Szeretnék venni egy görgööt a hosszú téli estékre. Elööször olyanra gondoltam, ami a felnit fogja, merthogy montihoz kellenne. Ilyet csak Minoura gyártmányt találtam RDA 850-est. Errööl azonban megoszlanak a vélemények a külföldi online sajtóban, sokan gyengének találják, és voltak akik panaszkodtak arra is, hogy szétmegy rajta a müüanyag rész a nagy melegtööl hoszú távon.
Az ára sem túl barátságos.
Aztán felötlött bennem, hogy igazából meg tudom a dolgot oldani egy olcsó slick gumi felszerelésével is, így gyakorlatilag mindenféle rendszerüü görgööre nyitott vagyok, és talán olcsóbban kapok "normál" gumira ható görgööt, vagy ugyanazért az árért jobb minööséget, tartósabb, csendes(ebb) modellt vehetek.
Találtam egy Tacx Satori T1850-est a bike-components.de-n, amit elhoznának hozzám Bécsbe 170 euróért. (azért erre mérget még nem veszek, mintha lett volna ott egy apró betüüs rész, hogy nagyobb tömegü áruért többet számláznak) Ennyit akár rá is szánnék, de sehol nem találtam arra való utalást, hogy ez a szerkezet kompatibilis a 26"-os kerékkel.
Szóval a kérdés: Kompatibilisek a Tacx görgöök a montival, úgy általában, különösen ez a modell?
A másik kérdésem pedig az, hogy van-e valakinek esetleg valami más megfontolandó ötlete, a monti-sötét-hideg-mégis-tekerni-kéne probléma megoldására?