Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Hello!

Köccönöm a hozzászólásokat, ezekkel nagyjából tisztában vagyok. Inkább arra lennék íváncsi hogy megalapozott-e a félelmem vagy sem? Oké hogy valszeg kicserélik garanciára, de nem hiányzik hogy rohangáljak pestre egy törött vázzal. Mivel régi acélvázas országutim nincsen, mert mtb-vel keztem.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Persze, ha jogutód nélkül szûnik meg, csak akkor nincs semmi. Ami egy Trek kaliberû cégnél aligha valószínû.
Mindazonáltal én a hazai kereskedõket ismerve nem játszanék az élettartam-garanciára. Nekem a garanciális panaszaim nagyobb hányada nem oldódott meg (van néhány történetem)...

Azért a TREK-nél lehet bízni a gariban, hisz a magyar forgalmazónál sem szoktak gondok lenni a garancia érvényesítéssel (biztos forrásból tudom). Cseréltek már 10éves 9900-as carbon vázat is gariban. De ez már OFF.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Azonos kategóriájú vázat kapsz. Ha megszünik akkor nem.

Persze, ha jogutód nélkül szûnik meg, csak akkor nincs semmi. Ami egy Trek kaliberû cégnél aligha valószínû.
Mindazonáltal én a hazai kereskedõket ismerve nem játszanék az élettartam-garanciára. Nekem a garanciális panaszaim nagyobb hányada nem oldódott meg (van néhány történetem)...

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Azonos kategóriájú vázat kapsz. Ha megszünik akkor nem.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Hm sose ertettem amugy az elettartam garis vazaknal hogy is van pontosan.
Ha van egy trek vazam, de 20 ev mulve torik csak el, akkor hogy kapok ujat? Mar reg nincs is olyan vaz. Vagy ilyenkor masfajtat adnak, esetleg penzt?
Es ha addigra megszunik a ceg? Nem ertem en hogy mennek ezek az elettartam garok...

willikrisz

willikrisz

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok! A két edzdõ eszköz közt van egy nagy külömbség:
Nekem Ketler Racer-em van (filcfékes). Amit még kipróbáltam görgõ az a Tacx Vr görgõje.

Sokkal nagyobb erõvel fékezhetõ egy filcfékes, mint akármilyen görgõ.

A görgõ nagyon hangos

ha van gyerek, kutya edzés közben zárt ajtó mögött lehet csak.

Én egyébként spiningre járok egy héten 2x 2 órát. az otthoni gépen csak
regeneráló edzést csinálok.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Az aluminium merev anyag azt szokták mondani minden döccenõ benne marad tehát az élettartama véges. A TREK-re örökélet garancia van nem? Nem hiszem hogy a görgõzés beletartozna a nem megfelelõ használatból eredõ károsodásba. Persze ez gondolom nem fog vígasztalni ha a szeretett vázad elreccsen, de ha minden jól megy kapsz egy újat.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Krisz, ha ennyire aggódsz, fogjál egy régi acélvázas gépet, lényeg, hogy a hátsó kerék és a hajtómû jó legyen, fék nem kell, fogd be a görgõbe, és tekerj azzal. Sztem ennyi.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Hat, jot biztos nem tesz :D :D

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Hali!

Lenne egy érdekes kérdésem. Görgõn kopik a meghajtás, a gumi, a fogsor, stb... errõl már volt szó. De hogyan hat ez a vázra? Szerintem itt a legkényesebb dolog a vékonyfalú országuti aluvázaknál van, mivel a görgõ fix helyzetben, függõlegesen a gépet, és látam, hogy hajlik alattam a váz, mint a virsli, a tõlem telhetõ legegyenletesebb tekerésnél is. Az a paranojám, hogy egyszercsak megunja és reccs. Van ennek valami alapja?

Oké, hogy a görgõzés nem tesz jót, hogyanis tenne jót, ha áll a sorokban az kényelmesebb az alkatrészeknek. Léccives ne írjátok azt, hogy "jót biztos nem tesz".

Ja: az érintett cuccok egyépként Trek 1500, és Tacx cycle force one. Várom a hozzászólásokat :)

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Én speciel a Minoura katalógust használtam + a konkurensekét. :)

:) szeretek szerelni. ha nem szeretnék, akkor meg a konkurensét választanám, szerintem ezek túl vannak bonyolítva.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Én speciel a Minoura katalógust használtam + a konkurensekét. :)

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
tervezek összerakni egy szabadgörgõt, de a kérdésem nem szigorúan a görgõhöz tartozik, csak közben merült fel, aztán nem tudtam hol tegyem fel, szóval bocs a féloffért!
Mûszaki segédletet keresek. Régen volt a Mûszakiak zsebkönyve, kötõelemek, szelvények, stb. nagyon szerettem, de most nincs kéznél. keresgéltem egy kicsit a neten. Csapágyak, anyagok (skf, matweb) megvan. szelvények, kötõelemek (még) nincs.
Tudtok segíteni? Ki milyen tervezési segédleteket használ?

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
40 PSI? Az csak 2.75 bar. Nyomhatsz még bele.

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Üdv!

Nálam is csúszik a gumi a gögõn (Tacx Magnatic). Lehet, hogy keményebbre kéne fújni a gumit, de nem merem jobban felfújni az slick gumit (IRC Metro) 40 PSI-nél (mert ez van ráírva max értéknek), viszont így nem tûnik elég keménynek. Merjek még fújni bele, vagy nyomjam rá jobban a görgõt a gumira?

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás

...így van akinek a 170 a max pulzusa, és van akinek a 170 csak épp az aerob zóna kezdete.

Ugye anaerob;)?

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
300at vegigtekerted?Hm, az eleg jo!Plane igy ev elejen!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
ma voltam CONCONI teszten.
valami ilyesmi erednményel
300 Watt teljesítmény ,18'04" ; 186os max pulzus
valahoyg igy
15 perc görgõzés 90es pedálfordulaton, ekkor kb.112-114 a pulzusom
mayd a teszt 95ös pedálfordulaton

állítolag ez türhetõen szép eredmény.én meg nem értek hozzá :)
sayna 1-2 nap amig küldik a zónáimat..

de decemberben is voltam és akkor pl. 240 Watt lett 15'13" alatt...
szoval feylõdtem vagy mi...

de azert a zónák is változnak az edzettséggel ! hisz ez a lényeg. nem?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Néha azt is kell, mert a szervezet ellustul, a keringés lelassul, ha nem hajtod meg magad néha magas pulzuson is. Ja és mindenkinek más és más pulzuszónái vannak, így van akinek a 170 a max pulzusa, és van akinek a 170 csak épp az aerob zóna kezdete.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
170 folott gorgozol??Mazochista!! :D