eszem az nincs hozzá:D
Az idõt azt köszönöm, postafordultával várom:love1:
Jan
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

Ma átléptem a 4500.-kilómétert görgõn, igaz szeptember óta!
Valaki küldjön már jó idõt MERT MEGÕRÜLÖK A SZOBÁBAN!!!!
Fõleg azért, mert nem tudom mit jelent ez kint.
Tényleg van valakinek tapasznyalata a cateye cs-1000-rel kapcsolatban, ugyanis ezen nyomom.
Lehet, hogy mindez csak haszontalan idõtöltés volt???:rocketman :scared:

most szóltam a jó idõnek nemsokára ideér (még egy hét)
haszontalan idõtöltés biztos, hogy nem volt. Én irigyellek, hogy itt tartasz...
ha megfelelõ intenzitással és ésszel csináltad akkor tuti feljõdött az állóképességed.
szam

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
Ma átléptem a 4500.-kilómétert görgõn, igaz szeptember óta!
Valaki küldjön már jó idõt MERT MEGÕRÜLÖK A SZOBÁBAN!!!!
Fõleg azért, mert nem tudom mit jelent ez kint.
Tényleg van valakinek tapasznyalata a cateye cs-1000-rel kapcsolatban, ugyanis ezen nyomom.
Lehet, hogy mindez csak haszontalan idõtöltés volt???:rocketman :scared:
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
de neked is szétnyílik a két szár?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Határozottan, mert az tartja össze az agyat. Csakúgy mint a gyorszár. Ha nem elég szoros, kotyogni fog, ami gyors agyhalált eredményez.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
hétvégén tulaja lettem egy force one-nak. összelegóztam.
lenne egy kérdésem. amikor belerakom a bringát és lefixálom a gyorszárnál az természetes hogy a 2 szár kb. 5-10mm-ert szétnyílik?
magyarán mennyire kell erõsen megfogatni a gyorszárnál?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Ha van viszonylag szélessávú állandó netkapcsolatod, akkor próbáld meg ezt! http://cycling.tv
Itt a "highlights" részben ingyenesen megnézheted az összefoglalókat. Egy ideig elég lesz.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Hát ha már sikerül összekötni a videót a gépeddel(van hozzá kábeled), akkor talán már nem.
Mindenesetre megköszönném, addig én is tovább vadászok a neten.
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Hm nekem videokazin van a tavalyi tour-rol egy szakaszom, a vegefele, ha jol emlekszem pont az idofutam volt az. Esetleg bedigizhetem, bar meg sose csinaltam, de tul bonyolult nem lehet :)
Edit: persze most jovok ra nincs is bemenet a kartyamon :D :D

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Nincs valakinek digitálisan valamilyen országúti videója? Kéne valami igazán motiváló felvétel, amibõl tudnék erõt meríteni így a téli önsanyargatás során.
Én be tudnám dobni a közösbe Lancenek ill a nike-nak egy kampány filmjét, ami tulajdonképpen egy kis montázs, de nagyon el van találva. Hasonló kis filmeket akár most is lehet találni.
Szóval valami nagyobb lélegzetvételû dologra gondoltam, tévés közvetítésekre, ami akár egy itthoni edzést is kitöltene.
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, mivel én ráadásul össztelóssal görgõzöm, picit más pedáltechnikával megyek, h a forgáspontok oldalirányba ne kotyogósódjanak ki. (pörgetõsebb, kevésbé rángatósabb) De abszolút rövidtávú megoldás, idén már ez lesz, de jövõre tutira beszerzek egy téli ócsó országúti/görgõ gépet. Eltörni nem hiszem, hogy fog, de lepuhulhat az anyag oldalirányba, ez igaz. (veszt a merevségbõl stb)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)